Cronici mondene (145) Greu de minţit Unu

Cine e pasionat de cinema ştie că vara apar cele mai proaste pelicule. Oamenii merg la mare, la munte sau în staţiuni unde nu au niciun chef să-şi încarce mintea cu lucruri serioase.

Pe de altă parte, actori cu notorietate şi bine cotaţi la box office vor să facă şi ei un ban, aşa încît cererea se întîlneşte cu oferta. Distribuţia e de zile mari, dar filmul e o varză.

Oamenii rîd, sunt îngăduitori, e vară, e concediu. Toţi avem ceva de cîştigat. Ei ne iau banii şi pleacă, noi le dăm şi…  îi uităm.

Aşa s-au petrecut lucrurile şi cu cei doi actori atît de cunoscuţi şi de îndrăgiţi publicului nostru credincios. E adevărat, fiecare cu ai lui. Au admiratorii care jubilează şi le sorb fiecare gest, fiecare grimasă, în timp ce opozanţii rag şi bat din picioare.

Ambii sunt actori bine cotaţi şi relativ bine remuneraţi. Nu pot fi acuzaţi că n-au văzut lumea, aşa cum nici lumea nu poate spune că nu i-a văzut.

La ei a fost mereu un joc la mijloc. Unul de imagine, evident, la ce altceva vă puteaţi aştepta de la nişte actori desăvîrşiţi?

Viaţa bate filmul, spunea cineva, pe vremea mea. Acum avem o producţie care amestecă realitatea cu ficţiunea şi fiecare se laudă că respectă adevărul. Că spune lucrurilor pe nume, exact aşa cum s-a-ntîmplat.

E vară, e cald, vin furtuni, tornade, războaie la cald şi la rece, dar, oricît de turmentaţi am fi, nu putem să nu observăm că cei doi actori, cele două vedete, spun lucruri care se (şi ne) bat fix în cap.

Fiind oameni credincioşi, creştini, unde mai pui, trebuie să excludem, din capul locului, minciuna. Dacă nu minte niciunul, înseamnă că adevărul e, pe undeva, la mijloc, adică e dus la scăldătoare.

Acum vă las să vă distraţi cu doi din marii comici ai amvoanelor din toate timpurile, Cristian Ionescu şi Dănuţ Mănăstireanu.

DĂNUŢ: Nu este de mirare ca cei doi si-au dat mina in acesta intreprindere diabolica. Ambii se folosesc in campania lor violenta de acelasi mijloace imorale ale manipularii, santajului si ale minciunii sfruntate.

CRISTIAN: Nu există nicio înțelegere între mine și fratele Paul Negruț, nici direct, nici prin intermediari cu privire la acest subiect.

DĂNUŢ: Care este oare interesul lui Negrut in tot acest scenariu, in contextul in care el este cel ce l-a invitat pe Ionescu la Emanuel in Oradea, dind nastere acestei ‘monstruoase coalitii’.

CRISTIAN: Legătura cu UEO este absolut paralelă demersurilor legate de învățământul teologic penticostal.

DĂNUŢ: ‘Cine citeste, sa inteleaga’.

CRISTIAN: Cu părere de rău, nu sunt chiar atât de important cum cred unii, și nu știu atâtea câte mi se pun la socoteală că le-aș ști, dar nu aș vrea să spun.

DĂNUŢ: Evanghelia in care cred imi cere insa sa fiu de partea celui oprimat, si in acest caz acesta este, dincolo de orice indoiala, fostul rector al ITP.

CRISTIAN: Mai întâi, nu există nicio conspirație, tratative și negocieri secrete, nici presiuni (adică, mai mult decât doar articolele publicate) și amenințări cu privire la ITPB.

DĂNUŢ: ‘Satana a cerut ITP-ul ca sa-l cearna ca pe griu’.  La final vom afla si cine trage de fapt sforile in spatele acesteia.  

CRISTIAN: Măsurile luate de Conducerea Cultului și Senatul ITPB – demisie, acceptare, clarificări, recomandări – mă depășesc total, deoarece eu nu fac parte din vreo structură de coordonare sau consiliere a Cultului sau Institutului – și nu le voi comenta sub nicio formă.

DĂNUŢ: In acel moment intentiile inimii multora vor fi date pe fata. Dumnezeu cu mila!

Scena, de un burlesc desăvîrşit, s-ar putea prelungi, dacă oamenii nu s-ar fi plictisit în sală. E cald, mai mănînci o floiricică, mai ronţăi un bombon, mai lingi o îngheţată, mai pupi fata, cu alte cuvinte, totul are o limită. Te ridici, mormăi, aplauzi şi pleci.

Sigur, filmul cred că va avea mai multe serii. Mai ţineţi minte cele cu Bruce Willis? „Greu de ucis” unu, doi, trei… şi aşa mai departe?

Aşa şi aici, doar că seria nu se va numi „Greu de ucis” (Doamne fereşte!), ci „Greu de minţit”. Şi vor fi tot aşa, unu, doi, trei…, cît îi va ţine pe ei mintea şi inspiraţia, iar pe noi punga şi distracţia.

Iar punga nu e de la bani, ci de la greaţă.  

 

Reclame

19 gânduri despre &8222;Cronici mondene (145) Greu de minţit Unu&8221;

 1. Se poate să comiteți o asemenea eroare, tocmai dvs.?
  Sincer, cum puteți combina cele două monologuri într-un dialog? Este forțat din toate punctele de vedere.
  Mai întâi, domnul Mănăstireanu presupune pentru că nu are de unde să știe, pe când eu depun o mărturie cu privire la mine însumi.
  Doi, domnul Mănăstireanu forțează aparențe în argumentul de față, pe când eu vorbesc despre realități.
  Trei, deși nu sunteți de partea domniei sale, îi țineți isonul la conspiraționisme. Refuzați să acceptați că, uneori, lucrurile sunt mult mai simple decât ne-ar place nouă să ne închipuim.
  Dar, mă rog, fiecare cu… distracția lui, dacă tot ați pus-o în scenă.

 2. Domnul Manastireanu spune ca stie si ca va reveni. El va acuza de toate relele, in niste termeni de o virulenta greu de imaginat.
  Monologurile puse, secvential, fata in fata, capata acest aspect de dialog. Practic, va dati un raspuns, unul către celălalt.
  E vorba strict de cele doua subiecte mari.
  Primul, intilnirea dvs. cu dl. Paul Negrut, din toamna trecuta, pe care Danut Manastireanu a numit-o, plastic, „monstruoasa coalitie”.
  Al doilea, scandalul de la ITPB, din aceasta vara, soldat cu demisia rectorului, de care va acuza, din nou si in aceiasi termeni duri, Danut Manastireanu.
  La ambele seturi de acuzatii, dvs. pledati „nevinovat”.
  Am interpolat acuzatie-raspuns. Ce e naucitor in asta?
  In primul rind, ideile se urmaresc mai usor.
  In al doilea rind, dispare zgura cuvintelor, barbologia.
  Puse unele linga altele, cele doua opinii total divergente, despe aceeasi realitate palpabila, nu metafizica, sunt cu atit mai socante.
  Practic, cineva minte.
  Ramine sa stabileasca cei ce va citesc, cine anume spune adevarul.
  Eu am fost generos: am oferit si varianta adevarului scaldat, pe undeva, la mijloc.
  Intr-un fel, v-am „fortat” sa intrati in dialog, alegand aceasta forma ca sa expun fondul.
  Dupa stiinta mea, e prima ciocnire directa intre dvs. si dl. Manastireanu, chiar daca interpretati scenele pe rind.
  Danut Manastireanu este piesa grea in angranaj. Celelalte voci din cor, Contac, Stanciu, etc., sunt figuranti in acest crislamo-film.
  Nu am facut niciun comentariu la celelalte teme abordate de dvs., care par raspunsuri la niste intrebari pe care vi le pusesem cu ceva timp in urma.
  Poate voi reveni si asupra lor, dar acolo va accept varianta, chiar daca nu m-ati convins in totalitate.

  .

 3. Până la PROBA contrarie, dl Mănăstireanu dă cu nimeritorul în întuneric. Eu dau declarații despre ce știu sigur, doar sunt despre ce cred, am făcut și gândesc. Or, declarațiile mele pe faptic, nu văd cum pot să stea la dialog cu niște imaginații nervoase. Nu cred că v-ați putea păstra calmul la nesfârșit explicând cuiva că ați venit cu tramvaiul, iar celălalt să spună că ați mers pe jos că știe el mai bine, că de-aia aveți pantofii tociți. Este o imensă obrăznicie să declare unul de la un ocean și un continent și jumătate distanță că știe el mai bine. DACĂ (deși mă îndoiesc) asta înseamnă a fi intelectual, bine că nu sunt. Cel puțin am rămas întreg la minte…

 4. Sunt perfect de acord cu dvs. Dar dacă ăsta a fost scenariul, eu nu l-am alterat cu nimic.
  Exprimarea fiecăruia diferă: dvs. ați adoptat tonul diplomației, dl. Mănăstireanu pe cel al pamfletarului.
  Ele traduc o stare de spirit: pe de o parte, una de liniște, de calm și distanțare, cu urme de satisfacție greu ascunsă; pe de altă parte, furia, frustrarea, implicarea unui om care și-a pus nădejdea în realizarea unui proiect, a unui vis, mă rog, orice, și de care s-a ales praful.
  Nu-mi cereți să fiu de partea dvs., pentru că n-am ascultat toate argumentele dlui Mănăstireanu.
  E posibil ca domnia sa să revină cu explicații (acolo sunt termeni duri de acuzare), cum tot atît de bine s-ar putea să nu o facă.

 5. Scenariul se prezinta prin puterea actoriei care dezvaluie senzatia spectacolului .De ce credem ca actorii in domeniul profesional bine calificat ajung sa aiba un impact in reclama si sunt bine cotati pe piata?Iar salariile lor ajung pe masura? Pentru cei mai multi este greu de inteles puterea cascadoriei prin care se ajunge la salturi mari si tinte bine atinse .Fiecare meserie are tricurile ei prin care se ajunge la un scenariu bine cotat.Si toate calitatile doar prin persoane diferite imbina un scenariu perfect de care unii au nevoie pentru a se putea stirni senzatie si valoare in spectacol ,iar astfel si comentariile in baza subiectelor apar pe masura aducand un reiting si un clasament favorabil ….Traim timpuri interesante si foarte complexe .Trist este ca unii nu inteleg si nu percep scopul acestor derulari si duelari …. 😦
  Gasim scris ;….”Este o imensă obrăznicie să declare unul de la un ocean și un continent și jumătate distanță că știe el mai bine. DACĂ (deși mă îndoiesc) asta înseamnă a fi intelectual, bine că nu sunt. Cel puțin am rămas întreg la minte”
  Si totusi se intimpla si in puterea negarii ;pretentiile sint mari !Din aceasta cauza acum se doreste sa se obtina diploma teologica pe baza studiilor care la aceasta virstra incepeti !!Tindeti sa ajungeti si „intelectual” fiindca altfel simtiti ca pierdeti trenul in fata celora cu diplome de doctorat …. Si pina la pensie mai este …si doriti sa ajungeti satisfacut ca ajungeti si la aceasta faza de „persoana intelectuala”
  Nimic rau si este de apreciat fiindca in viata omului multe se pot schimba si cei care ajung in mod profesional „intelectuali” ,sa nu uitam ca ;”…un intelectual apare ca o persoană cu un înalt nivel cultural și/sau științific, a cărei îndeletnicire comportă în mod esențial o activitate spirituală (spre deosebire de îndeletnicirile manuale) în domeniul literaturii, artei sau științei”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Intelectual
  Asadar specatacolul va cuprinde un contur mai puternic in puterea „cuprinsului ” si la incheiere senzatiile vor fi mult mai mari si spectatorii vor ajunge uluiti ,fascinati de cum se incheie actiunile care nu au ajuns la finalizare si vor expune surprize si mai mari decat pina in prezent.
  Sciru astfel fiindca ne cunoastem foarte bine si stim ce se intimpla in viata de zi cu zi ….. dar toate la timpul lor si viitorul trebuie sa dezvaluie surprize si mai mari ……… 🙂

 6. Vă garantez că n-are cu ce reveni, altceva decât deja a spus, poate doar mai vehement, cu toate că și la acest nivel îi va fi foarte greu să se autodepășească.
  Hai să privim un pic situația: când au început demersurile mele – nu le mai enumăr, din lipsă de timp și spațiu 🙂 – ce legătură era între mine și fratele Negruț? Niciuna, nici măcar nu-mi amintesc să fi fost în acelaș oraș amândoi deodată. Dincolo de diferențele confesionale, n-ar putea și să fie că avem aceleași temeri și idealuri în ce privește traiectoria spre apostazie a creștinismului de azi? Neapărat trebuie să ne închipuim că într-o cavernă obsură, cu prelate și glugi negre pe cap, însoțiți de două detașamente de soldați, la lumina torțelor, am stat toată săptămâna, împărțindu-ne harta lumii, conspirând împotriva lui DM și a altora (ce să le luăm?…) ș.a.m.d.? E rizibil! Relația cu fratele Negruț este afinitatea unei mentalități conservatoare, absolut nimic malefic sau conspirativ, complet deasupra și departe de tributurile noastre confesionale. Adevărul este că predicile sale din luna Februarie la Elim au fost de excepție!
  Pe urmă, AHA!, Conțac vizitează biroul lui Ionescu din Chicago, și… ce? La câți ne vizitează… săptămâna și conspirația!
  Dacă domnul Mănăstireanu vizitează Chicago și dorește să treacă într-o zi pe aici pe la noi, îl voi primi cu aceeași ospitalitate. Că nu avem esențialul în comun, asta e altceva, dar civilizați, sper, suntem amândoi.
  Iar Ponta a vizitat biserica și… pe urmă a ajuns PM. Pe mine m-a interesat doar că omul Ponta a ascultat Cuvântul. Că l-am tratat occidental și nu oriental, las’ că românii nu prea s-au dumirit – încă -sunt sau ce vor să fie.
  Ce atâta paranoie?

 7. Vă referiți la paranoie în general sau vizați pe cineva anume?
  Dl. Mănăstireanu vorbea despre ”obsesia psihanalizabila a pastorului Ionescu”. 🙂
  Referitor la vizita dlui. Emanuel Conțac, Ponta și alții la Elim, îmi amintiți de o scenă dintr-o piesă celebră a lui Caragiale.
  Și acolo se perindau tot felul de tipi pe la o importantă figură din urbe. Pînă la urmă, Farfuridi i-a spus în față lui Trahanache, care se făcea că nu pricepe : ”Iar te faci chinez.” 🙂

 8. Chinez precis nu sunt, însă conecția cu scrisoarea pierdută îmi scapă total, fiindcă… nu numai că n-am pierdut vreo scrisoare, dar nici nu am vreo scrisoare ascunsă, deci n-am ce pierde! 🙂

 9. Răsvan dragă, eu am o mare nedumerire (poate nu mai ştiu eu citi româneşte de la atâta tradus!). Cum vine treaba asta: „ce legătură era între mine și fratele Negruț? Niciuna, nici măcar nu-mi amintesc să fi fost în acelaș oraș amândoi deodată.” !!!! 😮
  Mă simt ca prins între două lumi paralele… 😀
  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2013/11/21/cu-alte-prioritati-prin-romania-bolnav-rau-absent-de-cateva-saptamani-cu-iertaciunile-de-rigoare/20131109_175904/

 10. Pai eu ce spuneam, draga Marinel? Ai mai vazut asa niste actori aiuriti si aiuritori? 🙂
  Fireste ca pozele erau cunoscte. „Le-am vorbit” si eu, mai demult.
  Poate ca domnia sa credea ca anglicanul l-a acuzat de o… noua conspiratie.

 11. Pastorul Cristi Ionescu se ‘da dupa cires’ si nu vrea sa recunoasca ca, de fapt, are o pozitie cultica si religios-mediatica foarte influenta, dansul detinind functia de Vicepresedinte al Uniunii Bisericilor Penticostale Romane din S.U.A. si Canada. Dansul controleaza, in plus, impreuna cu milionarul penticostal, Marian Avram (membru al aceleasi Biserici, ELIM Chicago), postul de televiziune international CREDO TV, cu studiouri la Oradea, Cluj-Napoca, Tg. Mures si Chisinau (Rep. Moldova).
  In al doilea rind, atit Ionescu cit si Paul Negrut sunt maestri ai diplomatiei cultic-religioase, sunt unsi cu toate „unsorile”. Bineinteles ca presedintele Senatului U.E.O., dr. Paul Negrut, a luat nota anul trecut de extinderea imperiului mediatic si a studiourilor CREDO TV controlate de Cristi Ionescu & Marian Avram, tocmai in spatele curtii sale din Oradea. Asa ca l-a invitat pe Ionescu la „dialog si cooperare reciproc avantajoase”, deoarece Paul Negrut si UEO ar da faliment fara numeroasa colectivitate de studenti penticostali de la U.E.O., cca 40%, cat si fara donatiile strinse din bisericile penticostale romanesti si americane din SUA si din Europa de Vest.

 12. COMPLETARE!
  Pastorul Cristian Ionescu Sr. se ‘da dupa cires’ si nu vrea sa recunoasca ca, de fapt, are o pozitie cultica si religios-mediatica foarte influenta, dansul detinind functia de Vicepresedinte al Uniunii Bisericilor Penticostale Romane din S.U.A. si Canada. Dansul controleaza, in plus, impreuna cu milionarul penticostal, Marian Avram (membru al aceleasi Biserici, ELIM Chicago), postul de televiziune international CREDO TV, cu studiouri la Chicago, IL, Oradea, Cluj-Napoca, Tg. Mures si Chisinau (Rep. Moldova).
  In al doilea rind, atit Ionescu cit si Paul Negrut sunt maestri ai diplomatiei cultic-religioase, sunt unsi cu toate “unsorile”. Bineinteles ca presedintele Senatului U.E.O., dr. Paul Negrut, a luat nota anul trecut de extinderea imperiului mediatic si a studiourilor CREDO TV controlate de Cristi Ionescu & Marian Avram, tocmai in spatele curtii sale din Oradea. Asa ca l-a invitat pe Ionescu la “dialog si cooperare reciproc avantajoase”, deoarece Paul Negrut si UEO ar da faliment fara numeroasa colectivitate de studenti penticostali de la U.E.O., cca 40%, cat si fara donatiile strinse din bisericile penticostale romanesti si americane din SUA si din Europa de Vest.

 13. Sint unii, care dupa ce reusesc sa insele o mare multime, ei cred ca pot mintii si Unu. Se insala amarnic. Mamona i-a intunecat mintea lui CI si totul este precum ati scris, o actorie de proasta calitate.

 14. Complectarea comentariului scris de;”Popp on august 8, 2014 at 13:58″,dezvaluie o mica parte din adevarul care azi exista si putini inteleg.
  Se vede ca fiecare generatie ajunge in mari provocari fiindca atit pe plan politic ,cat si religios ajungem in viata sa fim folositi si cei de pe pozitii beneficiaza de naivitatea noastra.
  Ei nu sint multumiti fiindca pozitiile le asigura salarii foarte mari pe linga alte beneficii si procentaje ce vin din alte parti mai putin cunoscute de cei prezenti .Si toate acestea nu ajung sa fie cunoscute in timpul prezentului findca si ar pierde pozitiile .Dar urmatoarea generatie ,datorita acestor subiecte si comentarii o sa descopere si o sa inteleaga tragedia cu care noi azi ne confruntam si din ce cauza si ei vor ajunge la confruntari si mai mari fiindca sistemul care azi se creaza si se implementeaza va afecta si vietile lor foarte mult .Din ce cauza? Chiar o parte din tineri o explica si putini momentan ii inteleg si ajung de partea lor .Mesajul lor astfel se ridica si ajunge scris spre documentare;
  http://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/
  Deci se vede ca interesul este mai mare pentru investire in strainatate ,in afara Bisericii locale pentru a se ajunge la o reclama tot mai mare si a se ajunge la formare de imperiu .Numai sa nu uitam ca aceiasi situatie a fost cu multe imperii care in puterea istoriei au lasat o urma si vedem ca au ajuns la cuceriri de noi teritorii si s-au extins mult ,insa dupa un timp vine si apusul tragic si local devin o istorie cu un sfirsit trist.
  Dureros este ca in parte spirituala ,religioasa sa ajungem la asa ceva si sa lasam astfel de persoane sa ne subjuge si sa ne foloseasca pentru interesul lor.
  Eu sint din partea locului si confirm pentru toti cei care sinteti departe si ii cunoasteti doar virtual ,ori ocazional.Stiu foarte bine ce se intimpla si prin comentarii nu doresc sa injosesc nici pe unul fiindca ar fi nedrept si as face un mare pacat .Cunosc multi tineri care au curajul sa explice adevarul si ii cunosc pe cei care manipuleaza pe foarte multi si profita de cei din jur .La multi am intrat in casele lor si ii cunosc de cand au inceput sa se ridice si au ajuns la standardele si pozitiile care sint .Trist este ca nu doresc sa-si schimbe comportamentul ;ci dimpotriva ajung mai versati si doresc sa se scoleze mai mult fiindca obsearva ca prin promovarea diplomelor obtinute ajung la beneficii si mai mari .Stiu ca citesc toate comentariile si analizeaza toate subiectele de pe Bloguri in care ajung discutati .Au timp si confort in fotoliul moale in birourile foarte scump aranjate si bine climatizate si parfumate cu parfumuri de marca si aroma imbietoare de cafea pentru stimularea mintii in compunerea si derularea subiectelor . Subiecte foarte ascutite si cu o mare eficienta pentru viata lor.Eu sint surprins pentru puterea pe care o detineti domnul doctor in vindecarea persoanelor ,dar si a sufletelor. Sint surprins ca aveti curajul sa mergeti atit de departe si de la introducere ,a-ti inceput sa intrati in cuprins.Doresc ca cuprinsul sa dezvaluie lucruri si mai importante sa fie de invatatura celor care vor ajunge sa citeasca aceasta „istorie derulata si scrisa virtual”.Sint adevarate epistole dupa cum au fost si cele ale ap.Pavel si acum prea putini le inteleg ,dar in curind o sa fie cautate dupa cum si „dosarele care au mai ramas in arhive si nu au ajuns distruse ,sint cautate,citite si recitite .
  Stiu ca sint un „ghimpe” mare in comentarii,dar toate acestea apar in fata provocarilor si observ cum si pe aceasta cale unii doresc sa manipuleze la fel ca in Biserica si sa profite de tot mai multi fiindca doresc teritoriul sa il extinda dupa cum personalitatea „POPP” explica si putini il inteleg ori accepta mesajul lui bine documentat fiindca a ajuns sa poata accesa dovezi implinite si scrise .
  Apreciez curajul vostru .Sinteti adevarati eroi si stiu ca din cauza aceasta ajungeti in suferinta si a-ti pierdut privilegii mari cu anumite beneficii . Se vede ca inca mai sint personalitati care in viata nu se lasa vinduti ca „Iuda ” si multi asa pretinsi „ucenici ” Sper sa nu cedati si sa va lasati induplecati dupa cum unii au ajuns ,fiindca se doreste tacere si daca se poate si colaborare sa nu fie stingheriti in noile proiecte ce le va aduce mai multa reclama si binenteles stim ca dupa aceasta vine si profitul care le asigura tot ce doresc in puterea firii .Chiar sa viziteze si locurile sfinte … fiindca spun celor din jur ca aceasta este „marea binecuvintare divina”
  Da ei in pretentiile lor au parte de tot ce isi doresc si costumul mereu nu ajunge shifonat ,mese regulate cu cele trei feluri de mincare in care nu lipseste nici desertul .
  Cazari la fratii cei mai bogati cu confortul dorit pe masura si uite asa tinerii sint lasati deoparte daca nu apleaca capul si nu se incadreaza in ceea ce se implementeaza .
  Deci timpul prezent fata de regimul trecut este mai provocator si lupta este mai complexa fiindca si ei sint mai educati ,mai versati !
  Asadar va doresc succes si putere sa luptati si lucrurile asa cum sint sa le explicati fiindca astfel cel putin putem sa le atragem atentia ca nu respecta „invatatura Domnului Isus si nici porunca Tatalui Ceresc” Si stim ce se intimpla cu acestia si ce rau pot sa aduca Bisericii Domnului Isus Hristos care este un „Templu viu ” si nicidecum o cladire din piatra ,caramida ,lemn ori altceva….

 15. Multumesc, draga Viorel Chis, pentru apreciere. Fara falsa modestie, nu cred ca o merit.
  Nu sunteti un ghimpe in comentarii. Am convingerea ca intentiile dvs. sunt bune si ca spuneti adevarul. Uneori ati putea sa speriati pe unii, cum ar fi pastorul Cristian Ionescu. De aceea, mai moderez cite un comentariu. De fiecare data regret si de la un timp am renuntat sa va mai opresc cu ceva. Trebuie sa va marturisesc ca asta tine si de faptul ca imi place figura dvs. de pe facebook, unde am cinstea de a fi prietenul dvs. Nu ma laud ca as avea fler la fizionomii, dar mi se pare ca sunteti un om dintr-o bucata si deschis la suflet.

 16. Domnul doctor ,la fel va multumesc pentru ca a-ti lasat un spatiu si comentariilor mele ce intregesc subiectele expuse pentru a se intelege scopul acestor provocari cu care ajungem sa ne confruntam si sa ne „cunoastem bine ” confratii care pretind ca ne indreapta prin „slujire” la Biserica Domnului Isus
  .Stimatii mei observ ca se ajunge la dezvaluiri mari care pentru unii par incredibile si nu numai ,dar se va ajunge si la alte dezvaluiri care chiar vor afecta viata unor persoane prezente.
  Viata aceasta pentru unii e foarte interesanta si greu de inteles ,insa nu uitati ca pentru a ajunge la anumite pozitii este nevoie de intelepciune care aduce beneficii pentru cei care se implica in sponsorizare .Si sponsorizarile care apar in cadrul liderilor politici si religiosi sint greu de dovedit pentru prezentul pe care il traim .Si nici nu o sa dau detalii si explicatii fiindca ele sint complexe si difera de la grup la grup.Si aceste mesaje sint citite si recitite nu numai de cine noi credem ca acceseaza blogul dar si de altii.
  Discreditarea persoanei „Popp” se doreste mult si cat mai tare dupa cum si a mea si a multor alte persoane .
  Nu imi este rusine fiindca pe paginile virtuale se incearca sa fiu discreditat astfel;
  „…DORESC SA VA ADUC LA CUNOSTINTA CA PROBLEMELE SI ACUZATIILE LUI VIOREL CHIS SUNT DEPLASATE IN SENSUL CA ATACURILE SALE SUNT O RAZBUNARE IEFTINA INTR-O NEINTELEGERE DE FAMILIE……….NECAZUL ESTE CA DOMNUL CHIS DA DUPA TOATA LUMEA CU CE APUCA DINTR-UN DUH DE RAZBUNARE. AR FI MULTE DE SPUS DESPRE DUMNEALUI (LUCRURI CUNOSCUTE IN COMUNITATE, DE ACEEA AICI NU ARE NICIO CREDIBILITATE) DAR NU ESTE LOCUL SI NICI SCOPUL MESAJULUI MEU.
  VA RECOMAND PE VIITOR SA NU LUATI DE BUN TOT CE SPUNE FIECARE (CHIAR CU UNELE DOVEZI) SI SA EVITATI PUBLICAREA UNOR ASTFEL DE ACUZATII CARE NU-SI AU LOCUL PE BLOGURI SERIOASE….”
  http://cazulviorelchis.wordpress.com/2012/11/13/raspunsul-pastorului-cristian-ionescu-din-16-septembrie/
  Dar unde ii sint dovezile ca am probleme si care sint ;”(LUCRURI CUNOSCUTE IN COMUNITATE, DE ACEEA AICI NU ARE NICIO CREDIBILITATE) ?
  Eu in comunitate pina in prezent am dorit sa fiu un exemplu pozitiv si pe cel in probleme sa-l ajut .Am transpirat si transpir pentru sustinerea financiara si nu am curajul sa zimbesc la cei din jur chiar in Biserica si sa cersesc „salar” si nici bani pentru a imi mobila casa ,ori sa-mi faca cineva ceva pe de gratis … Nu am facut imprumuturi la banca si pe urma sa incerc sa ma scuz ca nu mai pot plati imprumutul bancar ,chiar daca in viata am trecut prin situatii foarte dificile si pastorul Cristian Ionescu si multi altii le cunosc .Dar el in schimb a dorit sa profite de toate modalitatile de a obtine profituri si avantaje cat mai mari fiindca a fost ajutat in aceste indelnticiri de verisorul sotiei mele cu care a mers in turneu ;
  http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/turneul-evanghelistic-impact.html
  „Pentru predicarea Evangeliei vor fi prezenti urmatorii slujitori: Rev. Cristian Ionescu, Dr. Stefan Tohatan…..”
  Chiar daca am discutat cu el la telefon si am explicat problema a negat tot si a nesocotit inselaciunea in care am fost atras si binenteles ca in urma reclamei am facut comentariul cu dovezi si dupa aparitia lui a aparut reactia ,comentariul meu a fost sters ,dar comentariul pastorului Cristian Ionescu a ramas astfel;
  „Cristian Ionescu :
  mai 7th, 2009 at 06:39
  Iubitii nostri,
  Sunt deosebit de intristat sa constat ca orice lucrare, oricat ar fi de bine intentionata, este imediat pusa sub reflectorul suspiciunii si al acuzatiilor fara acoperire!
  Cunosc personal pe toti cei implicati in acest turneu si va pot garanta ca acesti oameni si-au pus de peste douazeci de ani resursele personale si pe cele ale fratilor de peste ocean, venind in sprijinul familiilor nevoiase din Romania si a bisericilor locale si a proiectelor acestora de evanghelizare!…..”
  Este intristat ?Nu prea cred fiindca a stiut si el a facut acelas lucru ca pretinsul nostru doctor evanghelist Stefan Tohatan ;
  http://filipsinvestigation.blogspot.ro/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Si totusi aceste subiecte se doresc sa fie sterse ,evitate si sa poata sa-si duca reclama in puterea „sfintirii’ pentru a nu-si pierde pozitiile si reclama.
  Unele din ele au ajuns sa dispara ,dar ele sint copiate si tinute in o arhiva speciala controlata de persoane inteligente si cu putere in justitie …… !
  Fratilor ,domnilor prietenilor virtuali si vizitatorilor va scriu si va tranzmit ca tehnologia azi este complexa ,puternic dezvoltata si azi se ajunge la informatii pe care nu le dorim in viata .Unii mai ajung sa inteleaga daca in armata au fost in anumite departamente…daca altii au ajuns instruiti in acest domeniu ,ori daca sint conectati cu persoane care lucreaza in domeniu pentru combaterea coruptiei ……!!!Stiu ca aceste persoane de cei mai multi sint denigrate si se feresc de a avea contact cu ele….insa ele exista intre noi si ne zimbesc dupa cum securistii erau intre noi si erau chiar prieteni unii cu noi si nu stiam ca in viata lor pe linga meseria profesionala mai detin o meserie foarte importanta in sistem.
  Si multi asteapta sa treaca la cele vejnice si sa ingroape cu ei tot ce s-a intimplat ..
  Oricum pe parcurs multe o sa se descopere si chiar daca multi sintem denigrati si vorbiti de rau ….nu fiti deranjati si nici nu va cerem sa ne credeti si nici sponsorizari nu primim si nu dorim nici financiar sa ne sustineti .Nu dorim nici salarii si nici donatii,dar nu uitati ca puteti sa meditati la ce este scris si luati ce este bun si de folos.Altii va zimbesc si prin predici mestesugite si programe foarte bine gandite ,va iau banii din buzunare cu zimbetul pe buze si cerinte doctrinare la fel cum faceau preotii pe timpul Domnului Isus .Daca doriti sa va jertfiti si sa impliniti invatatura Domnului Isus atunci meditati asupra mesajului scris;”…34. Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii.
  35. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit;
  36. am fost gol, si M-ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine.”
  37. Atunci cei neprihaniti Ii vor raspunde: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-Ti sete si Ti-am dat de ai baut?
  38. Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat?
  39. Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?”
  40. Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.”
  41. Apoi va zice celor de la stanga Lui: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!
  42. Caci am fost flamand, si nu Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sa beau;
  43. am fost strain, si nu M-ati primit; am fost gol, si nu M-ati imbracat; am fost bolnav si in temnita, si n-ati venit pe la Mine.”
  44. Atunci Ii vor raspunde si ei: „Doamne, cand Te-am vazut noi flamand, sau fiindu-Ti sete, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita, si nu Ti-am slujit?”
  45. Si El, drept raspuns, le va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori n-ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie nu Mi le-ati facut.”
  46. Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica.”

 17. Dorinta de dezvinovatirea a pastorului Cristian Ionescu asa apare;”… cristianionescu | 6 august 2014 la 07:23….”Preluarea frazei este corectă, dar mă tem că interpretarea insinuată de titlul dvs. nu este. Deciziile Senatului ITPB și ale Conducerii Cultului nu mă depășesc intelectual, etico-moral și nici emoțional. Ceea ce am afirmat este că nu fac parte din forurile de decizie menționate, nu am participat la dezbateri, deci nu am competența funcțională să mă erijez într-un factor de decizie în problemele menționate. Ce au făcut ei acolo n-a depins în niciun fel de mine. „…
  http://penticostalismulazi.wordpress.com/2014/08/06/cristian-ionescu-masurile-luate-de-conducerea-cultului-si-senatul-itpb-demisie-acceptare-clarificari-recomandari-ma-depasesc-total/#comment-5881
  Cat curaj trebuie sa fie in viata pentru a nega adevarul si induce pe cei din jur si pe cei ce citesc in eroare.Si oare de ce toate acestea? Nici un pic de remuscare? Este liniste sufleteasca ?Ori toate acestea nu mai conteaza ? Oare cugetul moral de crestin mai are putere de cordonare? Si in ce consta?

Comentariile nu sunt permise.