Peștera 3 e aici? Da, e încă aici!

Comuniștii din nomenclatură nu aveau averea unuia ca Voiculescu sau a altora de teapa lui. În schimb, aveau putere, inimaginabil mai multă putere.

S-a făcut dreptate cu Voiculescu? Dreptate ar fi fost dacă îi confiscau lui Ali Baba toate peșterile.

Apoi, comorile s-ar fi reciclat și ar fi îmbogățit pe alții, pe ”săracii” din eșalonul doi.

O duduie de la ProTv tăia speranța calicilor: nu va sta 10 ani, ci trei, pentru că e megabătrîn și va scrie multe volume.

Mai nou, escrocii scriu cărți. Ar trebui să le facă o Humanitas a penitenciarelor, cu literatura concentraționară de tranziție. Operele alese ale șpăgarilor, spălătorilor de bani și traficanților de influență. Năstase, Voiculescu și, mai știi? pe viitor un roman despre flota pierdută la… O mie și una de leghe sub mări.

În afară de cei de pe statul de plată al Antenelor, nelipsiți de la tot felul de sindrofii, al căror atașament pentru varanul băgat la bulău e, oarecum, de înțeles, Mirciulică Badea, tînărul tătic atletic, țipa, în rol de Che Guevara: Să ieșim în stradă! 

Frați și surori! îi implora și Gâdea, adventistul în retragere, vom rămîne uniți ca o familie.

Familie? Nu! răspundea Badea. Familiile se rup, dar pe noi ne unește idealul.

Unul din Buzău își dădea curtea de la țară să abuzeze Gâdea cum voia de ea. Bunicile din București ”și din toată țara” își făceau studoiuri de televiziune ”underground” în garsoniere, cu răpirea din serai pe fundal. Mai țineți minte filmul lui Kusturica? Să se ascundă toți sub pămînt și să viseze că lupta nu s-a terminat, că varanul e liber și-l condamnă pe Băsescu la galere.

Bun! Dar Coana Chirița? Draga Olteanu Matei? pe-asta ce-a lovit-o? Pe Mircea Diaconu, pe Ilie Șerbănescu, pe Costin Georgescu, pe Mugur Ciuvică? Toți foști miniștri, secretari de stat, parlamentari, șefi de cabinet și de ”servicii”?

Cultura consumeristă americană a pălit, ieri, de invidie, în fața emisiunii de la Peștera  3.

Neînfricați, calicii nu se tem de viruși sau melanom malign. Ei suferă direct, televizat, benign.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Peștera 3 e aici? Da, e încă aici!&8221;

  1. Am urmarit seara „ACEEA”…penibil domnule, penibil…Cuvintele precum : integritate, dreptate, controversa …au fost prostituate de gurile unora , care, culmea culmilor, ar fi trebuit sa fie…Impartiali !? …presa, apolitica, impartialitate…ceva pe-acolo…?
    De Gadea mi-e mila ..saracul” , om picat ca musca in plasa paianjenului.

  2. Nu inteleg, ce vina a avut dr. Mencinicopschi in toata afacerea cu ICA, si-a ramas famila lui fara casa, pe care o avea inca inainte de revolutie?.. Ce prejudiciu a adus el personal statului, ca cercetator la institutul care functioneaza si acum in conditii bune? Din toata „circul” creeat, de acest domn imi pare rau si nu inteleg cum a ajuns aici…

  3. Făcea şi ăsta parte dintr-o reţea, dintr-un arbore fără de care varanul n-ar fi ajuns să fure statul. Dacă facilitezi accesul inamicului în burta publică, te capeţi. Ca şi ministrul ăla, Pantiş sau cum îl mai chema.
    Sigur, societatea noastră e plină de astfel de hoţi şi de complicii lor, mai mult sau mai puţin „inocenţi”. Ferească Dumnezeu pe oricine să ajungă acolo!

Comentariile nu sunt permise.