Cronici mondene (21) Crăciun-el şi Crăciun-ea

Crăciunul de anul acesta a fost, meteorologic vorbind, o totală fleşcăială. O spun în numele alegătorilor români din ţară, pentru că despre vremea din diaspora Californiană nu aflăm decît din cinci în cinci ani, şi atunci e timpul să mă spăl pe creier de ce aflu.

Majoritatea dintre noi ne-am strofocat să fie bine: am spus că nu avem ochi decît pentru El şi am plecat la magazine să le cumpărăm pe ele.

Există un simptom anual al repulsiei pentru brad şi moş crăciun, reni şi polul nord, pînă la urmă firesc, dar care duce la o adevărată angoasă, pentru că tot mai mulţi se întreabă ce să facem cu el, cu Crăciunul.

Unii spun că, istoric, este un impostor, iar cei mai supăraţi propun o bocire colectivă, cu post devastator. Într-un singur loc am găsit un suflet ameţit de poezie care a hotărît să trăiască mereu în Crăciun şi să respire iesle pură. 

Că de Crăciun s-a născut pruncul Isus, la Bethleem, asta o ştie tot bostanul, aici nu mai cîrteşte nimeni. Însă totul este cum o spui, cît de interesantă şi palpitantă să faci ştirea să arate.

În acest sens, Mesajul de Crăciun şi Anul Nou al Regelui Mihai I de România începe greceşte şi se sfîrşeşte regeşte.

„Alegerile libere sunt fundamentul democraţiei. Dar ele sunt utile doar dacă  aduc o guvernare mai bună, pentru ca ţara să se dezvolte.”

Îl iubesc pe Rege pentru DAR-ul său!

Vă plac blondele şi şpriţul? N-o să mă credeţi, dar dacă veţi fi cuminţi, cineva vă va ierta de toate păcatele. Oferta de desfiinţare a purgatoriului este limitată, aşa încît, merită să staţi la coadă, măcar cinci milioane, direct la poarta raiului.

„Dacă Preşedintele Băsescu îl va susţine în acest demers- pe Daniel Funeriu în reforma învăţămîntului- sunt gata să-i iert toate păcatele.”

Cu alte cuvinte, beţi şi vă veseliţi: Habemus papam! In Persona!

Anunțuri

29 de gânduri despre &8222;Cronici mondene (21) Crăciun-el şi Crăciun-ea&8221;

 1. De data asta chiar n-am priceput nimic . 🙂
  Mi-a ramas doar”darul”regelui,care are maaaare dreptate.
  Ba!mi-a facut click:ne ducem la Papa(nu lapte)care iarta orice si nu ne mai lasa loc in purgatoriu . 🙂
  Ca-l vor ocupa altii.
  Vezi pile la anglicani ce inseamna? no! ca pierduram ocazia,cred ca acolo fu iertatsi prea-bunul
  nostru mascarici de cursa lunga,oprita la spam”nea-spintecatoru-gospodinelor”

 2. 🙂 Am citit articolul am ras-plans cu lacrimi .

  Cu numele „Papam” , -bine-i zici. …cum totusi sa inteleg un lucru simplu ?
  Isi imagineaza D. M. ca-i poate ierta toate pacatele lui Base’ doar pentru atata lucru ?
  Pai altii au facut mai mult ; lor le iarta D.M. tot???

  Of! hai totusi sa cred ca e vorba doar de o „extensie literara” a functiei pastorale si nu o exprimare „ad literam” 🙂

 3. @ Of! hai totusi sa cred ca e vorba doar de o “extensie literara” a functiei pastorale si nu o exprimare “ad literam”

  Zici tu, Lia… Partea nostimă e că in nomine patris te iartă dacă faci reformă. Anglicanul tot reformat rămîne… 🙂

 4. Nici o taxa pentru iertare? Wow..La multi ani la toti cei ce-ti viziteaza blogul si La muti ani si tie Rasvan. Cu drag.

 5. De la New Yorkul inzapazit si friguros ,La multi ani tuturor.Sora Mia nu vrei sa facem schimb ?Sant scrirbita de atata frig .

 6. @ Sant scrirbita de atata frig

  La mulţi ani şi ţie, Ica! Baba Dochia îţi trimite complimente din ţară.

  La ce ţurţure de criză ne aşteaptă pe noi, cred că o fi cerut azil politic şi a trecut oceanul. Aici, cînd ne îngheaţă sufletul, ne gîndim să emigrăm în Congo. De California nici nu poate fi vorba 🙂

 7. „spintecatoru gospodinelor”,e asta-i tare,dar nu e fatala ca apare Vindecatoru,specialist in medicina militara si civila.

  O zi calduroasa spiritual pentru toti!

 8. La multi ani!!!Rasvan,multa sanatate si un An nou cat mai bogat in roade sfinte si in continuare ravna in Lucrarea Sfanta!Sa fii Lumina si Sare in locul in care ti-e dat sa traiesti dar si pe acest spatiu virtual unde vin destui sa se”adape”…La multi ani si sanatate si distinsei tale mame,cu drag.

 9. Am ascultat un interviu al fr.Marcu N. popenea de fam.Sezanov din Iasi unde se simtea ca la el acasa .Inaintasii nostri au lasat exemple frumoase .Cinste lor! Noi ce amintiri lasam celor dupa noi?

 10. Trebuie sa ai livret militar ca sa te salveze…nu mai stiu pe unde e,eram plutonier major parca…
  Pai nu ne-a spintecat si viscerele Jack Spintecatorul cand ne-a tot intaratat?
  ca apoi sa mearga la „Papa cel mic”
  (anglicanul)sa -i ceara iertarea tip Base:iertam tot!scoala sa se faca in Romania! . 🙂
  poate va merge si rotudelu la scoala ,ca tot i-a”prescris” cineva(M.C.) reteta pentru maladia lui.

 11. Chiar daca a trecut Craciunul, inca va putem „sorcovi” cu o urare de bine pentru anul ce abia a inceput:
  Sa va daruiasca Dumnezeu cu bunatatile Lui, din plin! Sa aveti sanatate, pace, iubire si speranta si tot ce ii mai e necesar omului, sa fie implinit! LA MULTI ANI!

 12. Mana Domnului sa fie peste casa voastra,peste familia voastra de pretutindeni,El sa aduca Mantuirea peste toti ai vostri,bucurati-va daca nu sunteti pe un pat de spital si-I puteti sluji intr-un fel sau altul Domnului,iar daca sunteti bolnavi,multumiti-I Domnului
  ca este langa voi intotdeauna;aduceti-I multumiri pentru Toate lucrurile.
  Va doresc cel mai binecuvantat cu cele ceresti An Nou din cate ati avut pana acum .

 13. Dragă Elisa, AMIN!

  …iar tot ceea ce faci să fie cu dragoste, cu inimă deschisă, cu îngăduinţă şi multă răbdare…, mai ales cînd vii pe blog la mine, o adevărată şcoală a nervilor întinşi 🙂

  LA MULŢI ANI!

 14. Dragă A.Dama, mulţumesc pentru urare, dar ai blog de colindare, unde-am fost de curînd şi-am găsit frumoasă postare! LA MULŢI ANI! şi-aici şi-acolo, cu dragoste de Sus şi multă pace în casa ta, reală şi… virtuală, vorba Rodicăi 🙂

 15. Dragă Rodica, mulţumim din casa virtuală. Să fii gospodină de cuvinte drese, să dospească dragostea, să-ţi dea în clocot răbdarea şi să culegi pacea.
  LA MULŢI ANI!

 16. Cindy, mulţumesc pentru urări, spijin, încurajare şi răbdarea cu care citeşti şi blogul, şi omul. Domnul să te binecuvînteze cu bunătăţile Lui, pe tine şi ai tăi!
  LA MULŢI ANI!

Comentariile nu sunt permise.