Fiul pădurii

Singurii eroi adevăraţi ai unei vindecări sunt pacienţii. În România de azi, a găsi sumele necesare pentru a fi operat decent, indiferent de ce anume boală sau organ, este un act de mare curaj.

Unii îşi amanetează viitorul familiilor lor ca să aibă ce le pune pe masă salvatorilor de ocazie. Vînd ce se mai găseşte, ce n-au ipotecat, se împrumută pe la bănci, cu speranţa deşartă că le vor plăti, că ceva se va ameliora în ţărişoara pe care au făcut prostia să nu o lase baltă de la prima mineriadă.

Cînd aud de salvatorii de vieţi, de chirurgii care transplantează nu mai ştiu eu ce organe, de indivizii care se duc să le preleveze şi se suie, cu riscul vieţii lor, în cutiile ruginite ale morţii, mi se face greaţă şi lehamite.

E adevărat, oamenii au nevoie de eroi, de modele, de oameni la care să viseze, la care să spere. Da, e un act de eroism să supravieţuieşti în România de azi şi cei care au şansele cele mai mari sunt bogătanii şi nebunii.

Erou a fost şi primul român care a făcut din pet, sifon. La fel de eroic a fost şi pilotul care a zburat cu un coşciug în Apuseni. O potrivire ciudată de oameni, extrem de diferiţi, de la tînăra care n-avea ce să caute acolo, pînă la aventurierul boem de la manşa avionului.

În aceeaşi dimineaţă, mureau, în condiţii tragice, înecaţi în Dunăre, cîţiva copii, aflaţi într-o maşină condusă de un beţiv, fără carnet de conducere. Avea  o maşină puternică, care a rupt parapetul. Dacă era o rablă, nu-l rupea şi scăpau.

Iovan a pilotat o rablă, care a rupt brazii şi inimile românilor. Dacă era un avion, ne rupea nouă gura. De admiraţie. 

Şi, ca-n basme, singurul erou adevărat e pădurarul. El a ucis lupul cel rău care a mîncat-o pe bunicuţă şi pe scufiţa roşie. El a omorît guvernul.

Pădurarul: Ne-a ajutat Dumnezeu şi Maica Domnului să-i găsim…

Moderatoarea: Da, deci tot întîmplarea e la mijloc…

Un Doctor: Să-i mulţumim Pădurarului, că e omul lui Dumnezeu şi de-aia i-a găsit…

Un Politruc: Da, aşa e, Pădurarului, că el e fiul pădurii… 

Reclame

9 gânduri despre &8222;Fiul pădurii&8221;

  1. Interviurile astea nu sunt bune nici de scene de teatru absurd. Fiindcă ar plânge la greu spectatorii. Eu n-am mai putut să-i urmăresc după ce l-au întrebat pe Radu Zamfir dacă i-o fo frică și dacă s-o gândit la fiică-sa când s-o prăbușit avionu.

  2. Vai, Adama, avem reporteri atât de talentaţi şi tu nu-i poţi urmări… Şi când te gândeşti cât transpiră pentru a pune întrebările astea inteligente…

  3. Dragii mei, Pădurarul este cheia problemei. El I-a invocat pe Dumnezeu şi pe Măicuţa Domnului, cînd ăia vorbeau de GPS şi de telefoanele deştepte ale doctorilor. A fost de neclintit. Oricum formulau întrebările, el o ţinea una şi bună.
    Din toată nebunia, Singurul care a ieşit bine la control a fost Dumnezeu. Or, asta nu e puţin lucru. Şi Maica Domnului.

  4. „Singurul care a ieşit bine la control a fost Dumnezeu” -> Dragă Răsvan, nu numai pădurarul a zis ce trebuia: la Realitatea Tv, şi Rareş Bogdan a spus că suntem „ţara lui Doamne-ajută”!
    Doamne, ajută!…. Doamne, iartă!…. Doamne, miluieşte!…

Comentariile nu sunt permise.