O maşină de albit trecutul. Daniel Brânzei despre Ion Columbeanu

Pe zi ce trece, Daniel Brânzei continuă să mă uimească.

Într-un lung articol de pe blogul personal, pastorul româno-american din California ne face o descriere edulcorată a unor ani siniştri din istoria României.

În centrul memoriilor sale este nimeni altul decît Ion Columbeanu, tatăl lui Irinel Columbeanu, fost comunist încă din perioada stalinistă a anilor 1947-48, cunoscut sub numele de “tovarăşul Ion”.

Atunci cînd tovarăşul Ion făcea pe activistul, floarea României era aruncată în închisori şi murea, ulterior, acolo. Începea cea mai cumplită perioadă din istoria modernă a României.

Cariera acestui individ, la fel de sinistru ca toţi cei care au contribuit, după puterile şi priceperea lor, la bunul mers al lagărului comunisto-securist din ţară, o puteţi citi AICI. După ’89, vechii comunişti şi securişti au devenit prosperi oameni de afaceri, „misterii” noştri de carton şi de tranziţie. La vremuri noi, tot noi! suna lozinca. 

În istorioara lui Daniel Brânzei lucurile nu stau deloc aşa.

Încercarea domniei sale de a trişa istoria este cu atît mai penibilă, cu cît îl spală politic retroactiv pe “marele tovarăş”, devenit, sub pana sa, “Mister C”, numindu-l “tehnocratul” din vechiul regim:

Era un ,,tehnocrat“, un secretar de stat care trudea în spatele ,,ideologilor politruci“, ținând România în spate, dincolo de toanele ,,conducătorilor“.

Sub eticheta de “tehnocrat” s-au ascuns, ani de zile, multe alte figuri sinistre ale acestei ţări, care, după lovitura de stat din ’89, au devenit, de-a lungul timpului, marile personalităţi dintr-o ţară jefuită, prădată, acumulînd mari averi, făcute peste noapte, aşa cum a fost şi cazul acestui “Mister C”, alias “tovarăşul Ion”, fiul cu şapte clase al unor tărani săraci dintr-o comună din Oltenia.

Indiferent de opţiunea religioasă de azi a acestui “Mister C”, pastorul Daniel Brânzei se întrece pe sine în mistificarea istoriei, printr-o adevărată manea pocăită.  

Sunt nepotul unor oameni care au fost aruncaţi de comunişti în stradă, în 1948, care au pierdut totul în 24 de ore, toată agoniseala muncii lor, moara şi casele, care au aşteptat, ca tîmpiţii, să vină americanii, care au trăit cu spaima morţii, în acei ani de teroare stalinistă, care au fost alungaţi din şcoli şi trimişi la muncă, pe şantierele tineretului de la Bumbeşti-Livezeni şi pe care numai o minune a lui Dumnezeu i-a salvat de la moarte. 

Poate şi din pricina asta, cînd am citit postarea lui Daniel Brânzei, în dimineaţa asta, după o nesfîrşită zi de gardă, mi s-a făcut greaţă. 

Dacă Hristos ne spală de păcate, Daniel Brînzei le spală unora trecutul.

irinel-columbeanu-templier

ÎN IMAGINE, IRINEL COLUMBEANU, FIUL „TOVARĂŞULUI ION”, ALIAS MISTER C, ALIAS DOMNUL C.  Irinel este făcut cavaler templier, un ordin mason. Maşina lui Irinel Columbeanu o plîngea Daniel Brânzei, pastor baptist, în timp ce se plimba prin capitala ţării cu Irinel Columbeanu, după ’89, cînd Irinel făcea ziua şi milionul de dolari:  „După ce am mâncat, băiatul lui mister C m-a luat la o plimbare ,,prin centru, cu noua lui mașină, un Mercedes 500 nou nouț. Aproape că n-am mai simțit gropile din carosabil. Totuși, am gemut atunci când i-am spus: ,,Dacă mă iubești, scoate mașina asta din România. O distrugi în câteva luni.“ ,,Și ce dacă! Îmi iau alta“.

„Dacă mă iubeşti…” i-a spus Brânzei lui Irinel. Cum să nu vă iubească, domnule pastor? Doar e cavaler, ce pana lui!… 

Reclame

49 de gânduri despre &8222;O maşină de albit trecutul. Daniel Brânzei despre Ion Columbeanu&8221;

 1. „ÎN IMAGINE, IRINEL COLUMBEANU, FIUL “TOVARĂŞULUI ION”, ALIAS MISTER C, ALIAS DOMNUL C. Irinel este făcut cavaler templier”
  O poza face cat o mie de cuvinte. Aceasta informatie a fost omisa in articolul pastorului baftist..

 2. Am postat douä comentarii pe blogul domnului Bränzei la care a fäcut asa de mare alergie la ele cä le-a sters.Argumentänd si sustinänd argumentele mele- prin Cuvänt -cu privire la mäntuirea sufletului el le-a numit teologie romäneascä.Deci tot ceea ce a spus Domnul Isus si apostolii este pentru el teologie mioriticä.
  Iatä ce a postat el pe blog :
  ,,Biblia reduce conditiile mantuirii la credinta din inima si marturisirea cu gura. Eu raman langa acestea. Restul sunt fapte care insotesc mantuirea, n-o conditioneaza.”

  Deci nici vorbä de: sarea pämäntului , lumina lumii , fecioare intelepte de cei care rämän afarä pentru cä au lucrat si färädelege ,nici urmä de posibilitatea cäderii de la credintä,de incercarea credintei mai scumpä decät aurul,de alergarea in urma cäreia poti sä-ti pierzi cununa sau sä ti-o primesti…
  In urma argumentärilor mele insotite de versete Biblice a sters afirmatia lui dar si comentarile mele cicä nu au legäturä cu subiectul postärii si eu le-am fäcut doar din dorintä de afirmare …….
  As putea sä-i spun multe acestui om dar mila lui Dumnezeu este mai mare ca si mila omului .
  Iatä ce vorbeste Domnul:
  Ezechiel:18 21
  Dar dacä cel räu se intoarce de la päcatele pe care le-a sävärsit,si päzeste toate legile Mele si face ce este drept si pläcut,va träi negresit nu va muri
  Ezechiel18:24
  Dar dacä cel neprihänit se abate de la neprihänirea lui si sävärseste nelegiuirea,dacä se ia dupä toate uräciunile celui räu,s-ar putea sä träiascä el oare?

  (S-ar putea oare domnule Bränzei ca un astfel de om sä mai träiascä?)

  Nu ci toatä neprihänirea lui va fi uitatä,pentru cä sa dat la nelegiuire si la päcat;de aceia va muri in ele.
  Vai de cei ce invatä pe altii altfel!

 3. Am avut acelasi sentiment de dezgust cind am citit articolul. Nu incetez sa ma mir: Daca Duhul Sfint este prezent in om cum este posibil ca sa te lase sa o iei razna cu atita gratie in unele situatii. Eram in puscarie la Arad (frontierist) si era acolo un gardian care parea mai de treaba. La observatia mea un puscarias de drept comun mi-a spus: -Asa de treaba cum pare nu gresesti daca ii scoti un ochi sau ii tragi o bataie sora cu moartea….

 4. După ce „Barthuimeu bătea cîmpii” pe marginea cazului Trif (vorba proprietarului acestui blog de acum cîteva săptămîni), iată că după o perioadă de incubație rezonabilă i-a venit rîndul și Vindecătorului să bată pustele prin acest articol.
  Doctore: atenție , e contaminant! 🙂

 5. Stau in biserica linga unul din baietii mei si ghici care e subiectul predicii lui DB?
  A pus pe ecran ce a scris pe blogul lui despre mister C si ma apuca greata.
  El predica si eu cu baiatul meu am citit postarea ta. Pina la urma cred ca ies afara ca sa nu mai fac si alte pacate ca am destule anyway.

 6. De necrezut! Ce e interesant si deopotriva uluitor (aici eu vad mana Domnului) este cum se recunosc singuri, fara sa-i cerceteze nimeni. Bineinteles, recunoasterea nu e pentru pocaina, sunt alte motive…De necrezut, lasi la o parte toata admiratia ce s-a tot cladit de cand eram copil, si ma mir cu glas tare, nici nu-ti mai pasa de nimic…Ati spus ceva parca si de greata?…

 7. ok, sa spunem ca s-a „pocait”. Ce treaba are insa chestiunea cu vilele din poza, iubirea lui Irinel pt DB, gropile, Mercedesul „500 nou-nout” (vrem poza!) si scoaterea lui din tara, hotelele pe unde au poposit si care au fost insotite de tot felul de adjective, etc? Asta-i ciorba comunista de la o posta jumate!

 8. Daca se limita doar la postarea pe blogul lui imi tineam gura. Dar sa abureasca despre asta in biserica duminica seara a fost prea mult. Foarte bine daca s-a pocait dar ca sa declari ca a tinut in spate sistemul ala corupt….pai inseamna ca el era capul rautatilor. Si de unde a avut fii-su bani sa faca milioane de dolari ca doar nu e vreun geniu. E un fustangiu notoriu nici pe departe un tata foarte bun. Trist, cumplit de trist.

 9. Ma iertati, la fratele Daniel e aglomerat, nu mai sunt nici locuri, iar eu n-am nici macar bilet.

  „Frate Daniel,

  Cu tot respectul pt D-voastra de cand eram doar un copil, ma mir nespus de balmesul unsuros in care ati strecurat si bureti nebuni. Sunt din alta generatie si cu toate astea n-as gusta nici „daca-mi taiati capul”, cum am citit in RM ca ar fi spus bunicul cand i s-a cerut sa semneze o hartie.
  Taceam si-mi vedeam de obraznicie daca nu ati fi insinuat ani de-a randul ca unii la batranete isi pierd din calitatile intelectuale. Si asta ca sa poata intelege unul sau altul cum de s-a intamplat metamorfoza fratelui mai in varsta si mentor. Ma tem ca ce faceti acum, fara sa realizati, este ironia fina al lui Dumnezeu, care mai si rade din cand in cand. Ramane acum sa aflam cam care e varsta critica si cat tine.

  Cat despre botezul „Misterului”, e imbucurator, dar ati uitat sa specificati in care din piscinile din imagini.

  Cu drag”

 10. Am citit şi eu, Răsvan, articolul cu pricina. Nu o să-ţi vină să crezi, de două ori! Dacă tu eşti uimit, eu sunt de-a dreptul siderat. Pot să înţeleg ideea bucuriei pentru orice om care se întoarce la Dumnezeu, oricine ar fi fost şi ar fi făcut. Dar nu pot înţelege cu niciun chip „ambalajul” în care ne este prezentat. Pur şi simplu nu ştiu ce să cred. Tu mă cunoşti, nu sunt un om al violenţei limbajului. Sunt foarte înţelegător, împăciuitor cât pot, mă feresc „să trimit eu oameni în iad”, ştiu că Dumnezeu poate şterge cel mai întunecat trecut al unui om, dar de ce să-l readuc în mintea oamenilor şi, într-un fel, să-l justific?
  Provin şi eu dintr-o familie care a fost, de la străbunica şi până la mine, inclusiv, victimă a politicii murdare de după ’44. I-am iertat pe toţi aceia care mi-au otrăvit trecutul şi mi-au afectat prezentul. Dar de ce trebuie să mi-i amintesc din nou, şi încă îmbrăcaţi în mantii albe?
  Pur şi simplu, nu înţeleg… 😦

 11. Dragă Mia, mă bucur că ai scris comentariul. Tu eşti mai aproape de Daniel Brânzei- geografic vorbind- aşa încît poţi „gusta” din plin din zicerile şi prea-zicerile lui. 🙂
  Cum au făcut Columbenii averile colosale? Aşa cum le-au făcut toţi cei din vechiul sistem: prăduind ce-a mai rămas din ţară, după căderea regimului. Cum au devenit mari bogătani Voiculescu, Copos, fraţii Păunescu, etc.
  Ei au ocupat posturi cheie în sistemul vechi, aveau la îndemînă o caracactiţă cu tentacule în toată lumea, care a funcţionat şi după ’89. Au făcut contracte cu statul în mod oneros. S-au folosit de pîrghiile lui Ceauşescu, ale securităţii sale, ca să facă bani pentru ei şi să ungă sistemul corupt. Cu ei a început marea tragedie prin care trecem azi.
  Cît despre Brânzei, apare la lumină o latură cel puţin dubioasă a trecutului său. Contactele sale cu Columbenii dinainte de ’89 de care nu cred să fi vorbit pînă acum…
  Prin intermediul „bunei sale credinţe” şi a „naivităţii” sale, DIE aflase, mai mult ca sigur, cum stau lucrurile şi peste ocean. Ca să-l primeşti în casă şi să-l plimbi pe „dracul” de Columbeanu prin America trebuie sau că eşti credul, sau că trăieşti în altă lume. Securitatea se folosea de absolut tot ce-i cădea în mînă ca să afle informaţii din exterior. Brânzei este tipul clasic de „sursă inocentă”. Un om dornic de mărire şi sensibil la bani, la viaţă de confort.
  După ’89, majoritatea- dacă nu chiar toţi- din mafioţii comunisto-securişti au devenit masoni. Am auzit de undeva că şi fratele lui Daniel Brânzei ar fi mason. Dacă mă înşel, îmi cer iertare.
  Oricum, mi-e greu să cred că Brânzei nu aflase tot ce scriu eu acum în postare.
  Atitudiea lui îmi spune altceva- şi sper să mă înşel-: că a fost obligat, că s-a simţit obligat, ca să formulez altfel ideea, să scrie şi să predice despre trecutul său.
  Pentru că, să fim bine înţeleşi, acolo nu e vorba doar de Columbeanu, ci de Brânzei însuşi, de omul uns cu toate alifiile, de o privire scurtă în tainiţele unei conştiinţe care s-a împăcat şi se împacă cu multe umbre şi chestii dureroase.

 12. Dragă Marinel, nu botezul omului acela e problema, ci mistificarea trecutului, la care paticipă acum Brânzei. Cu chestii de genul ăsta nu te joci! Nu mai spun că e siropos şi greţos!
  După ziua de ieri, mi s-a conturat în minte un cu totul alt Brânzei.

 13. Dragă Viorel (Barthimeu), te rog să nu mai fi supărat! Las la o parte că nici eu nu am scăpat de „mînia! ta şi am luat ca bună postrea în care mi-ai dat cît a încăput. Am tăcut şi-am încasat. 🙂
  Acum, cu Daniel Brânzei: am rămas ca trăznit citindu-i postarea, printre rînduri. Dacă omul e nepreţuit pentru Dumnezeu, pentru oameni fiecare are preţul lui. Acum l-am aflat pe-al lui Brânzei. E de tot jegul!

 14. Normal, Răsvan, nu botezul e problema. Pentru mine, o problemă inedită este, dincolo de lucrurile pe care le remarcă mulţi, că printr-un articol ca acesta împarţi oamenii în două categorii: cei care „dau pe spate”, uimiţi şi încântaţi, şi cei care, îndrăznind să privească din cu totul alt unghi toată treaba asta, ajung să fie consideraţi ca „înguşti, neiertători, duri etc” E corect? 😦

 15. Dragă Doru, tu simţi mai bine ca mine, fiind slujitor al Domnului (şi) de la amvon, ce înseamnă să predici duminică despre Columbeanu, în termenii pe care i-a folosit deja în postare.
  Mă bucur că am scris înainte de a afla că a folosit adunarea ca să inoculeze otrava la predică.
  Sunt cumplit de trist. După Iosif Ţon, Brânzei e cel de-al doilea „om mare” care s-a făcut mic, şi asta nu în sensul de umilinţă. Vorba fetelor romantice de la ţară: un mic nimic ce vrea să-nsemne totul. 🙂

 16. Rasvan, dupa cum stii si ai observat, in ultima vreme mi-am muscat limba si m-am luptat cu mine cit am putut sa nu ma mai iau de DB sau altii. Nu sint eu numita sa contabilizez pacatele nimanui si am zis ca are Dumnezeu ac de cojocul fiecaruia, dar uneori e mult prea mult asa cum a fost in seara asta. Oricum de vreo luna si ceva daca nu chiar 2 ma lupt sa nu scriu despre cel mai urat lucru intimplat la cealalta biserica romaneasca dar uite ca in seara asta nu mai rezist si imi dau drumul.
  O familie din biserica a trecut prin probleme, pacate in sanul familiei, care insa au vrut sa le rezolve si sa se pocaiasca sincer. Au impartasit pastorului multe lucruri crezind ca le vrea binele si ca se roaga cu ei, etc,….dupa 9 sau 10 luni, adica acum o luna si, pastorul a oprit biserica duminca dimineata dupa program ca are de dat un comunicat.
  S-a spus congregatiei ca nimeni nu are voie sa ia cuvantul, sa comenteze, sa intervina etc,….dupa care a „turnat gusa” in fata tuturor, inclusiv a familiei respective, spunind abosolut tot ce i-a fost incredintat, toata confesiunea lor, toate problemele lor,….iti dai seama se josnic a putut sa fie, mai rau ca un popa ortodox care nu da pe afara ce aude la spovedanie.
  Pai sa mai ai incredere in pastori, sa te mai duci sa le spui ceva? Si de atunci tot incearca sa se justifice ca el a facut bine, ca nu e gresit etc…. biserica stia de parte din probleme de la inceput deci nu era nevoie sa li se mai spuna alte amanunte, dar sa umilesti in public niste oameni care au avut incredere in tine, care si-au varsat sufletul in fata crezind ca primesc ajutor intrece orice imaginatie. Sint scarbita.
  Si atunci ce sa ma mai mir de Daniel ca perie pe unul sau altul desi mi-a fost si scarba si greata cind am citit postarea. Cu durere spun ca daca nu as fi avut niste parinti in viata carora am vazut un Cristos viu si adevarat si daca nu as fi avut vreo 2-3 pastori care si acum imi sint dragi si apropiati sufletului meu, nu mi-ar mai fi trebuit crestini si pocaiti in ruptul capului. Si nu spun usor lucrul acesta.
  Chiar daca nu am comentat de mult, postarile tale imi descretesc fruntea totdeauna. Sa ai o zi buna Rasvan.

 17. Dragă Mia, astăzi m-ai „prins” în gardă (de gada la spital vorbesc), aşa că răspund cu întîrziere, printre picături.
  Cazul amintit de tine îmi întăreşte convingerea că nu mai poţi avea încredere în aşa-zişii lideri spirituali.
  În fond, tot dintre ei au fost cei care au trădat la securitate.
  Acum au alte canale, iar cînd nu le folosesc pe acelea, îi mănîncă limba să se „confeseze” adunării. E lamentabil.
  Dragă Mia, ce să facem? Dacă trebuie să rămînem baptişti toată viaţa, ştie Dumnezeu de ce. 🙂
  Mă bucur de cîte ori văd pozele puse de tine pe facebook şi cînd citesc comentariile tale, aici şi acolo.
  Cu mare drag, o zi bună şi vouă!

 18. ,,De necrezut! Ce e interesant si deopotriva uluitor (aici eu vad mana Domnului) este cum se recunosc singuri, fara sa-i cerceteze nimeni.”
  Frate Doru la acest lucru mä gändeam si eu.Nu cred cä un om ar putea sä se batjocoreascä singur in acest fel dacä nu ar fi mäna Domnului la lucru ca sä-l facä de pominä.(Deuteronom 28:37) Atunci cänd dai intäietate unui om din locul unde ar trebui sä dai slavä lui Dumnezeu trebuie sä fii complet in intuneric.Este grav pentru el si nu numai pentru el cäci dupä cum puteti vedea de pe blogul säu ca el are multi adepti.Nici asta nu mä mirä prea mult citindu-i postarea :,,Piscina pästorului” am inteles cä lucrurile nu stau bine deloc in mijlocul frätietätii de acolo.,,Amestecatul apei” functioneazä bine acolo.Si asta nu de acum.Are traditie de vre-o patru generatii.Pe Dumnezeu nu-L poate insela nimeni.Dumnezeu nu se lasä batjocorit.Nu mä bucur deloc pentru starea lor, dar Dumnezeu este drept in toate hotärärile si judecätile sale.Atäta timp cät mai träieste omul se mai poate pocäi.As fi asa de fericit ca fratele Bränzei sä ne uimeascä in acest sens fäcändu-l pe satana sä rämänä de rusine.Doamne ajutä necredintei mele!

 19. Pt. DANUL 77:

  „Sunt uimit de felul “acid” in care tratati realitatile din trecut….”

  La care „realitate” vă referiţi?
  Şi, mai ales, la care trecut? Al meu, al altora? că n-am înţeles…

 20. Pt. Ioan Ardelean: sunt de aceeaşi părere cu dvs., Doru a spus un lucru esenţial.
  Nu ştiu de ce a povestit Daniel Brânzei amănuntele respective. Nu ştiu de ce le-a reluat în predica de seară, din biserică.
  Nu părea să fie o problemă de conştiinţă. Poate că i s-a impus…, nu ştiu. Cînd te amesteci într-o anumită lume, vine o vreme în care trebuie să plăteşti datoriile.
  Asta se întîmplă şi se va întîmpla într-o ţară care nu a rupt-o niciodată radical cu trecutul comunisto-securist.
  N-am ştiut că Daniel Brânzei şi fratele domniei sale au făcut parte, la un moment dat, din această lume. Că au avut contact cu ea. Ca să scrii despre un cadru de nădejde al regimului de teroare ceauşist că era „tehnocrat” şi că a servit ţara e ca şi cum m-ar fi scuipat unul în faţă. Şi nu numai pe mine, ci pe toţi cei care am trăit acele vremuri de teroare.
  Daniel Brânzei e prea inteligent să nu fi priceput ce implicaţii pot avea declaraţiile sale.
  Oricît de proşti i-ar considera pe coreligionarii lui, sunt uimit că a amestecat biserica cu această zonă gri a lumii.
  Este un caz de manipulare grosolană. Toată imaginea publică a lui Daniel Brânzei ar trebui refăcută, recompusă, pornind de la acest episod.
  Nu vreau să fiu tendenţios, dar mă întreb cîte alte faţete mai are statuia lui Brânzei?

 21. Frate Räsvan sä nu uitäm cä noi nu avem de luptat impotriva cärnii si sängelui.Satana cunoaste desävärsirea lui Dumnezeu.De la inceput a rävnit cel räu sä se punä deopotrivä cu Dumnezeu.Si va ajunge dar nu in fapt ci in ochii lumii atunci cänd va sta anticristul inscäunat in Templu , se va da drept Dumnezeu si i se va da cinste de dumnezeu de cätre toate natiunile si religiile lumii in frunte cu evreii.Hristosul mincinos lucreazä cäci timpul este aproape.Trebuie ca sä fie pregätitä in biserici venirea lui.Mai intäi vin apostolii lui ca sä-i netezeascä cärärile.Sä pregäteascä gloatele pentru o nouä evanghelie care nu mai osändeste mändria ,ingämfarea,amestecarea cu lumea.O evanghelie de dezlegare,de eliberare din corsetul strämt si nepläcut(pentru fire) a pocäintei adevärate.Acolo trebuie sä ajungem (dupä Cuvänt) si noi n-o putem opri cäci ceea ce este scris trebuie sä se implineascä.Iatä cä primii ,,apostoli” s-au si arätat ….Ei lucreazä pe fatzä si multi äi urmeazä in rätäcirea lor.Lumea care a fost ,,osänditä” la pocäintä vrea din nou intäietatea.Vrea vitelul ei de aur la care sä se inchine si sä spunä iatä dumnezeul nostru care ne-a salvat de aceastä pocäintä care ne prigonea.Trebuie ca sfintii sä fie prigoniti si biruiti.Sä fie in minoritate.Toate aceste lucruri stau scrise si se vor implini.Tot ceea ce noi numim rätäciri in bisercile de azi este zvärcolirea celui räu care rävneste la clipa biruintei asupra sfintilor.In sfärsit injosirea Numelui lui Hristos fie ea si pentru o jumätate de säptämänä.Nouä nu ne rämäne decät sä iesim afarä din mijlocul lor si sä ne pune la adäpost.Sä fim ascunsi in El…..

 22. Dacă domnul Columbeanu este copilul Domnului, asa cum spune Scriptura va deveni nebun pentru Cristos și va face ce a făcut și Zacheu când a intrat Domnul în casa lui.
  Probabil va face din vila și piscina un centru de odihna pentru copii și bătrânii săraci care nu au bani de pâine, darămite să circule în ultimul Mercedes.
  Tare mă tem că mai degrabă va spune că si Avraam a fost bogat și a fost ales, diferența este că Avraam nu a fost demnitar comunist.
  Partea bună este că omul fiind înaintat în vârstă nu poate fi plimbat prin marele turneu de evanghelizare unde să spună cu lux de amănunte cum fără să își dea el seama a „lucrat” pentru Domnul pe vremea lui nea Nicu. Ce s-ar mai fi mândrit mai marii preoți de la uniune cu asemenea pește barosan și ce s-ar înghesuii fraierii la autografe de la noua achiziție. Doamne bine că am scăpat de asta, și așa sunt destule tinichele, asta ar mai fi lipsit.
  Când vad ca după atâția ani de la mazilirea lui nea Nicu România alege tot corupți și hoți mă cutremur și zic:Doamne în mila Ta dă întelepciunea Ta și poporului român că e criză mare și numai la Tine e scăparea.

 23. „Avraam a fost bogat și a fost ales, diferența este că Avraam nu a fost demnitar comunist.”

  Dragă Corneliu, nu ştiu cum de v-aţi gîndit la Avraam. 🙂
  Sunt convins că Daniel Brânzei ar invoca pe Iosif. Iosif a fost demnitar egiptean (deci ministru la păgîni, comuniştii fiind şi ei păgîni), a avut avere şi putere. A contribuit la ridicarea Egiptului, a fot un soi de „tehnocrat” al faraonului şi şi-a ajutat fraţii.
  Sper să nu facă paralela asta, pentru că Mister C a fost tot timpul un agent al răului. L-aş asemăna mai degrabă cu un ministru nazist, care se apăra, la proces, că el nu şi-a făcut decît datoria. Mă refer la Albert Speer.

 24. Frate Ioan Ardelean, dvs. priviţi problema din perspectivă duhovnicească. E foarte adevărat ce spuneţi.
  „Tot ceea ce noi numim rätäciri in bisercile de azi este zvärcolirea celui räu care rävneste la clipa biruintei asupra sfintilor.”
  Eu merg pe latura practică, mult mai prozaică.

 25. Frate Ioan Ardelean, dvs. priviţi problema din perspectivă duhovnicească. E foarte adevărat ce spuneţi.
  „Tot ceea ce noi numim rätäciri in bisercile de azi este zvärcolirea celui räu care rävneste la clipa biruintei asupra sfintilor.”
  Eu merg pe latura practică, mult mai prozaică. Încerc să descopăr locurile unde Hristos este folosit ca paravan pentru afaceri necurate.

 26. Asta nu e problemă.
  Problemă e la noi la ortodocşi cu proruşii, care denigrează în toate felurile ierarhia BOR şi o fac pe legionarii, doar-doar or crea ceva probleme nouă românilor pe plan internaţional, că apoi ce bine ar veni ruşii şi ne-ar pacifica.
  Proruruşii fac asta lovind tocmai în reperele morale ale poporului român, ştiţi scandalul când bătrânul avvă Justin şi-a sărbătorit ziua aducându-i-se aminte de tinereţile lui, iar unii cu treburi au şi pus pe net filmuleţul, numai ca să facă probleme Ortodoxiei româneşti fâcând astfel jocul ruşilor.
  Aşa că nu vă mai plângeti domnu’ Răsvan!

 27. Da, m-am gândit la Avraam pentru că întotdeauna e justificarea când e vorba despre averea creștinilor, ca a fost demnitar comunist am scăpat-o puțin din vedere.
  Cu Iosif nicidecum nu putem face comparația, prin câte a trecut Iosif până a devenit demnitar în Egipt? Câte ispite a biruit și câtă pâine a mâncat în temniță?
  Dacă se face paralela cu Iosif atunci cu asemenea teologie trasă de par e jale mare.
  Am citit acum câțiva ani autobiografi lui Speer și am rămas cu aceeași impresie, el a fost un fel de „Bunaciu” al nemților, și-a făcut datoria pe când alții doar erau săracii gazați și omorâți.

 28. Absolut tulburator articolul lui Branzei. Si-a lovit imaginea publica cu o racheta aer sol. Nu vad cum si-o va reconstitui din schijele imprastiate la kilometrii distanta. Lumea respectiva este o lume care cere inapoi totul cu o dobanda extrem de mare. Hm, cred ca daca am stii adevarul despre cei mai multi lideri spirituali, ar fi greu sa ne mai frecventam bisericile.

 29. Interesant este sa citesti comentariile, toate pozitive, lacrimoase si admirative la articol. Comentariul meu in care am spus doar ca sint dezgustat a tinut o zi. Acest lucru mi se pare la fel de ingrijorator ca si articolul in sine. Se pare ca DB nu suporta decit „criticile si autocriticile constructive (admirative)

 30. Ma linistesc spunandu-mi, ca suntem in ciurul vremurilor de pe urma, despre care tot vorbim, si zicem ca, mai este pana atunci. Fratele Marcu Nechifor, spunea mereu in predicile lui” sa fim cu mare bagare de seama, pe drumul pe care umblam” si ca judecata va incepe din casa Domnului. Auzim si vedem acum, mai mult ca altadata, cand despre unii. cand despre altii, care cad, ca nu sunt cum credeam noi, oameni carmuiti de Duhul Domnul! Ma linistesc, spunandu-mi ca Dumnezeu nu lasa nimic, sa se intample, ci totul e sub controlul Sau; sa nu ne incredem in oameni, ca vom fi dezamagiti; sa nu ne incredem nici in noi, ca usor putem cadea, spiritual, emotional, financiar. Si cand cadem , ne mai putem ridica, daca ne da Domnul o mana de har, dar daca ne prabusim si tragem dupa noi si pe altii….:((((

 31. Am citit si eu articolul domnului Brinzei si apoi articolul domnului Stoica precum si toate comentariile mai mult sau mai putin indignate si ma intreb: am putea oare sa ne gandim ca acest articol scris de domnul Brinzei reprezinta pur si simplu o izbucnire de bucurie din partea acestui om care s-a rugat pentru Ion Columbeanu, care a incercat sa-i prezinte evanghelia Domnului Isus intr-o vreme in care acest lucru era ilegal si extrem de periculos? Daca ati experimentat vreodata aceasta bucurie poate ca va puteti imagina ce simte domnul Brinzei. Eu inteleg ca articolul poate fi dureros pentru ca am trait si eu in Romania comunista, si ura pentru autoritatile acelei vremi reprezinta o mare problema si pentru mine, cu toate acestea domnule Stoica, de ce refuzati sa credeti ca Dumnezeu ar fi putut sa lucreze prin Ion Columbeanu sau oameni ca el in Romania comunista? Relatarile despre persecutia comunistilor asupra pocaitilor sunt numeroase pentru ca persecutia a fost extrem de dura, foarte raspandita si de lunga durata, insa cred ca nu trebuie sa refuzam sa ascultam istoriile despre binecuvantarile lui Dumnezeu in perioada comunista. Eu sunt convins ca ele au fost chiar mai raspandite si mai de lunga durata, insa nu prea se vorbeste despre ele, iar daca cumva a fost implicat si un comunist de rang inalt in istorisirile aceastea, le dezmintim imediat si le catalogam drept interventii ale masoneriei. Nu inteleg de ce se creaza toate aceste scenarii malefice despre domnul Brinzei. Pentru ca a fost la clubul diplomatilor cu Ion Columbeanu si familia inseamna ca este automat mason? Pentru ca a fost la nu-stiu-ce cazinou sau daca a facut baie intr-o piscina inseamna ca face parte din grupuri subversive sau din organizatii strict secrete carora trebuie acum sa le dea socoteala si de-aia s-a „impuscat in picior” cu acest articol? Spuneati intr-unul dintre comentarii ca „mergeti pe latura practica”, asa ca nu inteleg de ce nu-i dati omului voie sa se bucure cu adevarat de izbanda lui Dumnezeu in viata lui Ion Columbeanu, si sa se bucure in felul lui, povestindu-ne cele cateva intalniri pe care le-a avut cu dl. Columbeanu? Daca ziceti ca-l cunoasteti pe dl. Brinzei, atunci cred ca stiti ca are un mare talent de povestitor, provenit probabil din radicinile sale moldovenesti. Am citit, de asemenea, ca a fost infierat dl. Brinzei pentru ca a povestit acest episod in biserica pe care o pastoreste. Din punctul meu de vedere acest lucru este o alta dovada ca dl. Brinzei a scris acest articol din pura bucurie, vazand modul in care lucreaza Dumnezeu si buneinteles ca a vrut sa impartaseasca aceasta bucurie cu biserica. Si cum sa nu te bucuri? Cand un om care a fost „la putere” timp de mai bine de 40 de ani in perioada comunista, un om care a facut avere pe cai ilicite si pe spinarea oamenilor, un om care a fost partas indirect si poate chiar direct la teribila persecutie comunista asupra crestinilor, un om extrem de bogat, un om care nu se incadreaza in niciunul dintre tiparele noastre de om „pocait”, acest Ion Columbeanu, cum sa nu te bucuri cand un astfel de om il primeste pe Domnul Isus ca domn si mantuitor personal? Eu unul ma bucur si stiu ca si Dumnezeu se bucura. Iar daca as fi fost eu in locul domnului Brinzei la masa de la Clubul Diplomatilor la care as fi avut ocazia sa-mi plec capul in rugaciune inainte de masa, daca as fi fost eu la cazinoul din Statele Unite petrecand cateva zile cu Ion Columbeanu si avand destule ocazii sa-i marturisesc credinta mea in Isus Cristos, si eu as scrie pe blogul meu despre asta si as povesti si eu in biserica daca as fi pastor. Ce se intampla cu Ion Columbeanu este o biruinta a lui Dumnezeu si acest lucru trebuie spus la toata lumea. Cred ca sunteti de acord cu mine, domnule doctor, insa de asemenea mi-e teama ca nu o veti recunoaste pentru ca e vorba despre Daniel Branzei. Am impresia ca-l urati pe acest om. De ce-l urati, domnule Stoica?

 32. Domnule Iliescu, uşurel, frate, că nu ne grăbeşte nimeni. Cine a zis că eu îl urăsc pe Daniel Brînzei?
  Ce mă doare pe mine capul pe unde a băut şi a mîncat Daniel Brânzei cu toţi „pretenarii” domniei sale? Problema era că Ion Columbeanu făcea pe prostul la Clubul ăla, iar Brânzei pe detectivul. Scena era de tot rîsul, Păcat că nu era adevărată. 🙂
  Am spus eu că Brânzei e mason? Dimpotrivă, domnule Iliescu! Am spus că îl cred că nu este.
  Dar, pentru ca să vă ajut să înţelegeţi mai bine cum stau treburile în lumea asta largă, nu trebuie să fi mason, ca să le faci servicii. Unii sunt mai utili din afară, iar Daniel Brânzei face parte din această categoria, fie că ştie, fie că nu.
  Încă o chestie la care nu am făcut referire şi care vă alimentează un discurs de-a dreptul lacrimogen: nu am treabă cu creştinarea lui Ion Columbeanu. Să fie sănătos! Problema era legată de imaginea publică a tipului înainte şi dup ’89, pe care Brânzei o alterează în mod grav.
  Nu Ion Columbeanu e vinovat de asta, ci Daniel Brânzei. El e servitorul imaginii fostului demnitar comunist, ajuns mare afacerist după aceea. El o perie, o pupă şi-o dă cu bronz de sobă, cu lunar.
  De restul nu mai spun. Chestia cu piscina şi alte poveşti nu ţin de postarea actuală şi prefer să nu intru în amănunte. Nu fac subiectul zilei şi nu sunt detectiv ca să stabilesc ce făcea Brânzei acolo şi ce nu făcea. Eu l-am întrebat cu ce bani se bălăcea, nu cu cine lucra, spiona sau mai ştiu eu ce panarame făcea.
  Oricum, mă bucur că are apărători atît de fildeli şi de creduli. Probabil că mai sunt, altfel nu văd cum ar fi putut să se menţină, atîţia ani, în fruntea unui sistem baptist de peste ocean, unde trebuie să tragi odgoanele serios ca să te menţii.
  Or, el se pare că ştie să o facă, iar dvs. sunteţi, probabil, una din marionetele trase de aţe din teatrul iluziilor noastre de pretutindeni.
  Nu vă obosiţi să răspundeţi. Cred că ne-am spus, deja, aproape totul, chiar şi la revedere! 🙂
  La picior arm’, dom’ Iliescu! 🙂

 33. La raspunsul pe care mi l-ati dat, stimate domnule doctor Stoica, nu pot decat sa exclam: „Hai sictir!”, si sa-mi amitesc una dintre invataturile parintilor mei: „te bagi in tarate, te mananca porcii.” Imi pare rau ca m-am oprit la cotetul acesta foarte urat mirositor numit, pe buna dreptate, de un alt ilustru blogger roman, „mahalaua vindecatorului”. E o greasala pe care n-am s-o mai repet. Va doresc in continuare scaldare placuta in rahatul in care va balaciti pe blog si de asemenea va doresc sa va imbunatatiti relatiile cu sotia, pentru ca singura explicatie pe care o gasesc pentru atitudinea dvs. este ca va bate sotia acasa si va mai razbunati si dvs pe cine prindeti pe blog. La Daniel Brinzei insa n-o sa ajungeti niciodata. E mult prea mare si mult prea sus. Imi pare rau ca s-a coborat la nivelul troacei ca sa va raspunda. Probabil ca a facut-o din dragostea care-l caracterizeaza. Cand va hotarati sa va pocaiti si sa iesiti din troaca, la fel o sa scrie si despre dvs. asa cum a scris despre Ion Columbeanu. Astept cu nerabdare ziua aceea. Pana atunci, va spun din nou, din adancul inimii, si tinandu-ma cu degetele de nas din pricina mirosului patrunzator de cacat de pe blogul dvs: „hai sictir”!

 34. „Va doresc in continuare scaldare placuta in rahatul in care va balaciti pe blog si de asemenea va doresc sa va imbunatatiti relatiile cu sotia, pentru ca singura explicatie pe care o gasesc pentru atitudinea dvs. este ca va bate sotia acasa si va mai razbunati si dvs pe cine prindeti pe blog.”

  De cînd am blogul, ăsta e cel mai tare comentariu. 🙂
  Cum să mă bată, domnule, nevasta? 🙂

 35. Citind comentariul nedistinsului Corneliu, nu pot sa spun decit… mare este orbirea unora. Cit despre simtul mirosului, cred ca e pe inversul si are nevoie de doctor. 😀

 36. Draga Lidie, la asa om, asa aparatori.
  Sunt curios ce o sa mai zica domnia sa, care ridea, ieri, de ceilalti si-i acuza ca sunt orbiti de teoria conspiratiei
  „La Daniel Brinzei insa n-o sa ajungeti niciodata. E mult prea mare si mult prea sus.” scria omul. Oare cit de sus a ajuns Branzei? 🙂

 37. Răsvane dragă, spre deosebire de râsul fratelui Daniel, eu chiar nu mă mai pot opri din râs citind „cel mai tare comentariu!” 😀 M-am gândit eu că va veni vremea când să recunoşti că te bate Carmen, că ţi-e frică de injecţii şi că te ascunzi sub masa din bucătărie de fiecare dată după ce postezi un articol pe blog!
  Ah, era să uit: acel „Hai sictir” e din 1 Corinteni 13, varianta crislamistă, cel mai probabil ! 😀

 38. Draga Marinel, e tot ala despre care ti-am mai spus. A scris si la tine. Are mai multe identitati. E acelasi om cu mai multe fete. Oricum, il place pe Branzei. E si asta ceva.

 39. Eu totusi as dori ca DB sa fie copilul de 13 ani caruia i s-a pus pe umeri problemele familiei. Insa am o tema launtrica ca este mai mult, ca ar fi mai batrin decit se da. Istoria adevarata va dovedi realitatea. Noua ne ramine speranta de maturizare, insa nu trebuie sa ne punem nadejdea in ea, ca s-ar putea sa raminem dezamagiti.

 40. Nu m-ar mira deloc sä aflu cä de fapt comentariul scris sub numele de ,,Corneliu” sä fi scris de fapt de,,un alt ilustru blogger roman”.De ce spun asta ?Pe acest ,,ilustru blogger romän” il considereram de neintrecut.Credeam cä doar el se poate intrece pe sine insusi.Ar fi de mirare – cel putin pentru mine- ca el sä fie fost detronat de un altul,desi gama invectivelor este de astä datä mult mai ,,bogatä”.

 41. Mare e gradina ta doamne,…..ce aparatori a ajuns sa aibe DB. In rest chestia cu nevasta care te bate m-a dat pe spate,…Ce mai, e tare doamna ta.

Comentariile nu sunt permise.