De la pană la tabletă

IMG_3807

În cursul vizitei de dimineaţă s-au petrecut cîteva întîmplări minunate, după vorba românească, unde dai şi unde crapă.  

Potrarul a început să caute ţeava de apă a caldă spartă din iarnă şi ascunsă în mijlocul drumului, într-o curbă periculoasă, la nici cinci metri de salonul de femei.

Portarul a folosit un ciocan viguros şi pneumatic, care a străpuns crusta de asfalt, lăsînd în urmă o adevărată operă de artă în stilul morse, gaură-punct- gaură- punct.

Bunica Isabel e a fost cea mai cîştigată, dovedind că omul simplu găseşte întotdeauna metoda cea mai complicată. Urechea sa medie avea şi scăriţă şi nicovală, dar îi lipsea ciocanul, pentru ca biata femeie să audă iar ca-n tinereţe.

Conducerea a întrebat-o dacă aude voci şi bunica Isabel le-a spus că era a răposatului Ferdinand, care o chema în Spania la cules căpşuni.

Chiar dacă portarul nu a găsit ţeava, s-a mai petrecut un fenomen ciudat. Din înaltul cerului au început să zboare pene şi peniţe de la păsărea arheopterix, care şi-a făcut cuib într-un castan din faţa secţiei.

Cum cuvîntul ciori a fost interzis prin lege, fiind unul deloc politicăl corect, discriminîndu-le pe acestea de populaţia majoritară de porumbei cu ciocul mic, am ales să le numim, simplu şi arhaic, arheopterix.

Prezenţa păsării arheopterix & puii subliniază vechimea spitalului nostru, atestat documentar încă de pe vremea burghezo-moşierimii. Vor urma  lucrări ample de execuţie, de reabilitare a monumentului istoric, exceptînd bolnavii.

Pînă atunci, căutarea va continua la contravizită, cînd e de dorit să se petreacă minunea minunilor şi portarul să găsească ţeava.    

FOTO. Pana păsării arheopterix, recoltată cu picamărul, prin metoda indirectă,  de portarul unităţi noastre. (Colecţie privată). 

Reclame