Hota Noutăţilor (5) Scad acţiunile la bursa cerului

London_Stock_ExchangeAflăm de la Bursa de Nonvalori că acţiunile megastructurii MatrixEvanghelia sunt pe cale de a pierde complet din cotarea, şi aşa scăzută în ultima vreme, datorită scandalurilor repetate de pe piaţa gurii libere.

Concernul România Evanghelică (RE) a reuşit să crească  în sondaje şi la cota bursei clikurilor pe fondul interesului tot mai crescut al investitorilor şi consumatorilor obişnuiţi de agape, pentru articole de scandal evanghelic, de zi şi de noapte.

Consiliul concurenţei a sezizat de mai mult timp că prin liniile de producţie ale colosului se pierd informaţii compromiţătoare, unele chiar scandalos de intime. Mai mult decît atît, produsul contractat cu piaţa de mărfuri de către RE fusese cu totul altul decît cel livrat actual, ultimul fiind considerat o ruşine pentru industria de automobile fără roţi şi fără frîne, din care un mare pachet de acţiuni la blogrolluri are şi marele consorţiu „Persona”, zis „Il Padre”.

Din datele pe care le avem la această oră, multe dintre ele venite pe surse incredibile, putem să vă spunem că,  după ce marele „Persona” a girat în patru rînduri pentru onorabilitatea afacerilor RE, creionînd o falsă imagine de stabilitate, asemănătoare cu ce a făcut CECul  pentru FNIul lui Vântu de pe vremuri, acesta s-a întors cu 143,6 de grade împotriva fostului său partener de afaceri globalizate, acuzîndu-l de trafic de messuri şi corespondeţă privată, în dauna acţionarilor importanţi, înecaţi în ruşine mai rău ca oricînd.

Lansat de curînd cu încă o unitate  de producţie de ştiri, cu informaţii la zi, RE a adunat în ultimul timp cam tot ce se vindea pe piaţă în domeniul inteligenţei soft,  ultima agenţie  afiliată fiind cea din Brăila, reprezentată de un nume intrat de mult la apă, a dl. Mihai Ciucă.

Interesul acţionarilor de a da clikuri pentru reţeaua MatrixEvangheliilor s-ar putea să scadă, mai ales de cînd gustul publicului pentru conservele de cactuşi a diminuat simţitor, dar produsul de scandal al RE se va menţine în mod sigur în topul fruntaş al preferinţelor unui public îmbătat de dragoste şi adevăruri multiple.

Noua gamă de produse care au determinat „Persona”-partenerul strategic despre care am vorbit mai sus- să-şi vîndă pe nimic toate acţiunile pe care le avea la RE, într-o ieşire la rampă de un dramatism posac, erau produsele de buduar evanghelic fabricate sub licenţa „ACul”: perii, cleşti, vopsele, rimeluri, rujuri, măşti, preşuri de dus şi de-ntors, lipici pentru săruturi în public şi loţiunea numită ‚adio, dar rămîn cu tine’- un soi de  bomboană de mentă, suptă seara, pe rînd, de ambii parteneri de mess.

Nu ştim ce reacţie va avea RE, care a tras obloanele şi nu mai produce decît scrisori vechi, destul de răsuflate ca să aibă pretenţia să ţină atenţia oamenilor mult timp trează. Toată lumea se aşteaptă să se petreacă o minune şi să avem parte de o marfă reală, cunoscută fiind abilitatea patronului RE de a da nota la „ura!” în mulţime.

La „ultima ură” am primit ştirea, deloc plăcută, că dna Rodica Boţan şi-a amînat sine die concertele din China pe care trebuia să le susţină cu domnul Alin Cristea, din două motive: datorită deraierii trenurilor pe orice direcţie, din România spre China, din ultimele zile şi, mai ales a faptului că, la invitaţia „Personei”, şi-a muşcat limba chineză, vorbind-o cînd nu trebuia.

Vom reveni pe măsură ce vom avea veşti demne de scandal, pentru adevăraţii oameni de afaceri cu cerul gurii rele.

18 gânduri despre “Hota Noutăţilor (5) Scad acţiunile la bursa cerului

 1. Ai să devii un fel de La Fontaină, Rodica! 🙂 Eu am cîine, dar eşti a doua care se ia de pisica omului. Johny, la cît nu mă pricep, seamănă niţel cu stăpînă-său: sunt amîndoi ca marca aia de whisky, Black & White, au pete albe şi negre şi sunt interzişi la creştinii care ameţesc repede 🙂

 2. Lia m-a pus sub observatie. Intentionez sa ma cumintesc; dar am mai incercat si inainte si n-a tinut mult. Cred ca e din cauza ametelii cum zici…
  Pocainta este insa un proces continuu…

  Si apoi cred ca mai toti avem pete…si care n-am avut ni se pun citeodata.

  🙂 La Fontaina…huh?

 3. Rodica draga, ai gresit 🙂
  Ultima postare este despre minunata lume a povestilor cu care cresc copii nostrii.
  Singura postare in care am pomenit numele tau a fost cea numita http://angelzori.wordpress.com/2009/09/15/stop-va-rog-opriti-va-e-prea-multa-jertfa-pe-un-altar-necurat/#comment-512.
  In rest nu am rostit numele tau in nici o alta postare.
  Si credema, postarea mea, era o petala de ruga, dintr-un buchet plin de flori albe de Cer senin, nicidecum vre-un spin.

  fiecare va face cum il indeamna Duhul Domnului . Eu doar am spus ceea ce am simtit cu sufletul.

  Tuturor ceresti luminari si Pace pe inima!

 4. Şi ţie la fel urări cereşti! Şi eu m-am tot uitat la caietele alea, apoi la instrumentele de gospodărie, dar n-am văzut nimic din ce spune Rodica. Am tăcut „inteligent”, gîndindu-mă că nu-mi cade mie fisa. 🙂 Acum imi confirmi că nu e nimic. Partea dureroasă este ca postarile de lupta se citesc mai bine decit poeziile, iar postarea ta de bune oficii pe linga inaltele porţi- parafrazez un mesaj al lui MC către A.Dama, da’ pe mine de ce m-ai pus acolo? ca nu sunt mogulul vinovat! :)- a fost folosită ca sfat de pace după ce razboiul nuclear pe care voia să-l evite a avut, inexorabil, loc, dar DM e uns cu toate alifiile, de la catran in jos :), şi te-a scos la masa tratativelor ca pe un profiterol căzut din cer. A uitat să-şi ceară scuze pentru chestiile cu isteria la blogăriţe şi comentatoare, lui fiindu-i ruşine doar pentru dezinformare. Aştept cu nerăbdare cruciada copiilor, deşi pe toţi i-a luat Matrix la el în reţea 🙂 după ce pe femei v-au cam pus pe creneluri, fluturînd cu batistuţa albă a postailor parfumate şi înlăcrimate, şi către unii şi către ceilalţi 🙂
  Mă bucur că aşa mai citeşte lumea o poezie de la tine şi asta contează şi mă rog să ne ţină Dumnezeu năravu’. Cu drag.

 5. Rasvan…am scris si numele tau in postarea pentru Pace,caci, … ai si tu piper pe limba si scri de nu se poate.
  Nici tu nu-i slabesti din priviri pe fratii tai.
  Acum sincer. 🙂

  Apreciez ca-ti plac poemele mele. sper ca ele sa conteze cel mai mult.

  Restul sunt chestiuni de viata…simpla viata.
  Instrumentele de curatenie sunt necesare desi nu sunt mereu iubite. dar sunt necesare.
  Iar caietele, mi-ar placea sa fie simple. cred ca, pentru copii ar conta mai mult cartea …ma rog sunt chestiuni ce le vad in lumea simpla si complicata a realitatii 🙂

  In poeme insa, pun picaturi din inima mea.

 6. Sorry…se vede ca am fost pusa la panou mai demult dar eu numai acuma am aflat…tot atita…Nici o suparare Lia…

  Alin mi-a facut instructajul…asa ca ce ai scris tu…chiar sint petale de trandafir…

  Adevarul este ca …asa sintem unii…cum tu esti reala intre petalele tale de vis si de ingeri si de rugi…altii ca mine sint la ei acasa intre foi de curechi…murat…

  Citeodata mai ai nevoie si de ceva acreala. Cind iti vine cheful de vreo muratura da pe la mine…

  Nu uita…sint si soacra si asta-i soarta noastra…de ne-om coace-un an si-o vara…(la mine au trecut 17 ani de socreala deja)…tot asa dulce ramin, nu?
  🙂

 7. Rodica ai si tu, dreptatea ta, ca fiecare om.
  „Consumul in exces de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii” – si daca reclama asa zice….
  Dar vezi de acrituri nu zic nimic. Deci, se pot consuma in exces, fara probleme. 🙂 Fiecare face ce vrea si cum vrea, pana la urma. Daca asa simte indemnul inimii de Sus , asa face. 🙂

 8. Lia…toate isi au rostul lor…chiar si o acritura din cind in cind. Tu ai dreptate insa…ce-i prea mult nu-i sanatos. Si oricite scuze as avea…exista un Forum mai inalt in fata caruia ramin fara cuvinte. Dojana ta a fost indreptatita…si iti multumesc pentru ea…chiar si o acritura ca mine stie sa respecte un sfat bun.

  Ma voi stradui…iti promit!!!
  🙂

 9. Rasvan, multumim frumos ne descucam fara interventii 🙂 )))))) ! Dar daca vrei sa comentezi…nu-i bai te ascultam 🙂 Doar e blogul tau , simte-te ca acasa.

 10. Serveste-te Razvane…ca la tine acasa. Eu aduc curechiul murat…Lia este responsabila cu desertul…tu …esti cu piinea. Am auzit ca o maninci oricum cu orice…numai proaspata sa fie!!!

 11. Rodica, nu e vremea curechiului murat, e încă prea cald şi varza e scumpă. Pentru pîine am făcut o investiţie, ca să nu o mănînc cu Euri: o maşină electrică de producţie. Partea cu pîinea era nu că îmi place, ci că tîmpeşte! 🙂

 12. Lia, dacă mă simt „ca acasă” pe blog, iar scriu ceva să te determine să vrei pace galactică 🙂 Acum lipesc imaginile, mai ales că şi Matrix dă la el cugetări din clasicul preferat 🙂

 13. Tot atita…si asa imi place piinea…si am auzit ca timpenia este o stare de fericire continua…exact ce-mi trebuie. Si eu am o astfel de masina…numa nu-si pune condimentele singura…

Comentariile nu sunt permise.