Miţa Baston e din nou în ton

Anul Caragiale a coborît în stradă. Chiar dacă personajele par să facă parte din elita societăţii, ele sunt rupte din mahalaua cunoscută de noi, cei cu bacu la zi şi plagiatul la Ponta, cu Ipingeştii, Tipăteştii, coane Joiţici, Efimiţe, Ziţe şi Miţe şi cîte alte mutre simpatice ale căror roluri le jucăm zilnic, conştienţi sau nu, cu vrere sau fără, într-o stagiune neîntreruptă şi cu Ţara închisă de amar de ani.

La Tîrgu Neamţ au înjurat, au scandat, au aplaudat, l-au trimis pe Băsescu la nevastă, la puşcărie şi la dracu, i-au articulat palme şi şuturi în fund, s-au răcorit şi au dat să plece. Dar… 

Dar, dragii mei, de-aia e bine să iei bilete la meci: din tribune se vede altfel decît de la televizor. Degeaba vezi film, dacă nu calci pe la teatru, iar acum teatrul s-a mutat pe stradă.

Ultima vorbitoare, pe care n-o aştepta nimeni, n-o invitase nimeni şi n-o ştia nimeni a ţîşnit pe scenă din istorie şi literatură şi revoluţia artistică s-a produs: mahalaua a  vibrat.  Abia am avut timp să-mi scot camera şi Miţa Baston, ieşită la pensie după mai bine de o sută de ani, a pus reacţiunea la punct.

Iar noi suntem tot aici, nene Iancule, adică la miting, la vremuri noi, tot noi, şi spunem: Jos Bampiru care a supt sîngele poporului şi i-a tăiat remuneraţia lui Ghiţă  de la buget cu 25%!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Miţa Baston e din nou în ton&8221;

Comentariile nu sunt permise.