Uameniii buni, zînbetul şi atmosfera

Dacă mi-aş fi pus mintea, cred că toată ziua aş fi citit numai versete. Dar nu oricum, ci ambalate în formă de inimioare, de peisaje cu cascade, munţi înalţi şi plaje imense.

Soare peste tot, păsărele frumos colorate, copii rozalii şi fete cu veşmintele bătute de vînt, de un soi de zefir, ca la Botticelli. Cred că dacă s-ar mai inventa un Savonarola al internetului, prima victimă ar fi facebook-ul.

Acolo găseşti cele mai năstruşnice bijuterii, drăguţe, tandre, joviale.

Cea mai tare a fost imaginea unui tînăr bărbos care voia să-L reprezinte pe Isus, ca tapet al unui smartphone, iar sub el, două butoane, unul roşu, altul verde. Ideea era să-l accesezi sau să-i dai delete. O teologie mai simplă ca asta nu se poate!

Dimineaţa, dacă reuşesc să trec peste bariera de corali a versetelor, dau cu ochii de diverse doamne, trecute bine de prima tinereţe, care-şi fac poze cu telefonul. Distanţa fiind prea mică, apare nefericitul efect al erorilor de perspectivă şi, implicit, nasul devine mai lung, ochii sunt mai mari, iar camera, eventual bucătăria, devenită studio foto ad-hoc, are un aspect de hrubă cu un aer tragic.

Seara, lucrurile se repetă, cu aceleaşi personaje, în ipostaze aproape identice, eventual luminate de neon, care dă zîmbetului lentoare şi tenului o tentă de un verde putred. Dialogul poate fi aşa (păstrînd grafia originală):

EA: Zîmbetul este singura bijuterie pe care o port. 

EL: Atit de accesibila si ieftina si totusi de nepretuit!

O PRIETENĂ: NU NUMAI ZINBETUL DAR SI BUNATATEA!!NU VA FACETI PROBLEME. UAMENIII BUNI SE CUNOSC. SI CHIAR DACA ATI AVEA NUMAI ZINBETUL SI. IMEDIAT SCHINBA ATMOSFERA IN VIATA UNEI PERSUANE.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Uameniii buni, zînbetul şi atmosfera&8221;

  1. Parcă mă așteptam ca și atmosfera să fie atNosfera. La care să-i răspund cu ceva combinație de traducție: „pe noi să ne ferești.” 😀
    Ce să mai spun? Persua…siv!

  2. Da, şi eu mă aşteptam, atmosfera fiind un cuvînt cam lung, iar n-azalizarea fiind evidentă. 🙂
    Mie-mi plac şi complimentele paradoxale, pe muchie de cuţit: zîmbetul, bijuterie ieftină şi de nepreţuit. Amarcord! 🙂
    Îţi dai seama cu cîţi prieteni (şi mai ales prietene! :)) rămîn eu după chestia asta? 🙂

  3. Draga Rasvan, fericirea lor nepretuita sade intr-un zambet si in increderea ca este prieteni multi in lumea asta care-ti vrea toti binele. :):):)

Comentariile nu sunt permise.