Cîinele plagiator

Prezentatorii de la ştirile de dimineaţă de la PRO TV ne-au dat o veste îmbucurătoare: cîinele este prietenul omului.

După cruciada împotriva patrupedelor vagaboande şi muşcăcioase din marile oraşe, aceasta a fost prima geană de lumină pentru bietele animale, vînate ostăşeşte mai ales în tîrgurile unde ele nu creau probleme, circulau paşnic, în grupe mici, în general castraţi şi cu atitudini elegant-placide.

Dar această schimbare de ton nu a venit din bun senin, ci a fost consecinţa unei descoperiri ştiinţifice tulburătoare: aceste animale simpatice pot să despisteze, în fază precoce, cancerul de prostată şi pe cel de sîn, dintr-o listă lungă de boli de care nu-mi mai amintesc.

Cu alte cuvinte, cîinele este un doctor nepreţuit pentru ambele sexe. Vestea vine ca mănuşa, pentru că, nu demult, ministrul Bănicioiu a anunţat care va fi pachetul de bază pentru sănătate, de care ne vom bucura pe viitor, sufertaşul nostru de speranţă.

Cuvîntul de ordine al guvernului este prevenţia. În lipsa medicilor care, de prea mult bine, pleacă unde văd cu ochii, cîinii detectivi sunt nădejdea viitorului.

Îmi amintesc că la armată aveam un padoc de cîini, fiecare avînd grade, în funcţie de competenţă. La şapte ani, dacă era destoinic, un astfel de specimen putea deveni colonel şi primea mîncare aleasă şi stăpîn milos pe viaţă.

Moda cîinilor eroi a venit din maica Rusie, unde celebrii Laika, Strelka şi Belka au ajuns în cosmos înainte de naşterea lui Prunariu.

Parcă văd o dispută între preşedinte şi primul ministru, dacă să-l decoreze sau nu pe Bubico al Papadopolinei, nu atît după calităţile lui, cît după lătrat şi gudurat.

La final, simpaticul nostru realizator ne-a dat o veste proastă: nu orice haimana puricoasă poate să devină doctor. Cîinii sunt special antrenaţi ca să despisteze boala. În cazul prostatei, după mirosul urinii, în cel de sîn, nu ne-a mai zis.

Cum ne-ar sta să avem o facultate de medicină pentru cîini şi un şef de promoţie pe cîinele plagiator?

 

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Cîinele plagiator&8221;

  1. Dom’ doctor, am avut patru câini (un dalmaţian, un ciobănesc german şi doi dogi germani – tată şi fiu) şi şase pisici. Fără doctorate! Toţi au murit de bătrâneţe. N-au apucat cursuri, în afară de cele familiale.
    Totuşi, serios vorbind, înainte de experienţa cu Mihai, una dintre pisici ai fi zis că e un soi de „anexă” la el… Nu se dezlipea de el nici dacă ai fi momit-o cu cel mai super Kite-kat! Interesant!

Comentariile nu sunt permise.