Rugăciune de sfîntul tulburel

Gardul nu se mai ţine de el cîinele latră prelung şi ridică piciorul în vînt. Beţivul se ia cu credinţă şi lunecă strămoşeşte în umbră. Cîinele vede adulmecă udă. Părinte învaţă-ne vorbe de zis de blestem de ieşire spălare să moară pişatul din iudă. Ceaţa ridică o şipcă din gard o mînă de moaşte de brad să scoaţă beţivul la luna ce latră din cîine. Să pună iar popa icoana cu cheie să facă minuni la caftit cu muşchi de arhangheli şi răcliţa cu dinţi să ne scoată beţia nebună din sfinţi şipca din cîine şi gardul din minţi.

Reclame

10 gânduri despre &8222;Rugăciune de sfîntul tulburel&8221;

 1. Copilul meu, nezamislit si nenascut, va pica bac-ul pentru ca nu va fi stiut cum trebuia „să ne scoată beţia nebună din sfinţi şipca din cîine şi gardul din minţi”. Nici cine l-a învăţat să facă asta. Şi, în cazul acesta, chiar va merita sa-l pice! Remarcabil, realmente remarcabil!

 2. Dragă Roland, poate că pînă atunci toate enigmele îşi vor fi găsit răspuns. Şi, după cum merg lucrurile, bacul se va da la 6 ani, pentru că toată lumea (îl) va da în mintea copiilor 🙂

 3. Roland: remarcabil sens care? 🙂
  La prima vedere:
  Câinele prieten cu gardul gata să cadă. Bețivul apucă tradițional pe urma moșilor săi. Cîinele udă tot ce adulmecă. Popa ne învață scăparea din blestemul beției, pecetea acestui blestem e urina, bețivul ”creștin” este iudă. Se vede prin ceață o stinghie de gard, ca mâna de mort, subțire și răsfirată. Câinele latră la lună. Arhanghelii-s puși ca la circ, să facă minuni la comandă, Doar popa deține secretul – o cheie- el însuși bețiv și sfinți dinainte de el, tot popi și bețivi. Gardul devine, udat de urina de câine, o mână de mort din stirpea lui Bachus, el însuși un ”Sfânt”. Poate nu știai că Bachus e totuna cu Dyonisos, zeul vinului la greci?
  Druizii au avut o puternică influență asupra bisericii romano-catolice:

  1. pe Brighit, zeița păgâna a druizilor au transformat-o în St. Bridget, sf. catolic protector al Irlandei.
  2. pe Bachus l-au transformat în St. Baccus.

  Șipca din câine e obiect de cult: șipca e o relicvă ”sacră” a beției, aleasă a fi reprezentată de o simplă ulucă, căci materie primă nu mai e demult decât oale și ulcele.
  Câinele se contopește cu ”relicva”: numitorul comun ”lichidul” pomenit mai sus.

  Eseul de mai sus insistă asupra unei limpeziri: să nu se încurce sfinții cu bețivii, câinele cu bețivii prin aceea că au ca obiect de lucru șipca de la gard…

  Nu e greu. Dar vezi ce greu e să vorbești despre nimic? despre evident?

  La a doua vedere:
  De ce avem noi vorba: ”Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții!”. Eu nu aș râde deloc. Druizii erau canibali. Kan-i-Baal se traduce în limba celtă prin preot al lui Baal! Știi ce făceau druizii, preoții lui Baal? mâncau carne de om! Sf Bachus, al druizilor, era deci și el devorator de carne omenească – și chiar dacă el a devenit st catolic, a căutat să mănânce în continuare oameni. Preoții lui Baal sau ai lui Bachus au nimcit via lui Hristos. S-au îmbătat de sângele martirilor, Iar semnele nerușinării lor sunt vizibile ca semnul lăsat de câine pe o ulucă.

  E ca un eres popular chestia asta de mai sus, a lui Răzvan… dacă vrei ascunde tot atâta tâlc ca și ”Ene, Ene, Caoliene!”. Și Caloianul, chiar a existat – gecii știu mai bine. Și Euxodius de Hurmuzachis… Dar Baccus n-a murit și face ce făcea și pe vremea druizilor.

  cu respect.
  dc

 4. Fiindcă articolul tău a avut o altă denumire inițial.

  Răzvane să știi că i-am făcut portretul robot lui Zamolxe. Am citi referiri despre el la Iordanes, la Flavius și la alții. Se spune printre altele că i-a fost ucenic lui Socrate iar Socrate avea unele ”tabieturi” nefirești, din acelea pomenite Pavel în epistola sa către Romani, cu referire la săvârșirea unor urîciuni sexuale parte bărbătească cu parte bărbătească. Cică după ce a slujit el lui Socrate, prin Eghipet, a venit de acolo cu niște obiceiuri necunoscute de bărbații daci. Și cică propovăduia vegetarianismul. Numai că, la peștera Polovragi, unde se zice că ar fi locuit el, și n-ar fi ieșit din ea trei ani de zile (și că se vezi de aici s-au inspirat și ucenicii cu faptul că Iisus a stat tot trei (dar) zile în mormânt, temperatura medie de 9 grade celsius anual. Nu ai cum la 9 grade să fii vegetarian. Ai nevoie de lipide și abia la urmă de proteine. Dar ca orice bărbat, fie el și adept al lui Socrate, avea nevoi trupești. Așadar:
  1. Mânca carne deși propovăduia vegetarianismul – era mincinos!
  2. Sodomiza tineri băieți pe care îi îmbăta, foarte posibil să fi folosit tulburel, pentru a nu afla părinții lor, și îi arunca în sulițe înainte ca aceștia să se poată trezi din beție și să poată povesti ce li s-a întâmplat. Pretextul era comunicare cu zeii – și el a devenit apoi zeu. Un zeu criminal.
  3. POLO VRAGI – jumătate draci.

 5. Stimate domnule Daniel,

  Despre Zalmoxis sursele istorice (Herodot) spun că a fost robul filosofului Pitagora, nu al lui Socrate şi nu se scrie nicăieri că Zalmoxis era homosexual.
  A se vedea
  1. Pr. Conf.Dr. Alexandru Stan, Prof. Dr. Remus Rus, Istoria religiilor pentru învăţământul preuniversitar, Bucureşti, 1991, pag. 141-142.
  2. Mircea Eliade, Istoria Credinţelor şi ideilor religioase, Chişinău, 1992, pag. 172-176, cap. Zalmoxis şi „imortalizarea”.

 6. Dle Ion Cadar, nu va stimez fiindca nu va cunosc si va recomand ca si dvs sa lasati sarutarile cu stima.
  Am gresit da… Socrate, homosexualul, a fost ucenicul lui Pitagora. Ucenic, da? Apoi, altii spun ca Zamolxe l-a invatat meserie pe Pitagora! (http://ro.wikipedia.org/wiki/Zalmoxis, cica chiar Herodot). Dna Sora spune ca Zamolxe cu Pitagora au fost iubiti. Cat despre Eliade, nu este el acela care a mai spus si ca Apostolul Pavel a fost cel mai mare escroc al antichitatii?
  Oricare ar fi parerile:
  1. Polovragi se traduce prin jumatate draci, adica semzei ante bibilici
  2. Sacrificiile umane din Dacia erau o uraciune inaintea lui Dumnezeu pentru care Zamolxe decat un biet antevicar la Hristos
  3. Nu avea Zamolxe cum a fi vegetarian cand la frig ai nevoie de lipide si protide.

  Hai pa.

 7. Domnule Daniel,

  Socrate nu avea cum să fie ucenicul lui Pitagora pentru simplul motiv că nu au fost nicidată contemporani, Socrate născându-se la aprox. 30 de ani de la moartea lui Pitagora:
  „Pitagora
  (pe la 582-500 î.e.n)”
  * Diogene Laertios, Despre doctrinele şi vieţile filozofilor, Ed. Academiei, Bucureşti, 1963, pag. 698.

  „Socrate
  (469-399 Î.e.n.)”
  * Diogene Laertios, Despre doctrinele şi vieţile filozofilor, Ed. Academiei, Bucureşti, 1963, pag. 542.

  Sau altă sursă:
  „Pitagora
  (580 î.Hr., Samos, Ionia –
  500 î.Hr., Metapontum, Lucania)”
  * Enciclopedia Universală Britannica, Ed. Litera, Bucureşti, vol. 12, lit. P-R, pag. 153, art. Pitagora.

  „Socrate
  (470 î.Hr., Atena – 399 î.Hr., Atena)
  * Enciclopedia Universală Britannica, Ed. Litera, Bucureşti, vol. 14, lit. S, pag. 251, art. Socrate.

  P.S.
  Să mă ierte stimatul admin pt. aceste informaţii fără de niciun folos pt. suflet.
  Promit să nu mai deranjez.

 8. Domnule, oricine va face cercetari pe net va gasi date ca acelea gasite de dvs. A fost ucenicul lui Pitagora si nu al lui Socrate. OK. Datele problemei enuntate de mine mai sus, si rezolvate, nu se schimba: dar si Socrate care vorbeste foarte elogios despre Zamolxe a fost ucenicul lui Pitagora. Fara sa vreau a fi ironic sau batjocoritor: daca zamolxe asta a fost robul lui Pitagora, cum a devenit el zeu? Si daca el a fost rob, de ce ii invata pe geti ca sunt superiori tuturor celorlate natii? apropos de buricul lumii, vedem ca a reinviat si ne falim nevoie mare ca noi am civilizat lumea. Am sa va spun ceva: discutam cu neamt si asta era scarbit nevoie mare – vazuse niste gospodarii prin Romania pe unde porcii se hraneau cu fecale omenesti, dupa care, de ziua lui Mitra erau taiati si haliti, si asta pe meleagurile pre unde cica Zamolxe fusese cine stie ce…
  Zamolxe zice Densusianu si nu numai el, se traduce prin Zeul Moș. De ce aveau dacii ca steag un cap de lup cu trunchi de sarpe. Zamolxe, despre care Diodor din Sicilia spune ca se lauda a fi fiul Hestiei: zeita focului si a sexului, sa fi fost el Sarpele cel Vechi, adica Diavolul si Satana? Depinde. Acum, trebuie sa stiti ca inaintea lui a fost regele pelasg Typhon, al de s-a batut cu Osiris (Ostrea – si cum zice Densusianu, ca de aici vine Easter, adica pastele pagan).
  Si revenind, Herodot spune ca a fost antecesor lui Pitagora.
  Nu conteaza deloc.
  Conteaza ca in afara de Egipt, Zamolxe a umblat si prin Creta si Sparta. Conteaza ca s-a cunoscut fie cu Pitagora fie cu Socrate, care aveau anume preferinte in materie de barbati. Conteaza ca de la el au deprins dacii naravul de a azvarli tinerii flacai in suliti – sacrificii omenesti. Conteaza ca a trait in pestera de la Polovragi unde nu putea supravietui cu trifoi si cu morcovi (fie ei si de la Socrate sau Pitagora). La 9 grade se mananca carne si grasime.
  Si apoi, in materie de apetit pentru crima: au un numitor comun toti dezaxatii care au propovaduit asta, depravarea sexuala, inversiunea sexuala. Hitler fusese amant cu Rohm si in copilarie adora sa chinuie animalele – se zice ca varandu-si madularul in gura unei capre a ramas cu jumatate din el. Stalin era incestuos, traia cu fiica sa – citeste Marx si Satana de Richard Wurmbrand. Borgia era incestuos. Multi papi din evul mediu intunecat savarseau relatii de zoofilie si de sodomie. etcetera. Mohamed a socat lumea araba cand s-a insurat cu o fetita de 6 ani.
  Ideea este ca un barbat heterosexual si familist respecta viata si nu are ca hoby extinctia unor neamuri intregi de oameni.
  Revenind la Zamolxe – am cunoscut un adept fanatic al acestuia. Si care imi spunea ca Iisus si Biblia nu inseamna nimic pentru el, ca printre altele au mai fost si evrei Iisus si cei care au scris Biblia, Dar omul intra in biserici si isi facea semnul crucii – spunea ca avem noi sfintii nostrii si ca crestinismul vine de la Zamolxe, Ce mizerii, ce dementza!

Comentariile nu sunt permise.