Marea ţiganiadă sau Kiţkriegul lui Victor Ponta Parpangel

Să vorbim vorbe, să pălăvrăgim, să nu ne tacă gura, să vorbească gura fără cap. Spuneţi-i cum vreţi, că şi aşa n-avem ce face, pentru că, fatalitate!, preţul la alimentele de bază a crescut nesimţitor de mult (care-s alea? păi prostia, beţia de cuvinte, mîncatul de cur, etc.), drept care vine unul şi te dă la o parte şi-ţi rîde în nas şi te face de la obraz.

Cam aşa e şi cu socialiştii noştri: se produce prostie pe stoc şi economia de vorbe proaste duduie (cu accent pe prima silabă, să mă scuze doamnele şi domnişoarele) la foc continuu.

L-am auzit pe „liberalul” Mircea Diaconu, altfel un actor destul de şters, dar cu suflet bun, vorbind despre încercarea de debarcare a lui Băsescu, că ar fi fost un soi de „blitzkrieg”, sau, mai pe româneşte, cum e să faci în contra vîntului. Rezultatul războiului se cunoaşte, dar efectele lui se vor resimţi multă vreme (mai ales în preţul alimentelor de bază de care am vorbit mai sus).

Relativ nouă este, însă,  propaganda anti-germană, corelată cu pupatul în dos al francezilor la fel de socialişti ca şi noi. Isteria e la început, dar românii au fost speriaţi cu o nouă gogoriţă, a celui de-al nuştiucîtelea Reich pe care l-ar urmări, cu neîntrecută voluptate, teutona madam Merkel, cea care ascunde două tancuri cu rază medie de acţiune în sutienul ei made in RDG. Nimeni nu mai vorbeşte de corupţie, de nemuncă, de averile frauduloase făcute peste noapte, inclusiv- sau mai ales!- de hoarda socialistă de la noi, care ne-a ars buzunarele, ne-a otrăvit puţurile gîndirii şi ne-a violat speranţa pentru două generaţii de acum încolo.

O altă tîmpenie e povestea ţigănească. Nu ştiu ce-au pus la cale claponul Ponta şi cocoşul francez, dar din moment ce drăgălaşul nostru prim-ministru nu are de unde copia (şi să ferească Dumnezeu să nu-i vină în cap s-o facă de la Antonescu celălalt), nu cred să iasă mare brînză, deşi burduf de cîine s-ar mai găsi pe sub saltea. Unul se văita cum că nu avem o istorie a ţiganilor, care ne-ar fi ajutat  fix în dos la Roma sau Paris. Istoria lor e simplă, dacă e s-o rezumăm în cîteva cuvinte: ţiganii nu-şi fac gard la casă, iubesc focul şi ideea de pe-aici ţi-e calea!, cu alte cuvinte sunt nomazi  genetic şi te frig de cîte ori te prind.

Oricum, dacă „mica ţiganiadă” a scris-o un mason pe nume Ioan Budai Deleanu, mustind de simboluri şi de mesaje nedescifrate de critica literară pînă mai ieri, e de aşteptat să vedem ce scoate din el Victor Ponta Parpangel, că şi aşa nu-l mai înţelege nimeni.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Marea ţiganiadă sau Kiţkriegul lui Victor Ponta Parpangel&8221;

 1. Dragă Răsvan, „Mica ţiganiadă” mai este şi o „muzică” a trupei Phoenix (cu text de Şerban Foarţă şi Andrei Ujică). Epopeea lui Deleanu („Țiganiada”) are dimensiuni medii 🙂

 2. …”socialiştii noştri” nu se referă decât la cei care se declară socialişti… Dacă schimbă culorile şi iniţialele, sunt liberali, de dreapta, de centru şi alte diverse variante… de centru-dreapta, nu? 😀
  Evident, dacă ar fi să mă înscriu în vreun partid (Doamne fereşte!), ultimul ar fi PSD! Dar sper că „corupţie, … averile frauduloase făcute peste noapte, … care ne-a ars buzunarele, ne-a otrăvit puţurile gîndirii şi ne-a violat speranţa pentru două generaţii de acum încolo” nu exclude nicio culoare politică (vezi „cioara vopsită” în sens de… MAREA ţigăniadă, recte Rromânia politică, de la preş…edinte până la portarul de la CJ al judeţului!) Of, o mai fi acordând vreo ţară azil politic?

 3. Nu o exclude pe niciuna, dragă Marinel. Sunt perfect de acord cu tine, atîta doar că ei, adică FSN-PSD, au fost mai mulţi ani la guvernare decît ceilalţi. Marea minciună este că schimbarea lui Băsescu (altfel un om de joasă speţă) ar aduce vreun profit, vreo ameliorare în viaţa românilor.
  Sunt foarte, foarte curios să aflu ce au hotărît guvernanţii legat de ţigani. E important pentru că marea lor majoritate nu au niciun fel de asigurare de sănătate, nu plătesc CAS-ul, iar în contextul unei legi sanitare după cum se aude că va fi, situaţia va lua, efectiv, foc. Nu la Paris, ci aici, la noi.
  Deci, minciunile nu e opresc aici, la „cazul” Băsescu. Pe mine nu mă interesează dacă ăsta mai e preşedinte de ţară sau de balamuc pentru încă un an. În fond, e cam acelaşi lucru 🙂

 4. Dragă Tudor, mie Ţiganiada lui Budai Deleanu mi s-a părut mereu enormă, dar i-am spus „mică” să-mi iasă „mare” a lui Ponta :). Am rămas stupefiat, pe de altă parte, cînd am citit recent un studiu documentat care relevă mesajele ascunse ale lucrării, simbolurile ei masone. Poate voi reveni, cînd am ceva timp.
  Ştiu şi Mica ţiganiadă a lui Phoenix. Am tinerit- şi asurzit- cu ea 🙂

 5. „Mie Ţiganiada lui Budai Deleanu mi s-a părut mereu enormă, dar i-am spus “mică” să-mi iasă “mare” a lui Ponta” -> Şi tocmai din acest motiv, epopea primului Parpangel e medie 🙂 Nu că ne-ar trebui 12 cântece s-o relatăm pe cea a prim-ministrului, dar fiindcă efectele sociale în rândul „protagoniştilor” (poporul „indo-rrom”) sunt mult mai profunde….

 6. „Pe mine nu mă interesează dacă ăsta mai e preşedinte de ţară sau de balamuc pentru încă un an. În fond, e cam acelaşi lucru” M-ar interesa dacă ar conta că mă interesează… Absolut acelaşi lucru, cu menţiunea că avem „pacienţi” de balamuc şi la Cotroceni, şi la Palatul Victoria şi ăştia vor să ne trateze pe noi! 😦

Comentariile nu sunt permise.