Meciul care contează

Trăim într-o ţară condusă de spanachişti. Momentele penibile cu plecarea lui Ponta la Bruxelles şi accesele de frustrat lăsat acasă ale lui Băsescu sunt imagini greu de uitat. Habar n-am ce se ascunde în spatele cortinei, aşa încît nu vă mai bat la cap cu prostiile mele. Uluitor a fost cînd, spre seară, la Actualităţi, am văzut o cucoană întoarsă cu curul spre ecran, aplecată pe genunchi, ţinînd în mînă un os domnesc dezgropat de la Curtea de Argeş, în timp ce doi nespălaţi prelevau (golanii ăia aşa spuneau că fac, prelevează) probe din mormîntul domnesc, ca să vadă ce fel de ADN aveau Basarabii. În timp ce politicienii de azi demolează istoria zi de zi, „oamenii de ştiinţă” vor să o rescrie pe cea veche. V-aş recomanda o carte, dar începe meciul Germania- Italia şi vă aştept acolo. Hai Italia!

13 gânduri despre &8222;Meciul care contează&8221;

  1. Mai bine ca nu iti bati capul cu meciul Ponta Base
    Germania Italia e mai savuros
    –Cu drag, Felicia

  2. Dragă Felicia, nimic mai adevărat! un fabulos 2-0 la pauză! un meci superb. Am văzut o lacrimă alunecînd pe obrazul unei suporteriţe germane între două vîrste din tribune. Ce nebunie frumoasă e fotbalul. Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a dus tata de mic la stadion, la cuplajele de pe Naţional (se numea 23 August pe vremea aia).

  3. draga Rasvan ai avut binecuvantarea sa ai un tata care nu considera fotbalul un pacat si binecuvantarea sa ai un stadion pe aproape 🙂

  4. Aşa este! pînă şi cînd mergeam la Buşteni cu el, nu iertam meciul din divizia C cu echipa Caraimanul. Apoi trăgeam la poarta făcută între doi copaci, cu mingea de piele cu şiret.
    Minunat meciul de azi. Bine că vine Turul Franţei, apoi Olimpiada de la Londra. Niciun cuvînt despre politică!

  5. Fără politică (românească). În logica „Ordinii“ europene urmează compromiterea totală a liderilor de până acum, fie pentru promovarea unor altora (deja înregimentați), fie pentru remorcarea totală și acceptată cu bucurie spre noul „centrul de comandă“.

  6. doctor tradator de neam, parca spuneati ca prin vene va curge ceva sange de neamt! ce „hai Italia”?

  7. Va deranjez cu o chestie: Monitorul Oficial a fost trecut la guvern in primul rand pentru a publica instant demisia lui Voiculescu si a evita procesul de astazi.
    Originea conducatorilor este o falsa dilema (v. Carol I si Ferdinand).
    Considerentele cu care eu tin cu o echipa nu sunt sportive, ci etnice (latini, apoi germanici, apoi slavi) si istorice ori socio-politico-economice (Franta si Germania ma dezamagesc prin politica lor).

  8. Dragă Ion Vizitiu, între glasul sîngelui şi cel al prieteniei, l-am ales pe ultimul. Un bun amic de-al meu în viaţă este mare susţinător al Italiei. Am avut, însă, un prieten în copilărie, care a plecat de mult spre alte zări şi spre alt meci, un puşti cu care jucam fotbal de nasturi. Era mare susţinător al Italiei. Am mai scris despre asta. Cînd a jucat ieri cu Germania, am jucat şi eu la masa amintirii, cu umbrele.

  9. Dragă Tudor, cînd ţin cu o echipă de fotbal, eu sunt total iraţional. Prin fotbal cad în mintea copiilor şi mă doare cînd revin pe pămîntul adulţilor.

  10. Aho ,aho copii si frate de la deceptia amandorora „Rusia” ne-am bucurat macar de reusita italiana!
    Pe aici cand se vorbeste de Germania nici nu se mai foloseste numele tari ci se spune „Anghela Merkel” mare belea pe frantuji nostri .
    Pereche nepereche a fostului Nicolas S. multa ironie se varsa pe subiect aproape zilnic.
    Pe luna viitoare de se poate la o cafea pe la Tusnad………..?

  11. Inainte, consideram ca este nedrept ca vreun individ sa doreasca victoria unei anumite echipe ori bucuria suporterilor ei, pentru ca jucatorii ambelor echipe se antreneaza, se straduiesc si dau tot ce-i mai bun in timpul meciului.
    Dupa (ce argumentul meu a ajuns ignorat), pentru a scapa de intrebarea „Cu ce echipa tii?”, mi-am inventat un mecanism cu considerente istorico-etnice pentru ca alege intre tari (nu echipe), considerand care are nevoie cel mai mult de aceasta bucurie. Am tinut cu Grecia, Italia si Spania (Portugalia, fiind o tara mai mica, ma gandesc ca ar avea mai putine probleme economice), iar, in finale, tot cu Italia tin, din considerente de prietenie pasoptist-garibaldiana 🙂

Comentariile nu sunt permise.