Cît a mai Hamas pînă în Iran?

După cum aţi văzut, în Orientul Mijlociu e pe cale să pornească un război. După ce organizaţia teroristă Hamas a lansat rachete peste rachete asupra Israelului, a reuşit „contraperformanţa” să plaseze una în apropierea Ierusalimului, chestie care nu se mai petrecuse din 1970. Asta ţine de prostia arăbească, pentru că Ierusalimul e un soi de proiect de capitală comună (cel puţin în viziunea musulmană) şi nu se face s-o loveşti. Plus că nu e politicos să zgudui trei religii cu o bombă de neam prost.

E încă o dovadă că luptătorii Hamas deţin rachete mai puternice decît pînă acum şi sunt mîndri de chestia asta. În sudul Israelului, trei civili evrei au fost ucişi de o rachetă plecată din Gaza, provocînd atacurile aeriene ale Israelului (vreo 500 pînă acum). Victime: 31 de palestinieni şi cîteva cîmpuri de antrenament de-ale lor făcute varză.

Presa internaţională pune situaţia din Israel pe prima pagină. În timp ce Washington Post dă o fotografie cu un tanc în ofensivă, Le Monde arată o arăboiacă printre ruine, într-o poziţie din cele mai dramatice.

Politicienii de la Tel-Aviv au dat ordin de mobilizare a 75. ooo de rezervişti, în timp ce trupe de infanterie şi de desant aerian sunt masate în sudul ţării, gata să pătrundă în Fîşie.

Americanii, Uniunea Europeană (adică Germania şi Franţa) şi mereu tînărul şi neliniştitul ţar de la Moscova împing Egiptul să medieze pe lîngă teroriştii din Hamas să o lase mai uşor cu rachetele, dacă nu vor să-i facă israelienii zob pînă la Sfîntu’ Nicolae.

După un scurt episod de încetare a focului, timp în care emisarul egiptean îşi făcea treaba, Hamasul a mai trimis cîteva rachete în Israel, tot din prostie, aşa încît raidurile aeriene israeliene au reînceput, iar egipteanul n-a mai avut timp decît să mai zică ceva despre genocid, ceea ce, din partea lui, era oricum de aşteptat şi fără atacurile alea.

Evident, primul ministru al Marii Britanii îşi exprimă îngrijorarea, formulă idioată pe care englezii nu se mai satură să o tot repete de vreo două sute de ani, timp în care au murit pe front miloane de oameni, cel puţin la fel de îngrijoraţi ca ei.

În Israel au mai rămas doar două luni pînă la alegerile naţionale. La Casa Albă, Obama îşi începe greu al doilea mandat, în timp ce contracandidatul său se întoarce cu tradiţional rînjet din toţi dinţii la averea şi mormonii săi.

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Cît a mai Hamas pînă în Iran?&8221;

 1. Daca britanicii ar trebui sa se ingrijoreze de chestia cu Israelul ar trebui sa inceapa cu evidenta si partinitoarea reprezentare de catre mass-media a evreului ca agresor si a palestinianului ca o biata victima. The truth be damned! Uite ca CNN-ul s-a facut iar de rusine; http://www.breitbart.com/breitbart-tv

 2. Da, îngrijoraţi ar trebui să fie şi cei de pe la noi care strîngeau semnături pentru recunoaşterea statului Palestinian. Să nu le fi luat foc caietele… 🙂
  Şi Iron Dome ăla al israelienilor nu pate opri chiar tot. Vreo 300 de rachete a anihilat, dar tot au mai scăpat o sută-două.
  Ce-ar fi fost să ne arunce, de exemplu, în fiecare zi, drept în Maramureş, de la Budapesta, cu găluşte din gulaş, pe bisericile dintr-un lemn? Să vezi ce isterie ne-ar fi lovit! Să vezi ce caiete de semnături strîngeam… Să vezi ce îngrijorat ar fi fost prinţul Charles. 🙂

 3. Psa 122:1
  (O cîntare a treptelor Un psalm al lui David.)

  Mă bucur cînd mi se zice;
  „Haidem la Casa Domnului!”
  Picioarele mi se opresc în porţile tale, Ierusalime!
  Ierusalime, tu eşti zidit ca o cetate făcută dintr’o bucată!
  Acolo se suie seminţiile, seminţiile Domnului,
  după legea lui Israel,
  ca să laude Numele Domnului.

  Căci acolo sînt scaunele de domnie pentru judecată,
  scaunele de domnie ale casei lui David.

  Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!

  Cei ce te iubesc, să se bucure de odihnă.

  Pacea să fie între zidurile tale, şi liniştea în casele tale domneşti!

  Din pricina fraţilor şi prietenilor mei, doresc pacea în sînul tău.
  Din pricina Casei Domnului, Dumnezeului nostru. fac urări pentru fericirea ta.

 4. Eu zic sa nu ne nelinistim mai mult decat trebuie 🙂 Toate sunt sub controlul lui Dumnezeu si, mai mult ca oricand in istorie, venirea Domnului Isus este aproape! Asteptam rezidirea vechiului Templu, dar din cauza moscheii cu cupola aurita, nu se poate incepe lucrul; toate sunt pregatite, doar locul se lasa asteptat. Israelul ar fi putut gasi un motiv sa distruga moscheia, dar n-au facut-o… Atunci palestinienii (prost ajutati de liga araba) trimit rachete care acum ajung si la Ierusalim. Nu le pasa ca acolo traiesc si foarte multi arabi israelieni, daca nu-s in Gaza, nu-s de-ai lor… Si, uite asa, o racheta va lovi moscheia care se va narui si apoi va fi randul evreilor sa reconstruiasca Templul…
  Domnul sa ne ajute sa ne pregatim sufletele pentru acele zile….

 5. „Si, uite asa, o racheta va lovi moscheia care se va narui si apoi va fi randul evreilor sa reconstruiasca Templul…”

  Doamne fereşte, Viorica! că iese război atomic. Sau, în orice caz, actele de terorism vor invada lumea! Ar da vina pe Israel.

  Savanţii evrei (în general majoritatea lor sunt savanţi :)) au descoperit o reţea imensă subterană de culoare pe sub ruinele Templului. Dacă vine un cutremur ceva mai serios, se prăbuşeşte totul, inclusiv coşmelia arabă.
  Nu ţi-aminteşti ce-a păţit Ierihonul? cum au căzut zidurile?
  Dumnezeu nu lucrează cu rachetele arabilor, nu că n-ar fi koscher, dar sunt soldaţi atît de proşti că n-ar avea răbdare. 🙂
  Evreii au propus arabilor să le solidifice pe dedesubt, ca să nu le cadă şi lor zidul plîngerii peste japonezii ce fac poze acolo. Arabii au refuzat, de teamă să nu le pună vreo bombă sub moschee. Ei nu sunt foarte inteligenţi, şi asta îi salvează pe evrei. 🙂

 6. „Ei nu sunt foarte inteligenţi, şi asta îi salvează pe evrei. :)”
  Nu numai ca nu sunt inteligenti, dar pentru bani isi vand copiii, mama si chiar pe ei, fara sa-si dea seama 🙂 De asta Mossadul e asa bine informat, pentru ca palestinienii sunt „buni colaboratori”.

 7. @ VioricaO : Nu numai ca nu sunt inteligenti, dar pentru bani isi vand copiii, mama si chiar pe ei, fara sa-si dea seama 🙂 De asta Mossadul e asa bine informat, pentru ca palestinienii sunt “buni colaboratori”.

  Frumoasa analiza ! Va felicit ! E bine ca stiti de ce e ” Mosaful asa bine informat.” Imi place mai ales scuza pe care le-o gasiti : ” fara sa-si dea seama „.

 8. „Israel şi gruparea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, au fost de acord cu încetarea focului, după o săptămână de violenţe în care au murit 160 de persoane, au anunţat oficialii egipteni. Potrivit ministrului egiptean de Externe, Keml Amr, armistitiul va începe la ora locală 21.00. Acest lucru a fost confirmat şi de oficialii Hamas, relatează Reuters. Potrivit unor surse israeliene, armistiţiul a fost agreat, însă nu se va renunţa la blocada impusă asupra Fâşiei Gaza. […] Israelul a acceptat înţelegerea, potrivit unei declaraţii de presă a biroului premierului Benjamin Netanyahu. Acesta s-a consultat cu preşedintele american, Barack Obama, înainte să fie de acord cu armistiţiul”.

Comentariile nu sunt permise.