Cîntec pentru cei 8 băieţi ucişi în Israel.

Un compozitor din Israel, care locuieşte într-un oraş din apropierea Tel Aviv-ului, a compus un cîntec cu totul special, dedicat memoriei celor 8 băieţi ucişi pe data de 6 martie a acestui an, la yeshiva din Merkaz HaRav. El a hotărît să-i plîngă în mod public pe cei opt elevi care studiau acolo Torah, Mishnah şi Talmudul.

“Am decis că trebuie să fac ceva pentru a mă asigura că memoria lor va rămîne vie cît mai mult timp”, a spus cel care este cunoscut în lumea muzicii israeliene sub numele de Moshe Tzvi HaGadol- Big Moshe Tzvi.

Compozitorul a trimis celor opt familii îndoliate cîte un CD cu piesa pe care o puteţi asculta şi voi aici.

Cîntecul se bazează pe cuvintele profetului Ieremia (31, 15-17):

„Aşa vorbeşte Domnul: Un ţipăt se aude la Rama, plîngeri şi lacrămi amare: Rahela îşi plînge copiii; şi nu vrea să se mîngîie pentru copiii ei, căci nu mai sînt!” „Aşa vorbeşte Domnul: „Opreşte-ţi plînsul, opreşte-ţi lacrămile din ochi; căci truda îţi va fi răsplătită, zice Domnul; ei se vor întoarce iarăş din ţara vrajmaşului. Este nădejde pentru urmaşii tăi, zice Domnul; copiii tăi se vor întoarce în ţinutul lor!”

Unul din cei opt băieţi ucişi cu bestialitate de un palestinian, care a intrat în ziua de 6 martie 2008, la ora 8 seara, în sala de studiu a şcolii şi a împroşcat cu gloanţele armei sale automate în tot ce era viu acolo, se numea Ro’i Roth şi locuia la Elkanah, la nord de Shomron. Tatăl său a spus că alegerea versurilor a fost inspirată de Dumnezeu. El a povestit că fiul său era un om al rugăciunii şi se ducea adesea la mormîntul Rahelei, aflat la periferia Bethlehem-ului, ca să se roage.

rachel-2.jpg

Mormîntul Rahelei

Odată- povesteşte tatăl băiatului am făcut o deplasare de-o noapte la mormîntul Rahelei şi numai după cîteva ore, toată lumea s-a simţit obosită, cu excepţia lui Ro’i, care a continuat să se roage ca şi cum atunci ar fi sosit

Cîntecul include numele celor opt băieţi ucişi, urmat de o rugă către Dumnezeu, ca să se îndure de Israel.

resizeimgaspx-3.jpeg

Carte stropită cu sîngele unui băiat nevinovat, ucis pe 6 martie 2008, la yeshiva din Merkaz HaRav din Israel.
Reclame

29 de gânduri despre “Cîntec pentru cei 8 băieţi ucişi în Israel.

 1. Ce trist este cand cel rau isi bate joc de oameni si pana la urma cei ce sufera sunt tot oamenii. Astept ziua cand cel rau isi va primi pedeapsa pt tot ceea ce a facut impotriva lui Dumnezeu si a omului.

  Slavit sa fie Hristos pt izbavirea de sub puterea satanei!
  El sa binecuvanteze si Israelul si vecinii cu ceea ce crede ca este de folos pt fiecare din ei.

 2. Tu scrii despre moartea acestor baieti…eu am aflat ca o mamica urmeaza sa moara si ..am scris…Oare asta e o cer(n)ere a sufletelor prea devreme prea curate sau poate ca le vrea prea iute cineva in alta parte? …de ce ne ingrozim totusi de „ea” ..chiar avand certitudini de credinta?-doar pentru cei pe care ii lasam in urma?poate chiar si pentru noi?…Cand am trecut prin „sita” bolii nemiloase m-am temut desi eu stiu ca-l am pe EL… ce ma face sa plang atunci cand cineva chiar crestin fiind trece dincolo?….Stiu ca nu suntem vesnici si totusi….cer(n)erea sufletelor doare…

  Ingenunchind lacrima…Lorelei…

 3. Dumnezeu ne-a daruit cu sensibilitate si sentimente; de asta ne bucuram, plingem, suferim,….. Este trist cind viata unor copii se termina brusc din cauza unor minti ratacite si pervertite de pacat. Nu stiu de ce ingaduie Dumnezeu aceste lucruri dar stiu ca EL este Suveran si in control. Crestini fiind nu inseamna ca sintem imuni la durere si suferinta. Mie imi pare rau de cite ori aud astfel de vesti si ma rog ca Dumnezeu sa aduca alinare in familiile respective asa cum numai EL o poate face si sa aduca si cercetare pentru fiecare din noi. Dar cind a murit tatal meu m-a durut cumplit. Nu cred ca am pacatuit plingind si suferind, nu pentru ca nu stiu unde s-a dus, pentru ca imi era greu sa ma despart de el, pentru ca imi e dor de el si acum dupa atitia ani. Domnul sa se indure familiile acestor copii. Numai rugaciunea poate ajuta in asemenea situatii. Cuvintele sint prea sarace,….

 4. Dragă Lorelei, în ceea ce ai scris tu, moare o mamă şi rămîn doi copii, aici mor violent opt copii şi sunt cernite familiile lor. Mor oameni care poate n-au ţinut niciodată o armă aţintită către cineva, Rahela îi plînge tot pe ei…

 5. Dragă Mia, nu mai e loc de bucurie pentru tinerii de acolo nici de Purim. La ei e război, asta e, iar pe mine mă doare pentru că am cel mai bun prieten acolo, un israelian. Am vorbit cu el astăzi, i-am spus că mă rog lui Dumnezeu, că ne rugăm cu toţii. Exact cum spui, rugăciunea poate ajuta, numai ea.

 6. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi toti deopotriva… mi-e sufletul plin de bucurie cat mai exista oameni ca voi, de la care sa invatam si noi… si eu am postat azi o ” rugaciune ” pentru bunica mea.. si, in fiecare zi ma rog Lui sa-mi dea putere si intelepciune, sa stiu ce Cale sa urmez, sa ma pot ruga si pentru cei care nu stiu a ierta si a iubi…
  ma rog pentru toti copilasii cu ochisorii tristi din Serbia… ma rog, asa cum ma pricep eu, si stiu si simt ca si altii se roaga pentru mine, si, cred ca e un lucru deosebit… e minunat ca, oamenii nu au uitat a mai fii oameni, si ca El vegheaza sa nu… ratacim, sa ne intoarcem spre El;
  felicitari pentru ca esti un Om adevarat, solidar cu..atata tristete..
  respecte,
  SIBILLA

 7. Rasvane…
  Dumnezeu are sa-i striveasca pentru vesnicie pe toti mizerabilii dusmani ai acestui neam… si asta va fi in vremurile noastre!

 8. Dancos,
  dusmanul nostru comun si al oricarei fapturi este diavolul, el impinge oamenii la fapte murdare si loveste pana la urma tot in creatia lui Dumnezeu; de doua ori, prin victime si prin opresori, iar la urma ne atinge si noi care ne precipitam si uitam pt cine trebuie sa purtam neiubirea noastra.

  Sa ne pastram vederea limpede si sa nu uitam sa binecuvantam pe dusmani, altfel vom fi ca si fariseii care o fac numai cu prietenii, restul este treaba lui Dumnezeu.

 9. Eu m-as ruga mai degraba sa cerceteze Domnul pe cei care se lasa folositi de diavol. Ce sa zic, Doamne binecuvinteaza pe cei care au omorit acesti copii? Parca nu imi prea suna bine. Este scris si clar ca oricine este impotriva poporului ales va fi nimicit, so, prefer sa ma aliez cu evreii, si de rugat sa ma rog pentru toti.

 10. Vlad L… nu am avut in vedere pe faptuitorii omorului ci pe aceia care sunt strategii acestor omoruri…
  Apoi, iata ca un deputat olandez are curaj sa declare ca, coranul este o carte fascista! cautati pe youtube filmuletul realizat de acesta, si numit Fitna!
  Alta: Hitler spunea ca arabii ar fi fost mult mai buni pentru a servi scopurilor Reich-ului… se referea la fanaticii islamului, care ar fi fost si mai eficienti in rezolvarea chestiunii evreiesti!

 11. Eu cred ca Domnul Isus vorbeste de binecuvantarea dusmanilor si aceasta ca deosebire de fariseii care isi binecuvanteaza doar prietenii. Este greu atunci cand esti lovit dar, este calea Domnului Isus.
  Cat despre alierea cu evreii, cred ca este un concept gresit si care nu are la baza dragostea, ci interesul. Chestia aia sinistra, daca ma aliez cu ei este de bine, daca vorbesc de rau-in sensul dezacordului este de rau. Eu cred ca Hristos a murit si pentre aceia, a daramat zidul ce ne despartea si a facut din cei ce asculta fii ai lui Avraam. De aceea sunt atatea rele ca ne aliem oamenilor nu lui Dumnezeu.

  Capetenile lor sunt tot oameni si tot bolnavi, chiar mai bolnavi decat altii, acestia au trebuinta de doctor.
  Suntem rai si interesati desi avem pe Domnul Isus si cerem altora ce nu ne cerem noua. Cum sa fie aia buni fara de Dumnezeu? Cum am fi noi fara de Dumnezeu?
  Aici este cursa in care cadem noi nefaptuitorii „cu fapta” ai unor pacate, pacatuim cu gandul de vrajmasie. Cand iubim atunci Dumnezeu se face vazut, cand raspundem cu tunul, primim ghiulele.
  Fiinta umana este fiinta umana, sufletul omului este imposrtant, iata pt ce a murit Hristos ca sa ne faca una.

 12. Si eu sunt rau si ii vad si pe altii rai, atunci imi vine uneori sa le trag cateuna dar, mai apoi ma caiesc caci imi dau seama ca sunt suflete nenorocite, prinse in cursa asa cum si eu sunt prins deseori de cel rau si imi vine sa-mi dau plame sa ma trezesc dar, numai Hristos ma salveaza de ceea ce sunt, nici fraternizarea cu evreii, nici dusmanirea arabilor, nici altceva.

  Cum as fi fost eu fara Hristos? Slavit sa fie Domnul ca ma mai rabda!

 13. Vlad, e Ok sa spun ca uneori si eu ti-as trage una daca as putea…. ha….ha…. si glumesc dar e si un pic de adevar acolo.

 14. Dancos, tocmai asta este smecheria ca Dumnezeul lui Israel ne spune sa iubim pe oamenii astia ce se poarta mai rau decat fiarele.

  Poti, cum sa nu poti sa-i iubesti, trebuie doar sa intelegi ca in spatele lor este dusmanul tau de moarte, diavolul, ei sunt doar costumatia. Uratul vrea sa dai in costumatie pt ca stie ca daca imbratisezi costumatia, vraja dispare si el se vede in toata uraciunea.

  Tu crezi ca filmuletul olandezului care nu se gandeste cate vieti pune in pericol si care doar provoaca este lucrarea lui Dumnezeu? Cati vor suferi si pt ce? A adus omenirii solutia? Care este ea?Nu, invrajbeste si nu trebuie sa-ti spun cine este tatal invrajbitorului.

 15. Dragă Vlad, ce te faci cînd trebuie să-ţi aduni copiii la adăpost că indivizii ăia din Gaza trag cu rachete? Au trimis Israelul zilele trecute un reprezentant al lor la ONU şi nu s-a ales cu nimic: Kofi Annan e pro arab iar ceilalţi îşi apără moşia, le e frică deja de actele teroriste ale musulmanilor căzuţi în demenţă după sînge de evreu şi de american. Practic, ce poţi face? Nu de ură e vorba, acolo e război, chiar dacă la TV nu se spune asta.

 16. Dragă Dancos, a apărut astăzi un articol în presa Israeliană despre filmuleţul de care vorbeşti. El a fost interzis de ONU deşi Europa şi Canada au fost pentru lăsarea lui liberă pe net. Filmul arată printre altele secvenţe cu mici Hitleri care urlă cu sabia în mînă să fie măcelărit poporul ales de Dumnezeu (Romani 11: 28-29). Nu e trucat nimic, e prea „pe bune” şi palestinienii s-au revoltat cumplit. Oricum, e prima dată cînd un site occidental este suspendat pe cauze politice. Totul are însă un început. Mai spuneam de chinezi…

 17. Dragă Mia, ar trebui să ne rugăm şi pentru cei care au puterea lumii în mîna lor, să cruţe pe evrei. Ei se întreabă la ce le-a folosit că s-au retras din Gaza, din coloniile alea, din Gush Katiff de ex., cînd li s-a promis pacea şi arabii nu s-au ţinut de cuvînt. Acum vor West Bank şi Ierusalimul de Est, ei vor tot şi dacă vine la conducerea Americii cine ştim noi, au şanse… Vor evreii să facă un muzeu despre Gush Katiff, cu jalea şi umilinţa retragerii. Seamănă cu ceva vechi şi urît…

 18. Rsavan, asa cum am mai spus cred ca rugaciunea este singura care poate sa schimbe ceva. Dumnezeu este in control si cred ca ce a hotarit si trebuie sa se intimple, se va intimpla. Cred ca tarie ca traim vremurile din urma si ma gindesc daca sintem noi gata sa intimpinam Mirele. Pina atunci, rugaciunea pentru cei care au puterea in mina lor, pentru evrei, pentru crestinii care sint persecutati in atitea tari este singura arma eficienta. Domnul sa se indure de noi toti.

 19. Rasvan, care este solutia pt omul care astepta venirea Domnului? Care este mesajul filmului? Ce solutii ne ofera? NIMIC, doar URA justificata de monstrozitatea celor fara de Dumnezeu.

  Ca este un plan a lui Dumnezeu cu evreii si El stie ce si cum va face, asta nu ma poate face pe mine decat sa sufar ca din pricina necredintei lor au ajuns asa, iar arabii aceia tot din necredinta sunt asa. Ce vrea Hristos de la mine? Sa iubesc omul si sa urasc pacatul si dincolo de el pe cel rau(satana).
  Asta imi propun si inca ma abat adesea dar, crimele lor nu scuza neiubirea mea, poruncita de Hristos.

  Solutia? Sa-i casapim, sa ii aparam pe evrei, chiar daca poate planul Lui este altul.
  Sa nu ne grabim sa sprijinim chivotul in cadere caci cei ce au facut-o in vechime au platit.

  In afara de solutia data de Hristos nu gasesc niciuna, macar ca o data i-as pedepsi pe evrei si o data pe arabi. Ura nu a adus nimic bun si nici acest film.

  Ferice de cei impaciuitori caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu. Asa spune Domnul si eu iL cred, de aceea nu sunt adeptul islamului, nu din greseala, ci pt ca imi propune ura si aiureala, nu asa este Hristos si cu cat vad asta cu atat il iubesc mai tare, iar fata de ceilalti mila, este tot ce au nevoie.

 20. Dragă Mia, aş putea să nu fiu de acord cu ce spui tu? că trăim vremurile din urmă? că doar rugăciunea ne mai rămîne şi că totul este sub controlul lui Dumnezeu?
  Mă mai întreb, din experienţa trecutului, cum putem să ajutăm un evreu? Cuvîntul Domnului spune că ei vor fi trădaţi la sfîrşit. Şi tăcerea lumii îi poate ucide, indiferenţa noastră îi ajută pe criminali.

 21. Nu, Vlad, Intifada nu o facem noi. E adevărat cu filmuleţul, cred că dacă ne apucam noi de treabă făceam ceva mult mai frumos. E cam în genul celor de propagandă Ku Klux Klan, finalul e o porcărie iar etalarea ameninţării homosexualilor ca victime principale mi se pare jenantă. Ai văzut vreun evreu ucis acolo? Nici eu! Aici e filmul ticălos, să nu se supere Dancos pe mine.
  Vlad, eu nu de film vorbesc, ci de atitudinea pe care trebuie să o avem faţă de un nou, potenţial genocid acolo!

 22. Rasvan, ce pot sa fac? Ma doare pt oricine ucide un alt om, indiferent de motiv, ma infior ca suntem atat de….nu am cuvinte. Toata lumea zace in cel rau, bine spune Scriptura si totusi nu va veni Domnul pana nu va veni lepadarea de credinta.
  Pana atunci, rugaciune si suferinta, cand pt evrei, cand pt arabi cand pt raul din noi.
  Iar din cand in cand Domnul ne va si bucura ca sa putem purta povara vietuirii pe pamant.

  Cat despre filmulet este o noua provocare, se va termina cu alti morti nevinovati. Amarati.

 23. Rasvan, sigur ca poti fi de alta parere, fiecare sintem unicat si de aceea e asa frumos cind venim impreuna si comentam subiectele care se dezbat. Eu am un verisor ( prin casatorie cu vara mea) care e evreu. Fratele lui locuieste in Israel, si din 5 baieti citi are, pina acum vreo 3 cel putin au fost in armata, de fapt cred ca vreo 2 mai sint inca, asta in afara de alti prieteni care ii am in Israel. Ma doare pentru ei, si daca ar fi sa spun ce cred eu despre arabi si cum i-as trata, cred ca as soca pe multi, asa ca mai bine imi tin gura inchisa. Intotdeauna le=am luat si le voi lua apararea, dar in acelasi timp stiu ca de a hotarit Dumnezeu si ce trebuie sa se intimple, se va intimpla. Biblia trebuie sa se implineasca, insa asta nu ma scuteste pe mine de a-mi face datoria de crestin, de a ma ruga pentru pacea Ierusalimului.
  Daca te uiti in trecut, au fost persoane care au putut ajuta pe un evreu sau altul, au scapat pe unii de la moarte, e foarte adevarat ca trebuie sa fac ceva daca pot, dar eu m-am referit ca si actiune la nivel mondial, ce pot face eu, cine sint eu? Un nimeni in drum de care nu se impiedica nimeni. La nivelul acela inalt, singura interventie o are Dumnezeu.

 24. Dragii mei Mia şi Vlad, cînd voi postaţi cele de mai sus, eu aproape terminasem „cronica” manipulării, a instigării la violentă, comentariul la filmuleţul olandezului.
  Sunt perfect de acord cu voi.
  Ştii unde e nivelul cel mai înalt, Mia? în inima nostră, a celor care l-am primit acolo pe Cristos! Acolo intervine Dumnezeu şi spunem lucruri adevărate, car ne dor şi pe noi, şi pe El.
  Slăvit să fie Domnul că v-am cunoscut!

 25. Nu am ajuns noi mai rau decat evreii,care nu mai avem credinta?care ne uram?ne razboim? omoram?
  Daca Mantuirea s-a dat neamurilor,ce fac acum neamurile cu Mantuirea?
  Totul este dureros,Domnul sa ne mareasca credinta,ca fiind in cunostinta de planurile Sale,sa nu obosim,la intinderea peste masura a faradelegii.
  Va fi tot mai greu,nu se prevesteste nimic bun.Cand mai aud,”sa ne rugam pentru o mare trezire…” stiu ca Domnul nu a spus ca va mai veni o mare trezire,ci Apostazia,care si-a inceput deja lucrarea.
  Cand vorbesti de ecumenism,noua era mondiala,ti se face parul maciuca,daca citesti tot ceea ce au de gand sa „lucreze”pentru „a-si implanta”ideile „salvatoare”ale omenirii.
  Nu ai voie sa cochetezi nici macar din greseala cu”acestia”
  Nu degeaba ne avertizeaza Domnul ca s-au ridicat deja in lume multi anticristi.
  Prin filme de un fel sau altul,prin prezentarea de stiri care de care mai rele,vor sa ne obisnuiasca cu raul,ca sa nu mai reactionam la vederea raului.Bine ca nu am TV,cel putin ii vad „mai rar”

Comentariile nu sunt permise.