Cronici mondene (64) Mîna lui Dumnezeu

Ca să cîştige Cupa Mondială la fotbal în 1986, echipa Argentinei a trebuit să treacă de Anglia.

Meci greu, mai ales după războiul din  Malvine din anii ’80. Ecuaţia a fost rezolvată printr-un gol  înscris cu mîna de Maradona.

Acuzat de minciună, acesta a spus că aia a fost „mîna lui Dumnezeu”.

Argentina avea foame după cupă.

Poate la fel de celebru printre penticostali cum era Maradona printre fotbalişti, Vladimir Pustan a înscris un gol cu mîna în sufletul conservatorilor. Meciul s-a disputat în deplasare, pe terenul unei biserici catolice din Banat.

În timpul partidei, omul s-a aplecat în semn de respect spre gazde şi cum catolicii nu apucaseră să scoată icoanele din tribune, galeria conservatoare a huiduit minute în şir, bătînd cu picioarele pe tastatură: pupă-le, mă!

 

 

Faza s-a dat în reluare şi a fost comentată de mari jucători cu vorbele de gol.

Cristi Ionescu, centru înaintaş la  Chicago Bulls, oportunistul care n-a ratat nicio fază şi a înscris cu toate părţile corpului în blog, dar mai puţin cu capul, a propus să i se usuce mîna ereticului decît să cîştige aşa meciul cu cel rău, sau să şi-o taie singur.

Reporterii şi fotografii de scandal au alergat cu sufletul la gură zile întregi după Vladi Pustan să-i pupe dreapta miraculoasă, înainte să apuce paparazzi să i-o schimbe cu una stîngă, dar n-a fost de găsit.

În timp ce tăcerea lui Pustan spune multe, comentariile lui Ionescu nu spun mai nimic.

Turneul dotat cu Cununa Neprihănirii continuă în aceste zile la masa verde, unde oile rod mărunt gazonul din fibră de sticlă şi caută pricină să scoată din echipă pe cele ce se uită… cruciş la spectacol.

15 gânduri despre “Cronici mondene (64) Mîna lui Dumnezeu

 1. Rasvan esti genial. Postarea asta m-a binedispus toata ziua. Nu cred ca am intilnit inca pe cineva care sa spuna lucrurilor pe nume cu atita talent si umor si mai ales sa faca o analiza atit de corecta a fenomenului Ionescu. Nu inteleg cum nu vede penibilul in care se scalda. Nu vad nici o urma de dragoste crestina, nici o farama de bunatate sau intelegere; doar un tip artagos cu parul in mana gata sa sara la bataie in orice secunda. Un pastor care-si consuma timpul in nimicuri din astea ma inspaimanta. Copiiii mei daca ar citi toate neghiobiile care le scrie, m-ar intreba cu siguranta daca este credincios. Viata este atat de scurta si plina de necazuri si greutati si noi o facem si mai vrea. Cu ciomagul la cotitura, gata sa dam in cap cui ne iese in cale. De asta avem nevoie de tine si scrisul tau Rasvan. Ne mai descretim fruntile ca altfel ce facem daca ramanem doar cu de-ai ca cel de mai sus. Sa te binecuvanteze Domnul cu tot ce ai nevoie.

 2. Dragă Mia, Vladimir Pustan a fost cu un an în urmă la Tîrgu Neamţ. Eu nu am apucat să mă duc să-l văd, că zugrăveam prin casă. A predicat la Casa de Cultură din oraş.
  După vreo cîteva zile, m-am întîlnit cu ţiganii de la Creştini după Evanghelie: erau impresionaţi pînă la lacrimi. Bulibaşa lor mi-a spus: „Omul acesta are pe Duhul cînd predică! Păcat că n-aţi putut veni!” şi a confirmat că nu mai auzise pe altul la fel.
  Cum a reuşit să se facă ascultat de nişte oameni care nu au, în general, mai mult de patru clase?
  Eu mărturisesc aici ce-am auzit, nu-s basme. Cum aş putea eu să-l judec pe Pustan? Îmi închipui, însă, ce simte cînd îi calcă rinocerii sufletul în picioare.

 3. o armata de dementi in frunte cu mia asta ce-o fii barbat sau femeie nu conteaza sinteti doi mahalagii bolnavi mintali obsedati sa vedeti ursi polari facind sex nemernicilor

 4. D-le Rasvan , pe C.I. l-ati inclus intr-o echipa de baschet, joc unde e interzis sa inscri cu capul! 😉 .

 5. Pete, tu ştii de ce ţi-am dat comentariul, nu? Din cel puţin două motive: pentru că iubesc monstruleţii sacri de genul tău şi-i fac publicitate gratuită armatei lui Papuc Ionescu.

  Dar motivul principal a fost chestia cu sexul urşilor albi. Mia nu a spus nimic în sensul ăsta, numai eu, în postarea cu burluiele de lampă.
  Acolo făceam aluzie la ultimul documentar al lui David Attenborough. Vorbind de urşii polari, arăta cum aceştia sunt foarte sensibili şi ruşinoşi cînd le vine vremea împerecherii. Caută să o facă feriţi de privirile indiscrete, se urcă pe înălţimi, se ascund de după vreun munte de zăpadă, adică- spun eu- sunt mai cu bun simţ decît unii din elevii de liceu din urbea în care lucrez care fac sex pe bancă-n parc, de exemplu-.
  Ăsta era sensul criptat al micii fraze, dar mintea ta morbidă te-a dus la prostii, monstruleţule 🙂

  Cît despre expresiile pe care le foloseşti în comentariu, bănuiesc că le întrebuinţezi ca să evanghelizezi lumea cu ele. Avantajul anonimatului şi a virtualului în general este că poţi spune orice fără să o iei peste bot. Asta te face pe tine bărbat, măi Pete: curajul 🙂

 6. Razvan, cand voi sa ma inveselesc un pic, sa citesc un pic de satira fina, trec prin prispa ta.
  Dar nu pot sa nu sesizez ca la ultima mea interpelare (cea cu Beni Faragau si gestul sau) ai judecat f aspru un om despre care cativa iti certificam ca are DUHUL in el cand da invatatura.
  Spunea-i despre Vladimir Pustan (pe care nu l-am intalnit nici eu, dar il respec mult pt ceea ce face DUMNEZEU prin el…ca o paranteza eram la Arad in toamna anului 2003, cand inca nu era „lansat” si-i ascultam predicile cu placere la un radio crestin local si avea pre-sentimentul ca DUMNEZEU il va folosi): „Eu mărturisesc aici ce-am auzit, nu-s basme. Cum aş putea eu să-l judec pe Pustan?”
  Pai, daca ar fi sa fortez, tot asa cum l-ai judecat pe B.F.! 🙂

  nu ma intelege gresit, mi place postarea ta si sunt in acord cu demersul tau in favoarea lui Pustan, doar vroiam sa-ti semnalez ca nu suntem perfecti si volens-nolens, cantarim cu greutati diferite.

 7. @ Pai, daca ar fi sa fortez, tot asa cum l-ai judecat pe B.F.!

  Greşit poate, dar nu tot aşa. În principiu ai dreptate, dar mă consolez cu ideea că din intervenţia mea de atunci nu ai avut de suferit decît tu, pe cînd în cazul lui Cristian Ionescu lucrurile sunt mult mai complicate, iar consecinţele negative, cum scria şi Dyo, sunt incalculabile.
  Cu drag.

 8. Uite Rasvan ca m-am distrat si azi. Comentatori ca „pete” asta arata ca situatia e mai grava decit pare. Pe linga ca sint inculti au si o doza mult prea mare de rautate si prostie. Nu e de mirare ca la ei prind toate aberatiile ionesciene. Oamenii astia sint mutilati sufleteste. Dar ce pretentie poti avea de la unii ca ei cind cle care da tonul e popa lor. Ionescu deja a impartit taberele in doua, noi si ei. Ei au dreptate mereu, stiu totul, dau zeciuiala si din marar, doar ca sint negri in cerul gurii. Am impresia ca ei chiar cred ca au si cheile de la portile raiului. Chiar mi-am facut cruce cind am citit comentariul lui pete asta, „ce-o fi, barbat sau femeie”.

 9. Dupa parerea mea, fratele Vladimir Pustan nu se aseamana deloc cu Maradona. Mai degraba l-as asemana cu Gattuso de la AC Milan. Un fel de Nicolita de la Steaua, pastrand proportiile. Vladimir Pustan este Gladiator al evanghelicilor

  Vladimir Pustan este un predicator bun, dar nu cel mai bun. Insa Ceea ce merita apreciat la dumnealui si nu se gaseste la „ceilalti” este felul in care „cară pianul”
  Omul asta munceste mult. Da’, stiti cum e, calul care trage e lovit mai rau.

  Si totusi, Pustan a raspuns: „Tot de la el am învăţat ca nu trebuie să răspund unei critici întrucât nu există nici o statuie ridicată unui critic. Nu sunt dator cu nimic nici unui critic, înţelegând ca nu-i mai mare sărăcie decât să stai în fotoliu şi să comentezi evenimentele făcute de alţii.” sursa: http://www.ciresarii.ro/articole/editorial/Ganduri-de-mos-Nicolae–Vladimir-Pustan

 10. Dragă Mia, trebuie să recunoşti că te-am salvat de povestea cu urşii polari 🙂
  Tipul s-a enervat pe mine şi într-un comentariu de două rînduri mi-a spus că sunt imbecil că nu postez nu mai ştiu ce… Omul e din Oregon.

 11. Dragă Sali, sunt de acord cu tine în ceea ce priveşte alura şi rolul jucătorilor enumeraţi de tine. L-am ales pe Maradona din cu totul alte motive 🙂

  Degeaba a spus Pustan că nu-l doare la bostan de critici, dacă n-a zis-o p-aia despre cruce.
  Ştii cum e: băieţii „buni” l-au prins pe picior greşit şi nu-l lasă aşa, cu una cu două. Ei vor pur sînge de Pustan, Sali, şi o vor ţine tot aşa pînă cînd îi vor mai scorni o chestie.
  Ai văzut deja ameninţarea cu „Cireşarii”, nu?
  Imediat a apărut un comentariu al unui cirac de-al lui Ionescu, care-l implora să… „dezvăluie” tot ce ştie, în numele şi în slujba adevărului.
  Mascarada a pornit, zic eu, încă de pe vremea Penielului, iar buldogul ăsta de la Chicago, o dată ce şi-a înfipt colţii în turul pantalonilor cuiva, nu-i mai descleştează nici gazat. 🙂

Comentariile nu sunt permise.