HALAMA (11) Meteorită

Petrascu-Casa-TaraneascaPrăbuşirea lehamitei cosmice peste maica Rusie a dat fuiori lungi şi reci pe şirul  spinărilor din halamaua noastră. Dacă cerul se răceşte cu noi şi ne strănută un gorgorit similar? Iar ne dispar dinozaurii credinţei şi alunecăm în mătrăguna fricii, zdrăngănind, din traversă în traversă, pe calea biruinţei liberale?

Calicii noştri se bat pe cuvinte la gurile de intrare ale calicilor lor. Vrînd să scape de sfîrşitul lumii, Baba Heloisa a descoperit că ultima suflare pe bază de răşină zburleşte zimţii de la cauciucurile de primăvară cu care poţi zbura departe fără nicio pană la aripă. Lanţul căzut eliberează pedala de orice constrîngere. Spiţa devine inutilă, iar accidentele din înţepături, muşcături, venin de fiere cu pietre şi pereţii îngroşaţi se vindecă cu guma de mestecat marca “Versetul”, lipită unde trebuie şi la cald. E bună şi la masajul gingiilor hămesite după adevăr, la bătături de limbă şi puşchea vulgaris.

În mare, ne zbatem toţi între viaţa de aici şi viaţa de dincolo, consumînd din contul împrumutului cu buletinul de la banca veşniciei. S-a interzis şi Iluminismul stradal, după ce s-a dovedit că e un curent care trage la credinţă şi acum bîjbîim prin bezna rîvnei noastre.

Ultima descînceală de lapte tare de primăvară timpurie: coperţi de alună brazdă de citit dă să sară blogul la moţul gătit la gîtul strigării fandosit debilă floarea de crevasă înfăşoară milă coasta noastră vouă dă să rupem gurii din plămînul babei la răsfrîntul urii.    

Reclame

2 gânduri despre “HALAMA (11) Meteorită

 1. La rasfrantul urii
  din plamanul babei
  da sa rupem gurii
  coasta noastra voua
  infasoara mila
  floarea de crevasa
  fandosit debila
  la gatul strigarii
  la motul gatit
  da sa sara blogul
  brazda de citit
  coperti de aluna
  de primavara timpurie
  de lapte tare
  ultima descanceala

 2. Corectiune:

  La rasfrantul urii
  din plamanul babei
  da sa rupem gurii
  coasta noastra voua
  infasoara mila
  floarea de crevasa
  fandosit debila
  la gatul strigarii
  la motul gatit
  da sa sara blogul
  brazda de citit coperti
  de aluna
  de primavara timpurie
  de lapte tare
  ultima descanceala

Comentariile nu sunt permise.