Hackerul

Povestea cu postarea “Poporul ales, tot ales rămîne”, a devenit din ce în ce mai stresantă.

Fără a intra în detaliile privind conţinutul mail-urilor pe care le-am schimbat în ultimele ore cu dl. Caius Obeada- omul prin eforturile căruia apare de atîţia ani Revista de Apologetică Baptistă- vă pot spune că cel care foloseşte adresa electronică apologetica@voxdeibaptist. org este un hacker, sau ceva de genul acesta.  Adresa este folosită în acelaşi timp (!) şi de revista menţionată, ca o cale de contact cu cei ce doresc să corespondeze cu domniile lor.

Mai mult decît atît, mail-urile pe care le-am primit, care mai de care mai trăznite, sunt trimise de la un terminal al cărui provider este din România, nu din State, individul fiind, astfel, uşor de identificat.

Evident, omul poate fi oricine, e de unul singur sau cîntă în grup- asta are, oricum, prea puţină importanţă. Ceea ce contează, însă, este că poţi cădea uşor în astfel de capcane şi să acuzi o revistă serioasă de atacuri imunde ce păreau să provină de sub acelaşi  acoperiş.

În general, omul cu pricina are următoarea logică, pe care am întîlnit-o de multe ori în istoria mai mult sau mai puţin apropiată:

 1. Evreii au ucis pe Cristos, deci sunt un popor detestabil;

 2. Au ocupat cu forţa teritoriul actualului Israel, distrugînd blîndul popor palestinian, care trăia paşnic pe acele meleaguri din toate timpurile;

 3. În curînd evreii vor stăpîni America, unde ne vor stîrpi în primul rînd pe noi, baptiştii, care suntem majoritari acolo;

 4. Dacă tot mă pretind baptist, de ce nu stau în banca mea, şi atac  pe ortodocşi (!)-referindu-se la postările cu barbaria din păduri-, dar şi pe coreligionarii mei, în aceeaşi măsură;

 5. Foloseşte  materiale care par să fie „Protocoalele de la Toronto”, o tîmpenie care face parte din documentaţia celor ce susţin teoria conspiraţiei.

În mod normal, nu voi mai face comentarii pe marginea unor astfel de inepţii, dar trebuie să recunosc că felul în care individul s-a folosit de o adresă care nu-i aparţinea, în încercarea de a-i compromite şi pe cei de la „Apologetica baptistă” şi pe amărîtul de mine, şi aşa mîncat de coralii ecumenismului autohton, a fost un motiv de iritare şi de agravare a paranoia de care mă acuză „prietenii” că sufăr.

Probabil că mă voi ocupa în zilele următoare tot de modă şi alte subiecte la fel de frivole, iar pînă atunci vă invit să ne plimbăm pe tăpşanul care ce se poate vedea cînd te duci dinspre Tîrgu Neamţ, spre Piatra Neamţ, cum te uiţi pe stînga.

barza

Dacă te abaţi la dreapta, între  dealurile care se văd în zare, dai de mănăstirile Agapia şi Văratec, de unde poţi cumpăra un şerbet fabulos de căpşuni cu 8 roni borcanul şi o sticlă de sirop de muguri de brad cu 15 roni, ambele făcute de maici, ceea ce, pentru pandemia de gripă, foloseşte tot atît cît şi vaccinurile  sau pastilele minune de tamiflu, atîta doar că au un gust, cum să vă spun eu? divin e bine?

spre manastiri

Reclame

15 gânduri despre &8222;Hackerul&8221;

 1. Hackerul nu este decât hoţ, fie el şi imberb, dară filozof nu este! Deunăzi cineva îmi spunea despre nişte mesaje, cu conţinut pedofil, pe care a trebuit să le baneze! Mesajele acelea bolnave veneau de la Biblioteca Municipală din Bacău! Evident că nu un moldovean sănătos avea astfel de pofte şi evident că era vorba de o mizerabilă provocare: cred că totuşi era un student, acesta având adresa de email formată din cuvintele Ieru şi Cucu: la geografie posibil, sau mai ştii?Hackerul cu ochi albastru pe stânga, evident, e un comunist î(n)mpuţit şi restul e doar pretext! În treaba asta e vârât şi un fotograf de soiu! Nu dic numele jegului!

 2. Rasvan nu stiam …acum m-am lamirit 🙂 pe apologetica@voxdeibaptist. am citit si eu si..am comentat si…am primit e-mailuri muuulte. Deci de-acolo mi se targe junghiul „neintelegerii” si uneori varza de pe laptop :)bine ca m-am dumirit. Un lucru nu pot pricepe eu: ce ar face un hacker cu poeziile mele?

 3. Dragă Lia, tu vrei să afli ce vor spune cei de la revista din America şi, de fapt, primeşti tot felul de mizerii, de insulte şi inepţii din oraşul Craiova. 🙂
  De fapt, adevăraţii hakeri sunt mult mai isteţi, reuşesc să-şi mai ascundă datele de provenienţă. Ăsta e un grobian care nu are ce să facă nici cu neuronii lui, dar cu poeziile tale nici atît. Eventual să le mănînce. 🙂

 4. Dancos, ieri revedeam o predică a lui Wurmbrand, dintre puţinele video lăsate de la el, pentru că mi-era dor de lumina de pe faţa lui, cum a avut-o pe pămînt, şi mă gîndeam la torturile cumplite pe care le-a suferit, şi el, şi soţia sa, şi mi-am adus aminte de toţi nenorociţii care scriu mizerii, înjură şi ameninţă, anonimii urii şi a violenţei, care se tot nasc pe pămîntul acestei ţări, şi nu numai… Din care, unul e al tău, altul m-a vizitat pe mine, şi tot aşa!
  Din specia asta de troglodiţi s-au selectat torţionarii care îl ucideau pe un Maniu sau urinau pe Wurmbrand, sau ţineau în temniţă grea, 14 ani, pe Traian Dorz…
  Istoria se repetă, iar printre ideologii sfîrşitului sunt şi nonviolenţii noii religii, ştiu tu despre cine vorbesc…

 5. Rasvan, m-ai facut sa zambesc la replica ta: „sa le manance” eu o sa raspund: trandafirii au spini si dupa cum imi mai spun unii specialisti de bloguri cica te poti intepa, te poi ineca, sau faci indigestie si in special de la trandafirii mei galbeni. noroc a exista spam, sau no-spa nu mai stiu care e denumirea exacta 🙂 .

 6. Ai dreptate, Lia, ceea ce înseamnă că ai avut profesori de aplicare a no-spa-ului buni. Cît despre trandafirii galbeni, ştiam că traduc gelozia, nu ştiam că sunt şi indigeşti. Poate de la spini, asta da, dar oricum e păcat… 🙂

 7. Iti amintesti cred, cand imi spuneai sa ma incred in Dumnezeu, cand tu si sotia ta (pe care o salut cu dragoste) ma incurajati pe blogul pe care l-am sters ca toate acele amenintari sa le trec la spa… Ei bine, am invatat(cam tarziu e drept). Cat despe trandafirii galbeni pe care ii ador nu am de gand sa-i inchi intr-un bol de sticla. Am sa-i adap prin cuvinte, sa raspandeasca in jur, placut miros de cer si sentimente cu suflet. cu drag pentru voi!

 8. Dragă Lia, mai mult decît atît. Dacă în ceea ce priveşte blogul, folosim spamul, în ceea ce priveşte cerul, aici nu există spam. Wurmbrand povestea într-o predică despre sf. Macarie- un sfînt mare, spunea el- care iubea pe toţi oamenii, pentru că dintr-o mie de oameni, dacă nu iubeşti unul singur, nu intri în Împărăţie.
  Cu alte cuvinte, îi „amuţim” pe toţi răii şi obraznicii lumii acesteia imaginare, a umbrelor şi pseudonimelor, dar suntem condamnaţi să-i căutîm la spam şi să-i iubim, să ne rugăm pentru ei, chiar dacă ei ne vor lovi cu atît mai tare, aflînd acest lucru. Poate că zidurile închisorilor nu s-au prăbuşit, că ele ne împresoară, dar sunt invizibile, nu le vedem, dar ele există, iar aceşti oameni care înjură, batjocoresc, fură identităţi, cameleonii de tot felul- despre care ai scris şi tu- sunt unelte de sfinţire, de cercetare a tăriei noastre. Cred că ăsta e spamul creştin- un exerciţiu de dragoste şi îndelungă răbdare…

 9. In toate e o masura: eu am ramas cu doar un margaritar si am ajuns spurcat de porci! Stiu ce spun: aviz amatorilor de interminabile dialoguri blestemate in numele ingaduintei!

 10. Ştiu ce vrei să spui, Dancos, şi nu vreau să fac teorii inutile. Spuneam despre Wurmbrand doar că el a reuşit. I se lumina faţa cînd vorbea despre torţionarii săi, iar modul în care a înţeles să ierte pe cei ce l-au turnat- ca şi pe turnători în general- m-a tulburat profund. Dacă nu ajungem la starea asta de dragoste, mă întreb ce rost mai au toate? Oricum, predica aia- una din cele video de pe resursecreştine.ro- m-a făcut să mă simt extrem de mic şi de anapoda, raportat la ceea ce spunea fr. Richard. Mă refer la gînduri, la faptul că eu nu înţeleg tot ce spunea el, dar era admirabil. Era un fragment de cer, autentic. Cu drag.

 11. Clipul acela arată multă suferinţă a unui popor ajuns mereu la Zidul Plîngerii. Copilul care ridică Tora în mîinile sale micuţe, spre soare, este holograma altora care au fost ucişi în holocaust sau sunt batjocoriţi de orice neam prost, care spune că poporul evreu a fost ales, nu de Dumnezeu, ci de diavol. Da, aşa scria omul acela! Ăsta era mesajul pe care s-a grăbit să mi-l transmită. Urăsc satana din el, dar pentru el trebuie să ne rugăm. Obeada este evreu creştin, iar omul acela se foloseşte de adresa sa de mail, spurcînd-o, exact cum făcea macedoneanul acela, Antiohus Epifanes, care sacrifica un porc în templul lui Dumnezeu de la Ierusalim. E acelaşi gest, acelaşi drac, acelaşi copac, aceleaşi rădăcini.
  Mulţumesc pentru clip şi mă bucur că suntem alături în dragostea pentru poporul la care am fost altoiţi.

Comentariile nu sunt permise.