China anticreştină

China nu este o ţară democratică, ea nu respectă libertatea de conştiinţă sau libertatea religioasă dar a fost găsită demnă de a fi ţara organizatoare a Jocurilor Olimpice din acest an. Demonstraţiile religioşilor tibetani de zilele trecute, care cereau comunităţii mondiale să boicoteze Jocurile au creat poate impresia că aceştia sunt singurii care au de suferit pentru credinţa lor.

Creştinii sunt martirizaţi acolo de mulţi ani, ei alcătuiesc o biserică subterană activă despre care se spun lucruri uimitoare.

Este normal ca budiştii să demonstreze pentru libertate religioasă, în timp ce noi oferim imaginea unui creştinism lipsit de substanţă, de trăire şi de vlagă? – pentru că asta arătăm în prezent tinerilor pe care vrem să-i păstrăm lîngă Cuvîntul Lui.

LIU HUIWEN este un creştin de 39 de ani care a fost arestat în urmă cu un an, pe 28 aprilie 2007, pentru că a distribuit, în timpul unei înmormîntări dintr-un sat în care majoritatea o constituie musulmanii, un pliant intitulat “O scrisoare pentru prietenii musulmani.”

liu.jpg

Cetăţenii acelui sat l-au reclamat imediat la poliţie pe Liu şi a fost arestat. A fost bătut crunt şi fost ţinut în închisoare timp de 5 luni fără să poată lua legătura cu familia sa, fără explicaţii şi fără judecată.

Apoi, la proces, avocatul lui a spus că pliantul nu conţinea nici un lucru ofensator pentru etnicii musulmani. Acolo este o frază care spune că “Isus Cristos este singura persoană din lume care te salvează de păcat şi de moarte.”

Judecătorul a respins argumentele acuzării şi a condamnat pe Liu la 18 luni de închisoare.

În urmă cu cîteva zile, a fost vizitat în închisoare de soţia sa. L-a revăzut slăbit, şchiopătînd, evident bătut de cei care îl ţin în detenţie şi de ceilalţi deţinuţi, mulţi dintre ei musulmani. Pachetele cu alimente nu ajung la el.

Soţia sa locuieşte acum la părinţii lui Liu, pentru că nu are din ce să se întreţină , ea şi băieţelul lor de 4 ani.

LIU este creştin din decembrie 1995.

Comunitatea internaţională a ales China drept ţara demnă să organizeze Jocurile Olimpice. Poate că ar trebui să scriem tot mai mult despre suferinţele creştinilor din acestă ţară, despre evanghelicii de acolo şi să ne rugăm pentru ei.

Anunțuri

27 de gânduri despre &8222;China anticreştină&8221;

 1. Seamana cu ceea ce traiam si noi inainte de ’89 …nu am gazduit olimpiade(sau am gazduit si eu habar nu am?) dar se jucau meciuri mari-…ma rog ideea este ca excelam prin sport…
  Tragic ei isi doresc libertatea credintei iar „noi” ne batem joc si facem din libertatea de exprimare carpa cu care ne lustruim papucii cand plecam la plimbare….

 2. Lorelei, vreau sa scriu despre ce se intimpla in China, sa gindesc ce s-a petrecut macar in ultimii doi ani. Poate ca Jocurile alea de la ei de anul asta sunt folosite de Domnul sa ne arate ceva, să ni-i descopere pe fraţii noştri.

 3. Care crezi tu ca este poarta prin care vom avea astfel acces la ei?…cati romani crestini crezi ca vor merge ca spectatori acolo?

 4. Nu ştiu cîţi vor pleca la Jocuri, dar aceia care ajung acolo nu pentru creştinii chinezi o vor face. În Africa şi China arde flacăra creştinismului contemporan, la noi s-a cam stins.

 5. Vezi tu Rasvan, crestinii sufera si noi ne luam la harta pe unde putem daca purtam sau nu batic, daca mergem la mare, ocean, piscina etc,… cita energie consumata aiurea. Pe mine m-a intristat teribil cind am auzit ca in satul olimpic unde vor fi cazati sportivii au fost interzise Bibliile. Nu stiu daca le e interzis crestinilor sa isi aduca Biblia personala, dar este trist. Ma gindeam ca ar fi trebuit ca toti crestinii sa boicoteze aceste jocuri, sa nu mearga, dar poate ca nu e bine si nu asta e solutia. Stiu ca ne putem uni in rugaciune pentru ei, si Dumnezeu in suveranitatea LUI are solutii. O zi buna pentru voi toti, ca eu tot pe invers sint, asa ca ma duc la culcare.

 6. si ce zici Vlad ca 1+1=……am vazut cat de multe date ai relatat despre tine pe blogul tau!! foooooooarte multe!!! bravo inca pe atat si chiar reuseam sa te cunosc!!

 7. Dragă Mia, eu pot fi bănuit imediat că, fiind mai de curînd întors la Domnul, am idei „liberare” despre bască, bonetă, basma, ştrand şi plajă, despre tunsoarea femeii şi podoabele pe care le poartă cînd vine la adunare sau pe stradă. Adevărul este că nu-mi pasă nici cît negru sub unghie cum arată sora din adunare, mai ales fetele tinere. Pînă şi la Tîrgu Neamţ nu sunt cum ar vrea Vlad să le vadă. Ce mă interesează pe mine cum apar ele în faţa adunării? E treaba lor, a familiilor lor, eventual al pastorilor- în nici un caz ca temă de dicuţie pe blog. De ce în nici un caz? Pentru că nu ştim cum arătăm fiecare, cum ne îmbrăcăm fiecare, eventual să facem morală în cunoştinţă de cauză. Eu nu trebuie să-i spun lui Carmen ce să facă, ea are relaţia ei cu Domnul, felul în care se îmbracă cinsteşte sau nu pe El, dar e traba ei. Să o dau exemplu? Vai, în nici un caz, nu pentru că nu merită, ci pentru că nu la om mă uit, nu de-aia am venit la Cruce. Se tunde scurt Lorelei? Să fie sănătoasă şi să o iubescă Domnul şi mai tare! Eu marg la plajă, mergem pe malul rîului cu toţii, bunica mea ar fi rîs cu hohote să audă că vorbim cum o fac habotnicii, călugării din vechiul schit; şi bunica era cunoscută în adunare de tînără, Elisabeta Sezonov! un model, dar ea m-a învăţat să înot de la 5 ani iar la mare înota mai bine decît toti bărbaţii. NU MAI VREAU TEORII DESPRE LUCRURILE APARENTE, FĂRĂ RELEVANŢĂ. Greşesc? Să fie greşala mea, dar GATA! Gata, Vlăduţ, să le iubim pe surorile noastre şi să lăsam pastorii să meargă la mare, că şi aşa s-au slăbănogit şi nu mai sunt în stare decît să facă bătături la şezut în bibliotecă. ORDIN: LA PLAJĂ CU VOI TOTI, DAR DECENT, CU UN COSTUM DE BAIE TREDIŢIONAL, SÎNII SĂ NU SE VADĂ. 🙂
  AM ZIS!!!

 8. Ai mare dreptate Rasvan, ne pierdem timpul cu nimicuri care nu zidesc si nu numai aduc atita dezbinare. Cum ti-am mai spus eu si altadata, tu mai ai avantajul dragostei dintii te uiti la cruce si nu la oameni. Noi astia care am cam tocit bancile bisericilor, am cam uitat la cine sa ne uitam si atunci numai vedem decit fusta, baticul si margelele. Si acum iar poate crede cineva ca sint pentru fuste scurte si mai stiu eu ce,…. Dar ai dreptate, sper sa fie ultima abordare pe aceasta tema oriunde, ca nu se merita. Despre suferinta din lume,…. cine sa mai aiba grija ei, ca noi trebuie sa ne razboim pe nimicuri. Hai mai bine sa ne unim la rugaciune pentru China acum si pentru ca Dumnezeu sa lucreze si in tara aceea si evenimnetul acesta al jocurilor sa fie o oportunitate pentru raspindirea Cuvintului.

 9. „Poate ca Jocurile alea de la ei de anul asta sunt folosite de Domnul sa ne arate ceva, să ni-i descopere pe fraţii noştri” – referitor la acest lucru, am citit pe un site crestin ca se face apel la sportivi, ziaristi, vizitatori, straini, la toti cei ce intra pe teritoriul Chinei cu ocazia jocurilor olimpice, sa ia in valize cate 5 Biblii. Este numarul maxim de Biblii care poate fi introdus prin vama fara probleme.

 10. Posted on May 15,2008 by Ingrid Schlueter
  Statement By Franklin Graham on Chinese Evangelism.
  Franklin Graham released this statement yesterday regarding the controversy his remarks about evangelism during the Olympics.My response follows.
  „In my work with both the Billy Graham Evangelistic Association and Samaritan’s Purse,I want to minister to the physical and spiritual needs of those that are suffering and hurting.This year we will work in more than 100 countries and in each one we are always open and honest about our ministry,that we are Christians and that we want to help their citizens in the name of Jesus Christ.
  I support Christian groups that want to do ministry in China during the Olympics.
  However,I believe we must be sensitive to and respectful of the local church and the impact we as outsiders could have on them.We are guests in China and anything we do or say has a lasting effect on Chinese Christians that will be there long after the Olympics when we are gone.If we intetionaly or inadvertently engage in any illegal activity we could jeopardize the well being of these Christians and the church in China.For anyone that wants to review the current laws of China regarding religious activity we have posted this information on http://www.billygraham.org.
  During my visit to China I have been very impressed and surprised by the incredible growth the church has experienced over the past 20 years.Personal evangelism and discipleship is alive and vibrant in China.The churh is growing so fast that the greatest need right now is for more theologically trained faculty to prepare the next generation of pastors and clergy.
  There is still progress that can be made in the area of religious expression in China,but I am encuoraged by the current direction.My prayer is that the church in China will continue to be strengthened and grow.Let us do everything we can to encourage and help the church in China as the world’s eyes will be on their nation this summer.”
  Friends,the insularity,willful blindness and appalling sell-out of evangelical celebrities never ceases to amaze me.First off,we need a definition of the local church.Franklin believes that the communist approved 3SPM Protestant church is indeed the true body of Christ,even though 3SPM teaching has been changed to meet the approval of atheist communist leaders. That’s problem number one,and it explains why he is”encouraged” at the current direction of the communist gover nment as police rampage through house churches to terrorize and intimidate.He is „encouraged” by the brutal treatment of countless house church pastors and Christians who have been brutalized,jailed and sentencedto labor camps for refusing to let the communists dictate to their churches,all of it reported widely in Christian media around the world.I would encourage an immediate visit to Voice of Martyrs website,or China Aid,run by Chinese-American,Bob Fu.This is the direction Franklin Graham finds encouraging?Or are those in his office internet not able to log on these websites?
  Rather than take a stand in defense of the suffering and hurting persecuted true church in China, he prefers to go and speak at posh,showcase communist -approved megachurches with the cameras and TV lights surrounding him and have his handlers release slick,PR statements to appease the donors.It’s the Graham way.This is just what his father did to the Soviet Christians,Shame.

 11. Bob Fu of China Aid:Chinese Christians Will Obey God First,Mr. Graham.
  Bob Fu of China Aid responds to Franklin Graham’s cowardly and communist-appeasing statement on Olympic evangelism.
  „The Chinese Christians are law-abiding,patriotic citizens,but when an unjust law demands them to go against their faith and Jesus’teaching of the Great Commision,they can not and will not succeed to a „faith moratorium” in oder to please an atheistic government during the Olympic Games,even if that means enduring imprisonment and torture.Mr. Graham’s comment is a deep offense to hundreds of House Church prisoners and their family members.
  -Bob Fu,Founder,China Aid 5-14-08

 12. Pacat ca nu stau in America…
  ca probabil mi se adresa si mie comentul,,,. 🙂
  m-ar fi interesat,engleza care o cunosc,nu-mi permite sa traduc foatre corect,,,pacat,,,sincer imi pare rau..
  m-ar fi interesat.

 13. Dragă Vic, mulţumesc pentru efortul tău de a culege materialele- din păcate nici timpul meu în ultimele zile nu mi-a permis să le traduc pe blog, nici în rezumat, pentru o mai rapidă citire- şi reţin superbul răspuns al lui Bob Fu. Da, ei nu se vor supune comandamentelor umane, aranjamentelor de culise, fie ele venite din partea unui B. Graham.
  Eu aş spune, mai cu seamă venind din partea lui…

 14. Draga Sora Elisa,
  Te rog sa ma ierti ca am transmis mesajul in engleza dar am dorit ca Rasvan si ceilalti care il citesc sa-l aibe in original.Draga Don ma bucur de fiecare data cind aduci un coment pe acest blog,may God blessyuo.
  Draga Rasvan,apreciez foarte mult lucrarea ta pe acest blog si cred ca este un lucru foarte important ca fratii si surorile sa fie informati de ceace se petrece in „lumea”crestina.Daca este posibil as dori sa-mi trimeti adresa adunarii crestine unde voi va inchinati Domnului.May God blessyou and your family.

 15. Violeta, mulţumesc lui Dumnezeu că a dat femeii simţ practic. De bărbaţi nu e decît gura, deşi tradiţia spune altfel. 🙂 Dar noi nu mergem după tradiţie.

  Dragă Vic, Domnul să vă binecuvinteze şi pe voi. Am să-ţi trimit adresa fratelui care conduce adunarea, cît de curînd.

  Cu drag pentru amîndoi.

 16. ei, razvan, nu a zis Dumnezeu ca ii da barbatului un ajutor?? asta e rolul femeii 🙂 dragute cuvintele tale, pace!

 17. Violeta,multumesc,am reusit sa citesc…ce surprize,are netul asta,,,sa poti traduce,,,,tocmai voiam sa renunt la el.. .:)

 18. elisa, dupa ce mi-ai spus asta, acum stau si ma intreb daca ti-am facut un serviciu, sau dimpotriva…
  aveai sansa sa scapi de „microbul” asta care se numeste net, si eu te-am intors din drum…
  🙂

 19. Draga Rasvan,astept sa primesc adresa ceruta si pentruca zici ca esti ocupat si nu ai timp am sa-ti sugerez sa incerci sa rasfoiesti citeva minute prin urmatoarea lucrare:
  http://www.inthenameofpurpose.org
  Violeta multumesc pentru ajutorul acordat sorei Elisa si probabil si altora .You all have a nice week with the Lord.

 20. Violeta,,,multumesc,,am in casa un fiu orto,care ma canalizeaza spre ce e mai bun…
  nu scap usor,daca trebuie sa renunt la ceva,care nu pare bun
  . 🙂

 21. Fie binecuvintata dragostea dintii,daca ne aduce informatii atit de actuale.
  Sa ne traiesti,Razvane,dar nu strica sa iti temperezi nitelus exprimarea.
  Ca te mai citesc si dame de moda veche,be kind,polite,gentleman,colega.
  Vulgul nu sade bine nimanui,chiar daca,in genere,doctorii e..cinici[sau bicisnici]evident,cei de fata se exclud.

Comentariile nu sunt permise.