Scrisori interceptate (2)

Dragă Jemniţă, 

Dănole, iubitul nostru comis, a ajuns cu bine din insulele Barbados. Tîrgul l-a primit cu tradiţionalul poulet saute şi l-a invitat la zilele omagiale Ion Creangă, unde s-a citit “Punguţa cu doi bani”, din varianta de criză.

A avut loc o analiză comparativă între cocoşul ortodox şi cel anglican, fără a uita găina evanghelică, a cărei mărgică de credinţă a mutat baba din loc.

Discuţiile s-au purtat într-un misoginism desăvîrşit.

Singura pată de culoare a fost ambasadorul din Coasta de Fildeş, invitatul personal al comisului, care a evidenţiat calitatea femeilor produse în ţara elefanţilor.

Fratele Gladness i-a împrumutat icoana făcătoare de glamour, cu care comisul a făcut poze neclare la toată lumea.

Mai nou e că prin biserici se cîntă muzică decalogică. În bătălia cu păcatul, din cauza zidirii excesive, au recurs la descarcerarea bătrînilor din prima tinereţe.

În sfîrşit, Al-de-Baran, fratele nostru de peste ocean, a descoperit că singura Renaştere adevărată e aia care începe în California şi se termină-n Hawai.

Al tău,

Dămbrînci

Reclame

3 gânduri despre “Scrisori interceptate (2)

  1. Şi, în timp ce scrisorile acestea circulă, în timp ce toată această „mişcare browniană” are loc, într-un camuflaj specific triburilor separatiste de români americanizaţi pentru obţinerea de „recolte” bogate din lanurile băştinaşe, mai marele tribului Tema-Noia şi-a luat şamanii de nădejde şi a făcut o incursiune de iniţiere de vreo lună de zile pe terenul foştilor amerindieni, unde s-au instruit în tehnicile mersului pe burtă în terenul inamic şi ale vopsitului ciorilor în cortul prietenilor.
    Deh, ce ştim noi, dacii… 😀

Comentariile nu sunt permise.