A şasea zi fără Obama

Ofensiva aeriană israeliană a intrat în a şasea zi cu un bombardament considerat de Le Monde drept cel mai dur de pînă acum. Din păcate astfel de episoade se soldează cu morţi din partea populaţiei civile. Cifrele raportate sunt, după opinia mea, greu de verificat. Trebuie, însă, să dai dovadă de cinism ca să negociezi numărul victimelor, chiar dacă, atunci cînd vine vorba de lumea arabă, suflu şi-n iaurt.

Ofensiva diplomatică, numită de acelaşi cotidian francez “balet”, are drept protagonişti trupa de căluşari bătrîni în frunte cu Tony Blair, germanul Guido Westerwelle şi francezul Laurent Fabius.

Mîine sunt aşteptaţi în Gaza tot felul de şmecheri, toţi mari iubitori de evrei: miniştrii de externe ai Tunisiei, Egiptului şi Turciei. Negreşit va veni şi secretarul general al Ligii Arabe, şi el băiat de băiat.

Primul ministru al Turciei, cocoşul Erdogan, care are vedere unioculară, nu s-a putut abţine pînă mîine şi a dat cucurigul cheie: israelienii se dedau la “acte teroriste”. “Cei care confundă islamul cu terorismul închid ochii asupra crimelor în masă asupra musulmanilor şi se fac că nu văd masacrarea copiilor din Gaza.”– a mai zis urmaşul sultanilor, al ienicerilor şi spahiilor de bine.

Netanyahou zice că el nu doreşte violenţa, dar dacă negocierile de pace cu Hamas-ul şi cu Djihad-ul islamic (organizaţii recunoscute pentru musulmana lor caritate) vor eşua, intră în Gaza cu rezerviştii lui.

Rezerviştii, la rîndul lor, care au fost lăsaţi să-şi tragă sufletul de sabbath, aşteaptă de azi, cu arma la picior, comanda gen “evrei, treceţi Gaza”. Pînă atunci, părinţii prietenilor prietenilor lor care locuiesc în apropiere îi acoperă cu pături şi-i alimentează cu covrigei de post pe gratis. Rezerviştii sunt impresionaţi.

Ziarele israeliene comunică sondaje de opinie, că doar trebuie să trăiască şi ele din ceva. Dacă, în general, mă îndoiesc de cifrele statistice, trebuie să vă spun că pe alea din război nu dau nici două parale. Dar, dacă nu ridici moralul trupelor acum, atunci cînd?

Cu alte cuvinte, poporul e de acord cu  Bibi în general, ca bărbat politic,  în procent de peste 50% (ceea ce-mi arată că, la noi, lui Băsescu îi lipseşte un nou război cu USL-ul ca să crescă în sondaje);  cu intervenţia, în 86%; o treime vrea să treacă cu infanteria în Gaza, o treime vrea doar cu avionul, şi o treime nu vrea să treacă deloc.

Ce-or fi făcînd americanii? Obama! Deşteptarea, maică! Aici bunicuţa ta din Kenya! Cum care!? Putin, bre! baletul mare din Moskova! Nu te face că nu ştii… Prima la stînga, după Alaska, vorba lui Pallin, frumuşica aia de acum patru ani!

Reclame

4 gânduri despre &8222;A şasea zi fără Obama&8221;

 1. Ai răbdare puțintel bre Vindecătorule!
  Vorba deșănțată și parafrazată a lui Hussein O.B. „Ce e mai bine, doar de acum încolo vine!”, e pe drum.
  Prima, la 180 de grade! 🙂

 2. „Israel in Romania” a postat:
  „Israelul a trimis ieri (18 noiembrie) 124 de camioane cu alimente, provizii și echipamente medicale în Fâșia Gaza, în ciuda faptului că în continuare sunt lansate rachete înspre Israel (800 doar în ultimele 6 zile). Guvernul israelian dorește să se asigure că populația civilă primește ajutoare.”
  Ce vreau sa spun e ca, Israelul e cred singura natiune care face acest gest de-a proteja civili de nesabuinta politicienilor. Nu ma mir ca evreii isi iubesc asa de mult tara! ei sunt cu adevarat patrioti si sunt capabili si constienti ca pot muri oricand, luptand pentru libertatea ei…

 3. Da, de acord cu Viorica!
  Nesăbuință, cruzime, maleficiu… Numele tău e Hamas & Djihad !
  Să instalezi tu rachete în inima cartierelor de civili; să pui pe linia întîi a frontului dezinformării cadavrele și urletele disperate ale văduvelor și orfanilor; să fii tu primul care lansezi rachetele ,ca apoi să faci pe victima… Toate acestea fac din conflictul din Orientul Apropiat un teatru mai mult decît tragic: unul absurd!

Comentariile nu sunt permise.