(7) Clement Mocanu, prietenul lui Daniel Brânzei, sponsorul lui Columbeanu de la Tahoe Lake

clement mocanuAjuns în America, Ion Columbeanu şi soţia sa sunt musafirii lui Daniel Brânzei, printre alţii.  Aşa ajung la Tahoe Lake, unde oaspeţilor li se oferă o sumă de bani pentru a se distra la jocuri de noroc la cazinou, iar lui Brânzei, un frumos apartament şi o petrecere mai pocăită, la piscină. Totul a fost pe cheltuiala lui Clement Mocanu:

Un om foarte harnic și priceput, ca toți ceilalți din familie. A ajuns foarte repede unul din cei mai căutați contractori din aria San Francisco. El i-a făcut casa lui Irinel și tot el ne-a plătit sejurul la hotelul din Tahoe Lake.”

scrie pastorul într-un comentariu în care îşi apăra prietenul de răutatea afirmaţiilor mele din postările anterioare.

Cum arăta Ion Columbeanu la Tahoe Lake? Bănuiesc că foarte bine, din moment ce, ajuns la vîrsta de 85 de ani, Evenimentul Zilei îl descria astfel:

“Poartă o cămaşă de mătase argintie, o cravată roşie cu frunze şi prune, de sezon, şi o centură lată cu pafta, de cowboy. Pe inelarul stîng are verigheta, iar pe cel drept – un inel asortat la o brăţară din aur lată, ca o cătuşă de ocnaş, pe care sunt reliefaţi nişte elefanţi. Unghia degetului mic al mîinii drepte e considerabil mai lungă decît restul manichiurii.”

Clement Mocanu “a pus în negoț tot ceea ce a învățat din spiritul întreprinzător al americanilor”, afirmă Brânzei, ceea ce “l-a propulsat rapid între oamenii de primă linie din politica de pe malurile Dâmboviței”.

Cred că Daniel Brânzei e singurul om care vorbeşte limba română în mod fluent şi o foloseşte astfel pentru a mistifica portretul lui Clement Mocanu.

Orice încercare de a-l găsi pe acesta pe google îţi oferă o listă lungă de titluri de genul: “Clement Mocanu e urmarit penal! Clement Mocanu a inselat si pocaitii.” (Jurnalul Naţional) sau, şi mai rău, în ziarele din Gorj, din care nu voi mai cita, ca să nu se sperie bietul pastor californian.

De pe situl StirilorPRO Tv, am ales unul mai blînd, dar relevant pentru genul de afaceri pe care le-a făcut lăudatul lui Brânzei:

Clement Mocanu, un alt personaj cunoscut in Gorj drept „denuntatotul” lui Mischie la DNA. Au fost initial parteneri de afaceri, Mocanu fiind un apropiat al conducerii locale PSD-iste.

A beneficiat de scutiri de peste 6 miliarde de lei vechi, dupa ce a cumparat o fosta fabrica, pe care a transformat-o in firma de constructii. Scutirile erau menite sa sprijine o serie de investitii ulterioare in companie.

Afacerea s-a dovedit un esec. Mocanu i-a vandut firma lui Irinel Columbeanu, societatea a dat faliment si zeci de muncitori au fost concediati. In locul lor acum sunt hoti. Hotii isi vad de treaba, si remorci intregi iau zilnic drumul topitoriilor. Furtul e singura indeletnicire in zona.

Clement Mocanu s-a ales cu o vila frumoasa la Runcu, langa Targu-Jiu, gard in gard cu vila de vacanta a lui Mischie, ridicata inainte de denunt, cand erau in relatii bune. Runcu e practic un El Dorado, unde si-au amenajat resedinte de lux toti investitorii din zonele defavorizate gorjene. Cea mai mare este proprietate ii apartine fostului subprefect, si el beneficiar de facilitati de miliarde pentru 2 companii din sfera mineritului, printre putinele active inca in zona.”.

Acestea au fost personajele despre care a predicat Daniel Brânzei credincioşilor săi dintr-o biserică californiană, minţindu-i pocăieşte.

FOTO: Mediafax.

Reclame

11 gânduri despre &8222;(7) Clement Mocanu, prietenul lui Daniel Brânzei, sponsorul lui Columbeanu de la Tahoe Lake&8221;

 1. Cam asta e tristul adevar dar eu cred ca Daniel habar nu avea ce invirte Clement Mocanu in Romania. Mi-ar fi foarte greu sa cred ca stia si totusi a scris ce a scris. But….you never know. De parca nu erau destui romanii de acolo care furau, s-au mai intors si de aici sa puna umarul la furat.

 2. Ma tem sa nu se fi facut pe el de la atata scremut (hahaha) mister DB.
  Acel comment e infantil rau de tot. E manipulator, mistificator, lingusitor…un fel de „hai sa ne zambim, sa ne periem, sa ne trimitem bezele, sa ne trimitem salutari, c-apoi iti pun plasa-n cap”.
  M-am temut c-o sa-i cadeti in plasa, dom’ doctor. Toata stima pentru coloana vertebrala.
  Numai problema in sine n-o discuta mister DB. Dar ce sa mai astepti de la unul care sustine semnalizatul la stanga si facutul la dreapta. Apropos, atentie la viraje, se conduce periculos!
  De fapt, astea-s deja drifturi de-a binelea. In general, caracterul omului ajunge sa fie ceea ce omul sustine de-a lungul anilor. Sustii semnalizatul la stanga si facutul la dreapta, asa ajungi.
  Cu-adevarat puterea corupe. In cazul de fata caracterul.
  Des mi-a fost dat sa citesc in ultima vreme o auto-smerenie din partea lui mister DB.
  Acest pribeag neinsemnat din America e unul de elita, uns cu toate alifiile.
  In slujba poporului pentru binele propriu.
  Recunosc ca nu-l am la inima din cauza caracterului indoielnic si nesincer, din cauza evitarii discutarii subiectelor (in general) in sine, adica devierea in mod subtil si manipulatoriu,
  din cauza incercarii adormirii adversarului.

 3. Dragă Mia, se poate să fie şi aşa cum spui.
  În fond, Brânzei nu e de unul singur: el e o maruşcă cu mulţi brânzei mai mititei ascunşi în burta ei. 🙂

 4. @Mia „Cam asta e tristul adevar dar eu cred ca Daniel habar nu avea ce invirte Clement Mocanu in Romania”
  Daca citesti blogurile lui DB iti dai seama ca este destul de versat in minuirea internetului. De asemenea daca introduci pe Google numele Clement Mocanu te lamuresti foarte repede ce fel de „om de afaceri” este. Asa ca probabilitatea ca DB sa nu fi stiut de invirtelile „omului de afaceri” este aproape zero..

 5. Comentariile au ajuns la o deformare complete a imaginii lui DB. Daca el ar fi stiut toate astea despre Mocanu nu l-ar fi pomenit. Mai ales daca e atit de malefic precum e descris. Daniel nu s-a gindit la astea. A facut istorie si a gresit pomenindu-l pe Mocanu ca prieten. Exista un viciu de logica si la articol. Pe de o parte vindecatorului i se pare important data „momentului Tahoe”, pe de alta pomeneste pacatele lui Mocanu facut la 15-20 de ani dupa „Tahoe”. Nici atunci n-o fi fost ala usa de biserica dar nu alunecase inca atit de jos; nu facuse inca pacatele pomenite. Ne spune Mia ca ulterior a divortat etc. Era Branzei prooroc cind a acceptat sponsorizarea cu pricina? A gresit punindu-i fata in fata pe cei doi, pt ca a lor colaborare ii va face rau lui Mocanu (daca ce scrie presa e adevarat- si cred ca este). Cu un lucru suntem de-accord cu toti: DB e un om intelligent, Daca se gindea la toate si dadea google nu scria de Mocanu. In niciun caz nu si-a propus sa-l apere peMocanu. Da de ce sa faca asta? Dvs dati google pe numele meu ca sa-mi raspundeti mie? Branzei a scris un articol pornind de la un botez; l-a scris in stilul sau incercind fie pozitiv cu biografia personajului. M-a enervat si pe mine ca l-a poleit. Dar daca urmariti amintirile cu sfinti, el este „pozitiv” si cei ce I-au facut rau, au vrut sa-l dea afara din Seminar. Eu n-as alege stiului asta…dar asta e felul lui DB de-a scrie istorie: „cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune”. E drept? Nu! Ca dovada indignarea dvs. E oare crestineste ce facem noi, rezumindu-ne la pomenirea pacatlor, smintelilor? Cu siguranta, ca nu. Nu-l cunosc pe Branzei pe cit Mia, dar aici s-au adunat oameni care se bucura ca DB a incurcat=o. Cred ca acele comentarii nici nu trebuiau date asa cum au fost taiate altele. Ele gasesc o platform de razbunare aici. Branzei nu e asa cum il desciru/vor respectivii. Un exemplu: I-au plecat membrii din biserica si au facut alta, L-au intrebat la RBA: sa-i primim in asociatie? „Primiti-i” a raspuns DB- „a fost doar vina mea pt plecarea lor”(sic!). Alti pastori s-au opus ani de zile in cazuri similar. Sunt departe de California dar pot sa va spun ca n-a fost numai vina lui DB. Unii s-au intors ‘napoi ulterior, etc…Dar asta-i stiulul casei. Dracul nu e atit de negru -in cazul asta- cu e descris! Pacat! Cer iertare vindecatorului dar cred ca s-a ajuns mult prea departe.

 6. Nicio problema, Doru Radu. Comentariul dvs. Valoreaza la fel ca a oricarui alt comentator, in sensul ca ati spus ce ginditi. Nu prea inteleg de ce dati note, figurat vorbind, celorlalti. De parca ati avea doua capete si patru inimi. Daca s-a mers prea departe, nu v-am invitat eu sa faceti tot drumul. Nici cu Ton nu l-ati parcurs. Aveti o slabiciune pentru ciudati. Oricum, am depasit postarile cu Branzei. La mine e ca la ziar. Stirile se trec repede. Asteptati alt prilej, poate mai spune Daniel Branzei una gogonata si voi comenta iar. Va urez o zi perfecta.

 7. Si eu dvs. Am observant ca stirile trec repede la dvs. Nu la toti. In Ca e 6 am o sa vedeti dvs ce note o sa-mi dea vecinii lui DB. Pt ei evenimentul de-abia a inceput. Problema nu e lamine si la stilul meu. Branzei nu e cel ce-a rezultat din aceasta ampla dezbatere. Imaginea lui a fost deformata. Cel pe care l-ati iubit cindva nu este asa cum a iesit din aceasta tevatura.
  Un lucru bun, barthimeu ma va ierta; e ocupat. Are un eveniment fericit in familie; Dumnezeu sa-i binecuvinteze cu tot neamul! Spun asta ca sa incheiem frumos. Un weekend placut.

 8. Doru Radu spune: „DB e un om intelligent”. Daca este adevarata afirmatia facuta, DB v-a deveni mai inteligent.

Comentariile nu sunt permise.