Cronici mondene (94) L-a refuzat Cristian Ionescu pe Crin Antonescu?

Incredibil, dar adevărat: imaginile cu vizita pe care a făcut-o Victor Ponta şi grupul de apropiaţi la Chicago, înainte de alegerile parlamentare de anul trecut, au apărut acum cîteva minute la emisiunea domnului Andrei Bădin de la B1 TV.

 

Contextul: posibila călătorie a lui Crin Antonescu în Statele Unite, unde emisari de-ai săi ar fi luat legătura cu neoprotestanţii din Chicago, cei care l-au primit şi pe domnul Ponta. Aceştia ar fi refuzat să îi faciliteze o întîlnire cu cei din comunitatea neoprotestantă respecivă.

Domnul Crin Antonescu a intervenit la telefon în cursul emisiunii, fără să se pronunţe în mod clar asupra acestui aspect. Nu a negat că, în viitor, ar putea avea loc astfel de tentative, deşi la ora actuală nu are o agenţie de PR care să facă lobby pentru el în SUA, în vederea alegerilor prezidenţiale din România.

Discuţiile s-au purtat în stilul de cafenea agresivă pe care îl abordează, de obicei, domnul Bădin, ton care a reuşit să-l supere, pînă la urmă, pe Crin Antonescu.

În urmă cu un an, l-am felicitat pe pastorul şi prietenul meu Cristian Ionescu pentru eleganţa cu care a primit grupul de parlamentari români condus de domnul Ponta, în ciuda mîrîielilor băsiştilor evanghelici de pe la noi.

Acum, îmi permit să-l întreb dacă ştie ceva de vizita lui Crin Antonescu în Statele Unite şi dacă a fost contactat de emisari de-ai acestuia în vederea unei viitoare întîlniri la Chicago, în biserica Elim, cu românii credincioşi din adunare. 

Reclame

20 de gânduri despre &8222;Cronici mondene (94) L-a refuzat Cristian Ionescu pe Crin Antonescu?&8221;

 1. Sunteţi un dulce, dar Crin Antonescu nu e Victor Ponta. 🙂 Deci, prietenul dv. n-avea cum să refuze ceva nesolicitat. 😉
  Am să fiu sinceră cum mă ştiţi, m-a deranjat faptul că prietenul dv. i-a pus pe Ponta plus delegaţia de demnitari ai României să se ridice. S-ar fi ridicat singuri, aşa cum dictează legile politeţii când eşti prezentat undeva. Faptul că le-a cerut explicit să se ridice mi s-a părut o impoliteţe nu doar la adresa oaspeţilor, ci şi sau mai ales, la adresa României.
  P.S. Eu nici măcar n-am B1 în memoria televizorului.

 2. Dragă Roxana Iordache, sunt de acord cu dumneavoastră: Crin Antonescu (pe care l-am votat şi-l simpatizez, deci nu pot fi bănuit de subiectivism în ceea ce scriu :)) nu e nici pe departe un alt Ponta. Prietenii ştiu de ce. 🙂
  Apoi, am avut un meci lung cu pastorul penticostal Cristian Ionescu de la Chicago, pe bloguri. Am făcut pace şi am şters tot ceea ce am zis urît despre dînsul. Şi, credeţi-mă, cînd mă pornesc, sunt greu de oprit. 🙂
  De atunci îl consider prietenul meu, pentru că ne-am iertat unul pe celălalt şi mi-a acceptat scuzele. Dînsul e penticostal, iar eu sunt baptist, am prieteni şi rude ortodoxe şi-i respect ca pe fraţii mei.
  Modul discreţionar şi nepoliticos în care se poartă în biserică e altă poveste. Sunt de acord cu dumneavoastră că a fost un gest sportiv dar nu prea creştinesc, pînă la urmă, din partea lui, să facă gimnastică acolo cu dînşii.
  Faptul că domnul Ponta s-a mielinizat pe loc şi s-a prelins pe două picioare împotriva gravitaţiei, a fost un gest de mare fizician politic. 🙂
  Vă respect ca pe o mare ziaristă şi v-am citit din 1990, pe cînd scriaţi la „România Liberă”. Am, după cum poate ştiţi, colecţia ziarului din anul acela. Mă băteam la ţară cu idioţii care citeau „Adevărul”.
  Aţi văzut unde a ajuns, după 23 de ani, doamna Corina Dragotescu? Asta e România şi dumneavoastră o ştiţi mai bine decît mulţi, foarte mulţi dintre noi.
  La B1 Tv am ajuns căutînd să văd ce imagini mai dau televiziunile din zonele inundate şi am văzut pe burtieră chestia cu „neoprotestanţii nu-l primesc pe Antonescu în America”, sau ceva de genul. Fiind şi membru al PNL, nu mi-a căzut bine.
  Cred că aici a fost un atac dur la Crin Antonescu, ştiut fiind că majoritatea alegătorilor din România sunt de religie ortodoxă.
  Rămîne de văzut dacă pastorul din Chicago va răspunde sau nu întrebării mele.
  Vă salut cu drag.

 3. Dragul meu Răsvan, eu încă mă recomând ca un degrabă admiratoriu al curentului liberal, parol. Am avut așa un traseu sinuos al simpatiilor încât îmi e rușine de mine cel care, iacă îmi dădură lauri albi la tâmple… 🙂
  Așadar, Crin Antonescu liberalul, dacă are o aplecare către românii frumoși și creștini din USA, este foarte bine pentru domnia sa: are doar de învățat de la astfel de oameni – fiindcă, sper că îți aduci aminte, mai an când vorbeam că românii din diaspora sunt cel puțin, dacă nu unica, parte considerabilă din demnitatea României, o demnitate atât de știrbită de hoția noastră băștinașă și de trădarea la fel ed băștinașă – drogul din venele noastre, poporul get urmaș al imperiului pelasg care a civilizat omenirea domle 🙂
  M-aș fi supărat dacă aș fi auzit par example că, Crin se duce acolo să se întâlnească cu Zamolxe!
  Să așteptăm și să ne rugăm pentru Antonescu, să-i dăm o șansă fiindcă dacă va fi să fie ceva pentru dânsul va fi doar cu voie de Sus, indiferent de ce crede maoistul Barroso și clica lui…

 4. De acord, dragă Daniel. Dar întrebarea era dacă a fost sau nu refuzat? Andrei Bădin (care avea, probabil, sursele sale) spunea că a cerut şi nu i s-a dat. 🙂
  Sper să recupereze Crin Antonescu şi să repare imaginea ştirbită de asocierea (nevoită) cu Ponta şi partidul lui.

 5. Eu cred că ar trebui să i se dea o șansă, iată de ce: începând cu anul trecut, de când s-a instalat noul guvern, Crin Antonescu este singurul care a afirmat foarte demn, cu dârzenie, nevoile poporului român; să ne aducem aminte de episodul cu referendumul când camarila maoistului Barroso a încercat să ne intimideze: atunci a fost testul cu jar (fiindcă va veni și cel de foc) pentru Crin: el a rămas totuși demn, așa cum trebuie să fie un lider al unei națiuni odinioară puternice. Probabil că va căuta susținere – asta nu e păcat dacă și el la rându-i va fi gata să asigure că instituțiile statului nu vor fi cotropite de elemente aliene și anticreștine feroce. Crin Antonescu are o sarcină grea – uite numai la poziția lui vis-a-vis de Roșia Montană: nu așa arată un arivist, fiindcă el știe că riscă totul. Avem însă nevoie de curaj și dacă Crin e curajos, e bine! Și ar fi și mai bine dacă ar căuta doar la Voia Celui de Sus și nicidecum a ”partenerilor” întru pierzania acestei țări!

 6. Hm! Dacă mai îngăduiţi un om cu gândire liberală (precizez, nu un liberal, căci sunt prea multe compromisuri în liberalismul românesc la ora actuală!) aş pune două (doar două din multele) întrebări:
  1. Credeţi că l-a citit Crin pe Max Weber?
  2. De ce ar fi românii din diaspora „partea cea mai considerabilă, dacă nu unică, din demnitatea României? Afirmaţia e puţin cam categorică. Nu de alta, dar sunt destule exemple, şi de o parte şi de alta a „bălţii” care o pot contrazice!

 7. Hm! Subscriu la întrebări. 🙂
  Dacă aş fi în locul lui Daniel, la prima aş răspunde: sper că da, deşi e nu! (Mi-e teamă că nici pe Xenofon nu l-a citit, că era vorba de istorie, materia lui… cenuşie şi obligatorie, nu de sociologie. Prietenii ştiu de ce! :))
  La a doua: e nu! 🙂
  Daniel trăieşte pe undeva prin Oltenia. Şi cum Jiul nu s-a transformat (încă) în Potomac, perspectiva lui e idilică şi, oarecum, scuzabilă.

 8. Dragă Marinel Blaj, am exagerat. Iertare – dar am totuși o scuză – la televizor apar numai aceia care nu fac nimic bun pentru țară și doar pe ei le vedem toată ziua – iată-mă deci rob manipulării TV, cu voia mea. Avem da, oameni buni și între granițe, dar mor repede sau sunt obligați să deie dosul. Răsvan are dreptate să mă ierte și de data asta. 🙂 Cine știe cât prilejuri au să mai hie?
  Apoi… legat tot de chestiunea oameni demni… fraților, ne facem treaba înaintea lui Dumnezeu? N-are să vină nici sponsori și nici camere, asta e clar! Trebuie să fim isteți. Nu știu cine sunt autorii de care vorbești Marinel, fiindcă nu sunt atât de cultivat. Dar fac și eu ce pot și încerc să pun o pietricică, ca un fir de nisip, la temelia demnității României! Am o serie de ”lucrări” în curs asupra unora din afară care ne cred proști dar și împotriva unora dinlăuntru care au reușit să se infiltreze bine în instituțiile statului: nu, Doamne ferește, n-am să-i dau eu afară de acolo! Am în vedere altceva, să-i scape Domnul, pe unii din gheara lor. Fraților, singura salvare pentru România este una singură: toți dintre noi care avem ceva de oferit, să o facem cu dragoste, pe gratis, pentru maica noastră România. Și apoi să-L lăsăm pe Dumnezeu să lucreze fiindcă are El grijă drăguțul, pupa-i-aș tălpile!

  Marinel, așadar… iartă-mă pentru generalizare și îți mulțumesc pentru că mi-ai atras atenția.

  Și ca să termin într-o notă vecină cumva cu articolul, doresc să vă supun atenției ceva:

  Iată ce spune Ron Hubbard în cartea sa ”Bazele Gândirii”, la capitolul ”Civilizație și Sălbăticie” Hubbard scrie: ”Modul de a paraliza o țară în întregime și de a o face imposibil de guvernat va fi de interzicere a educației de orice fel în interiorul granițelor sale și de asemenea fiecărei persoane care locuiește în ea. care dorește să primească orice informație de la oricine despre orice. Pentru a cuceri o țară… trebuie să existe un fel de acord între oamenii înșiși, ca unul dintre învingător și supus. Numai în acest mod se poate cuceri o societate, o civilizație, după cum spunem noi la Scientologie, un joc al pașilor mărunți, fără piedici.”

  Așadar fraților, avem deja o monedă națională care poartă numele de RON: asta ar fi coincidență au ba, nu contează! Contează altceva că, și la noi, guvernarea care devine tot mai imposibilă are la bază lipsa de educație. Cum așa? vă veți întreba domniile voastre, fiindcă pe la noi există multe facultăți, tot felul de manuale, de metode! Ei da dragilor, aici e problema: par example, în unele manuale de istorie de clasa a VI a, Mihai Viteazu e portretizat printre rânduri și printre dinți ca un ins curvar și care nu inspira încredere, în altele dimpotrivă, este ilustrat așa cum a fost întrucâtva! Care e întrebarea mea, mai precis? Dacă din acest noian de diversitate pentru o mulțime de discipline și care la un moment dat se exclud reciproc, dacă din atâtea manuale de limbi străine, cu metode revoluționare(?) de învățare și cu rezultat zero, până la urmă, nu cumva se trezește românul că nu are nicio informație de calitate? Și cum îți poți apăra țara atunci când nici istoria n-o cunoști, și mai ales nici pe aceea a vecinilor, a prietenilor, a dușmanilor de secole! Cum să guvernezi eficient când însuți tu ca prim ministru ești un fiu al debandadei și degringoladei spirituale ce s-a înfipt adânc în glia țării? De aceea spuneam că poate ar fi bine ca, ținând cont de avertismentul meu de mai sus – vezi teoria bolnavă a unui dușman al lui Hristos, Hubbard , Liderii românilor creștini din State, să ia serios în calcul măcar faptul că ei au o putință mai mare de a face ceva pentru România, fiindcă ochiul lor e mai viu! Atenție însă la comunistul vânzător de țară, Băsescu! El va încerca să câștige diaspora! TVR International e cam măsluit și el: România văzută pe acest post tv pare puternică, demnă și sigură. Aiurea!
  Care va să zică neică Răsvane, să-i dăm o șansă și mai ales să-i dea o șansă lui Crin, românașii noștri frumoși din America. A venit vremea ca țara care i-a urgisit să cerșească brațele și mintea lor! Ei sunt ca Iosif al Egiptului, dar care nu l-a uitat pe Iisrail! Sunt mai buni decât noi fie și pentru faptul că au o durere pe care noi nu o avem: durerea vie a faptului că au fost plecat prin țări străine! Vă sărut pe obraji fraților. (PS și pe voi doi vă consider mai demni, mai deștepți și mai buni decât mine, deși sunteți băștinași pe aici cu mine!:))

 9. Daniel dragă, nu e atât de mult exagerare din partea ta cât e sensibilitate a mea faţă de acest subiect. Nu contest multele valori care nu mai trăiesc în ţară, mă doare că şi azi, ca dintotdeauna, adevăratele vârfuri ale culturii şi ştiinţei româneşti au trebuit să plece pentru a fi „băgate în seamă”, dar asta pare a fi, aşa cum spui, punerea de către majoritatea guvernanţilor noştri în aplicare a metodei citate din Hubbard!
  Pentru că ştiu că nu se va supăra Răsvan, am să postez un link la un amar (şi incomplet) articol pe care îl publicam cu ceva vreme în urmă pe blogul meu.
  http://cetateadepiatra.wordpress.com/2012/04/16/tarani-si-taranoi-un-lung-eseu-al-disperarii/
  De ani mulţi istoria noastră e siluită de-a dreptul, cultura a luat-o „la vale” şi se pare că tot ce ar dori să mai mişte în ţara asta trebuie pângărit, fie de politic, fie de sufocarea non-culturii!
  Făceam referire la lucrarea lui Max Weber, „Etica protestantă şi spiritul capitalismului” şi, mai precis, mă gândeam la afirmaţia lui: „Capitalismul nu poate avea nevoie de reprezentantul practic al ‘liberului arbitru‘ nedisciplinat ca muncitor, la fel cum nu poate avea nevoie se omul de afaceri a cărui comportare îl trădează ca lipsit de scrupule” Nu seamănă asta cu ce se întâmplă în România „capitalistă”?
  Apoi, apropo de ce scria Hubbard, ceea ce se cheamă la noi „media” nu asta face?
  Într-adevăr, speranţa e doar la Dumnezeu, numai că, aşa cum spui şi tu, noi, care suntem martori ai Lui, ne deosebim oare de ceilalţi? Mai ales în condiţiile în care, mulţi sunt deranjaţi de ideea de turmă şi le-ar conveni mai degrabă să fim, în loc de turmă, un fel de… oaie mai mare!
  Cât priveşte poziţia politică a diasporei, mă tem că majoritatea a rămas vrăjită de „marinar”! Culmea e că, deşi trăiesc în medii cu mult mai liberale decât noi, ei sunt cei mai puţin liberală în atitudinea politică faţă de România. O parte sunt păcăliţi de propaganda „liberală” a celor din tabăra lui Băsescu, iar cealaltă visează la un soi de „falanster” psd-ist!
  N-aş vrea să comentez şi cum e cu „durerea” celor care trăiesc departe de ţară. O simplă vizită mai lungă pe aici şi… le trece! Nu generalizez, dar în mare parte, dacă vei auzi ceva de acest gen „proclamat” prea tare, aminteşte-ţi de „ţărişoara mea” a lui Caţavencu! Precizez încă o dată, nu generalizez! Sunt unii care suferă cu adevărat! Dar… prea puţini!
  În final, nu te gândi că m-aş fi putut măcar supăra! Aşa că… dragoste, nu iertare!

 10. apropoo de ridicarea in picioare a dl Ponta si a delegatiei acestuia, cred ca dl Ionescu a dorit sa evite o situatie mult mai jenanta aceea in care dl Ponta ar fi putut urca spre amvon/pupitru pentru a-i saluta pe participant.
  Cerand d-lui Ponta sa se ridice in picioare, a stopat astfel orice alte tentative de actiune.

 11. Daraga Marinel,

  iti multumesc pentru raspuns. Am sa merg la acel link indicat de tine. Cat despre amintita °cruciada° a dsitrugerii unei tari, aici as adauga si punerea la Bruxelles, ca reprezentanti legitimi ai poporului, niste fii de gunoieri, niste fii de marinar avand si ei si ele aceleasi calificari ca si parintii lor. Singurul tare a fost Severin Adrian, dar l-au spart aia cu spaga lor…

 12. „Care va să zică neică Răsvane, să-i dăm o șansă și mai ales să-i dea o șansă lui Crin, românașii noștri frumoși din America.”

  Doamne-ajută, Daniel! mai ales după aşa o pledoarie ca a ta.
  Deşi mie tot fraza aia m-a încîntat mai tare: 🙂

  „Și apoi să-L lăsăm pe Dumnezeu să lucreze fiindcă are El grijă drăguțul, pupa-i-aș tălpile!”

 13. „…mmmda iar imi aduci aminte de ce nu imi place Mecca.”

  Atunci poate-ţi place Medina, Claude? Acolo cred că e Lascău şef mare… 🙂

  Nu ştiu cu ridicarea în picioare cum au stat lucrurile, dar a fost de bun augur cu ridicarea la putere care a urmat. 🙂
  Ştii cum se spune despre unul, că are mînă bună. Cristian Ionescu a avut tupeu bun. 🙂

 14. „Pentru că ştiu că nu se va supăra Răsvan, am să postez un link…”

  Dragă Marinel, dacă e să mă întrebi, ai putea să postezi tot blogul tău la mine, că nu m-aş supăra… 🙂

 15. Draga Razvan, dar nu-ti lipseste umorul.
  Se vede deslusit in fiecare din cele trei fraze.
  E adevarat ca Lascau imi e mai drag decat Ionescu.
  „bun augur”? ma doare spatele de cat m-am indoit de acest „bun augur”.
  C.I. are mereu tupeu iar in functie de cum ne pica noua il catalogam: bun / rau; se pare ca tie ti-a picat bine… atunci, de bine sa-ti fie 😉

 16. Claudiu
  La ce foloseste tupeul (probabil pt manipularea maselor) cand este lipsiit de integritate, consecventa si dreptate?!

Comentariile nu sunt permise.