Minunea de la Golden Blitz. Patria iraţiunii mondiale

Ideea că Rusia lui Putin este o putere care acţionează iraţional se pare că a devenit un soi de obsesie a preşedintelui Băsescu.

Astăzi a afirmat că dacă i-ar fi spus cineva cu un an în urmă că Odesa va deveni cucerire rusească şi că în Ucraina va începe un război i-ar fi spus că e nebun.

Nu e prima dată cînd Băsescu o ia cu iraţionalul prin politică. În urmă cu cîteva zile, a afirmat acelaşi lucru în faţa diplomaţilor români, cu ocazia întîlnirii anuale, prilej de definire a politicii externe a ţării.  

Comentatorii care-i sunt favorabili, indiferent cîte gafe face preşedintele, s-au repezit să-l laude pentru capacităţile sale de mare conducător militar, de vizionar şi de strateg. De-aia, zicea unul, se vorbeşte că după ce nu va mai fi preşedinte, va ocupa o funcţie înaltă la NATO.

Opozanţii, dimpotrivă, l-au acuzat că din vina lui ţara are nevoie de ajutorul trupelor NATO ca să descurajeze o posibilă invazie rusă şi a solicitat avioane masate la graniţa de est a României.

Dintre preşedinţii şocaţi de ceea ce li se întîmplă, Bush a rămas nemuritor pentru figura înmărmurită pe care a făcut-o, cînd, la grădiniţa unde se afla, i s-a comunicat că Gemenii şi Pentagonul au fost atacate de forţe necunoscute.  

Cu ani în urmă, americanii au mai avut o surpriză similară cu Iranul, cînd oamenii ayatollahului Komeini au luat puterea şi americanii din ambasadă au fost la un pas de a fi linşaţi.

Zilele trecute, preşedintele Obama s-a arătat complet depăşit de ceea ce se petrece în Orient. E poate pentru prima dată cînd America afirmă că nu are un plan de rezervă în cazul unei forţe teroriste redutabile cum este acum ISIS.

E adevărat, spre cinstea lui, Marele Licurici n-a făcut referire la iraţional, lăsîndu-i lui Băsescu plăcerea de a face pe uimitul. Poporul are o vorbă: mirat, mirat, da vezi să nu rămîi aşa! Adică să nu te faci de mirul lumii…

Bun! Cred că niciun om normal din ţara asta nu mai crede ce spune Băsescu. Nu cred că serviciile nu l-au prevenit, cu mult timp înainte, de colosul rusesc care începe să se mişte. Cred că vă mai amintiţi cum făcea Băsescu pe prostul în criza ostaticilor de acum mulţi ani…  

Lăsînd la o parte faptul că nimic din ce s-a întîmplat în ţara asta nu are raţiune, că însăşi faptul că marinarul alcoolic şi afemeiat  Băsescu a fost preşedinte în două mandate e la fel de iraţional ca faptul că avem pe Udrea, pupila sa,  canditată la preşedinţie, că am trecut prin mineriade, cu Băsescu în guvern şi că tot nu am aflat, oficial, cine a tras în noi pe 21-22, şi multe altele care au făcut din România patria iraţiunii mondiale.

Stupoarea prezidenţială are, însă, şi o brumă de naturaleţe. Nu e totul joc de scenă. Vă amintiţi de împresurarea Samariei de către sirianul Ben-Hadad? Asta că tot se poartă Siria şi demenţii din Orientul Mijlociu…

Din cauza foametei din cetate, un cap de măgar ajunsese să coste o avere (optzeci de sicli de argint). Oamenii plănuiau să-şi mănînce copiii.

În această situaţie fără ieşire, a apărut… minunea (sau iraţionalul prezidenţial), adică voia lui Dumnezeu în jocul oamenilor de-a istoria.

Elisei, profetul, a fost investit de Dumnezeu să comunice samaritenilor următoarele veşti… „iraţionale”: „Mîine, la ceasul acesta, se va vinde la poarta Samariei o măsură de floare de făină cu un siclu şi cu două măsuri de orz cu un siclu.”

Cu alte cuvinte, peste noapte cetatea a scăpat de foamete.

Problema cu Băsescu e că la Golden Blitz nu afli chestii de-astea.  

Reclame

19 gânduri despre &8222;Minunea de la Golden Blitz. Patria iraţiunii mondiale&8221;

 1. Un păpușar, îl ține în brațe pe Traian pseudotătarul nu pentru că acesta ar avea ochii frumoși ci mai degrabă spre disperarea acestui popor, atât de încercat, care sătul de furtișagurile micimii sale, președintele demis, să ceară proteguirea păpușarului. Traian pseudotătarul face parte dintr-un experiment de istovire și capitulare, de înfrîngere a voinței unui neam întreg: ”Scopul scuză mijloacele!”

  În ceea ce privește politica pseudotătarului față de Putin, este una dintre cele mai grave erori de politică externă ale unui stat, dar și un act de mojicie și bădărănie incomensurabilă! Dacă ar fi să privim problema, exclusiv pragmatic, ar fi cam așa: românii din Ucraina au drepturi și mai puține decât pe vremea fostei URSS, este un fapt! Ca să nu mai zic de defrișarea Codrilor Cosminului, de acum ani buni de zile!

  Dar hai să privim un tablou care are ca temă vânătoarea de urși! Ursul șade în bârlogul lui în timp ce o haită de câini dau lătrat să-l scoată afară. Unii câini sunt mai bărbați iar alții mai castrați! Ba unii sunt câni și cu neamul lor, cum e pseudotătarul! Dar minune mare, pseudotătarul latră cel mai abitir la bârlogul ursului: face spume la gură iar ochii săi injectați de furie par a fi ca niște faruri în noaptea minții! Ce tablou, nu-i așa? Câinele ăl mai schilod șade cel mai aproape de bârlogul ursului și-l poftește, de cutează, să iasă afară, la luptă – și unde mai pui că-l momește cu niște colți subțiri, moi și cu alții lipsă! Acuma neicule, într-un târziu, ursul, sătul de urletele javrelor, dă năvală afară, cu o sprinteneală pe care n-o bănuiai! Și ce crezi, cu o labă, cu o singură labă, îl aduce la tăcere javra pseudotătară! Dar realitatea transcede epilogul unei atare întâmplări și poate avea urmările dintre cele mai cumplite pentru o țară întreagă!

  Zilele astea am văzute atâtea javre – la toate posturile de televiziune, fără excepție, dar și prin guvern, care par a fi trecut pe la un salon de masaj unde au fost frecați cu lauril: sunt excitați rău bre! Eu propun ca toți aceștia, să se ieie de mână și să dea fuguța unde vor, dar să lase România în pace! Căci uneori, sau de cele mai multe ori, în România, pacea a fost gonită de murdarii fii ai trădării! Să nu se înțeleagă greșit, România e țara mea, iar dacă aș fi întrebat în ce formă de guvernare aș crede, aceea rămâne Monarhia! Aș muri pentru țară, aș muri pentru fiul meu, aș muri pentru femeia pe care o iubesc și pentru mulți alții! Dar nu aș muri niciodată din cauza vreunui (lican)”Licurici”: asta ar fi o adevărată trădare a firescului, a neamului nostru! Dacă mă vor acuza vreunii că n-am sânge de mercenar, îi anunț că nici nu am de gând să fac vreo perfuzie cu o asemenea grupă ”sanguinară”!

  Trăiască Regele Mihai I! O spun de pe margine, ca Iov! Trăiască satul românesc cu holdele și pădurile lui! Trăiască Feții noștri frumoși și Ilenuțele noastre! Trăiască ani mulți sfinții noștri, ai închisorilor, în inimile noastre!

 2. Erata: La ” Și ce crezi, cu o labă, cu o singură labă, îl aduce la tăcere javra pseudotătară! ” a se citi ” Și ce crezi, cu o labă, cu o singură labă, ursul aduce la tăcere javra pseudotătară!”

 3. Dragă Daniel, îmi pare rău că am citit comentariul tău seara, tîrziu. De fapt, după miezul nopţii.
  Sunt de acord cu ce spui tu.
  Acum, aşa cum ai menţionat, e o luptă pentru a înşela, pentru a prezenta lucrurile în fel şi chip, după cum convine fiecăruia. Aşa cad pradă iluziilor pruncii noştri, aşa sunt angajaţi în cauze care nu sunt ale lor şi nu sunt adevărate şi aşa îşi dau viaţa.
  Astăzi am avut un pacient fără un ochi. Şi l-a pierdut la Timişoara, în 17 decembrie 1989. Era militar în termen şi a fost scos din cazarmă să tragă în popor. L-a lovit o piatră. Puştiul acela s-a găsit la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Are coşmaruri şi acum. Unul din generalii de atunci, Stănculescu, a fost făcut, recent, mason. Asta e România, Daniel Costache, şi cred că asta e lumea, frate-meu mai mic. O ţară a minciunii şi a jertfelor fără rost.
  În ceea ce priveşte monarhia, sunt de acord cu tine, dar ca o soluţie de criză, nu una de suflet. E mîna masoneriei acolo şi nu-mi place să fiu luat de fraier.
  Mihai e nonagenar, biologic e terminat, e ca Cidul, pe care l-au pus pe cal, mort, cu scîndura în spate, să-i sperie pe sarazini. Margareta e, vrem nu vrem, nevasta lui Duda iar Duda e nimeni. Prinţul X care ar putea ocupa tronul poate fi tot un bou, aşa cum au fost toţi preşedinţii din ţara asta. Suntem un neam păgubos de oameni. Eu nu cred în sîngele albastru. Pe preşedinte îl mai schimbi, dar cu regele ce faci?
  Monarhia e o soluţie de criză… Pentru mine, evident.

 4. Vorbeam cu un amic al meu zilele trecute, de fapt reluam un dialog inceput acum zece ani: anume ca, fiind acesta curtat de masonerie, printre altele i s-a spus ca, Vlad Tepes avea un crin pictat pe pulpa unui picior, fapt care atesta apartenenta sa la un ordin cavaleresc catolic. Zilele astea rememorand, prietenul meu mi-a spus ca, acel mason a facut urmatoarea afirmatie: ”Romania are doua posibilitati – ori trece la catolicism, ori va fi vai de capul ei!”
  Acum revenind, masoneria este o religie! Nu stiu daca este inscrisa la Legea Cultelor, fiindca asa ar trebui. Ce te faci insa fiindca, teologii nostri ortodocsi sunt preocupati sa duca un razbel infinit cu ereticii, cu neoprotestantii care si asa, la randul lor, sunt transformati incet (capii cel putin) de ecumenismul fascistoid care, fara putinta de impotrivire, sterge orice urma de crestinism biblic, istoric. Noi vorbim, dar pentru cine? Poate ca pentru tara… Simt cum frica creste ca o buruiana, fara a avea nevoie de picurii ploii ci hranindu-se cu sufletele noastre. Astazi este la moda psihologia populara, motivationala, dezvoltarea personala si cate alte trasnai, poate ca ar fi cazul sa para discipline de studiu noi care sa contracareze aceasta prostitutie a mintii, aceasta oniricizare… si chiar dreptul, stiinta dreptului, ar trebui revizuita prin introducerea unei teme serioase, si anume tratarea pur teoretica, dar logica, a dreptului individului de gandi in conditii de dictatura a constiintei, de negare a libertatii reale de a gandi! Spun asta pentru ca, doar citandu-l pe Edmund Burke, ”Singura condiție pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.”, nu rezolvam nimic! Ar trebui sa existe macar o satisfactie, aceea ca ”populistul” sau ”intolerantul” sau ”antisocialul” de azi, sa se bucure de prezumtia de eroism, macar in intimitatea caminului unora care vor sa gandeasca altfel! Sfintii inchisorilor comuniste au fost catalogati la vremea lor ca banditi! O intrebare esentiala insa pentru sicofantii actualei stari de lucruri a omenirii, ar fi asta: ”Ce sistem politic este acela, al globalizarii, care se impune nedemocratic, prin diversiune, prin dezinformare, pentru ca la urma sa rasara cu forta ”firescului” si a cotidianului ”impamantenit” fara ca unul sa indrazneasca sa spuna ceva impotriva?” Bilderbergii de ieri erau șobolani iar azi au site și scot capetele la lumina, cu semetie! Stiai ca Google e ”actionar” Bilderberg?
  Revenind la Mihai I, eu nu cred ca, acest om are ceva de-a face cu ei! In trecut insa da, unii regi si unele regine au cochetat cu Blavatsky, cu misticismul lui Jung (vezi fantana in care cobori si unde pre intuneric dai de un sarpe mare) si etc…
  Uneori au facut asta, regii nostri, cred ca si din mimetism! Dar preotii nostri ortodocsi? Ce facura? Nimic nene, cei mai multi, afara de luat bani pe la pomeni si pe la botezuri! Si da, sa nu uit, afurisirea unor ”eretici” ca noi! Si cu toate astea eu ii iubesc, imi plac mai ales corurile lor, si chiar gasesc mai multa demnitate si har la dansii decat la derbedei d-alde Keneth Kopeland sau altii… Sunt multe de spus… Am sa inchei insa cu o parafrazare peste timp a unei zicale vechi, din armata romana de odinioara, care suna asa: ”Acolo unde se termina logica, incepe armata!” Si totusi, acea armata a fost armata si a avut logica! Astazi insa traim in tara in care logica a fost ucisa pentru ca, compromisul si frica sa defileze la o parada a mandriei de a fi in front, parte dintr-o himera a constiintei colective. Marx s-ar rasuci de invidie in mormant! Gata neicule cu filozofia… Ce zici, poate te vizitez anul asta! Sa trec pe la tine, cu carul meu plin cu suparari! Ca pe aici, amicii mei de odinioara, se ascund fie ca sa-si rada in pumni fie ca sa se fereasca de un asa norocit ca mine! Te pup nene, pe obrazul ala de rus!

 5. Dragă Răsvan,
  Cred că monarhia este susţinută nu atât de masonerie cât de mai mulţi masoni. Pe un site al MLNR se lăudau că o delegaţie a lor a fost primită de Casa Regală la Garden Party 2014. Nu ni se spune însă cine a compus delegaţia (admit că eu nu am văzut-o, dar nici nu mă pot lăuda că sunt prea vigilent…)… Ştiu că cel care a scris ştirea, cu o funcţie în conducerea lor, este monarhist, poate dintr-o convingere personală. Dar nu ştiu dacă s-a decis ceva la nivelul cel mai înalt al conducerii lor… Că Răzvan Theodorescu, de pildă, până acum republican, şi-a exprimat disponibilitatea de a susţine monarhia – nu ştiu dacă înseamnă prea mult…
  E adevărat că paşoptiştii masoni l-au adus în ţară pe Carol I. Dar, aşa cum contextul istoric e cu totul diferit, nici masoneria nu ştiu dacă a mai rămas aceaşi… În rest, vorba troianului, „mă tem de greci şi când îmi fac daruri”…

 6. Tudor… vezi Bahá’u’lláh… vezi si basmele reginei Maria… am citit o parte dintre ele: m-a socat aceea cu copilul de pe fundul unei fantani adanci si intunecoase… e vorba de o chestie mistica acolo… Dar citeste tu povestile celea… In orice caz, inaintea Lui Dumnezeu, astfel de preocupari au fost niste mari uraciuni! Poate si de aici i s-a tras Romaniei ce a urmat!
  Cat despre domnii masoni, solipsistii nostri degraba imbarligatori de prostitutie a cuvintelor sub straiul unei noi paradigme, astia sunt cei mai prosti dintre pamanteni: va veni ziua in care porcariile lor vor fi judecate de Isus Hristos, Domnul!

 7. Mulţumesc, Daniel, pentru indicaţie. Ştiu că regina Maria a avut o „simpatie” (eufemistic spus) pentru cultul Bahá’í, care a început prin 1925, când prinţul Carol a renunţat la dreptul său de succesiune. O să citesc şi basmele. Admit, este o rătăcire, la fel ca misticismul – care, poate ai dreptate, a fost şi una din cauzele năpastelor ce au urmat.
  Încă, de pildă, nu am găsit vreun studiu serios despre relaţia lui Carol al II-lea cu masoneria…. Mihai nu cred că a avut legături cu ei în timpul domniei sale (1940-1947): Antonescu i-a „interzis” pe masoni, din câte ştiu, iar de sovietici nu cred să fi făcut altfel (deşi Sadoveanu, unul dintre „cozile de topor”, era mare mason…). Nu cred să fi intrat în legături „frăţeşti” cu ei nici în exil (1947-1997), nici după revenirea în ţară (1997).
  Un anume domn, Florin Mătrescu (autor: „Holocaustul Roşu”), avea o teorie cam ciudată, că Regele Mihai este mason de Rit Scoţian, precum membrii tuturor familiilor regale din Europa. El vede astfel istoria României: Carol I ar fi fost adus în perioada când masonii lucrau la erodarea imperiilor, prin crearea de state naţionale; după 1918, ei ar lucra acum la erodarea statelor naţionale, una dintre direcţii fiind distrugerea monarhiilor constituţionale (de către masonii „socialişti”, se pare, majoritari). El explică prin această perspectivă „izgonirile” Regelui din ţară (1989-1996); nu înţeleg însă atunci «simpatia» faţă de Majestatea Sa chiar din zona „prigonitorilor” (Iliescu, Năstase şi, mai recent, Ponta) şi chiar a masonilor români – şi nu numai (marele mason, Lordul Primar din City of London, l-a numit chiar „one of the greatest kings that has ever lived”)….
  Ceea ce îmi place la Regele nostru este că afişează o curată credinţă creştinească, şi nu ezită uneori chiar să critice biserica noastră: „Primordial este rolul Bisericii. Biserica nu şi-a îndeplinit exact rolul ei. Să aplice învăţămintele lui Hristos e greu” (1995). BOR a lipsit din discursul său în Parlament din 2011….

 8. Dragă Tudor, erudiția ta precum și exprimarea nu lasă deloc de dorit! 🙂 Eu le adun mai încet! 🙂 Singura mea ”virtute”, la vârsta ta, era aceea că eram foarte însetat după adevăr, oricare ar fi fost să fie el, dar cu dovezi! 🙂 Ceea ce mi-a adus multe ”noroace” de la viață a fost firea mea comică, îi făceam pe toți să râdă cu lacrimi, numai când deschideam gura… și apoi, când voiam să vorbesc serios, nu mai mă asculta nimeni! Și acum încă plătesc tribut acestei firi… de care nu sunt mândru! Probabil că din cauza vieții, fiindcă eu așa am supraviețuit fără riduri, în orice sistem! Dar apoi mai vine alta, că uneori nu știu să fiu diplomat, adică niciodată, și dau nene cu bâta în baltă: prin urmare, bine de mine că nu sunt politician… Uneori mă asemuiesc, așa, la distanță mare, cu reformatorul elvețian Zwingli – el nu făcea ca Luther, nu lua turma de boi în piept, se gândea acasă, trimitea scrisori, era un fel de hibrid între Moise și Aaron! 🙂 Sper că ai priceput că glumesc, da de unde atâta asemănare! Cred însă că am avut și o calitate înnăscută, să merg pe firul contradicțiilor pentru ca mai apoi să demontez cu ușurință ceea ce minți mai luminate decât mine, construiau, dar prost! Ideea este că, logica trebuie să prevaleze întotdeauna, indiferent de darurile pe care le poate primi o minte de om! Și mergând eu pe firul ăsta, al logicii, cred același lucru: Mihai I nu a avut nimic a face cu masoneria! Încă dacă ar fi avut, alta ar fi fost viața lui! Dacă vrei, prin analogie, o situație similară este aceea cu ”Jidanii conduc lumea!” numai că trebuie să împartă Ierusalimul cu toți! Păi ori conduc lumea ei, ori nu o conduc? Răspunsul este că nu, nu evreii conduc lumea! Mergând înapoi la Majestatea sa, Mihai I, și nu pe baza unei false analogii, zic la fel: care bre, rit scoțian? Numai o minte bolnavă, cel puțin de răutate, dacă nu de intrigi poate scorni o așa balivernă! Și apoi, unde a găsit el adăpost? În Elveția, unde a lucrat ca mecanic… Ce om! Fără fumuri, fără fițe! În timp ce, la noi, la polul opus, șoferii vreunui gunoier mason, sunt mai ”rasați” decât un boier de viță veche! Este limpede că, unii, cu o tenacitate ce amintește de aceea a Inchiziției, stau lângă sufetul omului până ce acela își dă, săracul, duhul! Regele Mihai I a fost chinuit, zic eu, de când a venit în țara sa, în fiecare zi! Și totuși, îl vezi cât de drept șade și ce frumos vorbește? Dacă ar fi fost din șleahta mizerabilă a unui Albert Pike sau Manly Hall, nu așa de copil ar fi fostul omul acesta: niciun pic de ”mister”, niciun pic de îngâmfare, nicio boală de ”constipație”, nicio plecăciune, în fața nimănui! Știi că e fiu de grecoaică, bineînțeles: frumusețea sa, cred că de la greci se trage, și cum eu iubesc Grecia necondiționat, și pe dânsul, tot așa îl iubesc…
  ”Ea știe cine sunt?”, îl întrebase regele pe fratele meu, arătând către fiica acestuia… Regele nu s-a sfiit să fie firesc, să fie curios, să-și arate preocuparea, interesul! Care va să zică, nu așa se comportă un mason! Eu cunosc vreo câțiva, bine de tot, mai ales pe unul care se înțolește mereu în negru, țigan, și care se dă evreu ca Vanghelie: aerul pute în jurul lor! Pe un altul, fiind obligat să particip la o petrecere, pe la care erau tot felul de împielițați din aceștia, eu neavând ce face, tot încercam să-l pozez! Băi nenicule, păi știi cum își rotea gâtul, să nu-l prinz, ca un lup de cauciuc! Cine știe la ce se gândea el atunci? Că sunt de la Mossad? 🙂 Aiurea! Mă plictiseam! Dar stai să vezi, printre ei, unul semidoct tare de tot, dar plin de aere: colecționar de tablouri și ”specialist” în holistică! 🙂 Ăsta, ca mulți alții avea un nărav. să vorbească excatedra, ca papa(lică).Păi de ce crezi? Păi din cauză că avea banul în buzunar, că făcea afaceri numai cu primăria de sector – și de acolo i se tot trăgeau la bmw-uri, la merzane, la etc! Își schimba și cămeșile de 4 ori pe zi, timp în care, altul, mai dădea o fugă prin Cipru să mai aranjeze cu niște bani negri! Buuunnn… Și să revin, la ăsta cu cămeșile: prost nene! Vorbea doar din almanahe și uneori folosea anumite expresii la modă: ”Ca să zic așa!” (și mișca deștile da nu în ghilimele ci mai degrabă în coarne, ca Ozy Osborn), ”Uite, știi cum e treaba!”… dar mereu, mai ales, era foarte important! Ba ăla înțolit în negru, făcea și glume proaste pe seama mea, că ”Ești atât de frumos că m-aș fi căsătorit cu tine!”… Numai neamuri proaste nene, masonii de la noi și din zilele noastre! Scandalagii și curvari de soi! Pe Sadoveanu nu l-aș băga în clica asta jegoasă, fiindcă dacă era mason, sunt sigur că nu prea știa ceea ce putem noi a ști azi, în era internetului! Sunt sigur! Tudore, îți plăcu povestea mea? Bag seama că de când am venit pe la Răsvan, tăcură iar ”sfinții” cu toții! Să mai îi dau o pauză ursului!

 9. Dragă Daniel, am citit- să fie vreo doi ani?- cartea lui Umberto Eco, ”Cimitirul din Praga”. Acolo omul încearcă să arate cum se fabrică plastografiile, ”legendele”, minciunile de tot felul, cu implicații dramatice în viața popoarelor.
  Masonii nu miros urît! 🙂 cel puțin, nu în sensul dat de tine. Sunt oameni onorabili, unii din ei extrem de simpatici, mulți foarte capabili. E o listă lungă… Unii nu intră în masonerie din convingere, ci pentru că nu pot avansa altfel în meseria lor, în funcțiile lor, etc.
  În România de azi există o inflație de masoni, un val de după 1989. O imensă masă de prostime care nu trece de primele grade și nu va trece niciodată. Ăia probabil că put, chiar și a prostie, sau mai ales.
  Sadoveanu a fost Mare Maestru al Lojei Naționale a României. El a ”stins” luminile templului, în înțelegere cu regimul de la Moscova de pe vremea aceea. El a fost ”lucrat” la Moscova, la cererea lui, a fost pregătit de bolșevici să preia puterea împreună cu alții, de teapa lui.
  Sriitor genial, dar om de nimic, cum au fost mulți alții în istoria noastră.
  Romanele lui Creanga de aur, Ostrovul lupilor și Baltagul sunt scrise în cheie masonă, dar analizele literare au ocolit asta.
  Actual, nu știu cîți din scriitori, oameni de artă, arhitecți, etc. nu sunt masoni. Pe mine nu mă deranjează chestia asta. Fiecare răspunde în fața lui Dumnezeu pentru faptele lui, nu în fața mea. Nu mă duc la teatru să văd o piesă de Andrei Șerban pentru că e mason? (din păcate, la mine, la țară, nu se pun pe scenă piese regizate de el… 🙂 ).
  Vorbeam cu Tudor, în primăvara asta. El a spus că nu va accepta să devină mason, dacă va fi invitat la asta. Eu nu știu dacă va fi așa sau nu, dacă va putea să reziste fără asta sau nu. Și i-am spus că-l voi aprecia la fel ca și acum, că-l voi înțelege.
  Cu regele Mihai e cam același lucru, Omul e un simbol, un exemplu de demnitate. Ai scris foarte frumos în comentariul tău. Chiar dacă ar fi fost mason, ce mai contează? Poate că sună cinic ce spun…

 10. Dragă Tudor, au trecut mulți ani pînă cînd să aflăm că lojele s-au înțeles între ele ca să aducă pe rege în țară. Au trecut mulți ani pînă cînd să aflăm că Unirea cea mare a fost o operațiune masonă la nivel european. Logic ar fi ca și acum să fie la fel, dar asta nu mă deranjează, atîta timp cît monarhia reintră în drepturile ei în această țară.
  Este admirabil felul în care ajuți la restaurarea monarhiei. Dumnezeu să ne ajute să-l vedem cît mai curînd pe rege din nou pe tronul României!

 11. Dragă Daniel,
  Îmi plăcu povestea ta. Cât despre cunoştinţe, încerc şi eu să adun adevăruri – deşi, spre bucuria noastră, nu trebuie să străbatem globul, ca Dumitru Dan, pentru a găsi Adevărul, El fiind atât de aproape de noi …
  Despre diplomaţie: cred că este bine să (s)pui „în faţă” ce crezi; eu, admit acest defect, îmi „adaptez” discursul şi în funcţie de interlocutor: nu spun nerealităţi, dar omit sau le spun incomplet – dacă consider că nu este benefic a le spune….
  Şi eu mă îndoiesc că Regele Mihai ar fi mason. De altfel, personajul citat de mine susţine şi o altă teorie, la fel de bizară, care circulă printre grupurile antisemite: a diferenţei între „khazari” – „falşii evrei” (chipurile, majoritari) şi evreii adevăraţi (chipurile, minoritari). Nu prea am, deci, încredere în judecata lui 🙂
  E interesantă referirea la originea grecească a lui Mihai, prin mama lui… Frumuseţea de la greci… E bine că n-a luat de la ei şi misterele 😉

 12. Dragă Răsvan,
  Sunt masoni şi masoni… Discutam cu cineva că nici masonii nu mai sunt ce-au fost: înainte, îi mai alegeau şi ei, dintre oamenii mai răsăriţi. Acum, cum zice şi Daniel, acceptă tot felul de haimanale. Poate nu i-or avansa în grad: dar nu înţeleg de ce-i primesc.
  Referitor la ce ţi-am spus în primăvară: colegul regelui Mihai, reputatul istoric Dan Cernovodeanu, i s-a propus să intre în masonerie, de către Mihail Sorin Gaidău. Aşa cum povesteşte chiar Gaidău, Cernovodeanu l-a refuzat, deşi i-a acceptat îndrumarea de cercetare (a realizat „prima informare serioasă asupra posibilei apartenenţe” a lui Nicola Urs/Horea la o lojă masonică). Stătuse vreo 13 ani în închisori: mai întâi, pentru „trecerea ilegală a frontierei”, apoi, pentru „inversiune sexuală” (era homosexual – fapt atestat şi de Ioan Ioanid)… Un elev eminent, devenit un om demn….
  Dacă Cernovodeanu a refuzat, nu văd de ce eu aş proceda altfel…
  În istoriografia noastră (şi în alte domenii) cred că începe un curent destul de „sănătos”, de a nu mai face din masonerie un subiect tabu. Şi Djuvara are aici un mare merit. Am simţit o mare simpatie pentru Filip Iorga, citind volumul de convorbiri cu Alexandru Paleologu („Breviar pentru păstrarea clipelor”), când l-a întrebat despre apartenenţa la masonerie… Paleologu i-a spus că a intrat din apreciere pentru masonii Kant şi Mozart, dar era dezamăgit de masonii români de azi…
  Despre readucerea Regelui în ţară: şi pe Carol al II-lea probabil tot masonii l-au adus (1930). Despre Victor Ciorbea nu ştiu dacă este sau nu mason. Decizia, din 1997, nu ştiu dacă a luat-o el sau Constantinescu. Fapt este că până Ciorbea acum a militat pentru monarhie, chiar în alianţa noastră 🙂 Zic „până”, pentru că, după ce a devenit avocatul poporului, noul statut nu i-a permis să activeze în nicio organizaţie…
  Da, cred că decizia de a reveni la monarhie va fi luată şi de masoni. Cu o anumită ocazie, chiar am discutat cu un tânăr mason monarhist la telefon, care se înscrisese pentru a adera la alianţa noastră (nu ştiam cine este, el mi s-a „confesat”…). Nu tăgădui, este simpatic băiatul 🙂 Are o funcţie de conducere deloc nesemnificativă. Dacă eşti curios, îţi scriu pe mail despre cine e vorba.

 13. Dragă Tudor, poți să-mi scrii pe mail, știi că asta îmi face mare plăcere, dar nu sunt curios referitor la tînărul acela. E secretul vostru, pînă la urmă. 🙂
  Despre Alecu Paleologu: la el nu masoneria e pata urîtă, ci faptul că a turnat la securitate pe avantaje, inclusiv materiale. Acolo nu mai poate invoca pe Mozart sau pe Kant. 🙂
  De ce sunt primiți tot felul de tembeli în masonerie? Pentru că plătesc o cotizație, uneori deloc de neglijat.
  Am văzut pe facebook că ai postat o fotografie cu seniorul Coposu și cu Roxana Iordache, tot în contextul campaniei pro-monarhie. Nu mai știu nimic de ziaristă. Blogul ei a ”adormit”. Ce o fi cu ea?

 14. Ţi-am trimis un mail 🙂 Nu-i nimic „secret”, doar „discret” (cum ar zice masonii).
  Într-adevăr, despre securitate nu l-a întrebat nimic Filip Iorga… Ar fi fost prea de tot: aici sunt rănile cele mai adânci…
  Da, ştiu de cotizaţie… Însă dacă şi masoneria se „vinde” pentru bani, atunci nu înţeleg, dragă Răsvan, cum conduc ei lumea 🙂 Parcă banii o învârteau, nu legile, cum ar fi zis un anume bancher…
  De Roxana nu ştiu mai mult decât ţi-am scris pe mail. Şi eu îi duc lipsa….

 15. Am văzut, dragă Tudor, și ți-am răspuns din fuga gărzii… 🙂
  Referitor la Roxana Iordache: am să fac o postare, cu ”De ce taci, Roxana?” sau ceva de genul… Trebuie să ajung la Târgu și să caut colecția ”România Liberâ” din 1990, pe care o am acolo și pun articolele ei de pe vremea cînd CTP-ul scria la Adevărul pro-iliescian. Acum sunt toți mari democrați ai lui pește, în timp ce vocile curajoase sau au tăcut, sau n-au nici de unele.

 16. Dragă ursule, cum e mierea pe dta? Ai grijă când dai năvală prin cătini! 🙂
  Da, ai dreptate, se cuvine se fac o mică ”reperație” cu privire la afirmația mea generală despre masonerie: nu put toți, adică nu put erudiții, visătorii și oamenii care cred în bunele intenții ale Masoneriei, fără a cunoaște că, aceasta este religia șarpelui, cel vechi, ca să-l citez pe Manly Hall, cel cu grad 33, rit scoțian! Dumnezeu nu ține cont de vremile de neștiință… Însă vezi dta, de ceva sunt convins: toți masonii, de la vladică la opincă sunt cel puțin plini de ei! Plini de integritatea modelului cosmic general, șarpele care se schimbă la pele, ca simbol al renașterii, purtătorul de lumină. Și da, ai dreptate, după anii 90, toți imbecilii au intrat la masonerie ca să facă afaceri cu statul – ba unii dintre ei, care practică sexul magic, care dincolo de aspectul ezoteric îmbracă și unul de șantaj: ”ce-ar fi dacă, mâine, primarul vrea să rezilieze contractul cu un srl anume, și ăla, dracul ezoteric, îi arată niște poze compromițătoare? Există și masoni din aceștia, ”ciprioți”, și din ce am auzit, în curând are să le facă o vizită și dna-ul – nu știu dacă pentru o partidă de sex religios, nu mă întreba! Cât despre rolul masoneriei, în formarea statelor naționale unitare, să nu uităm că se suprapune cu perioadele cunoscute în filozofie ca regicidă și apoi deicidă (vezi Camus). Și apoi, întotdeauna micii masoni, în grad, habar nu aveau că maeștrii lor se iubeau cu Belzebul! Gata! V-am pupat, masonilor! Nu mai trec pe la domniile voastre! 🙂

 17. Daniel, la mine mierea nu e făcută în templu, ci în stup. 🙂
  Eu și cu Tudor (na, că vorbesc în numele lui!) recunoaștem adevărul istoric, dar nu-l îmbrățișăm. 🙂 Așa că poți să vii cît mai des, scrisul tău fiind o delectare pentru mine.

 18. Dragă Răsvan,
  Ţi-am răspuns şi eu 🙂
  Nu ştiu de ce „tace” Roxana, deşi, dacă mă întrebi pe mine, cred că prin tăcerea ei spune destul… Ce mai e de spus, faţă de situaţia din ţara noastră?… Poate a obosit şi ea…
  Cu adevărul istoric, cred că îl putem urma pe Dan Cernovodeanu – omul a recunoscut o istorie masonică, dar s-a oprit acolo…

  Dragă Daniel, mă bucur că ai revenit „în forţă”, să spunem… ca şi Răsvan, îţi citesc comentariile cu plăcere 🙂 Privind firea ta comică: admit că m-ai făcut să râd de mai multe ocazii, dar şi când ai fost serios, n-aveam cum să nu te citesc cu atenţie 🙂

 19. Revenind la masonerie, cică domnii ăștia, masonii, ar fi ajutat la formarea statelor naționale și la eliberarea de sub tiranie: dar care tiranie, zic eu, e mai grozavă? Aceea a trupului sau aceea a cugetului? Ca un păianjen care își inoculează otrava în pâtecele muștii, spre a-l lichefia, așa ne lichefiară nouă creierii și mintea ”aforismele” domniilor lor! Imaginați-vă un tablou: Unul te apucă de guler cu forță și te ridică din poziția de pe genunchi, te pune să tragi ceva aer în piept, îți bagă limba în ureche și sâsâie ca un șerpișor flasc după care, cu un KO te dă pe spate în ”cimitirul” bunei simțiri! Păi bre oameni buni, nu tot masoneria îmblă azi cu ORU (care cică e coconul ONU)? Hait? Adică Noua Religie Globală? Nu ei pledează pentru un guvern mondial unic? Așa că, rogu-vă, nu mai fiți atât de ”tributari” ”binelui” (destul de relativ, ca și dogmele lor) masonic! Știați nu-i așa că, negarea unui adevăr se face și prin relativizarea lui… asta fac și masonii, au distrus ”prejudiciul” Hristos din școlile Americii dar, în schimb, au ”impus” obligativitatea învățământului gratuit în școalele lor, atenție însă: după modelul constituției lui Stalin! Hai că fug la treabă! Ursule, nu lăsa mierea pe la pleoape!

Comentariile nu sunt permise.