Mica publicitate (51) Negruţul dă fum- mutare deschisă-

Komunikatul e o declaraţie de război răspicată, făcută  pînă  la urmă  penticostalilor,  din moment că pe Străjerii lui peşte vrăjit şi vindecat nu-i doare nici în peia popii de uniunea distinselor noastre biserici.

Cel mai bine a ieşit Ţon Iosif, el a luat cel mai puţin: dacă se leapădă şi se pocăieşte, reintră între  graţii- sau gratii-.

Îi dau cam şapte-nouă luni de gestaţie şi va fi din nou ce-a fost- prematur sau la termen-,  adică acelaşi  El lider maximo al  baptiştilor mioriţici:  a revoluţionat doctrina, a pus bărbi şi a declarat război Bisericilor Unite ale Americii.   De astăzi, el e cubanezul meu de serviciu. Dacă n-a fost… fidel, are timp să devină cast.ro

Adică, dă-i negruţului de fum putere şi te umple de cerneală şi durere de nu te mai împacă toţi  pi(ti)cii din lume… şi din biserică.

Războiul rece e din nou în fierbere.

38 de gânduri despre “Mica publicitate (51) Negruţul dă fum- mutare deschisă-

 1. Exact cum spuneam și eu . O Revolutie De Catifea a Evanghelicilor , cu transee bine stabilite…

 2. Dragă Lia, îl uitasem pe Demeter 🙂

  „Comunitatea Bihor a comunicat faptul că fratele Nelu Demeter nu este ordinat ca păstor sau prezbiter în bisericile din Uniunea Baptistă și a solicitat bisericii locale excluderea acestuia până la îndreptarea sa.”

  Ce poamă e Demeter ăsta e clar, din moment ce el se prezenta pastor dar mintea de… minune, nu alta :). Dar cum să-l excluzi, din moment ce nu era? ca membru al bisericii sau ca ce? probabil că l-au dat afară cu totul, dar ar trebui să dea şi un codicil cu ce înţelege uniunea prin „îndreptare”.
  Ce-ar fi să le cer şi eu să mă facă medic şef al Uniunii? crezi că m-ar primi? 🙂
  Ce-ar fi să le torn vreo cîteva postări spăşite? Mă ajuţi? 🙂

 3. Intrebarea pe care am puso-o si pe „Crestinul Azi” dar mi-au sters comentariul:
  Cine da dreptul uniunii baptiste sa excluda un membru din biserica locala?
  Din cate stiu eu, bisericile sunt autonome si doar ele decid daca exclud un membru sau nu. Ingerinta uniunii in treburile interne ale bisericii este nestatutara.
  Eu ma intreb cum de abia acuma a descoperit Paul Negrutz si camarila lui ca Nelu Demeter nu e ordinat? Dar pana una alta, biserica din Baile Felix a fost fondata de Nelu Demeter asa ca nu au ce sa ii faca. Nelu Demeter poate sa retraga biserica din uniunea baptista si sa se numeasca biserica baptista independenta si atunci nu au decat sa ii ia boii de la bicicleta

 4. Dar, Lia, ce mă fac dacă devin creşă înainte de a da în mintea copiilor? dacă mă băsescu statul libertăţii cum zicea komunikatul că avem din plin, că în sta(t)ul au înfipt teul şi behăie la el, ca la chip cioplit? 🙂
  Uite, le scriu eu comunicatele, vrei? 🙂

  „Creştinei baptişti, fraţi şi frăţioare,

  Crăciunul a picat prost anul acesta. Suntem convinşi că, în urma ultimelor evenimente, nu veţi mai face deosebirea între o duminică obişnuită şi una cu cruce roşie ca aceea de pe douăzeci şi cinci.
  Ştim că aveţi minţile tulburate, dar aşa e vinul tare şi dulce: se limpezeşte tîrziu.
  Fraţii şi surorile bugetare sunt într-o situaţie de plîns, pentru că au ratat şi liberele de Crăciun şi pe cele de Anul Nou. Nici în democraţie nu am putut corecta nedreptăţile calendarului gregorian.
  În consecinţă, propunem să sărbătorim Crăciunul şi Anul Nou atît pe nou, cît şi pe vechi.
  Au ajuns la urechile noastre nemulţumirile voastre, pentru că erau strigătoare la cer iar noi eram prezenţi acolo.
  Despre fratele Iosif Ţon, că pastor nu putem să-i spunem pe moment, nu ne putem antepronunţa, din moment ce nu avem un precedent de la excomunicarea lui Luther din biserica catolică pînă astăzi.
  Aşteptăm propuneri serioase ca bază de negociere, iar de la surori trasăm sarcină de rugăciuni scurte şi la obiect.
  Ca şi cu lucrătorii noştri de la securitate, unde descoperirea lor ne-a găsit nepregătiţi ca pe primari zăpada mieilor, am hotărît să lăsăm în funcţie pe susnumitul Ţon Iosif, din clemenţa inimii noastre, aşa cum am procedat şi cu oamenii noştri din umbra veche, care stau şi acum în lumina cea nouă, ca fitilul în spărtură.
  Unde-i uniunea, acolo-i şi minunea!
  Jos Demeter! Jos popa, paiu şi mălaiu!”

 5. Rasvane…
  te paste excomunicarea. 🙂 Se vede treaba ca nu stii cum e chestia cu comentariile, postările apoi e-mailurile si telefoanele . 🙂
  Dar,ce pot sa faca oamenii inalti ?
  NIMIC!!!
  Insă, Nu te aștepta la o pozitie CLARĂ , concisă și pe intelesul tuturor cand este vorba de comunicare sau…ex.comunicare.
  Crede-ma la cursul de comunicare stiam mai multe decat profesorul 🙂
  Aproppo de telefoane.
  Am incercat sa obtin cateva date de prin Caransebeș…ei aș! peste tot raspundea nimeni altul decat…robotul. Dar nu ma las. perseverez 🙂
  asa sa faci si tu. mai incearca o tidulă.
  Apoi , vezi ce varianta e mai potrivită.
  Personal…ma uimesc de aceasta…Revolutie.

 6. Dragă Lia, din reacţiile imediate a doi dintre penticostalii „care contează” pe net :)- fr. Petrică Lascău şi prietenul meu Emanuel Conţac- am avut dreptate: nu avea niciun rost digresiunea teologică asupra Duhului Sfînt şi a vorbirii în limbi, decît doar dacă vrei să le strici Crăciunul semenilor tăi la fel de albaştri ceruleum de lipsuri şi frustrare ca şi tine.
  Aradul ăsta parcă are magnetul pus pe invers: nu era destul circul de acum vreo doi ani, cu semnarea păcii între securişti şi securizaţi, în absenţa lui Otniel, care a tulit-o la pauză, mai trebuia şi lanţul de excluderi în preajma sărbătorii naşterii Domnului.
  Avem noi, românii, parapon de Crăciun: ori executăm, ori excomunicăm. 🙂

 7. @”ori executăm, ori excomunicăm”

  Si una si alta. Sau mai bine zis, nu merge una fara alta.
  Altfel, nu ar mai fi ”distractie”.
  Eram astăzi într-un magazin mai…de mana a doua undeva spre piata Rahova … (Uneori , merg acolo sa caut hainute ieftine pentru ursuletii de plus a copiilor. Le place amandorura sa imbrace toate pusurile in haine cat mai diverse de sezon…altfel racesc.
  In fine..nu mai ai copii mici dar ai prins ideea.) Magazinul este al unui crestin penticostal se pare (mai ales după muzica de la casetofon si alte..indicii.
  Acum. Deci eu intru cu cel mic rasfoiesc hainutele cele mai mici posibile, si aud o discutie intre vanzatoarea cea nouă si…un angajat mai pocait .
  – Dar voi cum va distrati de craciun? doar asa…cu colindatul? ce aia e distractie?
  La care tanarul raspunde:
  Pai aia e toată distractia că mergem multi, fete și băieți. Cantam, ne distram…

  Imi crescuse tensiunea de nervi si, ca sa nu fac vre-o boroboata (ca de multe ori am tendinta sa intervin in discutii teologice)…am iesit repede sa iau o gura de aer si pana acasa, nu m-am oprit dintr-un plans sufletesc.

  Asta zic eu ca e problema…ce pricep tinerii din ziua de astazi despre Credinta, Crestinism evanghelic.. Despre Craciun.

 8. Tind sa cred ca au fost blanzi cu domnul Ton pentru faptul ca el nu a inceput (inca) sa arunce acuze fatise si comparatii incriminatorii… subiectul e prea proaspat pentru a se lansa in declaratii mai detaliate. Ar face bine insa sa angajeze o persoana pentru „spelling and grammar check”

 9. Dragă Lia, am să-ţi spun ceva care poate nu e potrivit: să ştii că pe vremea cînd eram şi eu foarte tînăr, ca şi cei din magazin, iubeam o fată din biserică şi cred că am colindat, de Crăciun, de vreo două ori, cu tot cu grup. Eu cînt îngrozitor, dar în limitele decenţei, pot spune că m-am distrat. Din păcate, la vîrsta aia nu ai minte, iar mai tîrziu degeaba o ai. 🙂
  Lia dragă, săracii de ei: au bucurii puţine, vin vremuri grele şi pe capul lor… Cînd ai să ajungi la vîrsta mea, ai să-mi dai dreptate şi n-ai să mai ieşi din magazin oftînd de supărare, ci de nostalgie 🙂

 10. Rasvan, parca aveai remuscari ca se cere intelepciune de sus,
  dar pe teava gurii…
  si scriai asta la una din postari. 🙂
  Cred ca cei care au Duhul au ceva deosebit; cauta sa fie impacati cu Dumnezeu; nu putem fi in pace cu El daca pastram lastari de amaraciune impotriva cuiva.
  Mie mi se pare ca DEJA s-a spus destul.
  Acum, fiecare cum i-o fi destinul. 🙂
  Eu ma bucur ca s-a asternut putina liniste; cum vom fi gasiti de Domnul asta conteaza pentru fiecare dintre noi; si nu stim care dintre noi va pleca primul, numai El o stie;
  (parca aminteai de Dugulescu)
  daca Il iubim pe Domnul, iubim pe aproapele nostru;
  daca NU..degeaba am crezut.
  Asa se vede cine e copil de Dumnezeu; cel ce iarta si iubeste.
  Sa ma ajute Domnul la asta, si pe toti cei care isi doresc acest lucru>. 🙂
  Cu dragoste,

 11. @ Ar face bine insa sa angajeze o persoana pentru “spelling and grammar check”

  Emana, ai dreptate: a observat Emanuel Conţac şi a scris pe blogul lui despre „cacofonia africană” a komunikatului 🙂

 12. @ Mie mi se pare ca DEJA s-a spus destul.

  Dragă Elisa,
  Dacă le spuneai asta înainte de a da comunicatul, poate ne iertau 🙂
  Hai că nu-i împuşc, recunoaşte şi tu… Îi mitraliez oleacă, dar cu sîneaţa cu sare fără iod, de-aia mare de pus la murături. 🙂
  Cu drag şi ţie.

 13. Ocazii unice in viata, pierdute;
  Fratiile lor de la uniune au ratat o ocazie unica in viata lor,aceea de a se ridica mai presus de cat inaintasii lor.
  Introducerea din komunicat parca este copiata dintr-un referat social politic de dinainte de 1989,ar putea fi redactata de unul care era si inainte de 89 si are deja experienta aceasta.Regret sa spun despre inaltimile lor;capabili de a da comunicate dar incapabili de a reconcilia o situatie care ar trebui sa fie de marimea lor.Caz inchis dar nerezolvat.ch

 14. Costică H., limbajul este stalinist, iar punctul 4 pare desprins din filele dosarelor de cadre descoperite la CNSAS…

  Hai să analizăm de ce spun asta. Folosesc expresii din material şi le completez cu ce le lipseşte… Interesantă este alchimia mentală a celor care formulează astfel de matriale. Este o dovadă în plus că ne îndreptăm spre un socialism de tip fascist, spre o societate totalitară. Interesant că tot acolo aminteau de libertate… Oare de ce îmi sună cunoscut?

  -se delimitează de practicile și învățăturile ORÎNDUIRII BURGHEZO-MOŞIEREŞTI

  -promovarea învățăturilor CE STAU LA BAZA CONSTRUCŢIEI SOCIALISMULUI MULTILATERAL DEZVOLTAT

  -atitudini nepotrivite față de viața spirituală A OAMENILOR SIMPLI DE LA ORAŞE ŞI SATE, ADEVĂRAŢII CONSTRUCTORI AI UNEI LUMI NOI

  -stau în continuare lângă doctrina PARTIDULUI ŞI A SECRETARULUI SĂU GENERAL, TOV. NICOLAE CEAUŞESCU

  -suntem chemaţi la veghere PENTRU CĂ DUŞMANUL DE CLASĂ NU DOARME

  -viaţa… să fie animată de TRADIŢIA ISTORICĂ DE LUPTĂ A PARTIDULUI

 15. vad ca reactia mea nu este singulara,
  sunt totusi mahnit ca atatia doctoranti si masteranti au putut ajunge doar pana aici.
  …penibilul traditiei nedeclarate a baptismului nenascut din nou.ch

 16. Rasvan, stii ce e cel mai trist si dureros? Ca prin anii 70-75, toti erau suparati pe fr. Bunaciu batrinul, ca nu il agreeaza pe Ton. Imi amintesc o singura remarca de a dinsului referitor la Ton: e destept dar e mindru, arogant. Acum se asteapta de la Oti sa spuna ce a spus taica-su acum 30 de ani in urma si sa ia masuri care poate trebuiau luate atunci. Eu deja am alergie la subiectul asta, pentru ca asa cum stii am alergie la multe, la prostie, aroganta, mindrie, snobism, iar la fatarnicie si ipocrizie sa nu mai vorbim. Cind am citit comunicatul sau scrisoarea de raspuns la comunicatul uniunii, iar mi-a crescut adrenalina. Aceeasi mindrie diabolica: ati beneficiat de predicile mele, cartile mele, studentii mei, colegii mei,….. toata lumea a beneficiat de pe urma lui, dar el nimic, nu a avut ce invata de la nimeni. Nu pot intelege cum nu sint fratii deranjati de atita mindrie, de orgoliul asta nemasurat…..Unde or vedea eleganta nu stiu, ca eu vad doar mindrie. Poate m-a batut soarele din california prea tare in cap si nu mai vad, citesc si aud bine. Pe mine comunicatul uniunii m-a lasat rece, pentru ca nu aveam asteptari prea mari oricum; eu personal as fi fost mult mai dura, crede-ma, pentru ca este vorba de un om care duce pe multi in ratacire. Printre comentariile pe care le-am citit peste tot, undeva, cineva zicea ca a urmarit on line conferinta de la Felix, in care Ton ii avertiza ca daca nu se conformeaza teologiei aduse de el, ii lasa. Abea astept sa vad cit tine si menajul asta Ton- strajer. Eu una nu am nevoie de vreun strajer sa ma trezeasca, prefer un cocos cu tignal ascutit care ma trezeste la ora fixa si gata. Ca daca ma supara il fac si ciorba. Asta e, nimic nou sub soare, doar ca traim vremurile din urma fara sa fim constienti de asta. Nu scrie in biblie ca vor apare tot felul de cristosi mincinosi, erezii, dragostea celor mai multi se va raci, etc… de unde vor incepe astea, daca nu dintre crestini. Asa ca nu sint nici mirata, nici dezamagita, doar mi s-a cam facut lehamite. Uite ce fac eu in loc sa dorm la ora asta. O zi buna tuturor.

 17. @ penibilul traditiei nedeclarate a baptismului nenascut din nou…

  Dragă Costică H., remarca dvs. este prea generală. Nu mai există unanimitate- dacă a fost vreodată aşa ceva- şi aţi putea spune că acest comunicat şi această conducere nu vă reprezintă.
  Eu n-aş lua lucrurile în tragic. Cred că nici Iosif Ţon nu o va face în viitoarele apariţii publice, iar de ceilalţi- adică de Străjeri- chiar nu-mi pasă.
  Probabil că o prea mare distanţă între ceea ce cred unii despre sine că sunt şi realitatea crudă a dus la o asemenea atitudine nestatuară- zic eu- şi grav viciată în intenţii- faţă de fraţii penticostali- şi faţă de gramatica limbii române.
  Încercînd să dea impresia de stabilitate, comunicatul a obţinut contrariul: a fost ferm cu cine nu trebuia, a ales un moment prost şi s-a repezit ca fata mare la măritat. Îi lipseşte luciditatea, iar despre dragoste… ce să mai vorbim…

 18. @ prefer un cocos cu tignal ascutit care ma trezeste la ora fixa si gata. Ca daca ma supara il fac si ciorba…

  Dragă Mia, îţi sugerez să faci cocoşul răcituri şi să păstrăm gîina bătrînă pentru supa bună. 🙂
  E adevărat, şi borşul de potroace e util, mai ales după beţia, chiar şi de cuvinte din ultimele zile.
  Am citit şi eu noaptea trecută, fiind de gardă, răspunsul lui Iosif Ţon, dar nu pot spune nimic despre el pînă nu-l văd lipit pe vreo două-trei bloguri. Altfel, nu-mi vine să-mi cred ochilor.
  Tu ai dreptate, îi cunoşti pe fiecare, eşti trecut de dezgheţată, nu bătută în cap de soare prin California. 🙂
  Am văzut şi ce i-ai scris bietului Petrică Lascău pe blogul lui şi mi-am zis: uite! Zoe e bărbată! apără baptiştii! 🙂 şi m-am bucurat în sinea mea că o face cine trebuie, cine a stat în spărtură în perioadele grele.
  Sigur că nu pretind de la Oti să facă minuni de vitejie acolo unde nu-i stau boii, dar nu e prima dată cînd plăteşte oamenii să scrie ca în romanele lui Ilf şi Petrov.
  Nu ştiu, cred că are o armată de secretare, toate cu păr pe picioare, cu mustaţă şi cu un neg pe vîrful nasului, care se uită cruciş şi se spală cu săpun de rufe preparat în casă şi-şi clătesc părul cu oţet din vin şi gaz de lampă- pentru că altfel nu-mi explic parfumul agresiv de vivandieră părăsită în linia întîi a frontului, care emană prin toţi porii otici. 🙂
  E adevărat, asemenea colaboratoare nu te duc în ispită- cred că a împrumutat şi Marius Cruceru cîteva, că prea a devenit cazon :)- dar măcar de Crăciun puteau să scrie mai nurliu 🙂
  Cu drag şi somn uşor!

 19. Zilele astea mi-a povestit o sora a carui tata, care mai e in viata si acum,care a fost
  in Comitetul bisericii cind i-aubagat la inchisoare cu ajutorul”trezitului” pe doi frtai f.credinciosi Albai si Cocirtau; cindva Rasvan spunea aici, ca nu poate asculta o predica a unui fost informator si pace!
  Eu gindesc , cum spune Mia, ca nu s-au luat masuri pe masura niciodata.
  Fratele Olah a fost indepartat cu ajutorul informatorilor din biserica si a pritenilor lor cu ochi albastrii; acea trezire autentica a fost zdrobita.
  Mie imi e clar cine a fost actorul principal de inabusire a trezirii.
  Si nu numai mie. 😦
  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti.
  Stiu ca numai la El e dreapta cumpanire.

 20. Dragă Elisa,

  Cine i-a pus să-i facă carte omagială prin 2004? Şi n-au fost tot prietenii din vîrf? Nu tot cu mînuţele-alea două au făcut statuie ţonului? 🙂

 21. Unde ne sunt batranii?
  [O incercare mai noua de a traduce cuvantul presbiter = ,,mai batran’’]

  Spunea fr. Iosif intr-o carte ca la un moment dat a fost gata sa dea inapoi in acea lupta cu anchetatorii . Sora Elisabeta a aranjat sa vina taica S. Cure un fr. batran care avea autoritate pe atunci in viata sotului ei.

  Mi-ar fi placut sa nu ni-l fi luat Domnul acasa la El…sa-I mai fi facut o vizita in aceste zile.

  In timpul mandatului fr. Talos s-a reusit la o conferinta sau[ congres ] sa nu mearga fratii pastori spre casele si turmele lor inainte de a sta la ,,Masa Domnului “. ,,Onoarea’’ de a conduce acel Servici Divin i-a revenit fratelui Mihai Chiu [pastor pensionar bis. Dragostea Arad.]
  Fratele inca traieste .
  [ma intreb pe cand si sub al cui mandat va mai fi posibil asa ceva in cultul nostru …la Masa Domnului, impreuna cei din toata tara de la Arad , Iasi , Constanta ,Oradea , Bucuresti ,Suceava , Caransebes, Bacau, Timisoara ,etc]
  Dar gandul meu se duce si mai departe cu intrebarea …ce-ar avea de spus fr. Petru Popovici la aceasta stare in care s-a ajuns in cadrul cultului Baptist .
  Lista ramane deschisa dar eu chiar nu stiu sa avem prea multi din acei ce sunt spre final de alergare .
  Sa ma ajute cineva si sa ma corecteze dintre cei care ati auzit ceva asemanator.
  Un fr. batran spunea odata cum erau sfatuiti pe vremuri la Seminarul din Bucuresti:

  ,,Sa luptati pentru principii nu pentru pareri …dar cand veti avea de luptat intre principii si oameni , sa aveti grija mai intai de om [oameni].’’

 22. Mitica,
  fratele Pitt Popovici e un om integru; deja o marturie peste veacuri va fi deinsul pentru multi;
  dar dupa cit il cunosc din predici si din ceea ce am mai citit , nu-l vad
  ca unul care vede raul; ochii lui sunt prea curati ca sa vada raul.
  Ma lupt si eu sa-mi curat ochii(am auzit ca e bun laptele de magarita. 🙂

 23. Eu unul sunt suprasaturat de controversele acestea teologice ce se rezolva pe bloguri. Sunt pastori foarte corupti si compromisi moral si spiritual si nu se ia nici o masura, despre ei nu se discuta. Aceasta fiind adevarata si reala problema spirituala a natiunii.
  “Sunt oameni care cheamă oameni la mântuire- dar ei înşişi nu sunt pe calea mântuirii.”

  Biserica are nevoie de sfinti si de slujitori, nu de “conducatori”, de clerici, de oameni care domina, controleaza si manipuleaza alte suflete, de dictatori si tirani despotici care isi impun mereu punctul de vedere, opinia si parerile lor, santajeaza si linseaza prin ucidere cu vorba pe cei care nu gandesc ca ei.

  Biserica lui Christos are nevoie de sfintii Sai, oameni cu sufletul mare si inima larga sa cuprinda multe suflete,nu de functionari publici platiti care zambesc la fiecare batranica la sfarsitul unei slujbe religioase.

  E trist intr-adevar prieteni urmatoarea realitate: Satan sa lucreze prin tine si tu nici sa nu fi constient, dar sa crezi ca Dumnezeu se foloseste de tine. Sa fi in drum spre iad, dar sa chemi oamenii si sa ii indrumi pe drumul spre cer. Am scris ceva asemanator acum 9 luni pe blogul meu Depozitarul lui Dumnezeu.
  http://nazireat4him.blogspot.com/2010/03/extraordinara-capacitate-de-nesimtire.html

  In slujba lui Christos.
  Ioan Alexandru Tantar

 24. Rasvan, eu nu am fost pe-acolo, de n-am auzit nimic de cartea omagiala, ca
  nu mai aparea. 🙂
  Imi reiau amintirile cu sfinti; iar pe cei care strica cit de putin din Cuvint, nu doresc decit sa-i uit.
  Domnul are grija sa nu ne grozavim prea mult, pentru ca nimic bun nu locuieste in noi.

 25. Beniamin, nu este o profeţie. E o deformare profesională. Dincolo de limita gestaţiei apare supramaturaţia şi Iosif Ţon a dat mereu semne de nerăbdare în ultimul trimestru 🙂
  Uite, ca să nu mă implic foarte tare: e vorba doar de-o… estimare 🙂

 26. @ Imi reiau amintirile cu sfinti…

  Dragă Elisa, cred că am să le reiau şi eu mîine, dar o parodie care sper să nu-l supere pe marele povestitor de anecdote, Doru Radu. 🙂
  Cum ultimele remake-uri de-ale sale de pe blogul lui Marius Cruceru m-au lăsat fără grai şi speranţă de material, va trebui să umplu golul. 🙂

 27. Ce am scris mai sus nu are deaface cu apararea Fr.Ton,
  eu nu cred ca pot sa-i fac aparare, poate sa o faca singur, ceea ce am citit in comunicat ca rezolvarea acestei probleme este ce ma dezamageste.
  Rezolvare de aceasta maniera am vazut inainte destule la viata mea si nu le mai pot primi. In rest va doresc sa fiti sanatosi! ch

 28. @,,Cine i-a pus să-i facă carte omagială prin 2004?”
  Buna intrebare ,,maiestre”!
  Draga Razvan
  am fost prezent ieri la o gradinita…stii ca acum e cu mosu in zilele acestea.
  Copii spun poiezii ca asa au fost invatati … si cu ochii la mosu dar mai ales la ,,sacul mosului ”
  Apoi am vazut un gest le care m-am gandit ,si inca ma mai gandesc.
  Unul dintre parintii prezenti la serbarea de acolo avea si el in mana un pachetel .
  Ce-i acolo ? intreb…
  -Asta este pentru doamna educatoare.

  -…de acelasi autor care a luat initiativa atunci.
  [ Spre plinatate sau dincolo de dezamagire]
  > Puteti citi acel text la adresa http://www.sorinsabou.com

 29. @,,Mitică, i-a dat blogul sau ce? ”

  Cine?
  Cui?
  -a…. poate …o parte din blog .
  Dar oare numai el ?
  Nu vezi ce se poate citi pe aproape toate blogurile?
  e adevarat cu unele nuante, de…bine, de rau.

  [parca spuneai ceva si de ,,forta” care face curiosi pe cititori sa citeasca uitandu-se la titlu…poastarii.]

Comentariile nu sunt permise.