Epocalipsă

 

Trupul îşi întinde mădularele, somnoros, în toate direcţiile pămîntului. Ne privim neguros, cu interes, cu suspiciune şi ne spunem bună dimineaţa şi somn uşor, iar cînd ne vedem din nou, dincolo de pîclă, ne ignorăm şi pretindem că nu ne-am cunoaşte.

Filozofi, scriitori, teologi, artişti de tot felul mîrîie nemulţumiţi şi vor să rupă lanţul. Oamenii se scutură unii de alţii, ca firele de nisip de pe trupul unei statui îngropate în timp.

Antropologie, sociologie, liturghie, nu mai ştii de unde să alegi, pe unde să alergi. Visul tău este să găseşti un loc şi să devii lustragiul lui Dumnezeu. Dacă sfinţii s-au încălţat, măcar să le faci botinele cu ceară.

În piaţă te binecuvîntează şi ţi se spune că eşti preţios, dar acasă eşti pus să speli podelele, la care abia ajungi cu nasul, şi visul ţi se crapă ca un călcîi de ţăran fără opinci, după ce a arat, desculţ şi bătrîn, pe cîmpul înţelenit al evangheliei prosperităţii.

Într-un loc îndepărtat, cineva îşi caută pacea, după ce trupul s-a zguduit, epileptic şi convulsiv, strănutîndu-l printre străini.

Pacea se face şi se desface după cum vrea mîntuirea pe care ai cumpărat-o, bine alcătuită sau asamblată în fugă şi de contrabandă, pe vapor.

Ninge cu neprihănire în gît, în timp ce trupul se întreabă, prea tîrziu: Doamne, unde mi-era Capul?

 

Reclame

7 gânduri despre &8222;Epocalipsă&8221;

  1. „Rămasă singură, pe fundul cutiei, pâlpâind firav, era speranţa” – citat aproximativ din „Legendele Olimpului” Alexandru Mitru

  2. „Doamne, unde-mi era Capul?”:O

    „Ramasa singura, pe fundul cutiei, plapand, firav, era speranta…”
    🙂

  3. Scrie doctore Rasvane, ca scrii frumos si dulce la citit. Sper, ca din citi trec pragul usii acestui blog, sa se lecuiasca cit de multi si sa-si gaseasca Capul.

Comentariile nu sunt permise.