Academia de profeţie militară Ponta cel Bătrîn

Toate cîte le vedeţi acum i se trag Băsescului de la Mioriţa. Nu trebuia să o facă ţigancă împuţită. Uite, Ponta cel gingaş şi-a clonat lucrarea de doctorat mai ceva ca pe oaia Dolly şi-i merge usl.  Nici pe Toma Alimoş nu trebuia să-l facă găozar şi nici pe Voiculescu motan felix, cînd se ştia suferind de criza ostaticilor.

Şi a mai greşit cînd a dat cu pumnul în falca lui Prîslea cel Pitic, de i-au zburat copilului plombele de lapte şi a aterizat în braţele mamei cloşcă, cînd făcea Băsescul campanie electorală la Ploieşti.

De-ar fi numai atît! însă marinarul a încurcat steaua polară cu aia populară: dacă prima l-a ghidat, a doua l-a (mai şi) trădat.

Codrul e frate cu românul şi de douăzeci de ani se fură ca-n codru, inclusiv la vot. Dar poporului, cînd îi iei codrul (de pîine) de pe masă, nu-i spui să mănînce cozonac în pantă şi să inoate în bazinul din lanul cu porumb, că se oftică, iar la tbc suntem şi aşa primii din Europa.

Nici cu Elena n-a nimerit-o prea bine. Elenele poartă ghinion în politică: dacă Paris era cuminte, nu se inventa Homer, nici Napoleon nu ajungea la Sfînta Elena, şi nici Elena Udrea consilieră la Cotroceni.

Spune lumea ba că e lovitură de stat, ba că e populară, dar eu zic că e una militară: nu i-au zis miliţienii primii „ieşi afară… fiinţă extraordinară”?

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;Academia de profeţie militară Ponta cel Bătrîn&8221;

 1. Focarul intelectualilor este Piata Victoriei: acolo se duce, in cea mai mare parte, lupta pentru principii (am discutat cu vreo 3-4 cetateni despre istoria principatelor romane) [In Piata Universitatii, este vorba de cetateni agresivi fonic si prin continutul lozincilor] La Bucuresti, este o efervescenta de ordin…. extraordinar!
  Draga Rasvan, miza este invizibila, dar grava: orientarea spre Rusia nu aduce nimic bun pentru o tara membra NATO si UE. Suntem amenintati cu suspendare: stiam ca se va ajunge aici, dar nu banuiam cum. In caz de suspendare, adio interventie in Siria, bun venit in blocul tarilor sovietice!
  Patetic moment, acela al suspendarii, va fi, insa lugubre vor fi cele ce-i vor urma…..
  Privatizarile si exploatarile nerentabile vor lovi din plin viata cetateanului de rand.
  Ne sfatuim (in familie si cercul de prieteni) cum ar trebui sa procedam, ca doar din capitala vine schimbarea de 5-6 secole incoace, nu?

 2. „…miza este invizibila, dar grava: orientarea spre Rusia nu aduce nimic bun…”

  Ştii filmul, nu? Moscova nu crede în lacrimi şi nici Putin în ale Băsescului… 🙂
  Momentul nu e patetic, noi suntem patetici.
  E adevărat, tot timpul s-a spus că există o criză a instituţiilor statului de drept în România. Nu văd ce mai contează să le mai calci şi în picioare (sau să te bălăceşti în ele), şi aşa spuneau că sunt în disoluţie (sau în prostituţie, că nu mai ştiu ce să cred de atîţia politologi) 🙂

 3. „Privatizarile si exploatarile nerentabile vor lovi din plin viata cetateanului de rand”
  -> Problema nu e statul, ci resursele.
  Suntem patetici, insa incarcatura emotionala este inevitabila: memoria trecutului, indoiala prezentului si frica viitorului ne roade dinauntru. Plansul este neproductiv: ceea ce mana tine de…. manie…. in ziua de azi si maine.

 4. Dragă Tudor, să ştii că tu ţi-ai greşit epoca: ai un discurs simpatic, dar semeni cu paşoptiştii, cînd voiau să schimbe mentalităţile fanariote cu cele occidentale. 🙂
  Cînd în România va fi recunoscută valoarea şi nu impostura, va mai fi o speranţă pentru ţară. Ştiu, miroase a truism, sună a lozincă, dar la noi nici astea nu se mai aplică (că de lege nu mai spun!).
  Pentru că, să-ţi zic o chestie: dacă peste tot e ca în medicină, ne bate nu Ponta, nu Băsescu sau Antonescu, ci Dumnezeu Însuşi. Pentru că ceea ce văd eu zilnic e străgător la cer şi ce va urma va fi şi mai rău. Copilule, ăştia joacă ţonţoroiul pe un mormînt şi nimeni nu se încumetă să-i ia de păr (la Băsescu ar fi mai dificil, ce-i drept :)) şi să-i trimită pe fiecare unde merită: pe Antonescu profesor de istorie la Tulcea, pe Ponta să schimbe cauciucuri la raliul Bucureşti- Bruxelles, iar pe Băsescu la una mică, la Cireşica.

 5. „semeni cu paşoptiştii, cînd voiau să schimbe mentalităţile fanariote cu cele occidentale” -> Pe mine nu ma incanta vestul, nici estul, ci as vrea ceva de Sus….
  „Antonescu profesor de istorie la Tulcea, pe Ponta să schimbe cauciucuri la raliul Bucureşti- Bruxelles, iar pe Băsescu la una mică, la Cireşica” -> Avant economic nesperat! 🙂

Comentariile nu sunt permise.