Garda moare, dar nu se predă

Toți halesbules, de proşti și de răi, de foame, de beţi şi  loviţi în cap, dacă nu drogați, neştiuţi de neam, de buni și de răi, sau  de feți-chioroși, geană de eroi, dându-ne silinţa, sîngele și viaţa, să găsim putința sub centura nopţii, înarmaţi cu ani, fără Dumnezeu, din taină-n minciună şi din nori în vis, gîndind nu înalt și profund de plat, țară fără cap…

Anunțuri

14 gânduri despre &8222;Garda moare, dar nu se predă&8221;

 1. Aproape fara cuvinte. Dupa un mort pe care tiganii vor sa il inviati voi, alte garzi cu scandal,…. parca e un scenariu de film,….. Ma tot intreb pina unde merge degradarea in Romania, oare cind cei pusi sa faca legi si sa le apere vor incepe sa le respecte? Chiar e tara lui papura voda in care cistiga cei cu „muschii tari” si bita mai groasa?
  Rasvan, nu stiu ce sa spun, parca e prea mult si sa spun ca e mai rau ca in evul mediu. Domnul sa aiba mila de voi si de Romania

 2. Rasvan, da-mi voie sa nu ma las impresionata „pana la lacrimi” de acest mesaj al tau. E drept ca sistemul e bolnav si ca, asemeni unui pacient, are nevoie de ingrijiri..
  Pe cine ai prefera in locul celor doi de la Ministerul Sanatatii? Pe Nicolaescu – acum trezit parca din linistea de dupa alegeri, care a tinut medicii de familie in puf, doar ca peste 6 luni de zile medicii de la urgenta sa ii acuze ca din cauza lor ajung la urgenta oamenii care au nevoie de o aspirina?? sau de niste analize pe care ar fi putut sa le faca bine mersi cu luni in urma, nicidecum pe genunchi cand starea lor se agravase?
  Sau poate vrei vreun medic proaspat absolvent ca secretar, sa nu aiba habar nici pe ce lume e..
  Nu dumnezeu are grija de noi, ci noi insine, si cu siguranta nu povestind pe internet, ci reclamand la serviciile autorizate sa ia masuri.

 3. Dragă Mia, se repetă scenariul de la mineriade: apeluri la televiziune, oamenii sunt „informaţi” cu ceea ce trebuie să ştie, li se dă „arma”- numărul de telefon cu care să ameninţe, la care să sune, ca să vină „trupele”- iar noi, în spitale, suntem luaţi cu asalt de „minerii” anilor de criză: ţiganii, derbedeii, beţivii, scandalagii, istericii, maniacii şi psihopaţii de toate soiurile. Dar, de ce să mă mir? Oare la putere n-au venit tot „ăia”? Nu este FSNul lui Iliescu, reunit sub laba lui Băsescu?
  În perioadele de criză cineva trebuie executat, dat maselor spre sfîşiere. Linşajul se mută din stradă, în spitale, atîta tot.
  Cu drag.

 4. Mirela, nu vreau să impresionez pe nimeni, eu nu sunt tipul cu batista udă, ci berbecul 🙂 .
  Dacă aş scrie tot ce văd în aceste zile în spital, ce n-am întîlnit de 25 de ani de cînd lucrez în branşă, ai vedea că o fac din scîrbă, revoltă şi uluire.
  Nici un ministru de pînă acum, din 1989 încoace- de cei mai vechi nu mai are rost să pomenesc- nu a făcut nimic bun pentru medicină. Bazac are în plus o faţă de primadonă, două prune în gură şi minte puţină. L-a agăţat pe Arafat, care ştie ce să caute, la fel cum sunt dresaţi cîinii să adulmece după trufe prin pădure. Bazac îl asmute, pentru că el nu ar şti ce să ceară nici unei infirmiere. Motive de „vînătoare” sunt gîrlă în sistem, dar totul pute a eşafod francez de secol XVIII: medicina e o meserie nobilă, nu? 🙂
  Cu ajutorul lui Dumnezeu e aşa: te rogi Lui să faci bine, să nu calci în străchini şi, mai ales, să nu faci exact ce urăşti, ce critici. Eu aşa fac. Sunt de acord, Dumnezeu nu ţine loc de ministru al sănătăţii, dar El a fost azvărlit afară nu numai din spitale, ci şi din întreaga viaţa socială, iar impasul moral în care am ajuns are la bază orgoliul umanist.

 5. Este foarte trist ce se intampla. Si daca acestea le spune cineva din sistem, care cunoaste bine aceste realitati, ce sa mai zic de cei care au de-a face numai din cand in cand cu aceste probleme si se sperie de ceea ce vad? De niste ani incoace tot ne „caznim” sa reformam aceasta tara, dar rezultatele pozitive, palpabile, tot intarzie sa apara. Criza este, mai intai de toate, una morala, si de aici pleaca totul. Inainte de a fi intru toate niste profesionisti, trebuie sa re-invatam sa fim oameni de caracter, oameni crestini, oameni in adevaratul sens al cuvantului. Masuri de genul celor amintite (inchizitoriale sau de tip revolutia franceza), „vanatori de vrajitoare” numai pentru „spectacol” care da bine, nu rezolva nimic, daca oamenii raman cu aceleasi tare morale nerezolvate.
  Mi-am amintit de un coleg de la Iasi care pomenea vorba unui profesor de la Universitate. Suna aiurea, dar e adevarat: „ai nostri ca brazii… cu mucii pi chiept”. Ne dam falnici in multe, dar sfarsim prin a fi …jalnici. Si nu doar in sistemul sanitar sunt probleme. In toate!

 6. Fr. Razvan Cristian ,

  Domnul sa te binecuvinteze. Societatea romaneasca are nevoie de oameni ca dumneata. Fii tare, mergi inainte si nu te da batut. Dumnezeu cunoaste intristarea din inima ta. Lupta-te impotriva nedreptatii. Fii lumina acolo unde muncesti si lasa pe oameni sa manince din tine. Sufera si rabda asa cum a facut Cel ce si-a dat viata pentru tine. Pastreaza-te curat si Dumnezeu te va binecuvinta. Mai filtreaza totusi putin cuvintele.
  Situatia din Romania este foarte critica la toate nivelurile. Romania secera ce a semanat de la revolutie. Un om corupt este un om de nimic, este ca un lemn putrezit pe care nu il poti intrebuinta la nici o lucrare. In Romania s-au instalat comportamente mafiote pe care eu si dumneata nu avem putere sa le anulam. Avinta-te in lupta pe masura puterii pe care o ai si lasa pe Dumnezeu sa lucreze acolo unde te depaseste pe tine.
  Incolo !!!! Ce sa zic ?

  Sanatate

 7. Alex, tu scrii:

  „trebuie sa re-invatam sa fim oameni de caracter, oameni crestini, oameni in adevaratul sens al cuvantului”, pentru că, „mai întîi de toate, criza este morală”.

  De acord cu tine. Dacă aş avea un detector de „radiaţii imorale”, care să cîrîie ca detectorul de „raze x”, după cîte uşi m-aş ascunde, la „citire”? Văd realitatea, o comentez, dar mă şi murdăresc de la ea. Cred că va trebui să ne spălăm, unii altora, picioarele, aşa cum a făcut Domnul cu ucenicii, să ne mărturisim unii, altora, neputinţele, căderile şi minciunile, laşităţile, combinaţiile şi hrăpăreaţa dragoste de noi înşine, pentru a fi primiţi într-o Românie în care curge lapte şi miere. Acum suntem în pustie, cu viţelul de aur în frunte.

 8. Frate Remoremo, îţi mulţumesc. Cuvintele sunt ca unghiile: uneori le laşi lungi, ca să poţi rîcîi fereastra murdară a închisorii în care te(-ai) fost aruncat, ca să vezi lumina. Unele nu mai păstrează inocenţa de sidef a copilăriei. Am să încerc să le mai tai din cînd în cînd… 🙂

 9. Imi place sa stau de vorba cu crestini maturi si seriosi .
  Pentru noi cel mai important lucru este sa avem inimi credincioase cu care sa-L iubim pe Dumnezeu si pe Domnul Isus .

  Sanatate.

 10. Adevărat spus: „Acum suntem în pustie, cu viţelul de aur în frunte”. Chiar aşa. Orbecăim întru întunericul necredinţei.
  Trebuie să ne spălăm unii altora nu doar picioarele, în semn de smerenie, ci şi veşmântul sufletului. Într-adevăr şi numai vorbind de aceste realităţi teribile ne maculăm sufleteşte.
  Sunt tare multe de făcut!

 11. @ Remoremo, sănătate şi mulţumiri pentru comentarii.

  @ Alex, ai dreptate! Tu faci treabă bună, educînd tinerii, predînd religia în şcoală şi pe blog. Fără ifosele majorităţii predicatorilor noştri. Neprefăcut…

Comentariile nu sunt permise.