Un papă pentru liniştea lor (1) Francisc la Bethleem

Interesantă figură acest papă Francisc, care nu-şi arată anii şi zîmbeşte atît de frumos, cînd se adresează mulţimii cu invariabilul său fratelli e sorelle

I-am urmărit faţa şi în filmele care au apărut după vizita sa recentă la Bethleem şi la Ierusalim. Concentrat, atent la fiecare cuvînt pe care-l rosteau cei din jurul său, decupînd cu priviri dure, ca un bisturiu bine ascuţit, faţa celor doi mari rabini ai Israelului. 

Presa a scris cu litere de-o şchioapă că papa Francisc a făcut un gest istoric pentru pacea dintre palestinieni şi israelieni. Un papă care ştie perfect cum să se folosească de toată recuzita pe care i-o oferă Biblia. Mesajul de pace a fost dat la Bethleem, locul de naştere al Domnului Isus. 

De acolo i-a invitat pe Mahmoud Abbas şi pe Shimon Peres să urce la Vatican, pentru a se ruga, împreună cu el, pentru ca Dumnezeu să le ofere, în dar, pacea. 

„Vă ofer casa mea, Vaticanul, pentru a ne întîlni în rugăciune.”, le-a spus papa celor doi. 

Preşedintele palestinian va ajunge la Vatican pe 6 iunie şi va fi urmat, cît de curînd, de cel israelian. (E de notat că mandatul  preşedintelui  Peres expiră pe 27 iulie a.c., aşa încît vizita sa va avea loc, probabil, tot în luna iulie. ). 

Caracterul de unicitate al acestui mesaj rezidă în angajamentul total al papei în acest demers,  scriind o filă importantă într-un dosar devenit istoric. 

„Toţi ne dorim pacea.  Mulţi oameni o construiesc în fiecare zi, prin gesturi mărunte, numeroşi sunt aceia care suferă şi duc cu răbdare eforturile numeroselor încercări de a o construi.”,  a spus Francisc.  

„Avem datoria de a ne face instrumentele şi artizanii păcii, înainte de toate prin rugăciune”, a mai spus el. 

Cît de credibilă e instituţia Vaticanului pentru unii, nu ştiu. În ceea ce mă priveşte, am mari rezerve şi mari îndoieli în acest sens. Îmi răsună, încă, în minte, zicerile fostului papă, Benedict al XVI-lea, despre necesitatea instaurării unui guvern mondial. Nu-mi amintesc ca papa Francisc să-l fi contrazis ulterior. Demersurile sale s-ar putea să fie doar o nouă treaptă săpată spre acest altar, pe care va trona, în final, Antihrist.  

(va urma) 

3 gânduri despre &8222;Un papă pentru liniştea lor (1) Francisc la Bethleem&8221;

  1. Neindoielnic Vaticanul este the harlot care s-a imbatat cu sangele a 9 milioane de martiri cei mai multi fiind sfintii Domnului. Pentru o peroada de la revolutia franceza acest vampire a supravietuit ranit de autoritatea civila a guvernelor. Dar acum Vaticanul isi reface „sanatatea” prin acest Francis care atrage masele prin figura sa carismatica si mesajele sale pro-saracime-marxiste in vederea unei cooperari cu puterea de stat a Germaniei-Europei de vest catolice pavand drumul inscaunarii adversarului Domnului. Ceea ce este hazliu pentru mine este faptul ca Domnul rade deastfel de scheme omenesti pe scaunul de domnie pe care Tatal L-a asezat ca urmare a ascultarii pana la moarte pana can Tatal ii va pune toti dusmanii la picioarle Sale.

Comentariile nu sunt permise.