Blogidolatria şi văduva neagră

Vreau să fac cîteva precizări legate de blogul pe care-l administrez.

I. În ultima vreme am găzduit invitaţi deosebiţi. Nu i-am văzut în viaţa mea, iar despre unii nici nu ştiu unde locuiesc sau ce meserie au. Cu fiecare am suferit, chiar dacă nu am fost de acord cu ceea ce susţineau. M-am temut pentru Valentin, deşi se putea apăra singur, iar eu am fost şi sunt în total acord cu fratele Nicolae Rădoi. N-am vrut să-l pun înaintea lumii, pentru ca lumea să-l ucidă cu pietre. Mi-a fost frică degeaba iar dialogul a continuat civilizat şi am avut de învăţat şi dintr-o parte, şi din cealaltă. M-am temut şi pentru Swan, şi pentru Mia. Prima i s-a adresat lui Mihai în cuvinte alese şi putea fi batjocorită pentru asta. Nu se terminaseră atacurile directe ale grupării Poplăcean asupra mea- mă refer la cele din afara blogului-, dar deja ştiam la ce să mă aştept. Încă o dată, m-am temut degeaba. Cu Mia a fost şi mai greu, pentru că am o afecţuine specială pentru ea şi ştiu că ceea ce spune e din suflet şi nu din vîrful buzelor, iar francheţea se plăteşte scump. M-am aşteptat să fie atacată, dar n-a fost aşa. M-am temut şi pentru Doru Radu, cel mai simpatic ţonist din cîţi cunosc, să nu se supere, să nu se considere izolat sau nedorit. A susţinut cu eleganţă idei cu care nu sunt de acord, dar m-am bucurat că o face el şi nu un troglodit din specia celor care te înjură şi fug. Comentatorii au fost impecabili şi nu am ţinut la moderare decît mici mostre de prostie „celestă”, venite din partea unor anonimi în sensul propriu al cuvîntului. Poate le voi da pe parcurs, spre marele meu amuzament.

II. Voi continua să prezint orice document interesant legat de Iosif Ţon, străjeri sau mai ştiu eu ce mişcări ciudate, subiecte din vechea sau noua securitate- despre care lumea presupne că există, dar de văzut, n-a văzut-o nimeni, ceea ce nu înseamnă că nu mai există-; despre oameni care au fost adevăraţii eroi ai credinţei, aflaţi de multe ori în antiteză cu discursul marilor vedete ale evanghelismului românesc, din ţară sau din diaspora; despre mari nedreptăţi, petrecute sub ochii noştri, de care nu are nimeni curaj sau poftă să vorbească, aşa cum a fost cazul de la Sibiu, în care eroul principal al piesei de domino s-a nimerit să fie  acelaşi Iosif Ţon. Departe de mine să mă consider deţinător al adevărului absolut. Mai mult decît atît, pornesc de multe ori la un drum împreună cu voi şi nu ştiu unde voi ajunge, ce elemente noi vor apărea, care să pună într-o altă lumină evenimente sau oameni pe care le (şi îi) credeam a fi altfel. Dacă am fi „încremeniţi în proiect” n-ar mai avea rost să discutăm, ar fi un dialog al surzilor.

III. Îmi reafirm independenţa totală faţă de orice  instituţie religioasă, de vreun comitet sau sfat de fraţi care să aibă pretenţii asupra celor scrise de mine pe blog. Urăsc cenzura de orice fel ar fi şi de oriunde ar proveni. Blogul meu nu e amvon. Nu voi ţine predici, pentru că nu mă pricep la asta. Le voi citi însă cu plăcere pe blogurile altora.   Limbajul colorat şi aparent dezinhibat pe care-l folosesc îl veţi regăsi în continuare, pentru că reflectă cel mai exact gîndurile mele. Am întîlnit tot mai des în ultima vreme oameni care se întreabă, „mă, ce blog scrie ăsta acolo?”: unii au spus că e scris „la mişto”, alţii că e suspect de sexos, iar cei mai mulţi sunt convinşi că am un plan de demolare a bisericii, prezentînd-o pe aceasta nu ca pe o mireasă în aşteptarea Mirelui, ci ca pe o văduvă clonţoasă, incultă, blasfemiatoare, cu apucături de Ev Mediu, supusă primului venit care o bate cu pumnul în gură şi o trimite să toarne la stat. E posibil ca toţi să aibă dreptate şi ca să fie liniştiţi şi în afară de ispite, îi rog să nu mai citească, să nu-mi mai scrie şi  să nu mă mai întrebe. Să facă un efort şi, cu economie de cuvinte, să mă înjure pocăieşte. Asta mă bucură, mă stimulează şi-mi întăreşte convingerea că anumite probleme merită tratate deschis şi fără menajamente.

Îmi cer iertare dacă am scris prea mult. Dacă se aşteaptă cineva să-mi fac altar înalt pe WordPress, unde să aduc jertfe dumnezeilor de tot felul, va fi dezamăgit. Blogidolatrizaţi în altă parte.

46 de gânduri despre “Blogidolatria şi văduva neagră

 1. A fost cam aglomerat pe-aici. Am gasit in sfirsit banca mea preferata neocupata. Blogoreste Razvane…si nu fi asa de deceptionat ca nu mai esti pe lista lui Alin. Stiu ca suferi cumplit…dar o luna trece repede…
  🙂

 2. Prea multe explicatii, dupa parerea mea, pentru unii care se tin spiritualissimi, doar ca nu le prea iese…

 3. la subiecte importante ca de obicei comentatorii s-au polarizat in taberele pro si contra. s-au incalzit comentatorii cam de la intamplarea de la sibiu cu IT.
  ca unul care cunosc situatia de aici afirm ca individul chiar avea nevoie de o exorcizare, dar sa stii ca n-a avut efect ( doar mediatic) si se cere inca una chiar cu forta daca va fi cazul.

 4. Dragă Sorin, nu vrei să încerci tu? 🙂 Întreabă-l pe maestrul Ţon cum se face, împrieteneşte-te cu Poplăcean şi achiziţionează vreo cinci haidamaci cu zel de sus şi scriu despre voi 🙂

 5. Dragă Rodica, nu de ameninţarea cu purgatoriul de o lună mă tem eu, ci să nu mă scoată pe veci. Ăsta e mai rău ca Dante… Are boală grea, barbarossa 🙂

 6. Elisa, eşti prea pudică. Am auzit că Mănăstireanu este mult mai direct 🙂 Un tembel presupunea că Mia n-are bărbat, de-aia zice ce zice. Bărbat s-o bată, evident! 🙂 Dar spune chestiile astea dînd şi un verset-două…

 7. Rodica, vreau un loc pe banca linga tine. Aduc eu cafeaua si ciocolata. Rasvan, cu sau fara lista lui AC, faci un lucru bun, asa ca keep going. Lasa-l sa-l roada gelozia in continuare, ca si asa nu face nimic.
  Sorin, am o intrebare; BP nu e bintuit de nici un duh? Nu-l ajuti pe el primul, sa vezi daca lucreaza metoda ta mai bine decit a celui dinaintea ta.

 8. mia
  BP ne este un pastor excelent, nu ma intereseaza ce a facut (?) in urma cu vreo 30 de ani, ma intereseaza ce face acum, si acum predica evanghelia cu putere in f multe locuri si castiga suflete pentru cer.(saptamana viitoare va fi la hateg la evanghelizare, daca esti pe aproape poti sa te duci sa-l asculti)
  fiti binecuvantati!

 9. Dragă Răsvan,
  şi eu cred că nu ar trebui să dai socoteală vreunei instituţii, unor oameni, vreunei cenzuri pentru că noi spunem că suntem după o revoluţie care ne-a făcut liberi, nu să-i mulţumeşti pe oameni în primul rând pentru că oricum nu poţi. Ceea ce îţi urez pe mai departe e să fii liber pentru El înainte de oricine altcineva – chiar şi decât tine -, care ne îngăduie totul, dar ne spune că nu totul ne zideşte şi ne lasă a alege mereu. Suntem mereu într-o pendulare.

 10. Pai vezi Sorin, chestia cu nu ma intereseaza ce a facut e dureroasa. Daca a facut ceva rau si nu s-a pocait, le ce folosesc toate evanghelizarile? Eu cred ca si unii din vechiul departament al cultelor staiu sa predice foarte bine, ii punem si pe ei sa vorbeasca ca se pocaiesc oamenii? Pentru cei din generatia mea care am trait sub comunism, conteaza ca cei din frunte au fost lupi imbracati in piele de oaie. Si il cunosc pe BP cu mult inainte sa ajunga pastor ls Sibiu. Nu m-as duce nicaieri unde predica el. Predici bune pot asculta in fiecare zi, cite ore pe zi vreau, nu trebuie sa astept duminica sa aacult si eu o predica.

 11. mia
  pentru trecut Hristos a platit la cruce, conteaza prezentul.
  ce tot scoateti lozinca asta ,. de unde stiti ca nu s-au pocait? de la Hristos si-au cerut iertare, ce trebuie sa mai faca sa mearga la negrut sa cumpere indulgente?
  toti care santem pentru liniste si pace in biserici santem securisti,
  va veni si vremea judecatii pana atunci
  noi avem alta menire, sa ducem vestea buna a evangheliei, cum poti sa intrebi ce rost are?? cand inca se pocaiesc oameni.
  sa aibe mila Domnul de noi toti!

 12. Ce sa caute la Negrut sa isi ceara iertare? De ce nu incepe cu cei din biserica si din alte parti pe unde a umblat cind era seminarist. Parintii mei si-au deschis casa pentru el si altii ca el. Tatal meu era chemat mereu la securitate si luat la intrebari din cauza celor care ne calcau pragul. Daca pentru tine nu conteaza, pentru mine da. Apoi stii versetul ala.care spune ca adevarul va va face slobozi? Si ce intimpla cind se pocaiesc oameni ca MT si apoi vad ce purtare au popii nostri? Citi ramin in biserica? Chiar nu poti intelege ca nu va fi niciodata progres cit timp gunoiul se baga sub pres? Din nefericire au cam putrezit presurile si acum gunoiul pute cam prea tare si riscam sa ne sufocam. Deci sa inteleg ca tu vrei pace si liniste in biserica cu orice pret, pai ce sintem la priveghi, si trebuie sa nu scoata nimeni nici o vorba. Halal viziune ai pentru biserica ta. Nu ma mai mira ca se intimpla la voi si in alte parti. Din cauza ta si altora ca tine, totul e neschimbat in biserici si unii pastori au atita tupeu.

 13. mia
  ai auzit sintagma,,in marea uitarii pescuitul interzis,,?
  da, linistea si pacea sant nepretuite! ma faci sa-mi pun semne de intrebare in dreptul tau cu asa atitudine impotriva unor oameni pentru care a murit Hristos! sau nu crezi ca a murit si pentru ei,
  si daca a murit si pentru ei lasa-i sa-i judece EL , nu tu!
  voi cei din diaspora care ati suferit( pentru Hristos), ve-ti avea cununi mai stralucitoare, de ce vreti rasplata aici?
  nu stiu ce ai auzit tu ca se intampla la noi, dar vreau sa-ti spun ca se intampla minuni, se pocaiesc oameni! si bine ar fi sa se intample si la voi!

 14. Dar tu ai auzit ca pacatele ajung in marea uitarii doar „daca va marturisiti pacatele”? Cum ajung pacatele acolo, sau la unii se iarta automat ca sint pastori, nu? Imi pare rau Sorin dar tot pui acceasi placa ruginita si pe asta mizeaza si popii astia patati. Problema e ca unii nu au „pacatuit” doar acum 30 de ani, o fac si acum cu aceleasi metode si devotament. Da minuni se intimpla si pe unde sint eu, dar nu le cauzeaza vreun popa ci doar Dumnezeu, care vrea ascultare, nu jertfa. Inchei discutia cu tine aici ca tot nu duce nicaieri, dar ma bucur ca am putut discuta civilizat. E si asta un progres.

 15. mia
  prin educatia primita ma straduiesc sa fiu civilizat. este important interesul care-l ai pentru Hristos, si multumesc lui Dumnezeu ca biserica noastra inca mai este un spital pentru suflete murdare si bolnave si nu a ajuns un hotel pentru sfinti, asta va doresc si voua si tuturor bisericilor.
  fii binecuvantata!

 16. PB a iesit cu artileria la atac; primul „nick” e f. tare si scrie PRO 🙂 ! Spera sa mai echilibreze balanta insa efectul este si va fi total altul! Scade in sondaje cot la cot cu tovarasul marinar si inca sustine ca e iubit si e „presedintele tuturor romanilor”! Pacat de ei conducatori …nici macar onorabil nu vor sfarsi!

 17. Dragă MM, îmi pare rău că acest Nick nu-şi dă numele real. Este din Sibiu. Voi face o postare cu acest individ spre sfîrşitul acestei săptămîni. După ce veţi cit, veţi avea o imagine a susţinătorilor lui Poplăcean.
  Sper să aflu în mod real cine este, pentru că a depăşit limitele calomniei.
  Da, nick este licheaua vulgară care se roagă lîngă noi. Vrea respect, dar nu-şi dă numele. Ce specii, Doamne! Nu-ţi mai trebuie securitate sau lagăre, e destul biserica, plină de astfel de lipitori.
  Voi da tot ce a scris, poate îl recunoaşte cineva. La final de săptămînă…

 18. Sorin,
  ti-ai luat un nume ca sa pari un oarecare care il lauda pe PB gratuit, cu lozinci de ducere a vestii bune…
  pentru mine este liumpede ce hram porti;
  adica ponegresti pe unsul li Dumnezeu Paul Negrut, de care nu vor sa auda informatorii si clubul lor select, pentru ca le-a cerut desonspirarea si vorbesti despre evanghelie, chiar nu ai frica?
  Te joci cu Dumnezeu? mai dai sfaturi celor din diaspora?
  pastreaza-ti minunile pentru acolo unde te afli si nu mai cauta pestii din marea uitarii, aceia nu se maninaca decit cu lacrimi fierbinti de pocainta.
  Las-o moarta si nu fa pe viteazul aparind pe dusmanii lui Hristos.
  Cine se atinge de unsii Lui mi-e teama pentru ei,,,
  Unsii Domnului nu sunt profitorii si vinzatorii;
  daca se pocaiau se afla public,
  fiind o persoana publica si un pacat public;
  degeaba mergi la altar pina nu te-ai dus si nu te-ai impacat cu cei pe care i-ai vindut;
  si nu le-ai cerut iertare si celorlalti frati pe care i-ai mintit zeci de ani– le esti dator cu cererea de iertare;
  spune-le asta alor tai.
  In curind se va descoperi mai mult; atunci sa vedem pe unde ti vei scoate camasa, sau numele pe care ti l-ai luat.

 19. @ Printre rânduri, chiar și într-o prezentare unilaterală se poate citi ceva realitate.

  Sam, eu nu am spus că ceea ce dai tu nu e realitate… Tu spui că cine nu e de acord cu securiştii vopsiţi în sfinţi nu văd bine… 🙂
  Nicio problemă, eu nu încerc să te conving. Sper că nici tu pe mine 🙂

 20. „BP ne este un pastor excelent, nu ma intereseaza ce a facut (?) in urma cu vreo 30 de ani…”

  Dragă Sorin, îmi dai voie să-mi imaginez că lozinca asta se găseşte scrisă deasupra intrării iadului? 🙂
  E tare duma asta a ta!

  „Mici securişti-dacă mai sunteţi pe net la ora asta- trădaţi-vă fraţii cît mai aveţi timp, pentru că mîine avem program de evanghelizare şi toată baza e la voi!”

  Am spus bine, prietene? 🙂
  Că veni vorba: tu ai văzut cum arată un „lucrător”?

 21. Rasvan,

  nici un nume pe care l-ai afla ca sta in spatele acestor PRO-isti nu m-ar surprinde atata vreme cat stiu din surse sigure ca se cere expres internautilor locali intrarea pe bloguri si echilibrarea balantelor, fara scrupule si fara menajamente; apoi duminica sunt pusi la rugaciunea publica drept rasplata 🙂 ! E o lucrare condusa si manevrata insa nu au nici cel mai elementar plan asa ca nu fac decat sa se acuze spre nenorocirea lor! Eu am decis oricum, la sfatul tau indirect sa fug cat vad cu ochii! Tocmai negociez achizitia vietii: „inelul Arabellei”: transformarea lor in sorecari si transbordarea mea in alt timp si spatiu 🙂

 22. „mia, prin educatia primita ma straduiesc sa fiu civilizat.”

  Dragă Sorin, încă ceva: dacă nu aveai civilizaţia aia, o înjurai pe Mia? Ce-ai spus în gînd şi n-ai dat pe blog?
  Dacă mintea ta e una şi ce scrii e alta, îmi închipui că tare trebuie să-ţi fie greu… 🙂

 23. Dragă MM, mă bucur să aud asta.
  Vreau să-i provoc să scrie cît mai mult. Ne spunem „fraţi”, dar ce se ascunde în spatele cuvintelor?
  Nici nu contează, deocamdată, cum îl chemă pe niku; am unul al cărui nume îl ştiu şi voi face o tableţică şi cu el. Ăla îmi spune „măcelar” 🙂
  Va fi o zi a duşmanilor pentru care mă rog începînd din această seară. Ca să-i ştiu şi să ştiţi pentru cine mă rog şi ne rugăm- cine nu are duşmani?- trebuie să vă fac portretul.
  Nu pot gîndi creştineşte dacă nu-i îmbrac în carnea şi oasele cuvintelor.
  Asta e tot. Răzbunarea e a Domnului şi Judecata tot a Lui.

 24. Am înțeles parțial răspunsul. Nu știu dacă nu ai greșit adrisantul în partea a doua 🙂
  Sincer. Am dat din greșeală de blogul cu pricina, o imagine tristă și cred, nu izolată și mă gândeam că poate se încadrează la subiect. Nevermind.
  Cu excepția exersării talentului caricaturistic pe pielea unui prieten al meu sunt în general în acord cu tine 🙂
  Have a good night

 25. SAMI , nu pot sa cred ceea ce citesc. In aceeasi duminica de 13 februarie in biserica baptista din Madrid s-au intimplat lucruri la fel de grave ,o manipulare a Adunari generale de catre pastorul fara facultate Tatar Nicolae si omul sau de incredere T . Dan . O sa aduc la cunostinta pulicului in curind intreaga iistorie!

 26. Draga Monica, aş fi onorat să faci cunoscută povestea aici.
  Mă conving tot mai tare că Marius Cruceru avea dreptate: femeile au mai mult curaj decît bărbaţii din ziua de astăzi. 🙂

 27. Elisa,sa te fresca Dumnezeu sa auzi o injuratura pocaieasca.Am vazut pe un blog,cineva coversa in scris si la un momendat ii spune;”Vrei sa te injur pocaeste? Doamne ai mila de noi!

 28. @”lasa-i sa-i judece EL , nu tu!”

  Draga Sorin,

  cum armonizezi ceea ce ai afirmat cu ceea ce afirma Cuvantul?
  adica cu :
  ” Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? ”
  1 Corninteni 5:12( b) ?
  sau cu:
  ” căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni”
  1 Corinteni 11:19

  Din cele scrise rezulta (poate esti bine intentionat ) atat o necunoastere a contextului care a dus la problemele generate de pastor cat si omiterea unui aspect extrem de importat in biserica:

  functia de pastrare a curatiei in biserica sau autocuratirea prin disciplina

  functie capitala
  in cazurile in care cel care s-a indepartat de la invatatura Scripturii prin faptele vietii (aspect deosebit de important mentionat in art.13 din Statut – Biserica locală exercită disciplinarea spirituală asupra membrilor săi care s-au abătut de la Cuvântul lui Dumnezeu prin atitudine, învăţătură sau faptele vieţii. ) nici nu recunoaste, nici nu le paraseste nici nu actioneaza spre oprirea efectelor pe care le-a produs desi poate.

  Cand un pastor ajunge sa faca acte incriminate de Codul Penal, in afara de cele incriminate de Cuvant abatandu-se mult de la conditiile cerute liderilor (1 Timotei 3:2; Tit 1:7)
  atunci, aceste lucruri sunt de natura a afecta atat bunul mers al bisericii cat si a compromite marturia ei inaintea lumii zadarnicind astfel eforturile facute pentru evanghelizari.

  Versetele mentionate sunt integrate in „sistemul imunitar al bisericii „, privita ca organism viu, pastrand astfel curatenia acestuia respectiv libertatea (imunis- curat, liber).

  Celulele T de exempu sunt specializate in depistarea microbilor si distrugerea celulelor infectate (ca sa nu infecteze intreg organismul)

 29. Mihăiţă, celulele T sunt cele cu „memorie”, iar litera T vine de la faptul ca au fost „condiţionate” timic, adică au primit informaţia din glanda numită timus, au fost generate de acolo.
  Ele asigură recunoaşterea tumorilor, a „selfului”- adică a ceea ce e sau nu e al organismului-, spre deosebire de celulele B care fac ce ai spus tu, adică produc anticorpi, după ce se transformă în plasmocite, un fel de punct final al dezvoltării lor.
  Ca să ai un organism apărat şi sănătos, trebuie să existe o colaborare perfectă între cele două tipuri mari de linii celulare. Sunt şi „celule ucigaşe”, care nu sunt nici T nici B, dar acţionează imediat ce prind un „croncobaur” care strică sîngele. Vezi, pe de altă parte, să nu mergi cu analogia şi metafora pînă în pînzele albe, pentru că Dumnezeu spune „să nu ucizi” 🙂
  Din cauza asta îmi place mie medicina, Mihăiţă, pentru că port poezia lui Dumnezeu în mine şi cu mine…
  Cu drag 🙂

 30. Rasvan,
  nu am spus ca produc anticorpi, celulele T
  stiam ca B produc anticorpii
  Iar celulele celelalte sunt NK (natural killer)

 31. a fost cu schepsis referirea la celulele T..

  dupa cum stii majoritatea mor in urma selectiei lor in timus..nu raman decat cele ce pot face bine treaba lor..de curatare..circa 10 %

  ca la trupele speciale SAS

  microbii sunt puternici rau, iar virusii sunt si mai periculosi..cum sa lupti impotriva a ceva ce nici macar nu e organism viu ci doar un lant adn..?

 32. @exorcizare, dar sa stii ca n-a avut efect.. si se cere inca una chiar cu forta daca va fi cazul.

  Sorin,
  „excludere” sau „exterminare” sau „exorcizare” pentru ei, acei „ei” ( care ar avea de pierdut financiar, ca functie si imagine daca s-ar afla faptele lor) e tot una..

  scopul lor e unul singur si are valente ingrijoratoare prin diversitatea posibilitatilor prin care se poate realiza, scopul acesta rezulta concret din:
  scrisoarea pastorului poplacean

  ” sa-l aduca la tacere..”

  probelema in 3 pasi poate fi rezumata astfel:

  1. inainte
  – inainte de conflictul pe care nu-l cunosti
  – predicam in biserica respectiva
  – conduceam grup de tineri
  – mergeam in misiune
  – organizam evanghelizari
  – conduceam seri de rugaciune
  – organizam evenimente sociale crestine (de ex. Serbarea de Craciun cu toate liceele din Sibiu)

  2. apoi
  intamplator facand evanghelizare am aflat ca una dintre ficele administratorului bisericii si sef al laudei si inchinarii si membru marcant in Comitet frecventeaza
  cel putin un club de noapte ( fusese surprinsa de camere acolo iar pozele erau puse de admin siteului clubului pe net spre publicitate ) in acelasi timp conducea in inchinare sfanta lauda timpul de cantari duminica dimineata de asemenea la momentu acela era minora 17 ani si pe cale de consecinta sub autoritatea parintilor)
  – am incercat sa rezolv problema doar cu ea de circa 5-6 ori fara succes insa
  – apoi cu parintii si pastorii (mai exact cu tatal si pastorii cand in cele din urma le-a adus la cunostinta acele lucruri care

 33. Monica, ‘
  acela Nicu Tatar este nepotul domnului Poplaceanu;

  Culmea este ca pastorul despre care se povesteste in blogul pus de Sam
  este pastorul meu de aici; e cumplit; nu stiu voi ce faceti, dar eu nu mai rezist;
  am stat pina la 2 azi noapte sa ma holbez a mirare…
  Ce e de facem?
  E limpede ca traim vremuri de apostazie si ca ea e ireversibila ne avertizeaza Cuvintul.

 34. @exorcizare, dar sa stii ca n-a avut efect.. si se cere inca una chiar cu forta daca va fi cazul.

  Sorin,

  „excludere” sau „exterminare” sau „exorcizare” pentru ei, acei „ei” ( care ar avea de pierdut financiar, ca functie si imagine daca s-ar afla faptele lor) e tot una..

  scopul lor e unul singur si are valente ingrijoratoare prin diversitatea posibilitatilor prin care se poate realiza
  ” sa fie adus la tacere ”

  probelema, in 3 pasi poate fi rezumata astfel:

  1. inainte

  – inainte de conflictul pe care nu-l cunosti
  – predicam in biserica respectiva
  – conduceam grup de tineri
  – mergeam in misiune
  – organizam evanghelizari
  – conduceam seri de rugaciune
  – organizam evenimente sociale crestine (de ex. Serbarea de Craciun cu toate liceele din Sibiu)

  2. apoi,

  intamplator facand evanghelizare am aflat ca una dintre ficele administratorului bisericii si sef al laudei si inchinarii si deasemenea membru marcant in Comitet frecventeaza
  cel putin un club de noapte ( fusese surprinsa de camere acolo iar pozele erau puse de admin siteului clubului pe net spre publicitate ) in acelasi timp conducea in inchinare timpul de cantari duminica dimineata, de asemenea la momentul acela era minora 17 ani si pe cale de consecinta sub autoritatea parintilor)

  – am incercat sa rezolv problema doar cu ea de circa 5-6 ori fara succes insa

  – apoi cu parintii si pastorii (mai exact cu tatal si pastorii cand in cele din urma le-am adus la cunostinta acele lucruri care COMPROMITEAU GRAV MARTURIA BISERICII am cautat sa o protejez la maxim cerand pastorilor si tatalui ei sa nu faca cunoscut nici macar nevestelor lor asta si sa rezolve problema cum trebuie)

  In consecinta:

  – am primit amenintari

  – acuze ca m-am dat la fata lor si fiind refuzat i-am scos nume rau

  – si chiar confirmare la un moment dat din partea tatalui ei prin cuvintele „stii ce ma ?eu stiam ca merge acolo”

  cand l-am vazut dupa aceasta, duminica dimineata spunand „fratilor sa ne indemnam la dragoste
  si fapte bune”pe acelasi om (tatal) care vorbise in haul acela si amenintase am facut ce mi s-a sugerat..de mai multe ori aici, am scuturat praful..nu am mai vrut sa fac partasie cu pacatul..pana nu se rezolva problema

  3. dupa,

  dupa circa 4 ani (adica de 7 ori 6 luni mai exact adica atunci cand a trecut de 7 ori timpul in care trebuia sa ma viziteze dupa randuiala bisericii orice membru care nu mai vine la biserica 6 luni trebuie vizitat de Comitet) am revenit in biserica

  problema nu era rezolvata, marturia era tot compromisa

  nimeni nu ma vizitase in acest timp, nici cei cu care eram sapatamanal la rugaciune nici macar un telefon(am aflat uterior ca poplacean cand aduceau discutia de mine, ii oprea intr-un fel sau altul sa ia legatura)

  – am incercat in cele din urma sa rezolv problema prin ultimul punct Scriptural „spune-l adunarii” am amanat cat am putut acesta si as fi dorit sa nu fie nevoie

  ca urmare..
  ei au incercat sa ma discrediteze
  au transmis seturi de minciuni despre mine

  am avut parte de :
  – amenintare
  – santaj
  – calomnie
  – abuz fizic
  – exorcizare si
  – ancheta la politie

  Miza?
  simplu, tatal fetei era prieten vechi cu pastorul, a fost mult timp soferul sau, era administratorul bisericii iar problema cu fiica lui, rezolvata Scriptural il descalifica pentru functia de membru in comitet si adminsitator al bisericii cu toate consecintele acestora
  caci daca nu a putut sa-si carmuiasc bine casa lui cum sa conduca, sa o administreze pe a Domnului?

  La momentul asta biserica inca nu stie care e problema, dupa intoarcerea mea au avut parte de 3 ani de inselari si zvonuri mincinoase .

  Inversunarea pastorului sef a culminat cand Domnul i-a scos caracterul la lumina prin devoalarea actului de claborare cu securitatea semnat de el si e care l-a adus si aratat bisericii ( dar nu si-a cerut iertare ci a facut in asa fel incat sa fie considerat erou ca a semnat ceva de care cineva trebuie sa fie mandru de fapt, a primit aplauze la scena deschisa)
  intrucat i-am pus intrebari la care nu putea raspunde comod fara s-a minta inaintea Domnului si a bisericii Lui, ura lui a crescut fata de mine.
  Lucrurile au culminat cu scrisoarea data lui Rasvan, care contine seturi de minciuni majore la adresa mea, pentru care nu va intarzia nici raspunsul Domnului.
  in afara de cazul in care le recunoaste public asa cum sustinerea lor a fost publica.

  Intrucat e an electiv la pastori (se pare ca a fost prelungit un an, normal era anul trecut)

  teama de a nu-si pierde suportul si functia, respectiv banii

  (nu uita ca pastorul sef este in conflict grav de interese in plan juridic, el e pastor iar nevasta sa este contabila tot la biserica condusa de el desi nu are studii superioare economice)

  prin marturia mea inaintea adunarii,

  a facut ca sa dea „replica” cu minciuni, care-l incrimineaza si mai adanc inaintea Adevarului, si
  sa semneze o falsa excludere la un an dupa evenimentul produs si tot spre elminare Pastorul a facut plangere la polite, dupa ce tot el a facut abuzuri asupra mea.
  Asta e inaintea Domnului stai linistit.
  Toate au un sfarsit.

  Pe scurt despre asta e vorba.

  fa o postare din asta daca consideri Rasvane.

 35. he he Rebecca..

  ti-ai adus aminte de mine..
  Domnul sa-si aduca aminte de tine..

  nu stiu cum ai ajuns la siteul asta ca nu esti din biserica cu pricina..dar deja..vad oameni prin oras care ma privesc ciudat..

  ce zici de un mango in locul pomisorui de lamaie..?
  pe care inca am uitat sa-l aduc..
  vezi si tu ce lucruri mi s-au intamplat..

Comentariile nu sunt permise.