Întîlnirea farmazoanelor

Pro TV:

„Imbracati in tinute festive, compuse din robe negre, sorturi si colanul din jurul gatului, membrii masoneriei au indeplinit in fata tuturor cateva dintre ritualurile tinute secrete mult timp.

Presa, dar si alti curiosi care s-au intrebat vreodata ce se petrece la intalnirile marii loje feminine a Romaniei au avut acces la ceremonii doar 30 de minute, desi ele s-au intins pe cateva ore.

Marea maestra, care sta deasupra tuturor, a coordonat totul si, indiferent de nationalitatile celor prezenti, comunicarea s-a facut doar in franceza. Cine vrea sa ia cuvantul trebui sa spuna mai intai o parola.

Cat timp presa a avut acces la ceremonie, masonii au mers doar in linii drepte si schimbau directia doar in unghiuri de 90 de grade. Explicatii insa nu am primit prea multe. Ce inseamna aceste ritualuri si care este scopul lor, ramane un mister.

Duminica, masonii sositi in Romania pentru aniversarea a 90 de ani de la infintarea marii loje feminine au luat cina la clubul BNR, iar luni vor pleca in Moldova, pentru a vizita Salina din Targu Ocna, Biserica de la Borzesti si Manastirea de la Bogdana.”

*

Vorba lui Vasile Alecsandri (francmasonul din Mirceşti):

Lumea-i plinã de pãpuşi De tot soiul, mari şi mici, Cu surtuce, cu mãnuşi, Cu-anteriu şi cu işlici; Şi-ntre ele cât trãiesc Se alung, se prigonesc, Se înşel, se pizmuiesc Şi chiar se batjocoresc, Cã-s pãpuşi, pãpuşi lumeşti Tot sã stai sã le priveşti. Una-i proastã şi fudulã, Alta face cât o nulã, Alta are dinţi de lup, Alta-i chiar trântor de stup; Alta-i viţã de ciocoiu Alta-i coadã de strigoiu, Cã-s pãpuşi ,  pãpuşi lumeşti Tot sã stai sã le priveşti.

Anunțuri

21 de gânduri despre &8222;Întîlnirea farmazoanelor&8221;

 1. mda… deci, cei care sustin ca nu-i decat poveste vor fi aflat că…este.

 2. Eu sunt convins că nu există niciun segment al vieţii sociale pe care să nu o controleze masoneria, mai mult sau mai puţin.
  Spunea ceva fratele Daniel Brânzei, despre un procent de aprox. 40% evanghelici americani care sunt şi masoni. Nu văd de ce n-ar fi şi pastori printre ei, din moment ce, la noi, cel puţin, nu au lipsit nici din securitatea comunistă.
  Miza religioasă e prea mare, iar sincretismul mason face parte din programul guvernării mondiale.
  În ultimii ani am asistat la două tipuri de parade, dacă le pot numi aşa, la fel de nesimţite amîndouă: cea homosexuală şi cea masonă. Ambele categorii au stat ascunse (cel puţin în timpul comuniştilor) şi acum vor să arate lumii că există şi că putem coexista paşnic cu toţii, ceea ce eu mă cam îndoiesc. Evident că noi vom fi cei sacrificaţi, pentru că eu cred ce spune Biblia.

 3. Slabuta „lovitura”. Aceleasi presupuneri despre masoni pe care le aud de multa vreme. Ca legenda urbana de pus pe blog insa, merge.
  De ce crezi ca nu putem coexista pasnic? Tu esti un „razboinic”?

 4. E bine ca merg la biserica; poate se pocaiesc sau poate ii exorcizeaza cineva, fara gluma.
  Nu stiu de unde a luat Branzei 40%; sa zicem ca printre pastori or fi multi. Dar 40% din evanghelici inseamna multe milioane de oameni. Ar fi greu sa se mentina secrete la nivel macrosocial de asemenea anvergura. Nu stiu precis daca 60% din evanghelicii nominali merg la biserica. Pt ca cei 40% sa tina de masonerie ar fi implicatii sociale, financiare, ba chiar logistice sesizabile. Se poate sa fiu eu complet ignorant…

 5. Dragă Doru Radu, iată comentariul domniei sale, cu trimiterile de rigoare: îl găsiţi AICI

  Redau doar un mic fragment:

  For example, a 1991 survey by the Southern Baptist Convention Sunday School Board found that 14% of SBC pastors and 18% of SBC deacon board chairs are Masons. It is also estimated that SBC members comprise 37% of total U.S. lodge membership.

  Cît despre afirmaţia din debutul comentariului dvs., „E bine ca merg la biserica; oate se pocaiesc sau poate ii exorcizeaza cineva, fara gluma.”, eu totuşi cred că glumiţi. Ei cunosc Biblia la fel de bine ca şi dvs., atîta doar că o folosesc în scopuri diferite (mă refer la membrii importanţi, nu la paiaţe de genul lui Vanghelie şi alţii ca el…).
  Nu ştiu de ce au ales mănăstirea aceea, mă feresc să fac comentarii legate de vechimea ei, etc. Problema este cum de le-a (i-a) primit acolo… Pe Patapievici şi pe cei de la Humanitas nu i-au lăsat să intre în mănăstirea Sihăstria, tocmai din acest motiv… El a povestit, nu eu…
  Doi vicepreşedinţi ai PNL sunt masoni declaraţi: Relu Fenechiu şi Sorin Frunzăverde.

 6. Am sa incerc ceva. Il trimit directorului nostru pe statul Michigan; noi apartinem de SBC… doar pe hirtie. La cita independenta/indisciplina au baptistii romani, SBC nu s-a pricopsit cu mare lucru de pe urma noastra si nici noi dupa a lor. Totusi, acest director e un om mare a lui Dumnezeu; pacat ca-l pun pe liber. Probabil asa patesti daca esti duhovnicesc, nu te impaci cu birocratia. Tot mai bine e sa fii firesc… oops!

 7. Aramis, îmi cer scuze pentru întîrzierea răspunsului, dar nu văzusem comentariul tău care ajunsese direct la spam fără voia mea.
  Postarea nu era o lovitură, ci o simplă notaţie: la Bucureşti se întîlneau femei masone din toată lumea. E o ştire, nu?
  Am spus că mă cam îndoiesc de convieţuirea paşnică bazîndu-mă pe istorie: între masonerie şi comunism a existat o luptă pentru influenţa mondială, între monarhie şi masonerie (în Austro-Ungaria, de exemplu), a fost un conflict de belea (care în cazul revoluţiei franceze s-a sfîrşit la eşafod), între naţionaliştii ortodocşi (nu mai vorbesc de cei de extremă dreaptă) şi masonerie a fost mereu o luptă, etc.
  Pe de altă parte, antisemitismul îmbracă şi forme de tipul atacului la masonerie, pe motiv că mulţi evrei bogaţi (şi mai ales bancheri) sunt francmasoni.
  Din punctul meu de vedere (şi am spus asta şi cu alte prilejuri), oamenii aceştia nu mă deranjează şi nu sunt un luptător în sensul pe care, probabil, aţi vrut să-l daţi, în context, termenului.
  Citisem undeva că numai în State peste 40% din populaţie crede în teoria conspiraţiei. Protestele din America şi din Europa ce crezi că sunt? sau, mai bine zis, împotriva cui sunt îndreptate?
  „Pierderea susţinerii străzii”, cum spunea zilele trecute Dăianu (identificînd prin asta un factor grav de instabilitate, chiar dacă la nivel de vîrf forţele politice par să fi ajuns la un consens), porneşte din neîncrederea omului obişnuit, neînregimentat poilitic, în clasa politică, transgresînd platforme sau orientări (stînga, dreapta, centru, etc.). Or, sunt din ce în ce mai mulţi oameni politici care se declară masoni. Concluzia te las pe tine să o tragi.

 8. Vindecatoru: De data asta cred ca-s tare inteligent: dvs nu pricepeti ce scriam intr-un raspuns la ce mi-ati scris dvs?
  Dvs. mi-ati spus: „For example, a 1991 survey by the Southern Baptist Convention Sunday School Board found that 14% of SBC pastors and 18% of SBC deacon board chairs are Masons. It is also estimated that SBC members comprise 37% of total U.S. lodge membership.”
  Iar eu v-am raspuns: am sa ma interesez sa vad ce zice unul din conducatorii convenitiei baptiste de sud la care faceti referire. Nu-i cunosc pe „aia mari”. Dar cunosc unul din conducatorii din statul Michigan al aceste organizatii. Nu-i mai bine sa confruntam pe „pacatos”? Sincer, mie mi se pare pacat sa fii mason.

 9. Doru Radu, am înţeles. Dar eu nu am făcut decît să citez un fragment dintr-un comentariu, care trimitea, la rîndul său, la un articol pe tema dată.
  Fireşte că merită să vă interesaţi şi cu cît e mai aproape de vîrfurile puterii, cu atît mai bine (deşi şansele de a afla ceva scad pe măsură ce înaintaţi în ierarhie). Dacă obţineţi o informaţie cît de cît utilă, am să fiu onorat să o punem împreună pe blog.
  Referitor la păcat, sunt de acord cu dvs., dar eu sunt chiar mai ferm: masoneria este incompatibilă cu creştinismul, deşi împrumută elemente din ambele Testamente. Aş îndrăzni să spun că Masoneria este incompatibilă cu orice formă de religie luată separat, deşi are pretenţia să le unească pe toate într-un sistem propriu, sincretic.
  Am mai spus-o şi o repet: cînd un mason intră în templu, îi este interzis să se refere la religia din care face parte. De aceea, în acelaşi templu sunt adunaţi şi cei proveniţi din religia creştină, musulmană, budistă, confucianistă, etc. Masonul este obligat să accepte învăţăturile esoterice predate acolo, în timpul iniţierii ca ucenic, a perioadei de calfă şi, ulterior, de maestru.
  Practic el se rupe cu totul de învăţăturile creştine. Or, aici nu mai e vorba de un simplu păcat, ci de negare a lui Cristos ca Domn şi Mîntuitor al vieţii noastre.
  Ei recunosc pe Cristos, dar ca pe un soi de înger şi profet.

 10. draga vindecatorule:
  Daca lucrurile stau cum ziceti dvs in masonerie si mie mi se pare ca e o lepadare de credinta. Mai jos e raspunsul directorului consultat de mine. Va spun ca eu cred ca e un mare om al lui Dumnezeu. Nu pare vesel ca l-am intrebat; nici nu pare tit de indignat precum dvs. Dar face un calcul corect care pune sub semnul intrebarii valoarea analizei copiate de Daniel Branzei -fara nicio acuzatie la DB. Nu dau numele celui consultat pt ca nu i-am cerut permisiunea.
  „Dear Brother Doru,
  Regarding your question about Southern Baptist pastors who are Masons, I would suppose that there are pastors who are also Masons. Personally, I find this to be a conflict of interest and a doctrinal contradiction. But on the other hand, are there Southern Baptist pastors who are NOT Masons? Yes. And many. How many? I cannot say, but if we take the figures your friend pointed out to you below, I find a great discrepancy in his numbers.
  He says that a survey claims that 14% of these pastors are Masons, but below in the parenthesis someone claims that there are over 1,000 pastors who are Masons. Now, I thought about that. There are around 35,000 Southern Baptist (SBC) churches in America. 1,000 pastors are only 2.85% of those 35,000 churches. Not even close to 14%. Someone is throwing numbers around without the numbers coming even close to each other.
  There are those who have no better thing to do than to find faults. Let us be busy at the task that God has called us to do and reach our little corner of the world for Christ and leave the Mason issue to God. If we have an opportunity to speak to any of these Masonic pastors, let’s encourage them to be faithful to the Word, renounce their Masonic membership and follow Christ alone.
  Serving a Great Lord”

 11. Foarte interesant, Doru Radu, şi vă mulţumesc pentru această contribuţie deosebită la discuţia despre masoni.
  Eu studiez despre ei după cărţi de-ale lor, scrise de masoni cunoscuţi, majoritatea la vîrfurile ierarhiei.
  Este o societate ocultă, desigur, iar ce lasă să se vadă e foarte puţin, dar din puţinul acela scriu eu, vă comunic ce citesc.
  Mă feresc să dau bibliografie, pentru că nu ar folosi nimănui. Poate că unii au mintea mai fragilă şi tocmai lectura unora din ele să-i îndepărteze sau să-i rătăcească de la credinţă.
  Nu citesc literatură de teorie a conspiraţiei. Am frunzărit, pe vremuri, din curiozitate, unele materiale, dar mi s-au părut prea speculative.
  Eu tot ce afirm despre masonerie pot dovedi cu cărţi apărute cu aprobarea lor.
  Cred că sunt singurul care face asta dintre evanghelicii români. Citesc şi despre cabală, la sursă, cum s-ar spune, cărţi de Moshe Idel, un evreu emigrat în Israel, născut la Târgu Neamţ. Poate voi comenta şi despre asta, dar nu am îndemn să o fac. E prea specioasă tema, deşi elemente de gnosticism şi de cabală, implicit, se găsesc şi în masonerie.

  Referitor la ce vă răspunde interlocutorul dvs. (îmi pare rău că nu pot traduce pasaje, dar vă răspund la cele interesante. Îmi încalc o regulă pe care mi-am impus-o, de a nu posta matriale în alte limbi decît româna. Pe mine mă citesc şi oameni care nu stăpînesc limba engleză sau franceză. Am acceptat doar la Daniel Brânzei şi la dvs. şi, coincidenţă, la aceeaşi temă):
  -domnia sa recunoaşte că există pastori baptişti care sunt masoni; nu mă aşteptam să le dea numele; în general, ele sunt secrete (dar nu obligator!)
  -contestă procentele, făcînd un calcul corect cu cifre pe care le ştie mai bine domnia sa; dar nu cu mine se contrează, ci cu articolul citat de fratele Daniel Brânzei;
  -recunoaşte că există un conflict de interese şi o contradicţie doctrinară între a fi pastor şi a fi baptist; personal, mi se pare că sau omul nu ştie nimic despre masoni, sau nu vrea să supere pe pastorii masoni din asociaţie, sau nu-i pasă de nenorocirea ce se poate întîmpla în bisericile păstorite de masoni, pentru că e mult prea blînd tonul său;
  -încheie exact în stilul care mă irită cel mai tare, cu sfatul de a ne găsi un colţişor plăcut lîngă Cristos, iar pe masoni să-i lăsam în plata Domnului, ceea ce, din punctul meu de vedere, contravine în multe privinţe învăţăturii Mîntuitorului.

  Impresia mea, după citirea materialului trimis de dvs., este că rele vremuri am ajuns să trăim şi bicisnici sunt conducătorii turmei Sale.
  Să nu vă supăraţi pe mine, Doru Radu, dar asta e părerea mea. Nu trebuie să-i traduceţi interlocutorului dvs. Rămîne doar pentru noi şi cei ce citesc aceste rînduri.

 12. Sunt convins ca stiti mai multe dcit directorul „meu”, despre masonerie. El a fost vreo 18 ani misionar in Peru si „specialitatea ” sa e pastorirea si evangelizarea. Da, e trist ca exista crestini/pastori masoni..
  V-am atras insa de la inceput atentia ca cifrele sunt exagerat de mari ceea ce arunca o lumina proasta asupra „sursei” citate de DB. Sper sa nu va suparati dar dvs. ati citit invers peocentele. „Sursa” spune ca 40% dintre masoni sunt sudisti (37%). Dvs spuneati 40% dintre sudisti sunt masoni. Sudistii se lauda cu 13 milioane, asta inseamna 5.2 mil sudisti-masoni in USA, mai mult decit toti masonii din lume. Dar si cum suna comunicatul sunt multi; adica 1.2 mil, respectiv 8% din sudisti ar fi fost masoni. Oricum e mult; dar mai putin de 40% cum ziceati dvs. Repet cifrele sunt mult prea mari pt a fi credibile. De cind sunt in America cred c-am intilnit 2 masoni, ambii crestini -niciunul sudist- iar unul nu tocmai dus la biserica.
  Sunt de acord cu dvs ca asta inseamna lepadare de Hristos, lucru pe care cel citat de mine nu-l vede chiar asa. Sa raminem insa fii ai luminii si sa lasam lucrurile intunericului, ca ma tem ca-si baga Necutarul coada si o sa ne certam. Va doresc numai bine.
  PS- nu sunt psihosociolog, dar daca masonii sunt la o atit de mare scara sociala printre evanghelicii americani e imposibil sa se pastreze multe secrete. In plus, sudistii au si multi dusmani, ceea ce explica marimea unor procente.

 13. Da, cînd văd cifra aia mi se face mie rău… 🙂
  Nu ne certăm, de ce să ne certăm? de la masoni, de la statistică? Doamne fereşte!
  Dar e un subiect de mare actualitate.
  Ştiţi la ce mă gîndeam? la orbirea de care am dat dovadă în timpul comuniştilor. Mulţi securişti au profitat de credulitatea, de sufletul bun al credincioşilor care s-au văzut păcăliţi şi turnaţi de liderii lor abia cînd era prea tîrziu.
  Eu am curajul să spun că azi în locul securităţii sunt masonii- ca provocare, ca ocultare, ca pericol pentru integritatea bisericilor.
  De asemeni, am convingerea că ei vor conduce în curînd lumea şi vor implementa şi semnul fiarei, şi unificarea bisericilor, etc.
  Sunt convins că Antihrist va fi mason, sau Illuminati, oricum, provenind dintr-un rit ce invocă elemente necurate, necreştine.
  Cu toate riscurile, insist asupra acestui aspect: să fim treji, să studiem, să păzim ce ne-a fost dat de Domnul.
  Nici nu vă puteţi imagina cît de multe elemente de ritual mason se regăsesc în creştinism, în liturghia creştină… Or, ce vă spune dvs. chestia asta? Nu e tocmai Păcăliciul la mijloc? Cu cît lucrurile par la fel (deşi nu sunt), cu atît trecerea va fi mai uşoară, dinspre biserică, spre templu mason sau, refuzînd oferta, spre execuţie… Martiriul creştin al vremurilor din urmă abia acum începe…, prigonirea bisericii bate la uşă (micul Trup care va mai rezista ispitelor şi torturii, evident…)

 14. Vindecatoru:
  De acord ca Cel Rau ne pacaleste in diferite epoci in moduri diferite. Cred ca e corecta comparatia cu informatori securitatii; si ei erau initiati, secreti si loiali organizatiei. Domnul spune ucenicilor sa vegheze si sa se roage ca sa nu cada in ispita. Informarea face parte din veghere. Si mai interesant e ca in ragaciunea domneasca, El introduce fraza si ne scapa de Cel Rau. Caci a Domnului este Impratia si Puterea…
  Sunt de-acord ca in felul in care ati descris masonul, el devine incompatibil cu caltatea de crestin.
  Nu ma pricep; am inteles multe de la dvs dar as remarca 2 lucruri:
  – daca sunt atit de multi crestini in America acuzati de masonerie este pt ca sunt membri ai cluburilor Rotary si nu pt ca ar frecventa temple masonice. Exista dezbateri daca cluburile Rotary au aceeasi sorginte cu masoneria. Ele au probabil aceeasi sursa, dar totul e secretizat. Aici ii pacaleste Dracul pe unii crestini. Fiti linistit ca nu merg in templu; sunt invitati la cluburile R. care se ocupa de afaceri financiare/business.
  – nivelul de initiere descris in carti nu poate sa-i curpinda pe toti; milioane de oameni. El trebuie sa se refere la ‘elita draceasca”….
  Cele de mai sus sunt banuieli ale mele… Oricum, e periculos pt ca ispita de „infasoara asa de lesne” si pe cind ne trezim suntem implicati in ceva din ce nu mai putem iesi singuri.
  Doamne fereste! Nu este insa bine sa ne specializam in lucrurile Necuratului?Pacaliciului. Se poate prinde un „virus” de noi.

 15. Nu ne specializăm, ci ne informăm. Dacă vreţi specializare în adevăratul sens al cuvîntului, atunci trebuie să treci de pragul cărţilor şi să păşeşti în templul masonilor. Dacă vă simţiţi virusat, nu mai citiţi. Pe mine societăţile secrete m-au fascinat întotdeauna, cred că m-am născut cu asta 🙂
  Nu insist cum poţi ajunge acolo, pentru că nu cred să fiţi interesat 🙂 În nciciun caz scena nu ar fi aşa: „Salut! Sunt Doru Radu şi bat la uşile voastre să mă primiţi şi pe mine la voi”: nu vă va deschide nimeni, să fiţi convins. Eventual să vă amendeze pentru tulburarea liniştii publice :). Apoi, ar trebui să aveţi şi ceva de dat, nu vii acolo cu mîna goală. Poate doar celebritatea să vă ajute cumva, iar la ea am contribuit şi eu cu cîteva procente 🙂 (glumesc, desigur)
  Dvs. spuneţi „elită drăcească”: eu nu am folosit sintagma asta nicăieri. Am spus: masoneria nu e de la Domnul, atîta tot.
  În nicio carte citită de mine nu scrie că masonii au un ritual satanic, că s-ar închina la Necuratul. Nu vreau să intru în lumea speculaţiilor de acest gen.
  Ei spun că secretul nu se poate împărtăşi, pentru că este o exeprienţă personală, unică, esoterică, mistică, a fiecăruia din ei, care îi transformă din oameni obişnuiţi, în ucenici masoni şi aşa mai departe. Mă rog, povestea e lungă, n-are rost să mai insist acum.
  Referitor la clubul numit de dvs.: deja plecăm pe panta teoriei conspiraţiei. Membrii clubului sunt la vedere. Mă îndoiesc că lucrurile cu adevărat serioase se desfăşoară la lumina reflectoarelor. Cred că ţine de interfaţă, doar atît. Sigur, ai parte şi de acolo de o firimitură, două de pîine, dar felia unsă cu unt nu o capeţi la club: acolo socializezi, nu complotezi 🙂

 16. Cu siguranta dvs ati contrbuit din plin la nemeritatele „procente ale celebritatii mele”. Numai bine si weekend placut!

Comentariile nu sunt permise.