Conflictul israeliano-palestinian, o piatră de moară pentru presa de la noi

Se împlinesc 10 zile de la izbucnirea conflictului Israelo-Palestinian.

Cît de relevantă este presa din România, cîtă importanţă acordă acestui subiect, este uşor de văzut, dacă faceţi un mic tur pe net.

Televiziunile noastre sunt de-a dreptul jalnice. Jurnalele de actualităţi sunt un chin. Dacă în ceea ce priveşte informaţia pe intern situaţia era clară de mulţi ani, nivelul de imbecilitate fiind egal impus, în funcţie de interesele patronilor, lăturile conflictului permanent Ponta-Băsescu fiind mai tot timpul la ordinea zilei, în ceea ce priveşte ştirile externe le cauţi cu lumînarea şi, dacă le găseşti, sunt deja vechi de cel puţin o zi.

Conflictul din Orientul Mijlociu, unde s-ar putea să se joace pacea planetei la nivel global,(aşa relativă cum e ea), este de-a dreptul ocultat.

Azi, HotNews nu are nicio ştire din Israel pe prima pagină:

HotNews.ro  Actualitate

Gândul, spre onoarea lui, pune, totuşi, pe zona de “internaţional”, ştirea cu israelianul ucis ieri şi dă o imagine care se consumase, deja, pe reţelele mari de informaţii. Într-un colţ, există informaţia zilei, despre iminentul atac terestru al Israelului în Fîşia Gaza. Prima pagină este, însă, tot despre escrocii noştri de fiecare zi:

Ştiri de ultimă oră şi ultimele ştiri online  Ştiri Gandul.info

 

Faceţi comparaţie cu presa din afară. Mă refer la cea din Franţa şi din USA. Pe prima pagină din L’Express, ştirea zilei vine din Israel:

L Express  Actualités Politique Monde Economie et Culture

 

În The Washington Post, tot pe prima pagină, cu titluri de-o şchioapă, figurează conflictul Israeliano-Palestinian:

Washington Post Breaking News World US DC News  Analysis

 

Tembelism? Lipsă de profesionalism? Neamprostie? Ne scufundăm, în fiecare zi, într-o mlaştină a mediocrităţii, într-o ţară ajunsă la marginea lumii civilizate. Singurul colac de salvare, presa, s-a dezumflat demult. 

Reclame

4 gânduri despre &8222;Conflictul israeliano-palestinian, o piatră de moară pentru presa de la noi&8221;

 1. Da si eu sunt foarte interesat de evolutia lucrurilor din Israel, am prieteni acolo si din cauza lor doresc Pacea peste Ierusalim si imprajurimi.
  Americanii trebuie sa stie pe ce se duc banii lor, si este bine sa fie la zi cu evenimentele, dar noi….noi cu ale noastre suntem ocupati.
  Lasa ca Domnul se ingrijeste de mostenirea Sa! Ne rugam!

 2. Dacă găseşti declaraţii mai multe ale lui Erdogan despre conflictul Israeliano-Palestinian (evreii cu filistenii n.red.) … turceşte, nu glumă! Ai putea face o postare…

 3. A început… Era inevitabil… Sunt vizate centrele Hamas, dar mă tem că lucrurile se vor complica. Evident, cum spui, noi tot cu gunoaiele noastre… 😦

Comentariile nu sunt permise.