Metilotest

Un supercomputer din oraşul nostru a sucombat, în ciuda previziunilor de viaţă lungă pe care toţi savanţii din zonă le făcuseră. Supercomputerul arăta cu mult mai jigărit decît s-ar fi aşteptat cineva, luînd în considerare vîrsta în sine. Privit prin prisma datelor sale tridimensionale, configuraţia nu depăşea mărimea unui exemplar de talie mijlocie.

A fost prototipul cel mai rezistent la aplicaţii pe bază de alcool metilic din toată zona de nord-est a văii foamei, fiind testat rezistent la toate produsele autohtone, începînd cu cele de uz sanitar şi terminînd cu cele de mecanică agricolă şi stropirea pomilor cu parfum organo-fosforat. Supercomputerul era construit după prototipul clasic, de primă generaţie, tip Adam & Eva, dar fără comunicare wireless prin rugăciuni, fără Sfîntă Parolă şi fără cont deschis în cloud-ul veşnic. Contrar teoriilor care susţin că a existat o evoluţie în ceea ce priveşte hardware-ul supercomputerelor, de la cele stil maimuţă la forma celui ce vă scrie, noi nu împărtăşim aceste concluzii. Cu softul da, suntem de acord, de unde şi vorba, alea softua est!, deşi şi aici, cu excepţia deodorantelor şi a pastei de dinţi, asociate obiceiului de a stropi, zilnic, aparatul cu apă pe dinafară, stupefacţii majore n-au avut loc în mentalul individual şi colectiv al supercomputerelor. Ecleziastul afirmînd, de nenumărate ori, de altfel, că nu e nimic nou în lumea derivatelor pe bază de atomi de carbon, cu sau fără implant dumnezeiesc de suflet. Învelişul, de altfel extrem de important în cazul de faţă, nu a suferit nici el mari modificări de-a lungul vremurilor, deşi s-ar părea că o plimbare de patruzeci de ani prin pustiul Sinai ar influenţa în mod clar şi negativ capacităţile înnăscute de touchscreen a supercomputerelor din ziua de azi, chiar şi a celor cu tot Android-ul acasă. Cu alte cuvinte, existau premisele ca oraşul nostru să se bucure în continuare de jocul preferat “de-a samariteanul milostiv”, care consta în a aduce la reparat, zilnic, dacă nu chiar de două ori pe zi, supercomputerul care mergea exclusiv pe bază de alcool medicinal şi tehnic. Din nefericire, după un contact prelungit cu sursa de alimentare, supercomputerul s-a scăpat pe sine cu unitatea optică de o piatră rudimentară, aflată de la bun început în atelierul în care Dumnezeu a făcut, pe cheltuiala Sa, lumea, numită de necredincioşi mama natură, cu tot ce-i în ea. Aflînd că, în Elveţia, pe-un picior de rai, s-ar fi început construirea unui creier artificial, care să fie supus tuturor investigaţiilor omeneşte posibile, ne înscriem pe lista de aşteptare, noi avînd deja o vastă experienţă în testarea etanolică a celui uman.       

Reclame

7 gânduri despre &8222;Metilotest&8221;

  1. În anii ce urmează, este foarte probabil ca IBM să continue să reducă dimensiunile supercomputerului Watson şi să-l facă totodată mai accesibil. În următorul deceniu, această tehnologie are potenţialul de a deveni un produs de masă, oferind oamenilor din toate categoriile sociale acces direct la un supercomputer cu o capacitate uluitoare de a gestiona date complexe şi care ar deveni tot mai eficient de la an la an, graţie experienţei practice.

  2. Hm, Răsvane! Creierul meu trecu testul alopat, așa că artificialul va rămâne în continuare artificial pentru el.
    Dar dacă iau patru oameni supercomputerul și-l coboară prin acoperiș pentru reparații capitale?

  3. Domnule dragă, frate, stimate doctor, Răsvane, sau cum să mai zic, de ce nu vrei matale să scrii o carte? Faptul că n-o faci devine deja un soi de crimă împotriva umanităţii (considerând că umanitatea se calculează doar pe baza prezenţei a ceva mai mulţi neuroni în mişcare, ceea ce înseamnă deja un cerc destul de restrâns) ! Am să te sâcâi cu întrebarea asta (şi iertare pentru tutuială!) până vei pune mâna pe pană! Aştept fiecare articol cam la fel cum aşteptam pe vremuri pe cineva cu bucheţelul ţinut stângaci la spate, ca şi când…

  4. Dragă Marinel, fratele meu şi domn, ca să scriu aşa ceva trebuie să mă mai veselesc o vreme şi la un soroc, ca la un făcut, o să mă ia Domnul, o să mă pună în cartea Lui, ca pe un scaiete în ierbar şi o să mă preseze pînă mi s-or usca ţepii de pe limbă. 🙂

  5. Mai ales că spaniolii zic acum că Messi a fentat şi fiscul cu cîteva milioane de euro… 🙂

    Neymar!!! Doamne, ce dribling a inventat ieri la golul doi dat de brazilieni mexicanilor!

Comentariile nu sunt permise.