Eu cu cine votez? Turmentat cu apă plată

Nu cred că un candidat, independent sau nu, mai poate schimba ceva în maşinăria drăcească de la Bruxelles. Unul din masonii de frunte, prezent la recenta Convenţie a Marilor Loji Masone Mondiale de la Bucureşti, a afirmat clar: nu ne facem griji despre cei care vor fi sau nu aleşi în Parlamentul European.

Îi fericesc pe cei care mai au iluzii privitoare la cei care conduc lumea. Asta pentru că şi pe mine m-au minţit frumos părinţii că există moş crăciun.

Democraţia e la fel ca moşul, devenit gerilă socialist.

Cu alte cuvinte, nu am găsit niciun motiv care să mă determine să mă duc la vot.

M-a oprit o cunoştinţă pe stradă, la mine, în tîrg şi mi-a zis: avem şi noi un candidat! (Prin noi înţelegea creştinii evanghelici.).

M-a luat aproape şi mi-a spus: îl votăm pe PETER COSTEA.

Asta cine mai e? E de-al nostru, mi-a zis, american, din Texas. E avocat şi plin de bani.

M-am mirat cu voce tare: să se fi terminat faliţii noştri, de-am ajuns să alergăm după ăia de peste ocean?

Remarca mea l-a descumpănit, dar nu s-a lăsat. A plecat fluturîndu-mi din degete semnul victoriei.

Astăzi, am căutat pe bloguri şi, întîmplător, am nimerit peste unul care mă trăgea de mînecă: dacă Peter Costea nu va fi ales, nu e vina celor care-l critică, ci a celor care nu-l aleg. Mi s-a părut logic. 🙂

Tot blogărul scria că n-a primit niciun imbold financiar ca să susţină dreapta cauză a americanului şi că pastorii care nu i-au făcut campanie s-au temut că primarii locali n-o să le asfalteze parcarea din faţa bisericii.

Singurul reper în care mai cred, din punct de vedere politic, ar fi Marius Cruceru, a cărui părere m-ar mai putea urni, vag, să mă duc la vot. (Alternativa e un cîmp de maci şi o strachină plină cu căpşuni, la iarbă verde.).

Or, cu excepţia unei foarte scurte “dări de seamă”, apărută pe blogul Omului Fără Cravată, n-am găsit nimic convingător. Iată ce scria el pe 6 martie 2014:

L-am întîlnit pentru prima oară pe Peter (Petru) Costea Duminică la Aleșd. L-am ascultat cu atenție. Îi înțeleg intențiile. Pare un om extrem de sincer și încrezător într-o minune. Tocmai pentru că prețuiesc valorile pe care dînsul dorește să le susțină și pentru că înțeleg că are prea puține șanse să răzbată în iureșul politic și mediatic de la noi, încerc să îl susțin în felul meu. În ultimul timp m-am ferit de politică. În cazul acesta sînt extrem de curios dacă evanghelicii din România se pot mobiliza într-un astfel de proiect … sau nu … .”

Şi, continua, tot el, într-un comentariu de-a dreptul eliptic:

Onest și deschis și mic în ochii lui. Așa sper să rămînă.”

Nu ştiu dacă Peter Costea a rămas onest, deschis şi mic, pentru că articolul e vechi şi omul se mai schimbă.

Nimic nu e mai emblematic pentru românul ajuns în faţa urnelor decît cetăţeanul turmentat. Pînă în ziua alegerilor, el se întreabă cu cine votează.

Beat fiind, toţi trag de el.

În ce mă priveşte, mare consumator de apă plată, m-am hotărît să nu mă duc la vot.

Aşa că vă rog: nu mă-mpungeţi, c-ameţesc! 🙂

Reclame

11 gânduri despre &8222;Eu cu cine votez? Turmentat cu apă plată&8221;

 1. steUn singur lucru as sune inainte de alegeri. Peter Costea are convingeri crestine; a avut curajul sa fuga din Romania comunista unde nu putea ajunge avocat. La vremea aceea trebuia recomandare UTC iar el era pocait, fiu de pastor. Cinvingerile lui despre familie seamana cu cele exprimate pe acest blog. Sa nu lasam ca dezamagirea sa discrediteze, involuntar, acest candidat. Si eu cred ca nu poti schimba Bruxelul dar convingerea fatalista nu e chair Biblica; crestinii trebuie sa lupte… cu armele luminii.

 2. O chestie hazlie. Romania a mai avut un evanghelic la Bruxelles “la drepturile omului”. A venit in America la intilnirea pastorilor romani unde s-a dat in barci. “Cit sunt eu acolo nu se atinge nimeni de crestinii din Europa”…. Apoi a spus ceva ce l-a facut pe venerabilul pastor Petru Popovici sa amuteasca complet. Europarlamentarul a spus: “acolo [la Bruxelles] si daca minti trebuiea sa minti cu convingere ca sa te creada lumea”…. Bietul Petru Popovici e renumit pt condamnarea aspra a minciunii…

 3. „…trebuie sa lupte… cu armele luminii.”

  Dragă Doru Radu, sunteţi un agent electoral amuzant. Expresia de mai sus, fără să vă daţi seama, este caracteristică unei secte japoneze extrem de periculoase, secta Aum, aia care a folosit gazul sarin la metroul din Tokyo. Ei aveau chiar un Plan Secret al Armatei Automate cu Lumină. 🙂
  Vorba lui Caragiale: Si dă-i si luptă şi luptă si dă-i!

  Democraţia înseamnă şi dreptul de a refuza să votezi. Tot democratic e şi dreptul la opinie, liber exprimată.
  N-am nimic cu candidatul respectiv. Nu ştiu de ce n-a făcut valuri cu un an înainte de campania electorală, de ce nu a fost activ pe vreun blog din State.
  Nu vă supăraţi, dar dacă îmi înşiră unul o sumedenie de bla-bla-uri care sună creştineşte, asta nu înseamnă că merită să mă duc la vot.
  Nu sunt mai fatalist decăt era Ioan, cel care a scris Apocalipsa. 🙂

 4. Eu am luat expresia din Scriptura… Candidatul respectiv nu stiu ce-a facut mai de mult. Vroiam sa spun doar ca pe parcursul vietii s-a dovedit un luptator; daca tot vrea cineva sa intre in politica nu trebuie sa fie un papa lapte. Dar mai trebuie sa fie onest; scopul nu scuza mijloaele. Atit am vru s aspun.
  PS- Cred ca a aparat in procese drepturile crestinesti (daca memoria nu ma insala)…

 5. Dragă Doru Radu, ce luaţi din Scriptură nu folosiţi în politică. V-am dat dovada că serviţi, fără să vreţi, pe necuratul 🙂
  Dacă m-aş fi dus la vot, probabil că pe dl. Costea l-aş fi votat, deşi nu cunosc ce părere are el despre masonerie, Noua Ordine Mondială, Cavalerii de la Malta, Clubul de la Roma, Clubul Bilderberg, Clubul Rotary şi alte chestii de-astea. 🙂
  N-am nimic cu omul, deşi, dacă stau să mă gîndesc, dacă ar fi fost să-l votez pe Marius Cruceru, de exemplu, aş fi făcut-o. Dar, din păcate, el nu candidează. Lasă pe alţii să se bată cu cărămida-n piept de creştini ce sunt.
  Pe mine dl. Costea nu m-a dat pe spate. De vorbe sunt sătul. Din cîte ştiu, avea ce face şi-n State, unde famila e la fel de ruşinată ca şi în Europa. Căsătoriile între homosexuali sunt şi la ei. De ce nu a candidat pentru un loc în Senatul american sau pentru Camera Deputaţilor?
  E adevărat, la noi turma credincioasă e mai ascultătoare şi mai omogenă. Iar dac-o sperii cu Scriptura, se duce şi la strunga votului. 🙂
  Nu sfătuiesc pe nimeni să nu se ducă la vot. Am spus ce voi face eu, ca de fiecare dată cînd a fost să fie. 🙂

 6. Vindecatorule:
  @”Dragă Doru Radu, ce luaţi din Scriptură nu folosiţi în politică. V-am dat dovada că serviţi, fără să vreţi, pe necuratul 🙂
  Din cîte ştiu, avea ce face şi-n State, unde famila e la fel de ruşinată ca şi în Europa. Căsătoriile între homosexuali sunt şi la ei. De ce nu a candidat pentru un loc în Senatul american sau pentru Camera Deputaţilor?”
  Nu stiu de ce nu candideaza-n State. Texas-ul sau are 50 milioane de locuitori si 2 senatori precum Iowa care are doar 500 mii si tot 2 senatori. Ce sanse ar avea sa fie votat de nu stiu cite-jde milioane de texani?
  Dar vreau sa va spun altceva. Crestinul si politica e o relatie complicate. Amindoi am promovat aici amintirea lui Ioan Alexandru, un poet crestin in politica. Cind era IA in Parlamentul Ro, un coleg de-al sau de Parlament –scriitor si el- scria-n presa ceva de genul: “Ioan Alexandru e singur; nu prea si-a facut adepti. Dar oridecite ori vorbeste el de la tribuna se face o mare liniste si ne mustra constiinta” (pe vremea aceea mai aveau)
  Vedeti dvs., e important ca adevarul sa fie proclamat…

 7. Americanii si UE vor sa ne distruga credinta in Dumnezeu, dacii au crezut puternic in Dumnezeu, de aceea au fost atat de puternici.
  Ne-au distrus economic si acum ataca credinta si ridica la rang de zeu pornografia si pe gay.
  Nu inseamna ca apar mafia din Biserica Ortodoxa, sau fatarnicia si bigotismul multora ce isi spun ortodocsi! Votez Capsali! (e cel mai putin … rau)

 8. Ce legatura e intre Peter Costea si Ioan Alexandru ? Ce legatura e intre perioada despre care vorbiti si cea de azi? Pe vremea aceea ma duceam si eu la vot. L-am votat pe Ratiu. Am ziarul Dreptatea din anul acela la mine in biblioteca. Eram trup si suflet cu PNT-CD.
  Au trecut anii. M-am maturizat. Nu inteleg pe cei care matura cerul cu mine ca nu ma duc la vot. Nu e vorba de dvs..
  Oricum, e o zi interesanta si multumesc Domnului ca m-a tinut in viata sa ma pot bucura de ea, departe de urne.

 9. @”Ce legatura e intre Peter Costea si Ioan Alexandru ? Ce legatura e intre perioada despre care vorbiti si cea de azi?”… Legatura era oportunitatea implicarii crestinului in politica pornind de la faptul ca dvs va exprimati scepticismul cu privire la sansede de schimbare la Bruxelles. Va impartasesc scepticismul dar lectia lui IA pare sa fie una de-a proclama adevarul si a nu renunta.

Comentariile nu sunt permise.