Cronici mondene (127) Moftul Peter Costea sub 1%

Acum, că alegerile pentru parlamentul european au trecut, pot să fluier şi eu în biserică, fără să mă acuze sfînţocii că atac biserica şi că sunt agentul lui antihrist pe pămîntul urmaşilor lui Ştefan cel Mare.

E vorba de candidatura dlui Peter Costea, pînă mai ieri un ilustru necunoscut, al cărui singur merit este creştinismul şi cheagul de avere. El a obţinut, (conform datelor BEC făcute publice astăzi, la ora 7), 0,75% voturi.

Un fin observator al vieţii evanghelice, din prezent şi din trecut, a încercat să facă o paralelă între regretatul Ioan Alexandru şi acest avocat din America.

Din punctul meu de vedere, cei doi nu au niciun punct comun. Dacă aş vrea să-l micşorez pe Peter Costea, greu aş fi găsit un personaj mai carismatic decît a fost marele poet român.

Nu mai spun că Ioan Alexandru a fost inima fierbinte a unui partid istoric, PNŢ (devenit, după ’89, PNŢ-CD), (eşuat, ulterior, de pe scena politică, datorită infiltrării pertidului cu securişii din vechiul sistem), în timp ce Peter Costea a avut tupeul, aroganţa, să candideze independent, fără să dovedească prin ceva că ar fi avut calităţi de om politic. Să mă ierte Dumnezeu, dar are faţă de om bleg, lipsit de vînă. Discursul său pro-familia şi pro-viaţă e fix apă de ploaie dacă n-ai boaşe şi testosteron politic. (Cine nu mă crede, să-şi amintească de Băsescu.).

Presupun că omul s-a bazat pe masa de evanghelici români, despre care a crezut că pot fi manipulaţi la infinit. Voturile acestora s-au pierdut, pentru că, din cîte sper şi cred, ele nu s-ar fi dus către socialiştii lui Ponta, ci către candidaţii partidelor de centru-dreapta. Sper ca măcar biserica să nu fi devenit socialistă!

Delirul politic s-a transformat într-unul mistic, aşa cum era de aşteptat. Fiecare ţîşti-bîşti s-a simţit dator să mă informeze că acest Peter Costea ar fi un trimis al Domnului în parlamentul de la Bruxelles şi că orice mormăială dezaprobatoare din partea mea înseamnă trădarea bunei credinţe şi netezirea drumului lui antihrist în lume.

Am fost la fel de scîrbit de campania care a atins şi bisericile baptiste, ca şi atunci cînd Antonescu şi cu Ponta au încercat ceea ce presa a numit “o lovitură de stat”, în vara anului 2012.

Deşi sunt liberal, membru de ani de zile al acestui partid, am scris atunci, cu tot riscul, pe blog, negru pe alb, că nu mă duc la vot şi am avut curajul să explic de ce.

Scîrba pe care am resimţit-o faţă de Antonescu (e adevărat, ceva mai mică decît cea pentru domnul Ponta, Antonescu fiind “de-al meu”) s-a prelungit pînă în ziua de azi.

Acum două zile am spus că nu mă duc la vot, dar n-am vrut să ştirbesc statuia pe care i-au ridicat-o politrucii noştri de ocazie lui Peter Costea, oamenii care folosesc versetul ca slogan politic.

Referitor la ceea ce cred eu despre construcţia masonă a Uniunii Europene şi influenţa ocultă a diverselor cercuri pe care nu le va alege niciodată poporul la urne, am mai scris în alte dăţi. Cine are iluzii, n-are decît să şi le păstreze, dar respectînd punctul de vedere al celor care nu mai cred în moş crăciun şi refuză să se ducă la votul pentru UE.

Votul de la europarlamentare va fi folosit de cercurile politice de la Bucureşti, de maşina de presă şi de televiziunile plătite de diferite trusturi cu interese politice şi economice din ţară şi din afara ei, ca pe un test al viitoarelor alegeri, din care cea mai dureroasă va fi cea din iarnă, cînd candidatul stîngii are toate şansele să preia puterea.

Sper ca, pînă atunci, să le vină mintea la cap şi sfînţocilor noştri pseudo-politici şi să nu-l propună pe Peter Costea “al nostru” şi la prezidenţiale. Se pierd pe apa sîmbetei zeci de mii de voturi de care se va bucura, indirect, stînga baronilor locali. 

www.bec2014.ro wp content uploads 2014 05 Rezultate partiale 07.00.pdf

 

Reclame

9 gânduri despre &8222;Cronici mondene (127) Moftul Peter Costea sub 1%&8221;

 1. Domnule Razvan,
  Citesc cu mare placere misivele dumneavoastra, si apreciez umorul si simtul estetic in care va aranjati gandurile pe tapet.
  Fac exceptie la comentariul scris despre fratele Costea … n-ati fi putut sa puneti la cuptor gandurile pentru inca putin timp?

 2. Poate că am scris prea dur despre dl. Peter Costea. După părerea mea, biserica nu trebuie să facă niciun fel de campanie electorală. Au făcut-o unii din preoţii ortodocşi, în 1990, la ordinele FSN-ului. A fost o ruşine. Am asistat la astfel de scene, în comuna unde eram medic.
  După 24 de ani văd că maşina de vot numită biserică nu mai cunoaşte limite şi nici ruşine. Am citit că pastorii trebuiau să-l susţină pe acest creştin. Nu, domnule, pastorii trebuie să-şi vadă de amvoanele lor, nu de politică, nu de afaceri.
  Am văzut unul care dădea pliante prin biserică, în primăvară. Erau despre candidat. Repet: e o ruşine şi cel care a acceptat să se folosească de acest mecanism ca să ajungă într-o poziţie politică mi se pare la fel de vinovat ca şi amărîţii care-i fac servicii „în numele Domnului”.
  În politică nu există fraţi, poate doar fraţi masoni, domnule Husar.
  A candidat şi a ajuns în parlamentul din România şi un om care a colaborat cu securitatea şi care fusese pastor. N-a mărturisit decît strîns cu uşa, mult mai tîrziu.
  Situaţia se poate repeta acum, numai că, în loc de securitate, au apărut pe piaţă alte forţe, mai ascunse, mai eficiente. Dacă astea au intrat în biserici (şi sunt convins că au intrat), întrebările la care trebuia să răspundă dl. Peter Costea erau cu totul altele.
  Privind pozele acestui domn am tras concluzia că e un tip slab, timid, fără priză la public.
  Eu cred că societatea civilă e singura cale de a amenda clasa politică, din ţară şi din afara ei. A spune că Peter Costea ar fi făcut marea şi sarea la Bruxelles e o propagandă de-a dreptul stupidă, ca să nu spun altfel.
  Repet: dreapta a pierdut voturi şi din cauza lui Peter Costea.

 3. Tocmai subtilitatea si impunerea Voii politice a lui Dumnezeu prin adunari si grupari religioase m-a scarbit si mi-a facut sila sa merg la vot si sa votez candidatul de „trup”spiritual. Sper sa se invete minte pentru urmatoarele alegeri formatorii de opinii si alti pastori sa o lase mai moale cu lobbyul fortat, Avem si noi creiere …si mai trebuie doar sa le folosim. Doar ca pastorasii astia trateaza turmele lui Christos chiar ca niste oi care habar n-au de nimica, si n-au nici o directie si orientare in viata si se ratacesc fara Sfaturile lor.

  Am preconizat si intuit si eu caderea asta naprasnica a evanghelicilor cu Pomul lor laudat.
  Cu respect
  Anti-mason

 4. ,,Se pierd pe apa sîmbetei zeci de mii de voturi de care se va bucura, indirect, stînga baronilor locali. ”

  Chiar asa , daca am sti unde au mers aceste 39443 voturi si cine se bucura de redistribuirea locurilor am trage concluziile de rigoare .
  Acum eu ma intreb : acesti votanti sunt toti evanghelicii care au fost la vot? -nu prea cred.
  Eu cred ca numarul nostru nu poate influenta cu mai nimic scena politica .
  Forta noastra sta mai mult in rugaciunile facute conform mandatului incredintat .

 5. Foarte adevarat Dl. Razvan. Pe data de 14 Mai am trimis un mesaj Domnului Costea. Nu mi-a raspuns, ci dimpotriva a pozat in victima si mi-a facut mesajul public. S-a impuscat singur in picior!

Comentariile nu sunt permise.