Netanyahu nu cedează pînă la ultimul tunel

Mamelucii decretaseră că şesul de pe coasta palestiniană trebuie să fie deşert; evreii au făcut din el o grădină.”

Deşi de la aceste rînduri scrise de Saul Bellow au trecut mai bine de patruzeci de ani, lucrurile nu s-au schimbat.

Israelul a rămas şi astăzi un ghimpe în inima arabilor, iar palestinienii nu numai să nu-l recunosc ca stat, dar vor să distrugă evreul individual, unul cîte unul, să-l şteargă de pe faţa pămîntului.

Lupta Hamas-ului şi a altor grupări teroriste islamice nu se duce împotriva unui stat, ci a unui popor.

Duminică, în Somalia, la o moschee din Barawa, purtătorul de cuvînt al unei grupări teroriste numite Al-Shabab Al-Mujahedeen a chemat musulmanii să atace pe evrei ca pe nişte ţinte vii, oriunde s-ar afla.

Ali Dhere nu i-a chemat la luptă pe islamici, ci pe musulmani, ceea ce e foarte important de sezizat.

Musulmanul este un adept al islamului, devenit religia sa personală.

Islamistul este partizanul unei politici, un om care-şi doreşte o societate condusă după reguli islamice. El militează pentru instaurarea Shariei şi pentru unitatea lumii musulmane.

Cu alte cuvinte, teroristul somalez a extins chemarea ucigaşă către toţi musulmanii, nu doar către nucleul dur islamic.

Ştirea zilei, după opinia mea, este refuzul lui Benyamin Netanyahu de a opri operaţiunea de curăţire a Fîşiei Gaza de tunelele ucigaşe plantate aici de teroriştii Hamas. El a spus că Israelul trebuie să fie pregătit pentru o lungă misiune în Gaza. Ea nu va înceta, pînă cînd ultimul tunel nu va fi distrus.

Tot Netanyahu a mai spus, în cursul acestei seri, că “Hamas-ul este un inamic crud, nu doar cu evreii, ci şi cu proprii cetăţeni. Suntem pregătiţi pentru o operaţiune extinsă.”

Acţiunea militară din Gaza are o susţinere de peste 80% din partea populaţiei din Israel.

E de ştiut un lucru: israelianul nu pleacă, cum ar face alte neamuri, pentru că teroriştii îi ameninţă familia şi avutul. Pentru el nu există decît o singură alegere: să rămînă pe pămîntul lui, în oraşul lui, în universitatea lui, în kibbutz-ul lui, indiferent ce s-ar întîmpla.

Vă mai amintiţi de Gush-Katif? În ce mă priveşte, măcar sunt consecvent.

Am început cu un citat din Saul Bellow şi am să închei tot cu o zicere de-a lui. O dedic tuturor filozofilor şi teologilor evanghelici care susţin “cauza dreaptă a poporului palestinian”. Cred că li potriveşte, deşi îi era adresată lui Sartre:

Acesta este, într-adevăr, filozoful care extrage raze de soare din castraveţi şi pune păianjenii să producă mătase.”

 

Anunțuri

19 gânduri despre &8222;Netanyahu nu cedează pînă la ultimul tunel&8221;

 1. N-am citit, dar acum m-am luminat! 🙂
  Fapt e că Momo l-a iertat pe Francisc. Acum o să strîngă el semnături să-l ierte ITP-iştii pe Papă. Cum de n-a aflat, încă, Mănăstireanu? 🙂
  Momo e tare în credinţă: „…cred că puţini sunt acei cititori care au nevoie de traducere.”
  Păi, de cînd s-a inventat google translate, nici chineza nu mai e o taină pentru noi, coptule! 🙂
  I-am zis-o?

 2. Ce mă distrează e că îşi ia măsuri de precauţie: „Pentru unii dintre cunoscuții mei, ideea ca un lider religios să-și ceară iertare pentru răul făcut de coreligionarii lui (din altă epocă) este suspectă, fie că e vorba de creștini care cer iertare pentru atrocitățile comise împotriva evreilor și musulmanilor în timpul cruciadelor, fie ca e vorba de un papă care le cere iertare penticostalilor pentru faptele comise de unii catolici în timpul lui Mussolini.”
  Adică, un fel de „ştiu la ce să mă aştept… am mai văzut…”
  Apoi, mai apare un articol în care vine cu artileria grea, la care eu i-aş răspunde cât se poate de simplu şi direct: pupăza ca pupăza… da’ cu calu’ ce-ai avut?
  Doamne, ce le-aş mai recomanda acestor oameni să încerce să coboare din bibliotecă puţin în stradă şi abia apoi să urce din nou în bibliotecă !

 3. Bibi Netanyahu a trecut pe la Harvard, a trecut prin Sayeret Matkal – e calit ca o katana
  slava Domnului ca inca mai exista oameni cu integritate in vremuri ca acestea cenusii !

 4. Teologilor evanghelici care sustin cauza palestiniana, oricare ar fi ea, dreapta sau nu, le recomand sincer sa-si revizuiasca teologia si sa intre la o pocainta adevarata dupa Biblie si nu dupa ce cred ei ca stiu….de o luna incoace ma tot crucesc cat de antisemiti sunt asa de multi care-si spun invatatori ai adevarului.

 5. Draga Cornel, cred ca oamenii sunt manipulati. La New York a avut loc, recent, o demonstratie sugestiva, cu mesaj si catre presa, care nu reflecta adevarul.
  „US politicians blast Hamas at New York rally”, asa se numeste articolul din The Jerusalem Post, unde apare si o fotografie foarte sugestiva.

 6. NU e vorba de biblioteci domnilor. Daca ar fi treciut cu adevarat prin ele ar fu vazut ca ”teoria” lui despre cruciade e deplasata, dezinformata, eronata si caricaturala. E vorba de a se asocia la anumite grupari care nu au de spus aproape nimic bun despre Crestiinism. Dar care profita, nu beneficiaza, de tot ce poate oferi Crestinismul, crestinii9 si lumea civilizata pe care a creat-o.

  Papa Ioan Paul al II-lea si-a cerut iertare pentru cruciade, ceea ce a fost o GREEALA iar papa Benedict in discursul de la Ratisbone a corectat greseala primului SI PE BUNA DREPTATE. Cand Emanul Contac vorbeste despre atrocitati cred ca nu stie ce spune ci a luat niste fraze cliiche pe care le repeta. Pina acum ne-a servit doar caricaturi in materie, nici macar un singur autor serios. Atrocitatile le-au comis ei si le comit si azi. De ce fel de orbire suntem cuprinsi? Faptele lor vorbesc de 1400 de ani incoace. Nimic nou sub soare in privinta aceasta.

  Apoi exista ridicolul situatiei, si asta nu e de la mine ci de la observatori care se pricep mult mai bine decit mine si de la psihologi „Cine isi cere iertare si cui?” Iti ceri iertare cand cei in cauza nu mai exista? E un falS. Absoulut FALS. Daca ar fi doar naivitate s-ar mai trece cu vederea dar pe linga naivitate si lipsa de competenta in materie ma tem ca mai sutn si alte motive/

 7. Decizia lui Netanyhau ma bucura si merci pentru citatul din Saul Bellow. Speram ca mai invata sticletii cate ceva. Daca o fi auzit de el pina acum.

 8. Israel a bombardat și avariat ieri singura centrală electrică din gaza. Ceea ce înseamnă că aproape 2 milioane de palestinieni au rămas fără curent și fără apă potabilă. Reparațiile vor dura câteva luni (asta dacă nu mai bombardează Israel locul din nou). Tot ieri armata israeliana a omorât prin aproximativ 100 de civili, din care 15 care erau refugiați într-o școală U.N. Asta duce bilanțul victimelor civile palestiniene cam la 1000. Erau ei mai vinovați ca victimele din accidentele recente de avion, pe care toată planeta le plânge? Meritau să moară?

  Sunt de acord ca Israel să își apere țara, să urmărească organizația teroristă Hamas și să le distrugă tunetele și instalațiile, dar ce se întâmplă acum în Gaza justifică protestele anti-israel în opinia mea. Și nu pot înțelege susținerea necondiționată a unora pentru acțiunile Israelului.

 9. @stp. ” Și nu pot înțelege susținerea necondiționată a unora pentru acțiunile Israelului.”
  -Unii pot sa inteleaga anumite actiuni si unii nu pot. Nu toti au capacitatea de a intelege. Pentru cei care nu inteleg eu sugerez sa incercati chestiuni mai simple.

 10. Pentru STP:

  Asta se întîmplă pentru că Hamas-ul nu a acceptat un teritoriu numit Gaza total demilitarizat.
  Răspunsul lor au fost rachete şi terorişti trimişi prin tunelurile groazei.
  Recunosc: sunt unul din cei care susţin Israelul necondiţionat. Asta pentru că ştiu ce va urma. Şi, dacă citeşti Biblia, nu te vei mai mira.
  Nimeni nu se bucură de tragedia de acolo. Greşeala, însă, nu e de partea evreilor, ci a islamiştilur, care culeg roadele nebuniei lor.
  Că suferă cei neimplicaţi, femeile şi copiii, asta e tot din pricina degeneraţilor care formează aripa militară a Hamas-ului.
  Nu mai insist, dragă ISP, dar comentariul tău este consecinţa dezinformării din media, mai ales cea europeană şi cu predilecţie, din cea franceză.

 11. Pur şi simplu nu înţeleg măsurile lumii! De când au început luptele în Gaza au murit 1000 de oameni (apropo, cazul cu acea şcoală bombardată, din relatările unui ziarist italian întors de acolo rezultă că a fost o eroare Hamas, nu tir israelian!). Toată lumea protestează pentru cei 1000 de palestinieni. Nu zic că asta este un lucru bun, dar… e război. În schimb, în Siria, islamiştii au omorât doar în ultimele două zile 700 de creştini! Peste 170.000 morţi de la începutul conflictului de acolo. Şi lumea creştină tace, nu protestează nimeni, de parcă s-ar petrece pe o altă planetă! N-a luat-o lumea razna?

Comentariile nu sunt permise.