Reparaţii

Au dispărut de pe blog postări mai vechi, ba chiar categorii întregi (ex. MatrixEvanghelia, Portocale mecanice) de care nu mă mai simţeam nicicum atras. Au fost (şi poate mai sunt) unele în care îi scriam dlui Mănăstireanu nu mai ştiu ce chestii „zdrobitoare”: nu mi s-au mai părut importante (probabil nici n-au fost), aşa încît le-am şters (dacă au mai rămas, în zilele şi săptămînile următoare le voi arunca  şi pe ele la coş).

Am păstrat varianta în care Dănole şi Fraţii Străjderi au contribuit la amuzamentul meu şi  Halamaua (o anagramă a cuvîntului mahala), locuri în care mă simt ca peştele în apă. Dintre postările foarte vechi am aruncat pe acelea în care făceam băşcălie de Adi Vidu şi de Radu Gheorghiţă (scrise cu ocazia vechilor discuţii despre securiştii de la amvon). Timpul a trecut, de securişti nu ştiu să se fi ales ceva, aşa încît reacţiile mele mai vechi nu mai au niciun sens. Vor rămîne, însă, toate postările legate de Iosif Ţon şi de cazul de la Sibiu-Tanacu.

În decursul anilor, în multe privinţe, părerile mele despre unul sau altul s-au mai schimbat, s-au mai nuanţat, iar multe din reacţiile pe care le-am avut atunci îmi par acum (şi unele chiar au fost) disproporţionat de dure (postarea despre Beni Fărăgău, de ex.) . Blogul m-a ajutat să-mi cunosc limitele (multe şi mari) şi să lupt (de multe ori fără rezultat) cu defecte mai vechi.  Ce am dat la gunoi e bun dat şi sper ca în viitor, cît va mai îngădui Dumnezeu să fim împreună, să nu mai fie nevoie să-l umplu prea des.

Îmi cer iertare dlui Alin Cristea, cel care mi-a amintit de un comentariu mai vechi legat de viaţa sa personală şi pe care l-am permis pe blog. Nu ştiu dacă prin acţiunea de curăţire l-am făcut să dispară (operaţiunea, după cum am spus, nu s-a terminat), dar promit, atîta cît îmi stă în putere, ca lucrurile să nu se mai repete. Blogul Seminţe pentru Papagal va rămîne, pentru că e din familia Străjderilor şi a Halamalei, adică spaţii de joacă şi de fantezie.

Reclame

23 de gânduri despre &8222;Reparaţii&8221;

 1. Buna idee.
  Cred ca am sa te urmez. Ma gandesc uneori ca sunt chestii in care am fost extrem de dur si in care nu ma mai regasesc.

 2. Răsvan, am – deocamdată – o singură întrebare: unde este cel dintâi articol pe acest blog (se intitula “Fiţi numai ochi pe Pavel ăla….” – Introducere şi era postat la 13 ianuarie 2008 -> „reparaţiile” venind, deci, după cinci ani de „activitate”)? Mă gândesc că fiecare blog trebuie să aibă un articol de început – altfel, pare totul prea repede pornit.
  Dacă nu-l mai găsiţi, vi-l pot trimite pe mail.

 3. Am să răspund semnelor de întrebare (în cazul în care le veţi formula) şi în măsura în care mă voi pricepe să o fac.
  Mulţumesc şi pentru Străjderi: am corectat.

 4. Bine faceti. Ne mai pocaim si noi. Si mie imi pare rau de multe replici prostesti de-ale mele. La pareri ramin probabil neschimbat.
  S-aveti parte numai de bine ca blogar -in anul acesta!
  Ca veni vorba de schimbari….
  A fost recent pe la noi Beni Faragau cu „Taina nasterii din nou”. A fost o conferitna mai reusita decit altele poate si pt ca a fost pragmatica: pocainta, judecata, avertizari, incurajari, etc, Beni parea putin schimbat: adica om asezat care a ajuns la convingeri, mai putin dispus sa polemizeze, mai tolerant fata de alde mine (calvinist-dispensationalist…). A aparut insa ca intotdeauna: serios, pregatit si competent fara teama de-a spune de la obraz celor prezenti. In idei a ramas -in mare- acelasi. Ceva a adaogat nou…Si evident nu i-a ajuns timpul desi ce-a ramas pe dinafara era foarte interesant ca titlu.
  Intre timp a plecat la Domnul unul din putinii mosisti ramasi in viata, Aurel Mladin. E destul sa spun ca i-a ramas porecla „fratele harul”. A fost un pocait de rara spontaneitate care si-a trait viata cu bucurie. Un pastor prezent la privaghiul lui A. Mladin a spus: „de mult n-am mai ris asa la un priveghi”. In general, la inmormintarile moisistilor e relaxare, nadejdein revedere si inviere, bucuria Domnului si multa cintare (unee scrise in inchisori, dar nu numai). I-am spus pastorului respectiv: „v-ati si bucurat sau ati ris?”… Era una din intrebarile lui Mladin pt noi cind eram tineri. Ce-o sa ramian in urma mea? In urma dvs ramine un blog curatat.

 5. Draga Doru,
  Ai amintit de Aurel Mladin, la inmormantare a fost si Aron Mladin,
  nu prea cunoaste pe nimeni, dar zambetul este acelasi.
  Intr-o miercuri seara in anii aceia frumosi, nevasta mea a avut o surpriza pentru frati; o facut niste mamaliga si pancove, partasia s-a prelungit peste ora obisnuita.
  Daca as face efort sa-m amintesc spusele lui, ar fi putine lucruri, dar acel salut cu HAR! este ce ramane inca de patruns, ca acolo era ceva dincolo de cuvinte.
  El comunica foarte mult fara cuvinte, ceea ce noi numim mireasma de la ceva spre ceva… Vorba lui Florin, oare cine ii va lua locul?

 6. Dragă Mitică, sunt de acord cu tine, dar nu vreau să explicitez la ce şi cîte mă gîndesc. Pentru că ce poate fi mai plăcut decît să laşi descopere fiecare ce-ai vrut tu să spui? 🙂

 7. „…am facut si eu o ‘reparatie’in 31 dec.2012!Senzatia de dupa a fost o…usurare!!!”

  Dragă Teo, nu ştiu ce-aţi făcut dvs. atunci, dar o uşurare cu trei semne de exclamare n-aş fi avut decît dacă aş fi sters blogul de tot. 🙂

 8. Domnul să te binecuvânteze, Răsvane, din plin și cu de toate cele bune și durabile, să te țină tare și moale în același timp pentru El!
  Poate că ușurarea cu trei semne de exclamare poate veni și altfel, fără ștergere de blog, cu lăsarea Lui să preschimbe în Bine ceea ce n-a fost sau a fost mai puțin.

 9. Stergerea de blog e ca o formatare de disk, seamana cu primele zile la facultate in primul an, nu ai gresit cu nimic, nimeni nu stie cine esti, everybody’s happy, seamana cu aruncarea unor epoleti la gunoi. O spun ca din proprie experienta 😀

  God bless you draga Rasvan si un an rodnic in tot ce ti-ai propus 🙂

 10. Daca ati aruncat si Matrixevanghelica, in care eram prins si eu, nu mai am in ce sa fiu prins.
  Ca tot vine primavara si fiecare trebuie sa ne primenim ograda.
  Sanatate, sa aveti si de unde da!

Comentariile nu sunt permise.