Demantelarea gîştei blonde

Dacă mă bucur de ceva e că, în afară de blonda plagiată, educată (şi platinată), alta nu mai este de poveste la guvern. În rest, amărăşteanul din mine plînge şi suspină în vale ca pîrîul mititel al lui Ştefan cel Mare.

Că aşa era şi pe vremea sfînţocului, cînd domnului îi sfîrîiau călcîiele după răreşoaie: nici muma pădurii nu te mai scoate din ce mănîncă papagalul zilnic (vezi blogul ce i l-am dedicat).

Mi-am cumpărat, aşadar, un radio erevan nou, cu leduri şi orgă de lumini, şi vă răspund cu lacrimi prelinse din ochiul lui magic:

“Bogatii au votat cu Sarco…”

Dragă Camix, păi mă duc şi eu în Franţa asta, că l-au votat 48%. Ăştia au bogaţi, nu glumă :)
Dacă tu ai întrebat vreo cîţiva podgoreni de-ăia haioşi, atunci îi iert, că nu ştiu ce fac :)

*

Angela Merkel a dat un raspuns extrem de categoric privind o eventuala renegociere a Pactului Fiscal european, dorita de Hollande: NU ESTE POSIBILA!!!

Dragă Tudor, şi mie mi se pare că socialistul Hollande a fost populist şi a promis imigranţilor marea cu sarea. În general socialiştii au un sistem teribil de parşiv de amanetare a viitorului unei ţări şi lasă dreapta, după aceea, să o ridice pe mama de la casa de valori. Şi, în general, mama (la ţărişoară mă refer, fireşte) s-a vîndut deja la altul, la tata vitreg. :)   România, ca şi Franţa, sunt babe ştirbe dar au clonţul tare, în timp ce madam Merkel are fundul mare. Copile, asta e esenţa politicii de la Verdun încoace :)
Apoi, dacă plouă cu sărăcie, e ca la Waterloo, nici Napoleon nu te mai scoate din mocirlă, cu toate tunurile pe care le ai sau le dai :)
Pe mine mă doare cumplit că liberalii sunt la remorca neocomuniştilor (Antonescu e un caraghios; nu e posibil să uit ce reacţie a avut la filmuleţul cu Boc dezbrăcat, chestii de genul ăsta nu se prescriu, ţin de educaţie, de bun simţ, normal trebuia să plece de la liberali, să se ducă la prostituali :) ) şi intenţionez să-mi dau demisia din partid.

*

“Stingacilor” nu prea le place munca.

Dragă Dorin, aşa este, dar să ştii că munca prost plătită nu o face decît marele popor chinez, care e ceva mai la stînga decît suntem noi sau francezii :)
DIn păcate, ca şi în cazul Greciei, sistemul socialist îngraşă vita guvernamentală, bugetară, care se hrăneşte şi din islazul privat, şi de la CAP. Or, CAP-ul ar trebui desfinţat (ăla politic, evident), pentru că de-asta am ajuns la corupţie, de la furatul ştiuletelui de sub curca beată a societăţii civile :)

*

”Francezii sunt de ieri stîngaci”… Dar oare numai de ieri ? Sau, cu mici intermitențe, au fost (mai) din totdeauna?

Dragă Barthimeu, şi eu, francofonul, de vreo opt ani votez cu stînga, dar chibiţez cu dreapta: că vorba aia, să nu ştie dreapta ce face stînga, nu? :)

5 gânduri despre &8222;Demantelarea gîştei blonde&8221;

 1. Draga Rasvan,iata ce am subliniat mai ,,pronuntat”

  ,,amărăşteanul din mine plînge şi suspină în vale ca pîrîul mititel al lui Ştefan cel Mare.”

  ,,şi intenţionez să-mi dau demisia din partid.”

  [am ajuns sa vedem vremuri pentru revanse … sper sa nu tina prea mult !]

 2. asta e ca si la inchisoare;
  odata am intrebat pe unul de la poarta penitenciarului; Domnule cum se poate intra aici? eu doream sa vizitez pe cineva,
  si domnul mi-a spus; foarte usor, dar sa iesi este mult mai greu.

Comentariile nu sunt permise.