AntiBulă

Formalismul şi “blegismul” care caracterizează “foaia de pripas” electronic, cum ar defini-o Eminescu- din exprimarea căruia am anulat cuvîntul ‘vitelor’, prea tare pentru nasurile suflate spilcuit ale domniilor lor- a dat o nouă bulă care aruncă infantilismul baptist în tabăra recunoaşterii impotenţei Uniunii,  devenită deja istorică.

Pentru că ce altceva poţi să mai spui după ce citeşti un comunicat elucubrant semnat de Preşedintele Uniunii, în care recunoaşte, implicit, că ţara este ‘creştină’, deşi ştie că baptiştii nu reprezintă decît un procent neglijabil în acest cadou generos oferit ortodoxiei. Venit pe valul ecumenizării, acuzînd liberalizarea prostituţiei, ceea ce este iarăşi o mare prostie, comunicatul prostituează el însuşi prin ofertă, imitaţie şi slugărnicie. Forţat de a fi politico-religios corect, grăbindu-se între două manifestări de evanghelizare care se dovedesc inutile, din moment ce ţara este deja creştinată masiv prin religia ortodoxă– preşedintele tuturor baptiştilor români ratează ocazia unei analize cinstite a fenomenului prostituţiei din România şi a drogodependenţei, în cîteve fraze pe care le-ar fi citit mai multă lume decît farafastîcurile cu circuit închis pe care le emite, rar şi adormitor, din scaunul de pe care toţi înaintaşii săi s-au simţit datori să devină perfect inutili şi inadecvaţi momentului istoric în care au ocupat funcţia.

Legalizarea prostituţiei şi libertatea de a trage cîte un joint  în piept nu modifică datele problemei. Alcoolul şi fumatul ucid masiv în România, iar exportul ilegal de carne vie a devenit o banalitate într-o ţară aflată pe marginea prăpastiei.  SIDA atinge mulţimi, într-un procent greu de definit într-o ţară ca a noastră,  în care medicina nu oferă lumii decît un perfect model de corupţie, sărăcie, prostie şi diplome false.

Nu mai rămîne decît ca, într-o perspectivă sumbră, dar posibilă, unii din copiii noştri să cadă în păcatul fumatului unei ţigări de marihuana şi să rişte să li se întocmească dosar penal pentru consum sau trafic de droguri,  ca să fie mulţumit un anumit domn şi alţii ca el,  că au cîntat în cor cu ipocriţii lumii bune.

DSC09474Credinţa, nădejdea şi dragostea, în toamna creştină de la Moldoviţa

TEXTUL

Cultul Creștin Baptist din România își exprimă dezacordul față de propunerea Comisiei prezidențiale pentru analiza riscurilor sociale și demografice de dezincriminare a consumului de droguri ușoare și a sexului comercial.

Deoarece România se consideră o țară creștină, suntem de părere că o abordare permisivă a unor astfel de fapte contribuie la degradarea calității vieții societății și reprezintă o amenințare la adresa echilibrului social.

Solicităm Președintelui României respingerea propunerilor Comisiei și cerem Parlamentului ca prin activitățile comisiilor îndrituite să nu se promoveze asemenea acte legislative care reprezintă o ofensă adusă valorilor creștine din țara noastră.

Vă asigurăm de cele mai bune intenții și de rugăciunile credincioșilor creștin baptiști din Romania pentru importanta activitate pe care o desfășurați.

Președinte
Otniel Ioan Bunaciu

COMENTARIU

1. „Deoarece România se consideră o țară creștină, suntem de părere că…” : cu alte cuvinte, doar în baza acceptării sintagmei „România, o ţară creştină” dl. Preşedinte scrie petiţia în cauză. Altfel, era suficient să vorbească în numele celor o sută de mii de baptişti români, ceea ce ar fi schimbat dalele problemei.

2.  Adevărata „…ofensă adusă valorilor creștine din țara noastră” este nerecunoaşterea prostituţiei ilegale din ţară, ajunsă la cote dramatice de ani buni. Şoselele de centură ale marilor oraşe pline de amărîte dezumanizate, peştii şi şuţii de tot felul, traficanţii de marihuana,  fumată de la primele clase din licee, pînă la vedetele de televiziune, sunt adevăratele realităţi incriminatorii, nu adoptarea unor măsuri de eventuală „carantină” a prostituatelor şi prostituaţilor, care ar beneficia de un control periodic al stării de sănătate, măcar teoretic.

3. „Vă asigurăm de cele mai bune intenții și de rugăciunile credincioșilor creștin baptiști din Romania”: cum poţi să asiguri puterea politică de rugăciunile unei mase de credincioşi, vorbind în numele lor?  Este cea mai ceauşistă frază pe care am citit-o, de la revoluţie încoace: angajamentul prin rugăciune, în faţa puterii!


Reclame

136 de gânduri despre “AntiBulă

 1. Dle Alin Cristea, am rugămintea să vă adresaţi mie, nu celor care-mi scriu. Aveţi la dispoziţie n bloguri prin care să vă afirmaţi zilnic poziţia de „jandarm” stupid al blogurilor evanghelice. Măcar la mine chibiţaţi în gînd. Şi mai are chibiţul o îndatorire, dar nu v-o spun acum. Asta e o rugăminte, nu un imperativ. Să fiţi iubit!

 2. Domnule Doctor, pentru alesii nostrii nici macar pilulele noastre alcatuite din litere si semnificatie nu mai au efect…decat eventual de ingropare 😦

 3. 1. Cărui comentator m-am adresat aici? Am pus o întrebare, nu m-am adresat cuiva direct.

  2. Nu am voie să mă adresez unui comentator? Hm…

  3. Dacă m-aș adresa unui comentator înseamnă că mă comport ca un „jandarm”?

  4. Rămîne întrebarea: Ce e fain în postarea de mai sus? Punem pariu că nimeni nu poate răspunde la întrebarea asta în mod decent?

 4. 1. Celui de mai sus, preluînd cuvîntul „fain”…
  2. Pentru dvs., doar mie. Pe blogul meu eu fac regula. Hm…
  3. Nu, am spus în general şi voi reveni cît de curînd cu o postare în care vă voi lămuri cum cred eu că stau lucrurile. „Jandarm” în sensul lui Louis de Funes, fireşte, acela fiind maximum de dramatism pe care-l daţi echilibristicii dvs.
  4. Rămîne să vă puneţi cîte întrebări poftiţi şi să răspundeţi singur la ele, aşa cum pregătiţi cele şapte masacre „în direct” pe blogul unde, paranoic vorbind, scrie România Evanghelică, un fel de Ana Ipătescu cu pantaloni şi barbă.

 5. Dragilor Rasvan si Alin

  (Farasuparare, va scriu la amadoi si sper sa fiti amabili si draguti asa cum puteti fi, si asa cum stiu ca Dumnezeu va poate face sa fiti.

  Alin, Nu este nimic fain in postarea de mai sus cum nu este nimic fain in controversa voastra virtuala. (nu ma refer doar acum ci… de un timp incoace)

  Rasvan, Da exista un limbaj de protocol si mi se pare de bun simt sa fie folosit in actel oficiale.
  Nu cred ca s-a gresit cu nimic cand s-a spus ca;
  „Vă asigurăm de cele mai bune intenții și de rugăciunile credincioșilor creștin baptiști din Romania”
  Este corecta afirmatia. Intodeauna credinciosii baptisti au fost cei care se rugau si se roaga pentru conducerea tarii. Imi amintec cum pe vremea lui Ceausescu, in bisericuta aceea mica in care am crescut ,oamenii se rugau ca Dumnezeu sa-i imoaie inima lui Ceausescu, sa aduca vremuri de inviorare, de Lumina peste Tara noastra.Uite ca, acum sunt vremuri de libertate…
  In fiecare duminica in biserica pe care o frecventez acum, NE RUGAM pentru conducerea tarii, pentru oamenii care au putere de decizie sa fie luminati de Dumnezeu.
  Da Rasvan e bine ca s-a spus intr-un act oficial ca baptistii se roaga.
  Nu inteleg de ce uneori esti atate acid cu Uniunea, cu si in general cu ceea ce se numeste Baptism general.
  E drept ca sunt si lucruri care mai pot fi imbunatatite dar, de aici si pana la a fi atat de acidic in unele scrieri, in conditiile in care tu insuti esti baptist, este ca si cum te-ai dezice de la religia ta.

  Alin chiar si tu poti fi mai ponderat in felul tau dea fi asta ar demonstra tuturor ca oamenii care il au pe Dumnezeu in inima stiu sa ierte, sa suporte criticile, sa-si indrepte defectele si ceea ce este me important sa-si iubeasca si dusmanii (reali sau imaginari)

  Dumnezeu sa dea tuturor cititorilor o saptamana binecuvantata, plina de har in toate lucrarile si lucrurile si mult spor!

 6. Domnule Răsvan Cristian Stoica,

  Vă rog transmiteți doamnei / domnișoarei Lia regretele mele că nu pot răspunde chestiunilor ridicate (în legătură cu mine).

 7. Evident Alin ca nu trebuie sa-mi raspunzi. Nu-ti cere nimeni sa raspunzi . Nici Rasvan nu este obligat sa-mi raspunda in vre-un fel. E de datoria mea sa spun ca oamenii vad, observa, si din nefericire, isi fac o anume impresie.
  Nu am vorbit de paranoia. (ma refeream la virtual)

 8. 1. Chestiunea cu paranoia se referea la Răsvan Cristian Stoica.

  2. Chestiunea cu răspunsul se referea tot la Răsvan Cristian Stoica, care nu îmi permite să răspund vreunui comentator.

 9. ca o BULĂ a impotenței, așa sună comunicatul acelei uniuni acreștine. Îmi amintesc, odinioară, în vizită fiind la o și mai acreștină biserică, sau noncreștină, că pe prima pagină a manualului lor de dogmă și credință erau trecute osanale la adresa geniului carpatin. Era acolo o impotență în ale curajului ca și în cazul de față unde frica se manifestă atât de viril, demonstrând că uneori oportunismul se traduce prin și sau generează priapism. Dar nu se poate spune că Bula cu pricina trebuie să-ți provoace mâhnire Răsvane, Bula aceea este expresia oarbei înrolări în papistășie și nimic mai mult. Ce poate însemna o Bulă într-o țară în care însăși numele președintelui ales este definitoriu pentru halul în care ajunse moralitatea la români?

 10. @ Ce ironie! Tocmai pe acest blog jegos (prin vulgaritate și bășcălie grobaniană) să se vorbească despre… moralitatea la români

  @ Chestiunea cu paranoia se referea la Răsvan Cristian Stoica

  Dle Alin Cristea, de ce vă căutaţi de lucru? Aveţi răbdare, puţintică răbdare. Recunosc că, dacă pînă acum mă durea fix în cot de elucubraţiile pe care le împroşcaţi pe matrixuri, de acum încolo mă voi distra cu dvs. de cîte ori vă loveşte sindromul. Termenii de tipul „jegos” şi alţii asemănători vor fi recompensaţi cu bonificaţii speciale, dar de o cu totul altă factură, care să nu vă jignească şi să nu fie necesar să vă fac temenele, vorba dlui Cruceru, de la care v-am moştenit cu limbariţă cu tot. Curînd, curînd vine tsunami, dle Alin Cristea! 🙂 Strîngeţi-vă bărcuţele/bloguţele, lăbuţele de înot „suburban-ic”, umbreluţele de bătut soarele în cap cu umbra, praştia cu elastic de la chiloţei şi invizibilele făcute cu înţepături de minte ruginită- că vineee! 🙂
  Chiar mă plictiseam: mai ales că în gardă nu car pietre tot timpul. Ne jucăm de-a Alin Cristea. Să fiţi iubit!- cît mai aveţi vreme… 🙂

 11. Dragă Lia, îţi voi răspunde, pentru că tu gîndeşti şi este cu totul altceva. Acum am unele treburi de rezolvat, dar nu durează mult. Ce să am cu baptiştii şi cu Uniunea? Nimic! Eu despre dl. Otniel vorbeam, sau e un sfînt atît de mare că este în afară de orice discuţie? 🙂
  Şi încă ceva, dragă Lia: nu mă pune în acelaşi borcan cu dl. Alin Cristea, că nu suntem zacuscă. 🙂

 12. Nu a râs nimeni de România, sau mai bine zis de halul în care a ajuns România, cel puțin eu nu am râs, s-au n-am simțit nevoie să fac icoană râsului nimănui pe o astfel de temă.
  Cunosc oameni care trăiesc regește fără să miște un deget – și care înjură România, că i-a ”nedreptățit”… Nu insist aici asupra aspectului de populare a României care devine o Românie Neromânie… Și ”domnii” ăștia își zic cu moralitate ofurile. Deunăzi fusei în vizită la un turc, iar un ”românaș” cu mustață neagră, nalt, cu ceva burtică și cu mașini la scară, în febrila dorință de a atrage atenția turcului (care între noi fie vorba părea mai creștin decât mulți dintre români), începu a-l beli pe Ștefan Cel Mare, că ce bețiv odios era, că ce dictator, că ce curvar! Că de ce domle, a domnit ăla 47 de ani! Turcul tăcea și rânjea frumos…
  Moralitatea acestui românaș bengos și leneș foc s-a trădat prin cuvinte… Românașul acesta jegos nu făcea decât ocară maicăsii și urbei… Ca să nu mai zic de Buget, că i se aduce zilnic ocară peste ocară de toate leprele și putorile care ”Mă duc la muncă”, ”Vin de la muncă”, ”Nu mai pot de oboseală” și care nu dau nici un preț pe România, vârând-o ca pe o târfă bătrână și ieftină, cu forța, în vintrele grecilor, turcilor, austriecilor, americanilor, nemților, francezilor și altora…
  Nu cred să există loc monden pe unde să nu se strige asupra țării de rahat din care ei, bieții creștini ortodocși, trebuie să facă parte împotriva conștiinței lor atât de înalte și a bunului lor simț negrobian.
  Moralitatea la români e legată de faptul că România nu e o țară creștină din cauza unor fii cretini, numeroși foarte, și care o vând pe te miri ce… aflându-și în asta ocupație fără intermitențe…
  Cum să dai o așa Bulă, în care să aprobi indirect un sistem anticreștin și antinațional?

 13. Dragă Dancos, fireşte că sunt ecumenici, jalnici şi neocomunişti. Încheierea misivei putea să fie trimisă şi lui Ceauşescu, pe vremuri. Dacă ar fi să mă rog pentru Băsescu, ar fi ca să-i dea Dumnezeu gîndul cel bun să ne lase, să nu mai candideze, că de pe vremea Ducăi Vodă nu ne-a mai pălit o aşa zodie a cancerului ca acum din pricina acestui lup (de mare).

 14. Răsvane, văd că te joci cu picătura chinezească: asta mă face să cred că cel care conduce acum interogatoriul citeşte biblia chinezească (nu pe chinezeşte sau în chinezeşte). Sau s-ar putea să fie ceva bun aici? Certurile de partide care va să zică, numai d-alea vândute papistaşilor să nu fie…

 15. După cum se vede, s-au adunat, numai de la mine, 3 întrebări.

  Sînt și oameni pe aici care să răspundă și să converseze, sau doar opiniomani și pamfletiști ratați?

 16. Dle Alin Cristea, de cînd v-aţi angajat pe post de duhovnic? de cîte ori citesc Biblia sau dacă o citesc?

  Dacă dl Dancos nu doreşte să vă răspundă, luaţi-o ca atare. Papistaşul este un papanaş cu brînză de vaci şi smîntînă. Asta ştie oricine.

  De ce vă temeţi, Alin Cristea? de pamfletiştii rataţi? 🙂

  O luăm gingaş, de la cozonăceii de nisip, Matrix. Întîi vom testa rezistenţa materialelor, adică: siliciul obrazului, interfaţa golăniei, vodevilul ridicării poalelor în sus, can-canul cu mess-urile dezvăluite, corespondenţele străine făcute publice, telefoanele nocturne tip bau-bau- cu alte cuvinte, studiez maşinăria pe care o am în faţă. Nu voi scrie acum, aştept să mă mai ratez un pic. 🙂

  Să fiţi iubit, pînă la sufocare. 🙂

 17. Domnule, nu știam că mănînc… papistași cînd mănînc papanași.

  Încă ceva: dacă abia acum începeți să studiați mașinăria, sînteți rămas în urmă rău de tot.

  (aspect ce s-a văzut de fapt la micronuvelele SF pe care le-ați scris pe aici).

  Oricum, ca să revin la chestiunea cu Biblia: știți că a minți e păcat?

 18. Lui Alin Papistaşin

  Nu azi sau ieri
  m-a ratat prietenia cu lumea;
  prima dat
  când trecuse pe lângă mine
  eram plod
  si n-avui pofta de ea,
  ţâţoasă şi neruşinată,
  am roşit eu şi pentru ea;
  după care am mers
  în grădină
  să-l ajut pe tataia la cules de cartof.

  altă dat
  m-a trăznit cu mirosu-i
  la Bucureşti
  de-abia că mai eram copil
  vârsta ca vârsta,
  dar foamea şi frigul din casă
  şi-apoi uralele lungi urlate
  în difuzoare
  doar „Da” se-auzea
  şi I-ha, ha!
  ce oameni mari erau şi ăia
  care râdeau cu maţele goale
  la girofar?

  Apoi dacă crescui aşa,
  pocit,
  ce mai la vale,
  gata!
  Sunt ratat.

 19. Dragă Lia, încerc să-ţi răspund:

  1. Alin, Nu este nimic fain in postarea de mai sus

  Nici florile? Să ştii că nu le-am pus eu, ele creşteau din pămînt şi tot acolo s-au ofilit.

  2. Nu cred ca s-a gresit cu nimic cand s-a spus ca;
  “Vă asigurăm de cele mai bune intenții și de rugăciunile credincioșilor creștin baptiști din Romania”

  Eu sunt de altă părere, dacă-mi permiţi şi fără supărare. De unde ştie acel domn ce se roagă în gînd baptiştii?

  Dar, ce e mai haios, e faptul că ai uitat restul frazei, pentru că tocmai ăla e mesajul ceauşist: pentru că baptiştii noştri, sărăcuţii de ei, se roagă pentru?… pentru? daa! ia să vedem…

  pentru importanta activitate pe care o desfășurați.

  cine desfăşoară activitatea importantă? Dom’ Băsescu!

  Acum, pe bune, tu te rogi pentru activitatea omului ăla? Eu nu! Să mă ierte Dumnezeu, dar mare belea e pe capul ţării, tocmai pentru activitatea aia despre care vorbeşte dl. Otniel şi ai „omis-o” tu, dragă Lia 🙂

  3. Intodeauna credinciosii baptisti au fost cei care se rugau si se roaga pentru conducerea tarii.

  Bunicii şi mama mea nu se rugau pentru ceauşescu, se rugau să ni-l ia Dumnezeu de pe cap, şi ni l-a luat!

  E adevărat, unii din credincioşii baptişti au murit de ciudă că a picat nea Nicu, că ştiau că va veni ziua în care vor citi şi alţii ce rugăciuni făceau ei prin dosare. Toţi preşedinţii uniunii din timpul comuniştilor au trădat, parcă aşa ştiu, nu? Au turnat şi au colaborat, aşa-i?

  Eu şi toate rudele mele ascultam Europa Liberă şi ne rugam să-l răstoarne pe sceleratul ăla. Asta-i ideea…

  4. acum sunt vremuri de libertate…

  Nici vorbă! Eşti mai ascultată, filată, îndosariată ca oricînd. Blogurile ne ajută, dar mai sunt şi alte forme. 🙂 Ştiai ce a promis Omama? Că va suspenda net-ul în America dacă va crede el că ţara e în pericol? La Londra cam ce libertate mai au băieţii ăia? Doar să ia un glonţ în cap, din greşeală, de la forţele de ordine, cum a fost acum vreo doi ani pe la metroul lor, cu brazilianul ăla amărît…

  5. Nu inteleg de ce uneori esti atate acid cu Uniunea, cu si in general cu ceea ce se numeste Baptism general.

  Aş vrea să detaliezi, cînd ai puţin timp liber, de ce spui asta. În afara dlor turnători din fruntea Institutului, a poplăceanului, despre care am scris, a dlui Otniel, care nu o să mă facă să înţeleg niciodată cum şi-a făcut studiile la Oxford în timpul lui nea Nicu şi acum scrie ce scrie, în afară de tov. Secretar general Tuţac, neuitat pentru cele 5 mailuri transmise pe nume diferite unui domn şi mare politruc PDList- pe cine am mai „atacat” eu? Cred că pe dnii Alin Cristea şi Mănăstireanu nu-i consideri baptişti, nu? 🙂

  6. de aici si pana la a fi atat de acidic in unele scrieri, in conditiile in care tu insuti esti baptist, este ca si cum te-ai dezice de la religia ta.

  Lia, la care scrieri te referi? În afară de turnătorii care nu au ce să caute între baptişti, decît după ce au fost daţi afară şi reprimiţi, ce articole „aciduţe” te supără pe tine? cele în care mă supăr pe dl. Marius Cruceru, cum spunea neica Adrian, baptistu minune, că îl iubesc mai mult pe părintele Iustin decît pe „omu’ nostru’? Şi el se mira, cam cu acelaşi ton, ba el spunea şi… „ciudat”…, adică a stat nenea Adrian şi s-a tot gîndit, a întors-o, n-a priceput şi a gîndit: Mă, să ştii că ăsta trădează cauza partidulu'” 🙂 Acum, şi tu! Lia, nu fac dosare şi mă gîndesc cu nostalgie la vremurile cînd nu trebuia să te invite acasă o singură familie, aşa cum frumos ai postat- felicitări pentri postarea aia cu Daniel Mitrofan! te iert pe chestia asta pentru încă n acuzaţii 🙂 -.

  7. Alin chiar si tu poti fi mai ponderat

  Atît dl. Alin Cristea cît şi eu suntem mai mult decît ponderaţi, suntem supraponderaţi 🙂 Eu am vreo 100 de kile şi cred că şi domnia sa e bun de-un summo, măcar verbal… 🙂

  Lia, ăsta e stilul meu de a scrie şi de a vorbi. Dacă vă fac de ruşine, roagă-l pe dl „Alin”- apropo, de ce i te adresezi cu prenumele? crezi că-l îmbunezi? că-i face plăcere? sau te temi de el? 🙂 – să mă scoată din lista blogurilor evanghelice.

 20. Bun… acum mă retrag… Unii au întrebat pe aici tot felul de năzăreli… eu am aflat numele legiunii lui Alin: Alin Papistaşin Neion! 🙂 Aline, m-ai făcut să râd pehlivan burtos ce-mi eşti! :)))))

 21. Ştiu că a minţi e un mare păcat. Ultima dată am citit pilda neghinei, duminică, din Matei, şi nu m-am gîndit la dvs. Pe bune! Cu asta nu glumesc! Apoi, pilda năvodului. Şi m-am găndit la ele. Punct. N-aş îndrăzni să vă judec credinţa, dar nu vă pot impune să nu brodaţi pe tema asta în ceea ce mă priveşte.

  @ Domnule, nu știam că mănînc… papistași cînd mănînc papanași.

  Nuuu? 🙂

  @ Să vorbească și nea Ion Că și el e om.

  Ei, vedeţi! Aţi descoperit un om, că tot vă temeaţi că nu sunt decît ominostrombeliţi sau cum ne-aţi numit, că uit, uit îngrozitor… 🙂

 22. Am încercat și eu să sporesc masa materiei cenușii.

  Nu merge. A rămas la aceeași greutate.

  Dar îmi aduc aminte de o vorbă de a fratelui meu mai mare (uneori mare pișicher), care spunea că unora, cu timpul, li se zbîrcește fața în loc să li se zbîrcească creierul.

  Va să zică nu e vorba de greutate, ci de cît e de zbîrcit?

 23. Nu mă provocaţi! Paranoicii au şi ciudăţenii de-astea! 🙂

  În principiu, orice cuvînt poate fi înghiţit. Că de unde şi „înghite-ţi vorba”, nu? Ce dacă eu am pus smîntînă pe el? În fond, nu-l preparasem eu 🙂

 24. Apreciez Rasvane intelepciunea de care dai dovada ignorand musafirii nepoftiti care dau buzna in ograda ta cu chef de cearta.Chiar daca e firesc sa avem opinii diferite fata de anumite subiecte,dezbaterile pot fi pe un ton moderat,civilizat si care sa zideasca.Iti doresc in continuare multa pace in suflet si D-zeu sa-ti dea in continuare putere si iubire pentru semeni, mai ales pentru cei in suferinta,a caror dureri fizice dar adesea si sufletesti pe care esti chemat sa le alini!

 25. Uf, Cindy, comentariul tău a fost ca un prosop aruncat în ring! 🙂 M-a înghesuit în colţul violet cardinal prinţul ringului, stăpînul inelelor, cu „papanaşul” său, aşa încît îţi mulţumesc şi te privesc cu drag prin ochiul vînăt – papistaş 🙂

 26. Ha,ha,eu scriam si voi va hirjoneati de-a papanasii prin smantana.Daca ati dat-o pe gluma si acum stiti si ca la o adica puteti boxa la aceeasi categorie,e bine!Va doresc la amandoi o dupa-amiaza placuta si sa va strangeti mainile ca nu aveti ce imparti.Eventual,fiecare cu publicul lui.Fiecare merge unde se simte bine…

 27. Nu plecaţi, gaspadin Cristeaaa! Nu plecaţi! Luaţi un papistaş la pachet, unul cald, fierbinte… E de la Dancos, nu-l puteţi refuza, nu? 🙂

  Mă duc pe la Hota noutăţilor. Cred că mă voi întîlni cu două persoane. Dacă aveţi drum încolo, mergem împreună. Vă iau cu blogul, dacă pe al dvs. l-aţi lăsat acasă. 🙂

 28. Nu stiu daca „gospodine” este o insulta. Slujba mea (si am una adevarata) nu include sortul si cratita.

  Am intrat doar ca sa va anunt ca si altii citesc. Si Razvan a inteles…vezi remarca lui despre „virtudea fiind a celor ce suporta” discutia…

  Scoate din ochi Alin…sau scoate ochiul…una din doua; ca ceva trebe facut. Si sint in dieta de prajituri…chiar si virtuale…sau mai ales alea…

 29. Ce cred eu… nu că aș avea dreptate, că deseori mă înșelară oamenii! Cred că Alin Cristea, ca om, nu e rău deloc! Bine ar fi pentru el să nu fie rău cu El… în rest treaba lui ce face! Cred că e un tip cu umor, asta înseamnă că totuși nu e hain la suflet… mai știi, poate că mai hain să fiu eu decât dânsul!
  Deștept n-a zis nimenea că nu-i… cult n-a zis nimeni că n-ar hi, dar care-i cultura dlui? Dacă Alin Cristea se lasă de ecumenism, de UE, de papi și de alți draci… dacă…
  Am o poveste pentru Alin:
  http://www.esnips.com/doc/4c2868c9-edc4-4691-a870-02ffc7743e0b/Povesti–Diamantul-Buclucas

 30. @ Nu stiu daca “gospodine” este o insulta.

  Rodica, nu este o insultă. Mamele noastre au fost nişte bune gospodine. Să-i fi spus, acum vreo 40 de ani unei femei că nu-şi vede de casă, de familie şi nu face mîncarea cea mai bună, era echivalent cu a spune că se ocupa de alte alea- cum le numea dom’ Otniel mai deunăzi. 🙂
  Dar, cum la începutul zilei Lia era cam de partea dlui Alin Cristea, în ceea ce spunea referitor la postare, a venit Cindy, care a egalat scorul, apoi ai venit tu. Eh, aici e aici! Nu 2-1, ci multipli de două, luate cîte două a văzut dl. Cristea în faţa ochilor şi a evaluat corect. Război cu Troia nu se face! Nu din nou! N-ar fi legendar corect 🙂

 31. Măi Dancos, noroc că te ştiu bărbat serios şi de acelaşi sex, că de nu, mai că-mi venea în minte că-i faci oleacă de curte dl. Alin Cristea! 🙂

  Ştie să şi coasă, să descoasă, să tragă la maşină şi la manual, să croiască şi să… supravieţuiască… E ştiutor de carte, nu de cărţi, pare credincios, dar nu e religios, iar ca om, nu e rău deloc, dar păcat că nu e… 🙂

  Asta ca să ştii! Bîrfă fac gospodarii, doar e ora ceaiului pe prispă, nu? Englezeşte hlizindu-ne… 🙂

 32. Lasă, Dancos, nu mai plînge, că e ca şi cu bărbatul de-şi bate muierea şi vine unul de-ntreabă: Mă, de ce-o baţi? Nu ştiu, îi răspunde ăla, da ştie ea.
  Dacă tu nu mai ştii, ştie dl. Alin Cristea! 🙂

 33. De foarte mult timp nu am mai ras atat de bine 🙂 . Asa-mi trebe daca voiesc sa fac pace :))) Un soi de „Pace pe bloage”.
  Rasvan ai luat punct cu punct si ai despicat firu’ in 4 – eu spun doar atat : am spus ce am spus si, cu siguranta tu ai inteles perfect ce-am spus. Asa ca, nu trebuie sa mai dau alte prea multe explicatii.
  Tu faci cum te indeamna Duhul.
  Am sa va repet desi am sa par penibila.
  Fratilor ! „dinafara”, se vede oribil ” toata cearta ” contrazicerea, toate aciditatile…intelegeti?
  Cat despre faptul ca ma intrebi de ce m-am adresat pe numele mic lui Alin- asa ma adresez oricui.(defectul oricarui bucurestean, cred)
  Nu nu mi-e frica de Alin- Ar trebui?
  Cat despre greutatea voastra corporala…putin imi pasa mie.
  Insa,Greutatea vorbelor, poate avea efecte nocive 🙂
  Acum, despre rusine si bloguri.
  Rasvan mie imi place sa vad oameni pasnici dar pana la urma, fiecare scrie ce vrea si cum vrea pe blogul lui.
  Pe mine nu ma poate face nimeni de rusine – daca o dau in bara , sau daca gresesc cu ceva, nu altii sunt de vina pentru mine- corect?
  la fel e cu toata lumea
  Cat despre faptul ca s-a folosit pe-aici termenul „gospodine”- mie imi place sa cred ca inafara de faptul ca nu-mi place sa calc….chiar imi place sa gospodaresc. 🙂 gatesc cu placere, fac curatenie cu pacere…asa ca e dragut sa aui din cand in cand termenul gospodina.:)

 34. Era sa uit!!! Rasvan florile MEREU SUNT FRUMOASE! eu nu la flori m-am referit. Ci la faptul ca, iar se va discuta ….in fine pricepi tu.

 35. Lia…bine zici de „gospodina” la fel cum spunea Razvan mai dinainte despre mamele noastre. M-am intrebat numai daca termenul nu s-a vrut cumva sa fie folosit ca insulta. Asa parea…asa mi-a sunat mie.

  Si poate sint mai sensibila la chestii din astea. Oamenii sint mai intelepti sau mai putin intelepti dar nu cred ca genul feminin sau masculin are de-a face cu capacitatile sau defectele si calitatile cuiva.

  Doar faptul ca s-a spus ca vin gospodinele si incepe birfa…a sunat asa „placut” . Ma intreb…cum s-a numit dialogul de dinainte de a veni „gospodinele”…discutie? Si de ce discutia dupa ce au aparut „gospodinele” se va numi birfa?

  Sau cind vorbesc unii oameni se numeste polemica…si cind vorbesc altii este birfa?

 36. hop si Dexu’ pertinent in forma semiovala de culoare neregulata…il sinucide gandu’ ca mai scriu si altii, poate tineri, da ‘ cu simt estetic…

 37. Alin Cristea, în ”Încercarea Labirintului” a lui Eliade am citit un interviu luat acestuia în care el ba ”duhovnicește” ba se dădea ”Mefisto”: pretenția de autoritate respira din ambele ipostaze; unii ar spune că asta e schizofrenie, eu cred că e doar mândrie omenească! La dumneata pe blog aflai cu mirare oareșce asemănări de manifestare verbală, dar și de inteligență *nu vreu să te laud cu Eliade *pe Eliade nu-l stimez deloc…
  Acum îmi dau seama că îți place să șochezi – da, ești original, dar la ce îți folosește asta? Toată priceperea acestea întru niscaiva retorici neputincioase are să dispară cândva, în foc.
  Cred că ești tare supărat pe viață – dacă cineva te-a trădat, nu înseamnă că trebuie să… Ești foarte mândru, prea mândru ca să recunoști că mai tot timpul o dai în bară, adicătelea rateurile…
  Ești ca un sfinx… nu e bine deloc.

  Cât despre silă, la ceasul acesta , silă am doar pentru propria-mi persoană.

 38. Dle Alin Cristea, după ce am citit pe un alt blog o anumită dezbatere care vă privea tot atît de tare ca şi pe Brâncuşi 🙂 am considerat că este un drept al dvs. să vă puteţi exprima public tot năduful. Deci, măcar şi pentru acest lucru, blogosfera evanghelică merită luată în seamă: într-un loc, cineva pune un dop, în altul respiră. Ce respiră? Asta e cu totul altceva. Despre puştani ca şi despre Puştan- numai de bine! 🙂
  Vreau să cred că putem depăşi impasul, prin exagerarea politeţii- tu să devină dvs.! Mi-aş dori, de asemeni, ca între toţi cei ce se numesc evanghelici- şi numai Domnul ne poate judeca dacă suntem sau nu!- să nu mai existe spam. Recunosc că scriu acest lucru şi în eventualitatea în care dl. Marius Cruceru va citi ce scriu sau va fi informat de secretari 🙂
  Dle Alin Cristea, vă mărturisesc că mi-e teamă de cele 7 postări pe care le-aţi promis, pentru că ştiu ce puteţi scrie, mai ales înfuriat cum poate că sunteţi.
  Şi David a fost un puştan, nu-i aşa, mister Goliat? 🙂

 39. Doamna Lia (pre latinește se traduce prin limbă), vă rog să nu-l mai amenințați pe blog pe Alin Cristea cu legile cu referire la discriminare… Care discriminare domle? Iar la dvs, care creștinism? Tocmai de legile la care faceți trimitere mă tem eu… Nu vă dați seama de incompatibilitatea dintre sistemul creaționist și acela evoluționist din care a izvorât toată pecinginea de legi ateiste? Dvs faceți apel la judecata acestei lumi în loc să aveți încredere în Singurul Judecător? Păcat! Mie întotdeauna mi-a fost silă de judecata oamenilor, atât!

 40. Dragă Lia, simpatică postarea ta. Nu ştiu cine a spus că cei mai mari bîrfitori sunt bărbaţii 🙂 . Fotografia de la tine îmi aminteşte de un tablou celebru de-a lui Ian van Eyck, şi ştii de ce? Din cauza oglinzii de pe peretele din spate, pe care se reflectă un chip. Cine e acea persoană?

 41. Dancons, daca vrei sa discutam despre postarea mea, adresa e acolo nu aici.
  Aici la Rasvan, altul e subiectul postarii 🙂 .

 42. @ Rasvan , trebuie sa recunosc ca m-ai uimit de data asta cu spiritul critic. Eu credeam ca va trece neobservata intentia mea de a scoate in evidenta anume…”chestiuni”. Poza aceea, e preluata de pe google. Nu am folosit-o niciodata pana acum. Dar mi-a placut enorm. Cat despre „omul din oglinda”…cine stie? poate fi oricine…

  @ Dancons felicitari! sotia ta e fericita! Are un ajutor potrivit la bucatarie 🙂 .

 43. Să vezi nene, încă de mic stăteam pe lângă bunica şi o secondam când pîrlea puiul… Îi făceam zahăr pudră rulând o sticlă curată peste zahăr… Eheee… Băteam ouăle cu telul… Mai tîrziu dă-i cu ciorbe, dă-i cu… Prima dată când am făcut găluşte mi-a rămas urma palmelor pe ele, tari şi amprentate! Acum am evoluat… când vreu găttesc mîncări franţuzeşti… Cum am făcut mai an, pentru un regizor, şi ăla atât de bine s-a simţit că a sărit la bătaie: că deh, îl sfătuisem să se însoare odat cu biata fătucă căreia îi păpa banii de ani de zile! Eheee… Bărbaţii vă bat neică la bucătărie, se ştie asta!

 44. Dancos, n-o fi fost Roman Polansky regizorul ăla al tău? 🙂 da’ cică nu i-a păpat banii, ci a violat-o cu vreo 30 de ani în urmă! Dl. Alin Cristea ştie ceva, dar are spam la tema asta 🙂 I l-a pus MC! Vorba dlui Vasile Tomoiagă: să nu fie pentru tot netu’! să-l blocheze pe Matrix cel Bătrîn 🙂

 45. Răsvane… nu bre, românaş puturos, d-alde d-ăla din întâmplarea cu turcul de-ţi pomenii mai sus! 🙂
  Ei… gata cu vorbăraia!

 46. pai…poti sa ma dai 🙂 in judecata Cerului in care trebuie sa credem ! Ca acolo, oricum nu e cu pseudonime- deci nu va sti nimeni al carui nume l-am gresit, nu-i asa?

 47. Alin…si care IDEE ai adus-o tu in discutia de mai sus? Daca tot vrei sa ma educi, cel putin fa-o pina la capat.

  Cind pui intrebari ( si de obicei asa iti faci intrarea…) si iti arati nemultumirea (asta fiind punctul culminant al „intrarilor ” tale) mai peste tot pe unde te duci…alea nu sint idei…mon chery…!!!

  Eu in locul tau as deschide un nou blog…si i-as da numele…
  „Vaicarelile lui Alin Cristea”. Am sa-l citesc zilnic…promit. Am sa ma lecui in scurt timp de vaicareala…ca de mult ma chinuie si pe mine talentul asta…

 48. Alin, mie mi se pare foarte faina postarea. Imi aminteste perfect de comunicatele de presa ceausiste, seamana cu documentele pe care le citesc eu acum din cartea Pasi a lui Mitrofan, si imi reinvie in memorie limbajul ala de lemn de care multi nu au scapat, so,… care-i problema. Fain e ca a sesizat ridicolul desi ceea se intimpla in Romania e tragic, dureros, e de plins.
  Iar tu numai idei nu comentezi, ca te luasi si de Rasvan si de gospodine, sau vrei sa zici ca le-ai facut un compliment. By the way, nevasta ta nu e gospodina? Sau a nu fi e o noua „calitate”. Se vede ca nu prea ai nimic de facut. Fratii tai amindoi sint mai cumpatati la gura, nu prea semeni pe ei, iar mama ta e o femeie tare placuta, pe tine ce sau cine te-a acrit in asa hal?

 49. Nu, pentru că ne citim unii pe alţii de ceva vreme şi cam bănuim cum trebuie să pişcăm ca să doară. Sigur, nu sunt în capul dvs., dar micile mişcări telurice anunţă un mare cutremur. Nu sunt eu Mărmureanul dvs. sau al blogosferei, dar nu prea par simple mofete micile emisii pătrăţoase de pe faţa cam zbîrcită a României Evanghelice. 🙂 Vedeţi cîtă anatomie m-aţi învăţat? 🙂

 50. S-a gresit intr-adevar Razvane…Alin este „neimblinzit”…(asta este termenul lui favorit).

  Nu ti-ai invatat bine lectia si o sa iti mai spuna odata si o sa-ti mai repete…chiar asta vrei?

  Vezi?…Eu deja stiu…ca iau notite!

 51. Păi dacă e vorba de fenomenul astrologic evanghelic, eu am anunțat cînd începe: 11.11

  Sîntem doar în septembrie.

  (PS. Rodica Boțan iar a uitat să-și ia notițe.)

 52. Nu, Rodica, nu cred că-i aşa! Dl Alin Cristea şi, din cînd în cînd şi eu, lucrăm mai bine în condiţii de criză. Totul e să-şi piardă vreunul din noi cumpătul, şi sare celălalt să-l ascundă 🙂

 53. Eu sunt de gardă, dl. Alin Cristea lucrează pe pilot automat, Mia abia a făcut ochi, Dancos face nani pui în bucătăria lui, Lia lustruieşte oglinda lui van Eyck, data limită e 11.11- deci teoria conspiraţiei şi mistica numerelor nu e banc… 🙂

 54. Rasvan si eu sunt de garda ! si nu rad, doua vorbe pe net, doua mangaieri la cel mic care are otita. De duminica dimineata(cand am fost in urgenta la dr Radu la Gr Alexandrescu), is in stare de insomnie. O insomnie in care ma misc ca un robotel 🙂 da’ vezi dinafara,….se vede altfel

 55. Iar eu continui sa iau notite…si ascut la …creion. L-am ascutit de fapt de l-am cam zapacit!!! Si asa poate nu mi-l mai trebe dupa 11.11, nu? Oare cit va fi „fenomenul ” de mare? Ne trebuie telescop? sau sticla fumurie?

 56. Zi și noapte la bîrfit
  Gospodinele-au trudit
  Zise una, zise alta,
  Nu se mai sfîrșește sfada.

  De e gardă, de e somn,
  Unul mai e pui de domn
  Da s-a pus și el pe șotii,
  Vine straja, vin și lotrii.

  Gospodinele au ațipit,
  Vindecatul n-a venit,
  Limbuția, bat-o vina,
  A trecut oceanul: Mia, Rodi (și cu Lia).

 57. Domnul să-i dea leac! Mă rog să se facă bine, Lia! Dacă-ţi spun că şi eu am avut otită cînd eram mic, tu să nu te sperii, că nu din cauza asta am rămas într-o ureche 🙂

 58. Damnu’ Alin, va rog sa va abtineti in a mai pomenii numele meu pe buzele dumneata, sau in elucubatiile poetice de joasa speta. Ajunge cu jignirile!
  Ai decenta necesara sa ma sari din calculul dumitale!!!
  Eu nu-ti permit sa ma jignesti!
  Cu ce drept ma jignesti?

 59. Si inca ceva te rog sa-mi arati pe cine am barfit si unde vreau o justificare a afirmatiilor pe care le faci!

 60. Doamnă Lia, am observat că sînteți alături de fiul dvs.

  Îmi pare rău că, în astfel de condiții, v-am făcut să vă pierdeți cumpătul.

  Îmi voi încheia aici prelungita mea zi de luni.

  Mulțumesc gazdei pentru permisiunea de a vă saluta:

  Noapte bună!

 61. Noapte bună, Dl. Alin Cristea! nu mă cheamă Lia, dar îmi scot pălăria. Vorba dvs. de mai ieri: tare mi-e teamă că am să mi-o calc în picioare, data viitoare 🙂

 62. Hopa vine si Alin:
  Mare…mare gospodin!
  Dinsul, lucra la un nod
  Ce-i sta-n git? Ori era blog?

  Si-ntr-o asa discutie
  Face perchezitie…
  Critica, bodoganeste…
  Da-s idei…el nu birfeste!!!

  N-are somn…si nu-i de garda;
  Nu birfeste…El vrea …sfada!!!

 63. Noapte buna, domnule Alin Cristea.
  Da sunt alaturi de el, mai exact, sed langa patutul lui, mai citesc pe laptop mai lucrez la progama, si din cand in cand aud semnalul sonor de la e-mail si raspund comentand. Si daca vreti sa stiti, ati jignit gratuit o femeie care nu a vrut initial nimic altceva, decat sa va transmita impaciuire in Hristos intre toti blogarii.
  va salut si eu.

 64. Razvan…cind nu-ti place ce maninci…inghiti nemestecat. Cred ca de-acolo ti-i s-a pus nodul. vrei o poezie pentru digestie? Doar tu esti doctor si stii mai bine ce trebe facut!!!

 65. Nu mă satur eu cu poezii, astea-s scofeturi! Mi-am luat cu mine- dar n-am apucat să citesc mare lucru din ea, din cauze evidente :)- o carte de-a lui Woody Allen, „Anarhie pură”. Mai rău de-atît nu se poate, îţi spun eu 🙂

 66. 85% din comentariile de mai sus nici nu au legatura cu postarea 🙂 iar apoi, in timp ce citeam printre randuri comentariile acestor doi „titani”, imi imaginam cum ar arata o confruntare fata-in-fata. in realitate, nu in spatiul asta virtual unde fiecare are curajul sa spuna ce vrea si sa isi construiasca ce imagine vrea.. chiar ar fi interesant de imaginat o intalnire din asta, intre alin „cristian” si rasvan „cristea”. ooops.. pardon. invers 😛

 67. Păi eu știu cum arată confruntările „titanilor”, că am făcut mai multe vizite lui Marius Cruceru în ultimii ani (prima, acum 6 ani, a fost de 6 ore). Anul ăsta am călătorit împreună la Iași, 9 ore dus și 9 ore întors. 🙂

  Anul ăsta am trecut de 2 ori prin zona Vindecătorului. N-a fost să fie…

 68. În marea trecere prin valea umbrei vindecătorului, aşa sună regretul ăsta 🙂
  Vedeţi? 11. 11 a venit mai curînd decît spuneaţi. Nu puteţi controla toate elementele naturii, mai ales cînd e vorba de ale celei umane. 🙂

 69. Nu ştiu, măi Anghel, dar poţi să-ncerci: cuantifică cîtă ai acum şi după un an-doi de cultură intensivă la hectarul tău de nevroglii, faci bilanţul şi vino să ne spui. Eventual foloseşte seminţe hibride, roadele cresc mai repede, mai mari şi- chiar dacă n-au gust- se vînd bine, iau ochii la fraieri.

 70. Depinde ce teren aţi moştenit de la părinţi: dacă e mlăştinos, nu sunt necesare. Dacă l-aţi lăsat în pîrloagă pînă acum, vreo 2-3 ani veţi avea recoltă bună, că e neuronu’ odihnit.

 71. Şi pe mine? Şi pe mai cine? Că n-am mai dat pe nimeni, decît la început, cînd am spus că sunt supărat pe mine, nu pe sat 🙂 Dacă are legătură cu Lia, ar avea miez, dar nu văd sensul aici. Nu-mi place să fac morală unui om care are grijă să regrete, aşa cum faci tu de cele mai multe ori şi singur. Dacă o consideri ca o piază rea, sau ţi-a mers rău de cînd te-am trecut eu la blogroll, te şterg 🙂 Dancos, dacă soţiei, surorii sau fiicei tale i-ar spune cineva chestiile alea, ce-ai face? Ai turba pe loc, îţi spun eu! Aici e marea bubă: trebuie să fii un pic dus să te „iei” de o femeie, cu excepţia Alinei Mungiu, fireşte. 🙂

 72. Rasvan, nu ma deranjeaza cand cineva isi expune o parere sincera despre mine sau despre ceea ce scriu, sau imi face o observatie intr-un mod civilizat.
  Modul in care se refera la persoana mea e deranjant.
  Da ! am inceput sa lucrez la scoala Rut si sincer marturisesc ca, sper sa am prin ingaduinta si mila lui Dumnezeu rezultate pozitive cu acei copii.
  Dancons daca este crestin BUN si sufletist, ma mir ca le indeamna pe A.Dama si pe Rodica sa se fereasca de mine.
  „” Un sfat va dau: ADama, Rodica Botan – nu intrati pe orice blog cu comentarii crezand ca aveti de-a face cu crestini – nu dati satisfactie – IP-ul e prima tinta, deocamdata…””
  Si m-a durut .
  A vrut el sa dovedeasca mareata lui credinta, dar,m-a jignit in asa hal ca nu pot sa denumesc gestul lui
  Pana una alta, eu am avut curajul sa-mi dau numele real. El … cine este?
  si cu ce-l incomodez tocmai eu, care nu am nici rating nici renume in blogosfera?
  Poate ca e timpul ca tot mai multi crestini sa spuna cine sunt, cu nume reale. Asa, s-ar face mai multa lumina, ar disparea toti vulturii care vor sa pape vrajba pe paine si micinosii care se dau drept crestini.
  Poate ca, ar fi si asta o solutie viabila sa fim reali chiar si pe virtual, sa ne cunoasca lumea.-e doar o parere.

 73. @ Modul in care se refera la persoana mea e deranjant.

  Modul în care o făcea era sub orice critică.

  Apoi, ce contează unde lucrezi? Şi care e problema cu şcoala aia? Eu nu văd vreuna.

  Am văzut şi anonimi scriind frumos, nu e o condiţie a bunei convieţuiri. Un om care atacă o femeie, anonim sau nu, este un mîrlan. Alt nume de familie nu au. Gradele de mîrlănie? De la mitocănie la mojicie?

  Scrie şi trăieşte cum te-a lăsat Domnul, apoi vom mai vedea. 🙂

 74. Draga Lia…mie degeaba imi spune cineva ce sa fac, ca nu se prinde de mine. Sa fiu sincera …citeodata nu inteleg politica de pe bloguri. Sint obisnuita sa spun lucrurilor pe nume si stau prost cu traducerea din romana in romana.

  Vizavi de ce spui tu sa nu intru pe orice blog…nu prea inteleg de ce nu? Chiar asta vreau sa intru in vorba cu ei. Eu n-am timp sa umblu de la casa la casa sa le spun de mintuire. Am intrat pe astfel de bloguri si m-au mai plesnit peste ochi…dar nu totdeauna; si imi da sansa sa las o opinie sanatoasa…sa le spun ceva ce altfel n-ar citi…
  Ma sifonez mai greu…sau poate mai degraba pornesc in excursiile astea cu gindul ca o sa mai capat si cite-un sut prin partile esentiale…

  Chiar si faptul ca alternez tot felul de subiecte pe blogul meu este ca sa stirnesc curiozitatea si sa fac blogul accesibil la toata lumea. Si cautind dupa glume sau politica sau miere…fara sa vrea o sa citeasca si ceva despre Dmnezeu…

  Si inca ceva…daca te-am suparat cu ceva…am facut-o din nestiinta. Noi doua sintem putin diferite. Tu esti poeta, sensibila, dragalasa…eu sint mai dura, mai acra… Lui a.dama ii cer mereu sa-mi explice…si ma bucur ca o face…

  Pace si bucurie tuturor!!!

  Razvane…multumesc ca ma tolerezi pe aci.

 75. Rodica!!!! aoloeuuu!!
  Draga mea,
  nu ai observat ca era un citat din Dancos ?? 😦
  Cand m-ai vazut tu pe mine sa dau sfaturi din acestea. Fiecare sa umble pe unde doreste ! Niciodata nu mi-am permis sa interzic cuiva „libera circulatie”.
  Eu cand spun, sau scriu, sau citez pe cineva, o fac numai daca persoana respectiva, ma ataca in modul cel mai jignitor.(intelegi ce spun?)
  Eu am o deviza. Daca nu-i place cuiva de ceea ce scriu, sau de persoana mea, s-o spuna in mod civilizat-sunt un om si, daca mi se vorbeste civilizat inteleg.deaceea am scris ce am scris despre Dancos. Sa arat fata nevazuta a celor ce se dau drept crestini printre noi. Fiindca din pacate datorita celor ce jignesc si jignesc rau de tot(asa cum a facut-o el),si sunt mereu nemultumiti,se produc furtuni intre crestini.
  In rest, nu voiesc decat pace si liniste pe miristi „blogosferiene”
  Sa dea Dumnezeu binecuvantare peste toti.
  Caci El este Cel ce revarsa soare si peste buni si peste rai.
  cu drag Lia.

 76. Rodica, nu uita că tu eşti una din persoanele care creditează, prin comentariile tale, un blog de multe ori discutabil: al meu. Cu tot talentul şi bunul tău simţ. Eu sunt cel care-ţi mulţumeşte. Pentru mine a fost surprinzător că ai fost luată la întrebări din greşeală. Ai avut flerul să ridici o minge grea la fileu, un fel de volei cu mingea medicinală. Ai crezut că ai de o parte şi de alta oameni puternici, dar erau nişte rahitici, cu muşchii ca gastrocnemienii broaştei. Dacă ar fi dat curs cineva scrisorii tale, poate nu se ajungea la dezvăluirea corespondenţei intime a dl. AC cu MC. Sunt vizaţi acolo oameni despre care bîrfesc cei doi- asta apropo de gospodinele de care vorbea dl. Alin Cristea- care vor suferi citind mizeriile alea, iar unii vor încerca să se răzbune la modul cel mai nevirtual. Citeşte ultimul mess dat de dl. AC pe MatrixEvanghelia şi te vei convinge. Aici nu mai e de glumă! chiar deloc. Că dl. MC a putut face afirmaţii aberante, perfect! dar cînd o terţă persoană citeşte ce au vorbit oamenii aceia despre el, poate face infarct. Iar tu ai intuit- ţi-a pus Domnul pe suflet- ce va urma. DE ACEEA e o cinste pentru mine să comentezi aici. Cu drag.

 77. Dragă Lia, nu Dancos e periculos pentru sănătatea oamenilor din afara blogurilor, ci dl. Alin Cristea. Pe tine te apără tot românu’ 🙂 Dancos e o falsă problemă. Aşa e el, dar face sufletul covor pentru ca Domnul să-şi şteargă picioarele de el. Vorbeşte de multe ori la mare furie, e mai rău ca Ioan la început şi decît Petru în grădina Ghetsimani. Îşi revine, pentru că e monitorizat de Sus.

  Poate că ziua Domnului trebuie sărbătorită altfel: să nu mai dăm clik-uri la România Evanghelică. Ai curaj să propui asta? Poate aşa mai uiţi de Dancos, prietenul meu.
  Cu drag.

 78. Rasvan, eu am curaj.
  Eu oricum nu citesc Romania Evanghelica. 🙂 Mai intru uneori , extrem de rar, si ma izbesc de topuri si de liste de zelist si chestii care mie, imi intorc stomacul. De parca ar conta topurile sau pozitiile.
  Ceea ce ma uimeste totalmente si ma lasa fara…raplica este faptul ca, Romania Evanghelica chear crede in topurile astea…lumesti si incorecte.
  ma intreb oare in topurile ceresti pe ce loc o fi?

Comentariile nu sunt permise.