Prea prost să înţeleg. Anatomia blestemului

După postarea „Credinţa ca desfrîu. Mineriada sfintelor moaşte”, am primit confirmarea unui gînd mai vechi de-al meu, acela că ne aflăm pe marginea unei prăpastii pe care am să vă las pe voi să o definiţi şi să-i daţi nume.

Nu pe blogul meu, pentru că românii au gătit de mult curajul, ci în familiile voastre, în bisericile voastre, între prietenii voştri, atunci cînd credeţi că totul e armonie, dragoste şi credinţă. Pe şoptite, să nu vă audă nici pereţii.

Cînd vorbiţi cu nesocotinţă despre evrei, amintiţi-vă şi de legionari.

Cînd vorbiţi de ortodoxie, nu uitaţi de mănuşa de fier a naţionalismului care o poartă.

Şi cînd scrieţi fleacuri pe bloguri, cînd rumegaţi palavre, bancuri proaste şi idei meschine, amintiti-vă ce veţi citi mai jos.

Înmulţiţi cetăţeanul acesta cu o sută de mii, cu un milion, poate cu zece milioane- pentru că la nevoie, masa îşi schimbă brusc umoarea şi culoarea- şi veţi afla răspuns la întrebarea: cu România asta ce va fi?

„Prea prost ca sa intelegi. Prost esti dar in pamant te vei intoarce. Trupul tau pacatos viermii pamantului il vor manca, iar sufletul tau , amin amin iti zic, ca va fi mancat de viermii iadului in vecii vecilor. Ignoranta, incultura teologica si prostie…. trei atuuri perfecte unui om, pentru a fi robit de arhiconi. Mi-e jena ca te numesti roman, traiesti in aceeasi tara si pe acest roman, si mai rau, ca faci parte din aceasta natie CARE S-A NASCUT O.R.T.O.D.O.X.A!”

Panaite Gabriel Georgian

Reclame

49 de gânduri despre “Prea prost să înţeleg. Anatomia blestemului

 1. Frate Răsvan,
  am dat un like să nu fiți singur. Mai ales că aveți dreptate!
  Că eu știu ce înseamnă… 🙂
  Sper să se alăture și alți ROMÂNI care nu s-au născut ortodocși!
  Și mai sper să înțelegem toți cât de periculoasă este o asemenea afirmație: ”…aceasta natie CARE S-A NASCUT O.R.T.O.D.O.X.A!” Prea creștină nu e (după cum știe să afurisească) dar e ortodoxă.
  Vă aduceți desigur aminte de confruntarea mea de mai demult cu un legionar fanatic…

 2. Frate Cristian, vă mulţumesc şi pentru apreciere şi pentru comentariu.
  Fireşte că ţin minte confruntarea dvs.
  Dacă Domnul ne va găsi demni să suferim pentru El, a Lui să fie toată gloria!

 3. Frate Rasvan,
  In mod normal, n-ar trebui sa fie asa ! Ma refer la manifestarea crestina a celor care se exprima extrem de pretentios, extrem de arogant, cum ca sunt crestini de…”mai bine de doua mii de ani”…Totodata ma refer la..normalitate ! Ziceam, „in mod normal” adica ramanand intre limitele etimologice ale titulaturii cu nimb: „O.R.T.O.D.O.X.I.A.” dupa cum se exprima acest ultramodern „Iane & Iambre” (despre care vorbea altadata apostolul Pavel)…ORTODOXIA deci, conform DEX-ului tiparit inca de pe vremea…materialismului dialectic si istoric (1972 !), imbogateste memoria celor care au uitat ca si ateistii stiau mai mult decat ei ce trebuie sa respecte un ordodox: „1. Confesiune crestina care a pastrat neschimbate dogmele (doctrinele), traditia, cultul si ORGANIZAREA BISERICEASCA FIXATE PRIN CELE SAPTE SINOADE ECUMENICE (sec.IV-VIII); biserica ortodoxa. Denumirea de ortodoxie, s-a impus definitiv pentru biserica rasariteana DUPA MAREA SCHISMA DE LA 1054. 2. CONFORMITATE CU DOCTRINA BISERICII CRESTINE ORTODOXE.

  Iata ce scrie pr. EFREM ATHONITUL despre ortodoxie pe
  http://www.credo.ro/despre-ortodoxie.php

  „Ortodoxia este adevarul despre Dumnezeu, despre om si despre lume, asa cum ni l-a dat Insusi Dumnezeu Cel Intrupat prin invatatura Sa desavarsita. Asa cum l-a exprimat mai tarziu cugetul si inima dumnezeiescului Pavel. Asa cum l-a descris ucenicul iubirii si alti apostoli si evanghelisti cu lumina cereasca a Sfantului Duh. Ortodoxia este acea sinteza minunata dintre dogma si obiceiuri, dintre teorie si practica, asa cum ne-a fost predanisita de catre parintii duhovnicesti ai Alexandriei, Constantinopolului, Capadociei, Siriei si, mai tarziu, ai Sfantului Munte.”

  Oare asa sa fie ? Ca din anatema aruncata inspre..neortodocsi de catre acest…”Iane &…” reiese o cu totul alta invatatura !

  „Din cuvintele tale vei fi scos fara vina; si din cuvintele tale vei fi osandit !”
  „Caci judecata este fara mila pentru cel ce n-a avut mila !” (Iacov 2:13; Matei 7:1-6)

  Domnul sa se indure de el…

 4. Dragă Aciduzzu, oamenii ăştia nu se încurcă în dicţionare. Ăştia citesc cîte un volum de palincă, fac muşchi la sală şi caută scandal pentru că li se umflă fasolea în ei.
  Sunt cel puţin trei-patru bloguri cu aromă de extremă dreaptă, chipurile ortodoxe, în care suntem înjuraţi aproape zilnic, alături de evrei şi de ţigani.
  Mesajul pe care l-am reprodus este tipic pentru susţinătorii puruficării pe criterii religioase, etnice, intelectuale, etc.
  Nu e de glumă. A veni cu teorii şi dicţionare este nepotrivit. Etapa asta a fost de multă vreme depăşită.
  De mulţi ani nu a mai fost o revoltă, o răscoală, un război. S-a acumulat energie negativă în tărtăcuţa omului gregar, dominat de instincte primare.
  Revărsările de ură, catalizate şi defulate pe stadioanele de fotbal, în arenele de box sau în mai ştiu eu ce spaţii cu neuronii în minus nu sunt suficiente pentru astfel de indivizi, extrem de numeroşi, de altfel.
  Mişcările de tîmpenizare de tipul pelerinajelor a sute de mii de oameni care, în marea majoritate n-au deschis o dată biblia în toată viaţa lor, sunt o demonstraţie de forţă: oricînd o singură scînteie venită de la vreun bărbos din ierarhia religioasă poate nu numai să fidelizeze gloata, ci să-i facă un program de purificare etnico-religioasă.
  Dacă oamenii stau la coadă zeci de ore, nemîncaţi, înfriguraţi, ca să atingă un corp mort, cu atît mai iertătoare de păcate va fi să te altoiască cu ranga în cap, pentru că faci ţara de ruşine.

 5. Probabil Gabriel nu a înțeles ideea postării anterioare și a simțit nevoia ca într-o maniera proprie sa apere ortodoxia, deși eu ca ortodox nu am înțeles postarea ca un atac la cinstirea moaștelor și apoi extremismul este prezent peste tot, deși cu toții ortodocși, penticostali, baptiști, catolici, etc. îl mărturisim pe Hristos ca Dumnezeu și Mântuitor

 6. Răsvane,
  Eu încă nu știu ce trebuia pus înainte de „roman”, in formularea domnului PGG:
  „…traiesti in aceeasi tara si pe acest roman”.
  Dacă trăiești pe vreun roman, nu-i mare brânză, că literatura n-a murit, nici nu moare. Încă.
  Dacă trăiești pe vreun român, dă-te repede jos de-acolo!
  Dacă trebuia să fie pământ românesc, atunci liniștește-te, că nu se prind blestemele, dacă nu sunt corect exprimate gramatical. 🙂
  Eh!
  Nu gramatica-i importantă aici, ci iubirea celor ce ne acoperă cu blesteme din cap până-n tălpi, pe dinainte și pe dinapoi. Am primit și eu blesteme și injurii de când cu blogul, dar când le-am citit, nu i-am compătimit pe autori, ci le-am pus etichete: „dacă atâta îi duce capul…”
  Prea puțină grijă pentru a-L întreba pe Cristos: „Ce vrei să fac cu ăsta?”
  Mă gândesc acum – deși, când sunt „la fața locului”, nu reușesc suficient de rapid și eficient să gândesc așa – că Isus mi-ar răspunde: „Eu sunt în tine. Blestemul Mă vizează pe Mine. Dormi liniștit(ă)! Le-am purtat deja pe toate la Cruce…”

  Comentariul ăsta e pentru mine, Răsvane, așa să știi!…

 7. Daca – Doamne fereste – sint multe specimene in Romania dupa chipul si asemanarea vajnicului drept credincios ce ti-a adresat pioasele dragalasenii de mai sus… atunci, intr-adevar, e jale mare de tarisoara noastra!

  O religie cu-asa practicanti – practicanti care se incumeta sa-mproaste “competitia” cu astfel de afurisenii si invective pline de ura si venin, care iau la bataie pe “sectanti”, le darima bisericile si fac multe alte ispravi despre care se aude pina aici – daca nu are intr-insa niscaiva minti mai luminate care sa ia atitudine publica impotriva acestor manifestari, dupa umila-mi parere o astfel de religie nu se deosebeste prea mult de fanaticul islam. Caci nici in rindul cuviosilor practicanti ai “religiei pacii” nu s-au gasit lideri care sa ia atitudine cind gloatele purtatoare de turban… turbau de ura din cauza unei caricaturi cu Mahomed.

  Ar fi frumos sa vedem un ortodox adevarat (adica unul care stie ce-nseamna acest cuvint) ca vine si-ti ia apararea!

  Prin anii ’30 nu s-a gasit nimeni in satul meu natal care sa ia apararea unor biete femei pocaite cind erau duse la inchisoare pentru ca au fost prinse rugindu-se in casa bunicii mele.
  Aidoma babutei lui Ian Hus, o zeloasa vecina ortodoxa a anuntat jandarmeria si pe preotul satului, probabil fiind convinsa ca va fi rasplatita-n cer pentru isprava ei.
  Sapte luni a stat bunica in inchisoare, unde s-a imbolnavit si a murit la scurt timp dupa aceea.
  Vecina a trait in schimb mult si bine.
  Ura-i fata de pocaiti i-am simtit-o si eu, peste ani, cind intr-o duminica dimineata am folosit o secure ca sa despic niste surcele pentru foc. Era datoria mea sa am surcelele pregatite de simbata… dar am uitat; eram doar un copilandru.
  Nu pot insa uita afuriseniile si blestemele ce mi le-a aruncat peste gard evlavioasa aparatoare a credintei stramosesti, cu o voce ascutita si isterica, la volum maxim, ca sa auda toti vecinii cum pangareste un copil de pocaiti Sfinta zi de Duminica.

  Am impresia ca stimabilul Panaite Gabriel Georgian a fost turnat pe acelasi calapod ca si venerabila-mi vecina.
  Insa dumnealui e mai norocos.
  E inca viu.
  Si mai are inca sansa sa se pocaiasca.
  Deschide-i ochii, Doamne!

 8. Am aceasta invatatura si a devenit pentru mine un argument de viata;orice blestem pe care nu-l meriti se intoarce impotriva celui care ti-la adresat si orice binecuvantare pe care o adresezi cuiva si nu o merita se intoarce spre editor.
  Nu spun teorii, sunt multe momente din viata experimentate astfel.
  Donc! Nici o frica ,desi voua acolo in „zona zoster” v-a e mult mai greu in situatii de astea si noi care suntem plecati majoritatea avem pe cineva in tara si sunte-ti voi dealtfel tema de casa pt noi e sa va sprijinim in rugaciuni si-n inbarbatari.
  Cand noua ne vine randul cu de-ale noastre face-ti si voi la fel.

 9. Draga Razvan, imi amintesc de o poveste…
  Despre acel om care nu-si vazuse niciodata chipul .
  Cei din jur au vrut sa-l protejeze.
  Pana la urma, solutia aceasta s-a dovedit ca nu ajuta cu nimic.
  Dimpotriva, omul se credea grozav.
  In momentul in care i-au pus inainte oglinda s-a infuriat tare de tot si a spart oglinda.
  … –

 10. Chiar nu stiu ce sa mai spun, eu nu sunt baptist practicant nici ortodocs practicant ci crestin. PUNCT! Am invatat de mic a convietui pasinic cu minoritatile (Banat), am mai invatat si de la Ioan Alexandru foarte multe, el iubea foarte mult evanghelicii si trebuie spus ca in jurul sau intim erau minim doi baptisti, unul este Victor Negara, care baptist cu peri albi nu-l cunoaste pe Victor… In jurul lui I.A se topeau toate diferentele confesionale, chiar si respectabilul Prof Talos Vasile o declara odata.

  Am cunostinte ceva fete bisericesti din forul de conducere al BOR, am discutat cu ele multe chestiuni pe aceasta tema cu ani in urma, pozitia lor a fost una pozitiva si cum observam in Ro situatia s-a schimbat in bine considerabil. Sigur, mai exista o mâna de teribilisti, nu am cum sa le spun altfel ce au ramas tare in urma, alimentati si de anumite interese oculte pentru a zugravi BOR ca o biserica de tip fascist, aceste grupari de extrema sunt abil manipulate de specialisti, sunt ferm convins de acest aspect.

  Un adevarat ortodocs, baptist, crestin autentic, NU bleastama nici sa-l pici cu sare. Un „crestin” ce blastama alt crestin este mai rau decât pagânii, o sa plateasca foarte scump in aceasta viata, de fapt, vai si iarasi vai de cel ce blastama un om in aceasta perioada de indurare a lui Dumnezeu ptr absolut toti oamenii, fie buni, fie rai. Am subliniat faptul ca respectiva persoana va plati aici scump, deoarece si el face parte din biserica lui Hristos care doreste salva, ai da viata vesnica, din acest motiv va fi greu incercat de blestemele ce le-a dat. NU, nu sunt o pedeapsa ci binecuvântare aceste dureri ce lasa Domnul veni peste noi.

  Dar as dori sa va mai spun o constatare personala, nu odata am auzit predicatori suduind la amvon ortodoxia, foarte multi crestini evanghelici sunt dur porniti contra ortodoxiei pe care o diabolizeaza rau de tot. Nu exista o cultura a ingaduintei in spatiul românesc, cu exceptia Banatului.

 11. Mr Mihaiescu
  De la un Lugojan ,salutari fiul meu are o vorba „eu mis din Lugoj”expresie get -beget banateana.
  Asta era o idee cealalta este ; crestini evanghelici-contra crestini ortodocsi.
  Am si eu mii de amintiri de experiente negative cu fratii ortodocsi si as putea sa umplu multe pagini cu cele auzite si neauzite in acest dominiu,dar gandul meu de acum este ;
  – Punem si noi acum in concurenta cu ei pe hartie toate nelegiuirele lor
  – Raspundem cu tot atata rautate ,exprimata in cuvinte mai inteligente dar de aceiasi esenta
  – Ne luptam cu armele noastre ca sa dovedim ca nu suntem prosti si stim sa ne aparam
  – Ambalam atmosfera si o facem de ne suportat
  – Sau riscand sa fi-m tratati de lasi tacem si rabdam
  Eu cred si stiu ca multi asemenea mie sun convinsi de un adevar incontestabil „Dumnezeu nu se lasa batjocorit” iar pe cei ce sunt ai Lui,dupa mine nu conteaza dominatiune nu-i va lasa cu nici un pret.
  Promisiune Dumnezeasca; Cine se atinge de ei se atinge de lumina ochilor Mei.

 12. As vrea sa spun public o chestiune sub identitatea mea reala, care sigur ca ma va costa in fata extremistilor ortodocsi cu care nu stau de vorba. Cunsoc foarte multi evanghelici de diferite dominantiuni, si azi ma mai viziteaza unii în calatoriile lor in Germania, usa le este deschisa si lor si ortodocsilor pentru care personal am o mai mare slabiciune, nu ptr oameni, ci ptr ortodoxia autentica pe care am vazut-o manifestata plenar in Poetul Ioan Alexandru si daca vorbesc de o astfel de somitate incerc a mă comporta asemeni ei, macar atât daca nu l-am priceput cum se cuvine pe Dumnezeu. Este motivul pentru care am iesit pe net si in spatiu evanghelic incercând ca pe metrul meu patrat sa-mi fac datoria de crestin. Care este aceasta datorie?

  Mie personal Hristos mi-a daruit imense privilegii pe care putini crestini le-au primit, un privilegiu te responsabilizeaza si nu te face un vataf ce biciue pe cei mici, cum din pacate foarte multi crestini (toate dominatiunile), cad in aceasta eroare, de dupa perdeaua apararii dreptei credinte, care este doar dominatiunea lor.
  Nu doar ortodocsi sunt pe aceasta directie nefasta ci si evanghelicii, mare parte din ei. Nu sunt ecumenist politic, insa in duh DA sunt! Nu doresc unificarea instutionala, ci in duh a fiecarui crestin nu doar ca o doresc, ci si ma rog Domnului sa ne ajute mai ales in aceste vremuri teribile ptr crestinism, când NU mai conteaza carei dominatiuni apartii, ci fiecare trebuie sa fie constient ca apartine bisericii lui Hristos, ca un botezat in Numele Sfintei Treimi fie in pruncie, fie la maturitate este parte a biserici lui Hristos, pe care doar El o va judeca, nicidecum unul ca mine. De altfel un om care il declara pe Hristos Domn si Mântuitor sa fie sigur ca a lui Hristos este si ca mari responsabilitati mai are, unul ca acesta, fie el si profan in cunoasterea lui Dumnezeu, nu inchide ochii pe acest pamânt cu asa de mare usurinta, adica nerezolvat înaintea lui Dumnezeu, de unde vin si necazurile peste foarte multi, si de veti voi, îi veti vedea spre finalul vietii smeriti. Dar cu ce pret… al nuielusei lui Dumnezeu care ustura tare rau, ca unii renunta la credinta, alti isi pun capat zilelor.

  Vorbesc eu pe aici de asa-zisa „mare predica”, românii ar putea sa o dea… criza biserici pe care cu totii o vedem deslusit are scop a propulsa pe scena istorica o nouă generatie de teologi, care va avea rolul de a debloca crestinismul ptr ca sa pregateasca terenul celor ce vor fi puternici in Duh, asa cum erau primii crestini.
  Se pare ca tânara generatie va seiza corect samânta diavolului pusa la radacina fiecarei dominatiuni pe care o vor eradica, personal am foarte multe indicii in acest sens.
  Vad aparitia unui crestinism superior tuturor perioadelor istorice, dar îi vad si reversul… diavolul si-a plantat deja agenti pregatind acea forma de biserica nefasta, este ajutat considerabil de fiecare crestin practicant care cade in extrema, în fantism.
  Sunt multe de spus pe aceasta tema, de analizat nu mai vorbesc… Ca sa se evite lepadarea in masa de Hristos, are Dumnezeu grija sa-si arnajeze ploile binecuvântatoare ptr noi pacatosii, multora nu o sa le placa absolut deloc.

 13. Aoleo… vazui si pe-asta; se aduna lugojenii pe plaiurile moldovensti… mare-i gradina crestinismului. Va salut si eu dle B.F.

  Nu cred ca trebuie raspuns intr-un anumit fel, eu nu stau la discutie cu absolut nici un extremist, nici un dogmatizat, ptr ca ar insemna a pierde vremea inutil si da posibilitatea a ingrasa nebunia. Daca ridica sabia la mine, o scot si eu din teaca înainte sa apuce el pune mâna pe sabie, dupa ce-l belesc crestineste ii leg ranile, cinic, dar altfel nu se poate, NU, nu vreau sa-l las pedepsei Dumnezeu, motiv ptr care imi fac si eu nitel pacat ca sa-L fortez pe Dumnezeu să-l ierte si pe el. Nu doresc sa ajunga nici macar dusmanii in faza aceia teribila când insusi Dumnezeu se razbuna, cum ati citat si dvs din acel verset. Din fericire asa le-a asezat Dumnezeu ca sa-i protejeze si pe ei, dar si pe noii.

  Multi ani mi-a trebuit pricepe motivul pentru care Hristos ne spune sa ne iubim vrajamasii si să ne rugam ptr ei… Ba chiar ne obligă in fiecare zi ai ierta, ma refer strict la cei care se roaga mai ales rugaciunea domenasca, iar un crestin trebuie sa o spuna macar odata pe zi, daca nu de trei ori… M-a suparat atât de tare faza asta cu ne iarta nouă precum si noi… (NU) iertam, ca pâna nu am priceput ce vrea sa zica cu adevarat si motivul ptr care ne obliga nu l-am lasat.. si m-a ajutat considerabil a-l pricepe, ca asa-i Bunul Dumnezeu, cine cere primeste…

 14. Bonne!
  Nu stiu cat e Razvan de „moldovian” dar eu sincer mi-s tare dragi cand vorbesc mai ales cei de peste Prut.
  Iau demulte ori la munca baieti veniti din Moldova fosta Sovietica si numai de dragul vorbei lor in „dulcele grai moldovenesc” ii tin.
  Dealtfel m-am si procopsit in familie cu un ginerica de prin partile Iesilor asa ca exista o explicatie de ce mai dau si eu pe la Mr Razvan,o fi si el vre-un Razes de a lui Stefan cel Mare ,nu zic si sfant sa nu mai spun inca o prostie adunata la cate am pana azi!

 15. Acum câteva luni, am primit şi eu o „urare de bine” de la un „creştin ortodox” şi m-am gândit să vedeţi şi voi despre ce e vorba :

  Afurisit şi excomunicat să fii ”diacone”, pleacă fugi şi depărteaza-te, satano, tu prin cuvintele tale sminteşti, îndepărtezi oamenii de la ortodoxie, care este dreapta credinţă, esti un diabolo!

  Anatemizat să fii până la genunchiul al 7 pt ereziile tale cum că moaştele sunt cadavre, pt batjocorirea preoţilor şi pentru toată batjocura adusă Bisericii Ortodoxe! Fugi şi te depărtează şi să nu mai calci pe pământul nostru, du-te în loc pustiu şi fără de apă unde nu a călcat vreodată picior omenesc, diavol ce eşti şi dezbinător al credinţei strămoşeşti!

  Aţi apărut şi voi ”pocăiţii” ca ciupercile după ploaie şi gata faceţi sminteală????!!!!!! Antihriştilor!!!!!!!!!!!!!! Anatema peste voi şi peste voi !!!!!!! Andrei Marincu

 16. Am sa pun un capac vorbariei mele de azi, scuze ptr lungime si prea multe postari, inchei cu o concluzie la care m-a adus Dumnezeu si care cred ca se leaga de tematica de azi, poate fi un posibil raspuns al cauzelor neingaduintei crestine fata de alti frati in Hristos.

  M-am tot intrebat, atât pe mine cât si pe Jupânu de ce o zbârcesc si eu atât de des si iata ce-mi raspunde Jupânul intr-o buna zi, desigur in duh.

  – Mai Octaviene, crezi tu in Mine, dar cu gura, ca inima ta-i in alte pofte …
  – Cum asa Jupâne, ma rog de trei ori pe zi, când nu ma rog…
  – Ei da, este adevarat ca te rogi, dar de ce te rogi tu?
  – Pai… nu asa trebuie… si am inchis gura, nu am spus mai departe adevaratul motiv… dar am spus. Pai si asa este Doamne… pai eu credeam ca Tu esti un stapân intrasigent caruia trebuie să-I respect ordinele, dar Tu esti altceva, esti Tata… aha.. va sa zica ma tratezi ca pe fiu, nu ca pe un rob…

  Mai trece o bucata de vreme si iarasi ma vad luat la întrebari , de asta data de Tata:

  – Bine ma fiule, tu chiar nu ai pic de bun simt fata de Mine, esti in ograda Mea si te porti ca si cum nu ai fi aici lânga Mine ori si mai rau, ca un rob de la care nu cer nimci altceva decât sa-si faca treaba.
  – Hai mai Tata, las-o incolo de treaba ca esti prea de tot, cum o dai cu Tine tot rau cade. Hai ca acum Te las, ma duc prin oras, ne vedem diseara, Pa…

  Nu mi-au mers treburile mai deloc in oras, seara m-am reântors catranit rau de tot, am dat sa intru in odaia mea fara sa ma mai vada si Tata catranit, dar când colo, El era in odaia mea sa faca focul, era iarna si tare frig a mai fost in acel an.

  – Vezi, mai Octaviene…, ai fugit la oras crezând ca scapi de mine, te-am lasat să-ţi faci dambalua, dar macar acum ai priceput ce inseamna sa fii fiu de împarat, sa fii in preajma Mea? Unde te poti ascunde de Mine? Nicaieri.

  – Da Tata, mereu uit ca sunt in prejama Ta, nu tin cont de ominprezenta Ta, ca de as tine nu as zbârci-o atât de tare. Partea proasta-i ca nu Te vad mai Tata si uit ca in autoputernicia Ta esti peste tot prezent, sau sa zic asa pe calendar nou, ai camere si microfoane peste tot ..

  – Bine, mai copile, tu ma compari cu Big-Brother, ma coborî atât de jos, inima ta este inca departe de Mine, inca nu Ma cunoasti, te contrazici singur, acu spui ca esti constient ca te afli in preajma Mea, parte din Mine, acu ma asemui cu politia diavolului. Bine, acum te las, dar te rog pe viitor sa te gândesti bine, ori te comporti ca un fiu aflat permenent in preajma Mea, ori ca un rob pe care trebuie să-l urmareşti cu camerele de laut vederi…

  Ma, ce vru Tata sa zica?… Intre mine si El exista o prapastie, El ma cunoaste, eu nu prea Îl pricep la adevarata Lui dimensiune. … Ei da… când sunt de fata cu El ma port cu respect, dar cum am iesit din ograda ma port dupa mintea mea, de ajung toti betivii sa râda de mine …

  Prin urmare… de am fi constienti de prezenta lui Dumnezeu, de faptul ca suntem fii ai Sai ci nu robi, ne-am purta cu semneii nostri pe care-i întâlnim prin iarmaroc cum se cuvine, nu i-am trata cu dispret, ci ca pe niste frati ori robi ai Tatalui, pentru că toti acestia se vor duce si ei la Tata sa le spuna durerile pricinuite de ceilalti.
  Adesea ajunge un rob sa se plânga Tatalui de comportamentul rau al fiilor sai, rusinos ptr un fiu de împarat sa dea socoteala de un rau pricinuit unor bieti robi, pe care are datoria a-i proteja, incuraja, ajuta ori decâte ori o cer si de 7 ori 7 pe zi sa fie, un fiu de împarat sa se comportă ca atare…
  Uitam cine suntem, uitam prezenta lui Dumnezeu pe care nu-o vedem, si asa am ajuns a fi o religie ca oricare alta. Nu-l respectam pe Dumnezeu, ca de L-am respecta, ne-am purta unii cu altii cu mai mult respect, nu am lovi in Numele Domnului pe niciun rob, ca asta facem noi adesea.

 17. Ei dle B,F, dl Razvan este modovean-povestitor din acela de soi… de dai de un astfel de soi cu greu te mai desparti de el, mai ales de incepe a povesti…

  Poate de pe net se va fi inteles, eu sunt doar nascut acolo unde se rasturna caruta aia… insa, toata famailia o am in Lugoj, fiind lugojeni get pe get, unde am si copilarit, este adunat in mine ceva sânge de german, maghiar. Desigur, sunt român get pe get, cel putin asa ma dovedeste si numele, nu doar sentimentul de aparteneta la aceasta natie (româna).
  Poate va amintiti ca in orasul nostru (Lugoj), foarte multi moldoveni si-au gasit lacas, si nu putini s-au si integrat, in comparatie cu Bucurestiul unde saracii au avut serioase probleme, motiv ptr care si cadeau in tot felu de patimi, alcolism cu precadere. Nici tiganii nostri nu sunt mai rai decât sudicii. Asta spune mult despre frumosul orasel, acu-i un oras mai mare.

 18. Lui Tomis the Cat
  Spune omule ori cine ai fi esti in stare sa raspunzi cu ceva mai murdar si mult mai convingator ca acest individ?
  Nu cred ! Asa ca de ce sa suferi !De ce sa-i raspunzi! Ce ai castiga ! O lupta cu invingator pe care nici o societate normala nu l-ar accepta ,si o tulburare continuua a pacii zilnice.
  Fii pe pace nu are nimic Dumnezeesc in el si nimic nu te-atinge.

 19. @Tomis

  acel individ(a), nu poate fi crestin, asa cum dvs evanghelici nu gânditi blestema cunoscând bine pe Dumnezeu, nici un ortodocs autentic nu va gândi macar jigni daramite blestema un om, un lucru, o vietate ci dimpotriva binecuvanta si lauda pe Dumnezeu.

  Trebuie recunoscut faptul ca exista un procent mic de astfel de indivizi abil manipulati de interese oculte printre care se numara si fostul KGB ce este implicat foarte puternic in miscarile crestin-ortodoxe de extrema. Mai sunt si alte interese ce exploateaza primitivismu românilor pentru ai compromite. Nu omiteti; din U.E suntem una din tarile cele mai religioase, cu toate lacunele noastre si tare multe s-au mai depus, tendinta NOM este sa distruga crestinismul practicant, sa-l compromita ptr al desfinta, miscarile, indivizi mai slabi de inger sunt usor de manipulat ai face sa tipe nerozi anticrestine. Din pacate si mari duhovnici au cazut in plasa aceasta datorita educatiei rudimentare. Pe de alta parte trebuie recunoscut faptul ca teologia NP, ma refer la cea importata din USA , este extrem de provocatoare, greu de asimilat de europeni, este o teologie contradictorie care nu-a reusit adapta culturilor in care au intrat. Daca NP românesc ar fi optat pentru o varianta pur româneasca, protestant europeana cred ca nu ar fi avut asa de mari probleme.

  Daca un ortodocs excesiv dogamtizat cade in suduirea, anatemizarea fratilor in Hristos (evanghelici si catolici), am vazut ca si evanghelici dogmatizati comit aceiasi eroare, difera doar faptul ca un evanghelic nu injura, nu bleastama,in esenta sunt la fel de violenti.

  Parerea mea este ca via internet am putea schimba foarte multe impreuna, in primul rând sa invatam dialoga si respecta, sa evitam intra in discuti dogmatice, sa ne limitam doar la Hristos, Dumnezeu Sfânta Treime unde suntem uniti cu toti, fie evanghelic fie catolic, fie ortodocs. Evanghelici in dorinta lor sincera de -a evangheliza lumea comit o grava eroare care-i costa scump ,inclsuiv înaintea lui Dumnezeu comit o grava eroare, ptr care fapt au si atâtea probleme, pe care Dumnezeu le ingaduie ptr ai trezevi. Acestea nu sunt suferinte ptr Hristos, nu toate, ci mai degraba si le provoaca singuri constienti ori inconstienti. Daca va spun ce grava eroare comit acesti misionari ce incearca converti cât mai multi la dogma de care apartin, nu ma veti crede iar de ma veti crede mai mult ca sigur va face pielea gaina pe dvs. Cu alta ocazie poate am sa expun si aceasta concluzie personala. Pâna atunci trimit doar la gândul ca adesea acesti misionari imping bieti oameni spre hula contra Sfântului Duh, care este mai grav decât acea injuratura a unui teribilist care habar nu are cu ce se haleste ortodoxia, crestinismul in esenta lui. Din fericire Dumnezeu le-a asezat in asa fel ca sa nu se cada,iar cel ce ajunge la granita ori trecut sa poata fi justificat la iertare.

 20. „Comentariul ăsta e pentru mine, Răsvane, așa să știi!…”

  Dragă A. Dama, sufletul meu simte cînd e mîngîiat… mi-a dat Domnul binecuvîntarea asta.
  Ţi-aş fi mulţumit imediat, dar am venit dintr-o gardă de 28 de ore, in care am văzut şi ce înseamnă veselia din ziua sfinţilor: băutură, droguri, violenţă…
  Am căzut acasă complet golit de orice gînd… dar m-am bucurat să citesc comentariul tău.
  Domnul să te binecuvînteze, pe tine şi familia ta.

 21. Domnule B.F.

  Nu i-am răspuns NICIODATĂ lui Andrei Marincu la această „urare de bine”… Dacă citim Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu – vedem că Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos spune :

  „Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc !” (Matei 5:44)

  Eu mă rog pentru salvarea sufletului lui Andrei Marincu şi-l implor din toată inima pe bunul Dumnezeu să-l facă să înţeleagă că ortodoxia este O RELIGIE MOARTĂ care nu transformă inima şi viaţa omului, ţinându-l mai departe în formalism religios şi întuneric spiritual, departe de Cuvântul Domnului, departe de Hristos şi departe de Calea Mântuirii !

  Sunt încredinţat că Domnul nu va îngădui să mi se întâmple nimic rău şi niciun blestem nu se va atinge de mine sau de familia mea. Sunt liniştit şi plin de pace pentru că nu am făcut altceva decât să-mi fac o sfântă datorie şi să atrag atenţia, românilor, asupra ereziilor, păgânismelor şi idolatriei strecurate din belşug în ortodoxie de-a lungul secolelor…

  Dumnezeu să aibă milă de sufletul lui Andrei Marincu !

  Acesta este articolul în care am scris împotriva cultului moaştelor, nişte oase uscate şi lipsite de puterea lui Dumnezeu, nişte relicve idolatrizate de oamenii fără Hristos, plini de superstiţii :

  http://tomisthecat.wordpress.com/romania-moastelor-a-superstitiilor-si-a-evului-mediu/

 22. Frate Razvan, va rog sa stergeti acest comment care e un mesaj privat.
  Va rog sa lasati doar commentul din octombrie 15, 2011 la 7:40 pm care este corect editat HTML si sa-mi stergeti commentul din octombrie 15, 2011 la 7:39 pm care are o greseala de editare (am uitat sa inchid boldarea si s-a boldat aproape tot commentul)

  Domnul sa va binecuvanteze !

  Cu drag
  Tomis the Cat
  FIGHT ALWAYS AGAINST THE EVIL !

 23. Domnule Mihăescu, moldoveanul povestituor din mine a citit cu migală ce aţi scris, dar neamţul din gene nu mă lasă să vă răspund pripit.
  O voi face cu toată atenţia, dragostea şi mintea pe care o mai am. Sunt multe lucruri de discutat, mai ales asupra viziunii dvs. referitoare la noul val de tineri creştini; la aşteptanţa dvs. în raport cu ei şi cu „relansarea”, sau renaşterea creştinismului, deşi există un loc în care îl aşteptaţi să vină din răsărit, din orient, nu de la Dîmboviţa ecumencă în spirit.
  Sunt nelămuriri personale legate de prestaţia dvs. de la masa rotundă; dacă ce aţi spus atunci coincide cu ceea ce afirmaţi astăzi. Nu sunt semne de îndoială, ci semne de întrebare.
  Promit să-mi exprim punctele de vedere cît de curînd, pentru că „injecţia” de idei pe care aţi avut amabilitatea să o administraţi venelor blogului meu poate fi benefică şi vindecătoare, dar şi letal otrăvitoare. 🙂
  Tăcerea mea nu înseamnă aprobare, ci inspecţie şi… introspecţie. Aşa îm i cresc ideile, cu grăunţe din care se face mămăliga neamului meu rusesc şi greu de minte, a robului-fiu … 🙂

 24. „Dealtfel m-am si procopsit in familie cu un ginerica de prin partile Iesilor asa ca exista o explicatie de ce mai dau si eu pe la Mr Razvan…”

  Dragă Felician, sunt copleşit… 🙂

 25. „Daca – Doamne fereste – sint multe specimene in Romania dupa chipul si asemanarea vajnicului drept credincios ce ti-a adresat pioasele dragalasenii de mai sus… atunci, intr-adevar, e jale mare de tarisoara noastra!”

  Dragă Alex Pop, în primul rînd vă mulţumesc pentru comentariul dvs.

  România este considerată cea mai coruptă ţară din UE. Clanurile mafiote şi interlopii deţin puterea în toate oraşele. Masa e bezmetică şi înfometată. Suntem cei mai săraci din Europa!
  Totul seamănă cu perioada anilor ’20-’30, cînd pe fondul crizei economice, au înflorit socialismul, naţionalismul, fascismul şi totul a culminat cu nazismul.
  Legionarii au primit o „binecuvîntare” în plus, pentru că epurau pe baze zis-creştine.
  O singură scînteie şi masa care moare de frig şi de foame, înghesuindu-se la racla sfinţilor să fie fanatizată, să i se dea o ţintă şi să inceapă un soi de „război sfînt”…
  Istoria ne învaţă multe, Ecleziastul ne spune că nimic nu e nou în lume, iar Domnul ne atenţionează că în ultimii ani vor veni mari nenorociri.

 26. „Acum câteva luni, am primit şi eu o “urare de bine” de la un “creştin ortodox” şi m-am gândit să vedeţi şi voi despre ce e vorba …”

  Nu trebuie decît să ne uităm cu atenţie în jurul nostru şi mesaje de acest gen sunt tot mai numeroase. Dar şi orbirea care a făcut posibil nazismul şi lagărele de exterminare, cît şi Gulagul comunist, e aceeaşi.
  Vă mulţumesc pentru contribuţia la această postare.
  Domnul să vă binecuvînteze.

 27. „In momentul in care i-au pus inainte oglinda s-a infuriat tare de tot si a spart oglinda.”

  Dragă Mitică, la testul oglinzii s-ar putea să mai vedem minuni din astea… Prietenii ştiu de ce 🙂

 28. Dragă Viliga Valentin, fireşte că nu ortodoxia şi pe ortodocşi îi vizam în postare! Am prieteni şi rude apropiate care sunt ortodocşi neformali şi Domnul mi-a martor că-i iubesc la fel ca pe fraţii mei protestanţi sau neoprotestanţi.
  Imaginea pe care ne-o oferă acum conducerea BOR-ului nu e ortodoxia, ci o pastişă nefericită a ei, care o transformă într-un fel de circ neadevărat, năucitor… o caricatură…
  Nu oamenii care-şi fac poze la raclă sunt ortodocşii pe care-i ştiu eu…

 29. Stimate dle Razvan,

  eu tin sub observatie multe situri de extrema dreapta- religios-ortodoxa, fara a comenta nici macar sub anonimat, ma intereseaza tendintele segmentului crestin si agenda din spatele lor. Va pot spune o concluzie;

  Aceste situri nu depasesc cca 20, sa admitem 50 persoane cel mai bun caz, se afla in conflcit si cu ierarhia BOR, acuzata face concesi ecumensimului,catolicilor si protestantilor, conducerea BOR nu mai tolereaza excesele. Aceleasi persoane navigheaza pe toate siturile de aceasta coloratura. La polul opus exista si câteva grupuri ortodoxe care isi vad de credinta lor, rar sa auzi de suduirea altor crestini.

  In România unde traiti se observa o schimbare pozitiva fata de cultele evanghelice din partea majoritati si inca una de mari proporti. Va dau exemplu Ioan Alexandru,in 1990 era acuzat de majoritatea ortodocsilor de aderare la „sectarism”, azi foarte putini mai sutin asa ceva, doar extremisti. Cu mici excepti cultele NP pot construi lacasuri de cult si tine servicile in deplina siguranta, nu vine nimeni sa dea foc, sa bata pocaiti.

  Personal nu cred ca români vor mai cadea in extreme nefaste,cum a fost perioada interbelica amintita si de dvs. BOR cu toate ca se lauda cu un asa de mare procent de sutinere, este constienta ca acest procent este un mar otravit, ca nu poate pune baza nici pe 10-20% angrena intr-o directie nefasta. Mai bine de 50% dintr-e ortodocsi declarati urasc tare rau cleru si ritualu. Un Becali nu a reusit face mare brânza, se pare ca DD va face o mare belea in Ro… Asadar, eu exclud posibilitatea ca pe cale religioasa sa se mai nasca o extrema in Ro cum a fost legionarismul. Nu exclud posibilitatea intariri extremei stângi, comunist-chinezarite, adica sclaviagism feroce, o perfidie chinezeasca de mari proporti ma tem ca va urma hegemoniei americane, pe care o vom regreta rau de tot.

  va mai reamintesc faptul ca legionarismul este detestat de români, la fle si monarhia, iar de-i cautam mai bine,vom constata ca si religia o detesta in forul lor interior,insa se imbata cu sloganuri extremiste ptr as ascunde necredinta, din teama ca-i bate Dumnezeu, deci de frica se duc ei la biserica, asa s-a nascut o natie mai religioasa decât altele.

  Eu unul nu doresc sa mai apuc o dictatura indiferent de culoare ei, de lacunele pe care libertatea le aduce, multumesc lui Dumnezeu ca sunt liber si totii oamnei sunt liberi organiza cum vor ei, ma bucur sa vad libertatea religioasa garantata de stat, pluripartidismul, economia de piata, libertatea de exprimare de care ma bucur si cu aceasta ocazie când scriu pe blogul dvs, asa ceva nu credeam in 1988 a mai apuca,il credeam „vesnic” pe Ceausescu cu al lui clan.

 30. „…va mai reamintesc faptul ca legionarismul este detestat de români, la fle si monarhia, iar de-i cautam mai bine,vom constata ca si religia o detesta in forul lor interior,insa se imbata cu sloganuri extremiste ptr as ascunde necredinta, din teama ca-i bate Dumnezeu, deci de frica se duc ei la biserica, asa s-a nascut o natie mai religioasa decât altele.”

  -Neagu Djuvara vă contrazice: tocmai această religie instituţionalizată i-a legat pe români sute de ani de-a rîndul.
  -Niciun neam de pe lumea asta nu este… legionar: există doar grupări, care pot face politică şi pot duce la pierzare un popor.
  -Cum să nu fie monarhist poporul român?!? tocmai noi, care am avut voievozi, care am avut un mare rege, Carol I, care a făcut România mare? la care români antimonarhici vă referiţi? la cei minţiţi de comunişti şi manipulaţi de securiştii de după ’89?
  Mărturisesc că prin afirmaţiile astea m-aţi uimit!

  „Personal nu cred ca români vor mai cadea in extreme nefaste,cum a fost perioada interbelica amintita si de dvs…”

  -Personal cred contrariul. Am argumente, dar poate altă dată…

  „Aceste situri nu depasesc cca 20, sa admitem 50 persoane cel mai bun caz, se afla in conflcit si cu ierarhia BOR, acuzata face concesi ecumensimului,catolicilor si protestantilor, conducerea BOR nu mai tolereaza excesele.”

  Siturile despre care vorbiţi sunt cele mai citite din WordPress, ocupînd locurile fruntaşe în fiecare zi.
  Aveţi măcar o vagă idee cîţi aderenţi ai dreptei naţionaliste sunt în Romănia?

  „Ioan Alexandru,in 1990 era acuzat de majoritatea ortodocsilor de aderare la “sectarism”, azi foarte putini mai sutin asa ceva, doar extremisti.”

  Aţi spus că aţi fost apropiat al lui Ioan Alexandru. În ultimii ani ai vieţii sale, a trăit în Germania, la fel ca şi dvs. L-aţi mai văzut pe poet în acea perioadă- pentru că şi dvs. eraţi tot în Germania? El a scris ceva despre vds. de-a lungul anilor? Aveţi fotografii împreună?

  Cum pot verifica că afirmaţiile dvs. sunt adevărate şi nu e vorba despre o intoxicare a cititorilor?
  Vă întreb din nou: vă amintiţi ce aţi afirmat pe Masa Rotundă despre Iosif Ţon şi ce aţi scris aici despre anii de după Revoluţie? Sunt deosebiri între poziţia dvs. de acum cîţiva ani şi cea de azi?

  „… ma bucur sa vad libertatea religioasa garantata de stat, pluripartidismul, economia de piata, libertatea de exprimare de care ma bucur si cu aceasta ocazie când scriu pe blogul dvs, asa ceva nu credeam in 1988 a mai apuca,il credeam “vesnic” pe Ceausescu cu al lui clan…”

  Domnule Mihăescu, sunt curios: de unde aţi scos lozinca asta? 🙂

 31. Va raspund cu toate sinceritatea care-mi sta in putere dle Razvan.

  Am afirmat ca apropiati ai Poetului au fost doi baptisti, nu cum ca eu as fi fost un asa de intim al Poetului, erau acesti doi baptisti, unul Victor Negara iar celalalt nu-i pot da numele ptr ca nu am aceptul sau, dar se cunaoste in rândul celor activi cine au fost. Si Victor Negara este stabilit in Germania, iar din clipa imobilizari sale, familia nu-a mai permis nimanui vizita, nici macar Victor Negara,cu atât mai putin eu as fi putut vizita. Am activat cu acestia înainte de 89 cât si dupa in PNT, mai mult nu cred ca am ce spune,lauda. Daca maia veti vreo nelamurire o voi oferi cu placere, nici eu nu vreau sa creez confuzie, nici sa ma laud aiurea.

  In privinta acelei mese rotunde, nu l-am acuzat pe dl Ton de nimic, am facut doar câteva referiri aproximativ ca cele de ieri, fara sa-l acuz-nominalizez pe dl Ton, am spus si ma repet, cât timp nu sunt date documentele pe piata, nu exista dovezi, in rest, orcine poate mere la arhive si cere presa din perioada aceia, la guvern poate sa ceara destule informati privitor la intâlniri, legi adoptate s.-a.m.d. Prin presa se poate verifica exact vizita lui Dole si Baker… unde au fost si ce s-a vorbit… la TVR trebuie sa existe filmarea cu pricina.. prea importanta ca sa fie pastrata la secret ori distrusa. Eu nu acuz pe nimeni de nimic, fara dovada, spun doar cum au reactionat anumitie persoane. Ma intreb fff serios, chiar nu stie nici un baptist de actiunea din Noimebrie 89, care trebuia duce la scânteie, stopata subit… Altceva nu-ami amintesc sa mai fi spus, ba imi amintesc ca unul ma facuse securist… am ceva mesaje pastrate, am sa ma uit, dar acum nu am facut-o ptr ca doresc raspunde sincer,din memorie. Daca as fi vrut manipula,intoxica ma puteam folosi de acele materiale, acum sincer va spun, cu precizie nu mai retin exact detalile, in mare despre asta a fost vorba. Despre evenimtele din 89 am spus mereu aceleasi lucrui, strict la cele care am luat parte. NU am ce sa inversez , poate sa mai uit din detali, dar evenimentele in sine le am cu mine, le-at trait.

  In privinta antimonarhismului recent, da, ma refeream la cei iesiti din comunism, au frica fata de rege, de legionari, de capitalisti, acestia sunt un procent fff insemnat,ei au decis in ultimi ani a-se apara de rege, de legioanri, capitalism prin sutinere lui Ion Iliescu.

  Nu acept teza celor ce sutin cum ca ortodoxia ne-a tinut pe loc, a avut si ea un rol mai putin pozitiv, nu contest,dar ptr o natie primitiva, aflata la periferia imperilor ce si-au depus toate relel obiceiuri peste populatie… dar mai ales ptr ce avea sa vie, am convingerea ca nu la voia întâmplari a ingaduit Dumnezeu consolida ortodoxia in spatiu românesc. Cu toate umbrele lasate peste noi si de ortodoxie, consider ca in perspectiva istorica se va dovedi un beneficiu imens ptr români, eu vad deja multe miscari pozitive ce sunt actionate de Dumnezeu.

  Inteleg ca dvs va temeti de extremisti de dreapta,eu nu ma tem ptr ca nu pot depasi 1% , mentalitatea de azi nu mai este identica cu cea anilor 20-30,nici macar cu a anilor 80,90. Europa a fost vindecata de aceasta boala. Da vor fi acele situri in topul categoriei in care sunt bagate, dar in realitate eu vad ca alte genuri de cultura online prefera români azi, formuri, bloguri a celor „cool” este in preferinta majoritati.

  Poate gresesc, dar paginile de internet românesti, comentarile de azi este mult mai curate decât cel din ani 99-2000, din ani de inceput, atunci a fost dezastru total, iar primi ce si-au facut aparitia au fost ,culmea, extremisti ortodocsi.. condusi de fosti securisti care pâna in 89 lupta contra religie, astia au devenit mari piosi, scriitori de talie cum a fost celebru „târnacop” , acesta-i un parinte al acestor grupari dle Razvan.

  Sper ca v-am fost de folos cu raspunsurile mele iar daca mai aveti nelamuriri va stau la dispozitie.

  Imi cer scuze ca am deschis aceasta discutie, nu am avut in intentie vorbi de acele evenimente, nu mai intereseaza pe nimeni, eu ce am avut de spus am spus, este consemnat inclusiv la SRI, Daca considerati intoxicatie, va rog sa stergeti mesajele cu pricina, nu ma supar.

  Va multumesc
  O.M.

 32. @ In privinta acelei mese rotunde, nu l-am acuzat pe dl Ton de nimic, am facut doar câteva referiri aproximativ ca cele de ieri, fara sa-l acuz-nominalizez pe dl Ton, am spus si ma repet, cât timp nu sunt date documentele pe piata…

  Dle. Mihăescu, mîine am să vă dau exact fragmentul pe care l-aţi scris pe Masa Rotundă despre Ţon, cît şi răspunsul domniei sale.
  Nu are nicio legătură cu ce afirmaţi acum.

  Despre legătura dvs. cu poetul Ioan Alexandru m-am lămurit. Recitiţi ce aţi afirmat în comentariile anterioare şi trageţi singur concluziile.

  Da, sunt convins că aţi încercat să intoxicaţi cititorii, să căpuşaţi blogul, cum cred că ştiţi că se cheamă metoda. Personal nu ştiu de ce, v-am urmărit cu mare atenţie şi nu vă şterg comentariile, pe care le consider „şcoală” de artă.

  Vom analiza împreună, poate de luni încolo, teoriile dvs. despre ecumenism, ortodoxie, etc.
  Cît despre Revoluţie, tot ce aţi scris sunt prostii fără dovezi.

  Cu respect,

  RSC

 33. Imi pare foarte rau ca a iesit asa de rau dle Razvan, nu am o agenda precisa intoxica cititori, virusa blogul. M-ati primit cu bunavointa ,a m crezut ca comunicam deschis, iar greselile ,inerente, le putem repara la urgenta. Cât timp voi fi supus analizei voi incerca sa raspund spre clarificare. Am citit si eu un mesaj-douo de la masa rotunda, da, in unul il întrebam pe dl Ton daca nu care cumva dânsul este personajul despre care vorbeste Pacepa. Nu sunt foarte multe mesaje ptr ca nu am fost tinut pe grup dupa aceasta întrebare. Dar am mai gasit un mesaj foarte interesant, care confirma cele afirmate de mine trimis dlui Ton de Ion Radoi, care-i reaminteste faza cu durere.

  In privinta lui Ioan Alexandru, dvs cunoasteti actiunile sale impreuna cu Victor Negara dinainte de 89, in acel grup am activat si eu, acel grup se va implica in actiuni serioase dle Razvan, iar dupa 89 majoritatea vor activa la PNT, ma numar si eu … Am spus despre Ioan Alexandru si ma repet; ca era un model de crestin ortodox, ca in jurul sau toate divergentele se topeau. Nu am afirmat cum ca eram un intim al sau, daca am facut o astfel de afirmatie o retrag acum, cer scuze pentru minciuna spusa.

  Nu doresc sa creez disensiuni, daca sunt un intoxicator , virusator , va asigur ca imi voi lua la revedere de la dvs si cititori dvs cu multumiri ptr gazduire si scuzele de rigoare. Nu am sa ma lupt inutil a va demonstra contrariu ptr ca nu voi reusi înainte de vreme. Sunt ferm convins ca in mai putin de 5 ani foarte multe vor fi spuse si in România, iar o parte din acele spuse din arhive va confirma si ce am afirmat eu. Poate am o perspectiva asupra unor evenimente complect gresita, dar de mintit nu as dori sa mint, nu-mi aduce nimic bun umfla in pene, revolutia nu mai intereseaza pe nimeni, nu-a adus nimc bun românilor care au ajuns regreta pe Ceuasescu .

  Nu stiu daca mai merita dezbate alte teme pe saptamâna viitoare cât timp sunt o persoana asupra careia planeaza serioase suspiciuni, sa le rezolvam pe acestea si dupa aceia vom mai vedea daca este bine sa mai ma bag in vorba.

  Va rog sa ma scuzati de deranj, regret ca s-a ajuns la o asemena situatie,imi asum si eu partea mea de vina.

  Cu stima

  O.M.

 34. Dle. Mihăescu, nu am avut niciun moment intenţia să deschid o dispută pe tema intervenţiei dvs. la Masa Rotundă.
  Existau unele deosebiri între ceea ce aţi susţinut acum şi atunci. Mă bucur că v-aţi adus aminte de acel episod. Nici eu nu cred că are rost să punem cap la cap aceste două intervenţii şi nici răspunsul lui Iosif Ţon, care afirma că nu vă cunoaşte şi că regretă, cumva, că a acceptat să faceţi parte din grupul de discuţii.

  Referitor la mişcarea la care aţi scris că aţi aderat înainte de ’89, alături de poetul Ioan Alexandru: îmi pare rău dacă am tras concluzia că vă ştiaţi mai bine, şi am crezut că vreţi să lăsaţi impresia că eraţi în cercul său de cunoscuţi apropiaţi. Faptul că acum lămuriţi acest aspect şi vă plasaţi la o distanţă respectabilă de marele poet vă onorează şi pune lucrurile pe făgaşul normal al istoriei.

  Aţi făcut afirmaţii extrem de serioase, ca să nu spun grave, legate de baptişti, care ar fi determinat- prin implicarea în tot soiul de acţiuni de spionaj şi contraspionaj, de colaborare cu serviciile de informaţie străine şi româneşti- căderea regimului Ceauşescu, prin scînteia de la Timişoara, urmată de evenimentele tulburi de la Bucureşti, din ianuarie-februarie 1990.
  Nu aţi adus nicio probă în acest sens, şi nici nu aveaţi cum să o faceţi, pentru că astfel de dovezi or nu există, or nu vor fi niciodată la îndemîna dvs., decît dacă aţi fi fost direct implicat în evenimente, ceea ce, din punctul meu de vedere, nu s-a întîmplat. Nu cred că aţi fost un adept atît de fidel al PNŢ, partid care a fost cel mai expus atacurilor regimului de atunci, cu tot ceea ce a însemnat el. Dacă mă înşel, vă rog să mă iertaţi, dar trebuie să fac precizările pentru ca cititorii acestui blog să nu creadă istorii fără dovezi.

  Îmi permit să vă propun- cu tot respectul pe care-l datorez bunelor dvs. intenţii de a vă susţine un punct de vedere despre creştinism, despre ecumenism ca mişcare de viitor, despre monarhie şi ortodoxie, despre naţionalism şi legionari- să găsim o formulă elegantă de încheiere a dialogului, în nota de urbanitate pe care o pretindem tuturor. Cu alte cuvinte, să încerc, în primul rînd eu, să nu scot în evidenţă ce mi s-a părut contradictoriu în comentariile dvs.

  Îmi pare rău că sunt un om suspicios din fire şi foarte greu de convins.
  Cînd un comentator scrie pe acest blog, mă las repede cucerit de discursul lui, dar pe măsură ce trec zilele şi comentariile se înmulţesc, profilul omului mi se revelează tot mai clar. Greşit sau nu- asta nu am cum să verific- dar mă bazez pe intuiţie şi pe o bumă de experienţă.

  Cu respect şi părere de rău dacă v-am infirmat aşteptările,
  RC

 35. Stimate domnule Rasvan Cristian, la ora la care va scriu e 1.50 AM si sunt si putin ametit, deci, putin imi pasa de ma luati in balon au ba.
  Eu i-as raspunde domnului Panaite Gabriel Georgian in felul urmator:
  1. Doi dintre cei trei presedinti postrevolutionari ai Romaniei au fost crestin-ortodocsi:
  Emil Constantinescu si Traian Basescu: Ion Iliescu e ateu declarat, dar a fost sustinut de preoti la vremea lui.
  2. Toti prim-ministrii de dupa revolutie ai Romaniei, cu exceptia lui Tariceanu ( catolic), au fost SI SUNT crestin-ortodocsi, iar Emil Boc e ortodox, nu penticostal, cum sustin unii.
  3. Parerea mea: http://saccsiv.wordpress.com/2011/09/11/articolul-zilei-11-09-2011-dezamorsarea-petardelor-jidovesti-ale-centrului-pentru-monitorizarea-si-combaterea-antisemitismului/#comment-95728

  P.S. MI-AM PROMIS SA NU MAI SCRIU PE BLOGURI ( ca scriu degeaba, nu se schimba numic in tara asta nenorocita), deci nu raspund la nimic „îndestulaţi-vă cu cele ce aveţi” ( Evrei 13: 5).

 36. Domnule Ioan C., ceea ce scrieţi dvs. nu este un răspuns, ci o reformulare a mesajului trimis de simpaticul domn Panaite G. Georgian. 🙂

  Faptul că împărtăşiţi opiniile blogului la care faceţi trimitere în comentariu, sper să nu vă oprească să comentaţi şi aici, unde lucrurile sunt văzute dintr-o perspectivă total opusă.

  Nu ştiu ce speraţi să schimbaţi în ţara asta, aşa cum afirmaţi mai sus, dar recunosc că nu aţi ales calea cea mai bună comentînd pe bloguri.
  După cum aţi văzut, fiecare are familia lui, ideologia lui, felul în care Îi aduce slavă lui Dumnezeu. Nu trebuie să fim toţi la fel. Diversitatea nu strică nimănui.

  Unii îi iubim pe evrei, cum e cazul meu şi a lui Cristi Ionescu, de exemplu, alţii îi numesc ca în trimiterea dată de dvs. E doar o chestie de gust şi de nuanţă, şi atîta timp cît nu ne dăm cu ranga în cap, putem afirma că, fără să schimbăm lumea, măcar o facem mai tolerantă şi, de ce nu, mai tolerabilă.

 37. CREDINTA MEA NU-I PE NISIP

  Credinţa mea nu-i pe nisip
  Clădită-n forme seci,
  Ci-n veşnicul meu Salvator,
  Eu mă încred pe veci.

  Refren: Sângele Lui îmi e de-ajuns,
  Mai mult nu-mi trebuie!
  Destul că a murit Isus,
  Jertfit pentru mine!

  Destul că Isus m-a iertat,
  Frica se va sfârşi.
  Aşa cum sunt, azi vin la El,
  El nu mă va goni.

  Mă-ncred în al Său minunat

  Şi neclintit Cuvânt.
  În Numele Lui sunt salvat –
  Salvat prin Sânge sfânt!

 38. Stimate dle Razvan,

  dat fiind suspiciunile ce planeaza asupra mea, privitor la unele afirmati cu caracter istoric, am o oarecare retinere sa-mi mai dau cu parerea. As dori sa clarific acesta chestiune pentruca sunt pus pe coji de nuci, pedeapsa exagerata socotesc eu. Mai ales ca am ceva dovezi, nu vorbe ci din acelea oficiale. Una pe care o citeaza si Iliescu la comisia senatoriala, credeam ca a fost citita si de dvs, de istorici dvs, constat ca aceasta dovada nu va parvenit, o gasiti la Biblioteca. Mai detin ceva mailuri recente cu caracter informativ de la un eveniment comentat de toata presa , trimis de unu fost coleg de partid , care poate alunga supciunile, verdictele pe care le-ati dat privitor la activitatea mea in PNT. NU le postez, dar vi le pot pune la dispozitie privat daca imi veti permite sa scot numele acestei persoane, va redau doar elementele de baza. Ulterior daca dvs veti avea bunavointa aduce corecturile necesare va fi OK, de nu… nu am supar.

  Cele spuse mai sus, nu elimina posibilitatea ca sa ma insel in interpretarea unor evenimente la care ce sa fac.. am cazut si io ca musca in lapte, iar daca ele au o confirmare si a unui înalt demintar american parte la tratativele de la Malta, ingaduiti sa o i-au putin razna cu speculatile, aveti drept si chiar va rog, sa le desfintati. va reamintesc faptul ca inca putina vreme iar USA va desclasifica documentele privitor la 89, acela va fi un dus de gheta ptr multi. Pâna atunci ramâne totul de domeniul speculatilor din lipsa de alte dovezi cu exceptia celei la care fac referire.

  In privinta crestinismului, nu stiu daca este bine, daca am caderea sa mai pronunt eu. Când spun crestinism ma refer la institutile sale puternic consolidate socio-politic-economic. In ce priveste crestinismul românesc, ortodoxia, cu toate partile sale negative, consider ca este religia românilor care trebuie respectata fie ca ne place ori nu ne place mutra ei. Ecumenismul politic il consider o nuia necesara pe care o aplica Dumnezeu, prin dregatori tine Dumnezeu ordinea,dezordinea din crestinism ce a luat o amploare teribila in ultimi ani necesita o îndreptare. ,pe care tind crede ca o va face ecumensimul, cu mentiunea; vad si cealata fata a medaliei in care detali nu mai intru ptr ca nu doresc lungi.

  Nationalism-legionarism, nu înteleg de ce ma întrebati pe mine ce pozitie am, nu sunt nici legionar, nici nationalist vadimist. Fiind român, vreau nu vreau sunt legat de tara mea de bastina,fie buna fie rea, este tara mea, daca a avea un sentiment de dragoste fata de tara a ajuns fi condamnat.. atunci va dau dreptu sa mai puneti la zid si din aceasta pricina.

  Cu stima
  O.M.

 39. Domnule Panaite…eu sint plecata din Romania de 30 de ani si mai bine…dar cred ca ma exprim un pic mai bine decit ai reusit s-o faci in scurtul tau comment. Mie mi-e jena cum te exprimi in limba romana, intr-o fraza in care vorbesti despre prosti si inculti ai reusit sa fii exemplul definitiei…sa nu mai spun despre cum gindesti – ca vorbele sint doar produsul gindurilor pe care le ai. Greu de crezut ca facem parte din specia umana…ce sa mai zic din aceeasi natiune.

  Si nu cred ca ii reprezinti pe toti crestinii ortodoxi…am prieteni care citesc Scriptura si cred ce citesc…si se poarta ca atare…

 40. Sora Rodica,

  Avem tot mai mult de-a face cu…samanta lui Simei fiul lui Ghera din 2 Samuel 16:5-9, mari si „contemporani” vanturatori de praf si aruncatori pietre…. Nici nu-i de mirare ! Vorba lui Ioab: ” Caine mort…”, adica…maidanezi !

  Unii, chiar aici pe blog, imbraca doar vesmintele nevestei lui Ieroboam cand „se da drept alta” in fata preotului Ahia !(1 Regi 14:1-6).

 41. Dragă Răsvane,

  Este o vorbă: “ Între două (opinii octavian-ioanine) nu te plouă ( cu plictis)!”
  În rest ce să-ţi doresc ?
  Tenacitate!

 42. Mitica draga,
  Eu mi-am facut datoria, chiar daca e … „inseriata”!
  Restul intreaba-l pe… Vindecator!

 43. „Mitica draga, Eu mi-am facut datoria, chiar daca e … “inseriata”!
  Restul intreaba-l pe… Vindecator!”

  Barthimeule, nici pe mail n-am intrat. Îmi luasem gîndul, iar luni mă obişnuisem să vegetez plăcut.
  Să te ţină Dumnezeu şi să termini serialul.

 44. Scrisnetele de mai sus sunt rezultatul amestecului unor registe care refuza sa se suprapuna, cind se intilnesc se anuleaza. Autorul confunda folclorul cu teologia si sentimentele maruntaielor sale (bojocilor drept-maritori) cu fiorul credintei. Daca i s-au servit apostoli condimentati cu sfinte vieti de voievozi provoslavici nu poate decit sa vomite mandreturi de astea. Trist e ca s-a obisnuit cu otrava si nu mai tolereaza nici macar sa i se scada doza.
  Doamne-miluieste

Comentariile nu sunt permise.