Cronici mondene (158) Ponta la Emanuel. Nu la Domnul, la Negruț…

În timp ce la Arad bîntuia imamul, la Oradea a semănat groaza Ponta.

Din presa locală am înțeles că acest cel mai faimos plagiator din țară a fost primit în triumf și cu brațele deschise la Universitatea Emanuel. Nu, nu a primit titlul de doctor plagiator causa a acestei instituții. 

Paul Negruț, eminența cenușie a universității, a salutat venirea premierului, aflat în plină campanie electorală.

În timp ce majoritatea intelectualilor pe care-i respect se strădiesc de luni bune să rupă elanul îndobitocitor al prostimii, gata să bage votul în urnă pentru acest urmaș al comuniștilor, Paul Negruț s-a ploconit în fața liderului roșu de la București, mulțumindu-i plagiatorului pentru autonomia de care beneficiază universităţile din România, de stat sau private.” De la Paul la Hristos ne mănîncă Ponta!

Mă alătur celor care consideră că suntem o țară de troglodiți, de oameni fără demnitate, fără curaj, fără coloană vertebrală. O mămăligă planturoasă care pleznește doar cînd o lovește unul din afară, ca pe o minge, la mișto.

Cu ceva timp în urmă, un alt lider baptist s-a pozat cu Ponta: nimeni altul decît președintele cultului, Otniel Bunaciu.

Paul Negruț, un concurent mai mult sau mai puțin discret la ciolanul conducerii, a făcut și el un pas înaintea frontului, comandînd, indirect, prin simpla sa prezență: ”Pentru onor înainte, baptiști!”.

Morala? Morala e pierdută! Aducătorului bună recompensă: cinci ani cu Ponta președinte!

Eu, cel puțin, o declar nulă.


36 de gânduri despre &8222;Cronici mondene (158) Ponta la Emanuel. Nu la Domnul, la Negruț…&8221;

 1. Unii prea putin inteleg aceste vizite si nu stiu cum ajung programate si sponsorizate mai ales in campanii electorale .Asa a fost si in campania electorala trecuta si astfel sponsorizata;
  http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/

  Si interesant este ca putini inteleg cum se face si intimpla ca doar la aceasta Biserica .Insa unii au ajuns sa inteleaga si explica;
  http://www.ziartricolorul.ro/ies-la-iveala-amanunte-despre-vizita-penala-a-unor-asa-zisi-socialisti-romani-peste-ocean-mita-trafic-de-influenta-taxa-de-protectie-de-la-penticostali-in-valoare-de-750-000/
  Credem ca intelegem si scopul pentru care a ajuns si la Oradea?Intr-o buna zi se va intelege legaturile si scopul .Pina atunci unii cred ca vizita este doar de” Binecuvintare”
  Si intradevar pentru ei „binecuvintarile sint mari ” fiindca procentajul financiar din afacerile semnate si numai de unii stiute le aduce mare profit si confort al vietii >Si pentru a intelege facetile cate o vizita la fiecare acasa,la birou si o sa intelegeti mai bine mesajul .

 2. Trist…foarte trist! Imi aduc aminte cu groaza de primavara anului ’90, cind majoritatea penticostalilor si baptistilor marsau voios in urma declaratului convis ateist Iliescu, considerindu-l trimisul Lui Dumnezeu pentru natiune, motivul care m-a facut sa renunt la tot si sa-mi incerc sansa pe alte meleaguri. A fost cea mai buna decizie pe care am luat-o vreodata, desi n-a fost usor sa i-au totul de la inceput, de la clasa intii, de la alfabet, dupa sapte ani lucrati ca inginer constructor. Se pare ca n-au invatat nimic in 25 de ani, asa ca s-ar prea putea ca Dumnezeu sa repete lectia, care cu singuranta va fi mult mai aspra ca cea dinainte. Si se mai pare, ca pentru majoritatea conducatorilor religiosi ai zilelor noastre si a celor apuse, banul si gradele sint mai importante decit sufletul si turma care ii urmeaza orbeste. Daca un hot este aplaudat de un lider crestin, iar un om care spune adevarul este hulit, ce mai este de spus? Departati-va de astfel de oameni este singurul sfat pe care l-as da.

 3. Daca ar fi numai gafa tot ar fi bine, dar eu am impresia ca e mai mult. Rasvane draga, mai putem vorbi oare de morala?…

 4. Lidie, știi de ce îmi pare rău? Că instituția are și oameni onești, oameni de valoare, care nu s-ar compromite în asemenea hal. Nu faptul că dau drumul la ușa institutului pentru un candidat sau altul e vorba, ci de calitatea acestuia. Ponta a furat intelectual. Or, cum poți tu, rector și baptist pe deasupra, să accepți să stai la masă cu… minciuna?

 5. Tot e bine că n-ai scris că la Arad bântuia… crislamul, Răsvan! 😀
  Am văzut şi eu ştirea. Greu de catalogat în termeni rezonabili… Oricum, dacă m-ar întreba cineva aş prefera o reeditare a întâlnirii cu Ali, decât una cu Copy-Paste…

 6. Trebuie să recunosc faptul că în alte ocazii mă delectam cu calitatea textului dv. O fi adevărat ce spuneți, dar se putea spune mai frumos.

 7. Ce este mai trist e ca nici un „baptist” din sala nu a luat atitudine. Sintem o natie fara coloana vertebrala de moluste ce se gudura pe linga cei puternici. Cind sint in Europa evit sa vorbesc romaneste de rusine. Sintem incapabili sa stam drept si sa avem principii pe care sa le respectam. Adica pardon, avem un principiu: Sa ne guduram…….. poate pica ceva.

 8. Valimagicflash: recunosc că e un text scris direct, la cald, cum se spune. Nu l-am acuzat pe Paul Negruț pentru altceva decît ceea ce am scris, iar vina pe care o poartă nu am ”împărțit-o” și celorlalți colegi din Universitate. Marius Cruceru este plecat în Bucovina, de exemplu. Ce vină are el sau alții ca el că instituția s-a umplut de rușine? Mi-e ciudă că cei care au contestat, ani de zile, gruparea de la Emanuel, vor avea de data asta motive întemeiate să spună: ”Vedeți? ce v-am spus noi?” Rămîn, sentimental vorbind, legat de cei de la Oradea, deși nu i-am văzut niciodată la față și n-am niciun cîștig din chestia asta. Poate și ăsta e motivul pentru care am scris cum am scris: consider actul lui Paul Negruț o trădare și aștept demisia din postul pe care-l ocupă. A lui și a celor care au tîrît instituția într-un scandal cu tentă politică. Nu cred că e singurul vinovat.
  Îmi pare rău că v-am dezamăgit, dar scriu ce-mi trece prin minte. Asta e…

 9. Dragă Elisei, toată lumea zice că politica e curvă și că minciuna e la ea acasă în lumea aceea.
  ”De cîte jumătăți are nevoie un adevăr politic, în condițiile în care minciuna- electorală sau de altă natură- devine obligație esențială?”
  Așa se întreba Dan C. Mihăilescu în prefața cărții traduse de el, ”Vladimir Bukovski/ Uniunea Europeană… o nouă URSS?”
  Și admitea un paradox, dacă vrei, acela că pot exista… mai multe jumătăți ale acestui ”adevăr politic”.
  Ce traduce asta, raportat la cele întîmplate la Emanuel? Că lumea creștină trece printr-o perioadă de mari încercări, nu numai la noi, ci pretutindeni. Că e greu de spus, acum, în două cuvinte, de ce se prăbușesc statuile.
  Foarte interesant articolul de mai jos:
  http://www.albertmohler.com/2014/10/02/faith-on-earth-the-urgent-mission-of-theological-education/
  Al Mohler spune că o mare responsabilitate apasă pe umerii celor care pregătesc studenții pentru slujire, pentru că drumul de pe banca școlii la amvon e foarte scurt și se parcurge repede.
  Cu alte cuvinte, gesturile liderilor spirituali au toate șansele să fie imitate în cel mai scurt timp de cei ce vin în urma lor.
  Nu are importanță ce obține Paul Negruț și Emanuel din chestia asta. Întreabă-te ce pierd ei de aici…
  (Sunt de gardă și scriu printre picături și cam anapoda, îmi cer iertare…)

 10. Dragă Marinel, și voi ați fost ispitiți, ca și cei de la Emanuel. Voi ați ieșit onorabil, ceea ce nu înseamnă că ați cîștigat mare lucru. Or bîntuie politica prin turmă, or lupii la stînă și cu semilună, mare deosebire nu este, să știi. Mai ales că nu poți spune cine a organizat din umbră operațiunea de la voi. Nu ridica statui, ca să nu te scuipe din înalt. Chiar dacă ai umbrelă, gestul doare. 🙂
  Dacă a căzut Paul Negruț, poate cădea oricine. De fapt, asta e lecția de astăzi, pentru mine. (Na că fac și versuri…, vai de garda mea! 🙂 ).

 11. fratele Liviu Olah nu ar fi facut asa ceva, fr. Paul Negrut, a dezamagit pe multi, dar cred ca nu pe cei mai multi. Cei mai multi nu inteleg decat ceea ce vad.

 12. Dragă Costică, de-asta plecau în pustie creștinii din primele secole: să nu se prea-îndulcească la lapte și miere. Ei spuneau că odată înfrînt dușmanul văzut (în cazul lui Paul Negruț, comunismul), apar dușmanii nevăzuți, care sunt cu mult mai periculoși decît cei văzuți (în cazul lui Paul Negruț prea marea mărire și prea puțina smerire).
  Judecata politic corectă nu are nimic de-a face cu creștinismul. Calculul politic se face pe numărătoarea inversă a timpului și multe bile nu mai are numărătoarea aia.

 13. Dacă începem să punem ciurul moralității pe cei care merg la Universitatea Emanuel, atunci nu cred că mai ajunge vreunul să intre pe porțile instituției respective. Ponta a plagiat, Iohannis a umblat după bani, cutare a făcut nu știu ce și tot așa… Dacă plagiatul e singura vină ce i se impută lui Ponta, atunci – chiar dacă e furt intelectual – ce mare brânză? Nu-s chemați cei de la Emanuel să facă dreptate socială nicăieri; Universitatea din București trebuia să-i anuleze doctoratul și cu asta basta. Din păcate pentru noi toți, Ponta e – vrem, nu vrem – primul ministru al acestei nații și în calitatea asta bănuiesc că a intrat în universitatea aia baptistă; oricum calitatea de prim ministru o precede pe cea de candidat. Că, momentan, e și candidat la președenție e o tragedie națională, nu vina Universității Emanuel care luptă – așa micuță cum e – pentru supraviețuire. Problema nu e Universitatea Emanuel, ci Biserica Baptistă Emanuel care are două instituții de învățământ: liceul și universitatea, prima luând bani de la stat, a doua refuzându-i cu consecvență de ani de zile. Venirea lui Ponta n-a fost un eveniment neobișnuit pentru cei de la UEmanuel: în anii trecuți au mai venit și alții și n-au fost mai pristini decât Ponta… Să fim serioși, fiecare are petele lui și nu-s deloc albe. Mie mie se pare că prea li se dă în cap celor de la UEmanuel pentru simplul fapt că i-au permis primului ministru să intre în ograda lor. Puțini sunt cei care în mod constant se căznesc să observe activitatea lor de zi cu zi iar și mai puțini sunt cei care înțeleg ce înseamnă munca într-o universitate mică ce se zbate într-un sistem făcut pentru cei mari, tari și cu bani. Ani de zile oamenii ăștia și-au văzut de treaba lor și nu i-a băgat nimeni în seamă; acum, a venit Ponta la ei o juma de oră, și toată lumea-i scuipă-n față. Urât, foarte urât, stimabililor. Nu se cade și, dacă e până acolo, nici măcar pastorul Negruț nu merită tratamentul ce i se aplică în aceste zile. Din câte reușesc să-mi dau eu seama, așa, de la distanță, pentru UEO vizita lui Ponta a fost un eveniment ca multe altele; voi faceți din el un capăt de lume, de parcă etica celor de la universitate s-a schimbat peste noapte. E o gândire îngustă și răutăcioasă care nu face cinste nici celor ce o promovează, nici celor ce o încasează…

 14. Remus, Ponta a venit la Emanuel în plină campanie electorală. Lumea aşa a perceput vizita. Eu aşa am perceput-o. Ponta e un plagiator, un mincinos care nu şi-a recunoscut vina. Negruţ e liderul unei grupări care spune că se ţine după învăţăturile lui Hristos. Maculat e Hrisotos, nu universitatea aia amărîtă, care azi e, mîine nu e.
  Nu-l împroşc pe Negruţ cu noroi, cum aţi afirmat. El a intrat singur în materialul respectiv. El şi cei care l-au invitat pe Ponta la Emanuel, să se bălăcească împreună.

 15. Făcui niște investigații între timp. Nimeni nu l-a invitat pe Ponta să vină la UEO în campania electorală. A fost invitat ministrul educației și ministru delegat pentru învățământ superior, ambii venind deja la UEO cu alte ocazii în trecutul recent. De astă dată, ministrul delegat pentru învățământ superior ar fi anunțat că vine însă de mână cu premierul. Asta e, mare brânză… În fine, fiecare are dreptul la opinia lui. De astă dată nu v-o împărtășesc.

 16. Remus, Teofil Stanciu zice, preluînd de la dl. Dan Botică:
  ”Răspunsul dat de d-l Dan Botică, de pildă, este unul valid sub raport spiritual (cine poate ridica piatra?), dar lasă o seamă de probleme politice, deontologice și metodologice nelămurite (VP nu a venit, a fost invitat…”- de pe blogul Drezina.

  Cu alte cuvinte, nu l-a invitat nimeni pe Ponta? Iar faptul că a venit acum, în plină campanie electorală, e o pură întîmplare? 🙂

  Mare brînză e toată afacerea? dar mica brînză care e? 🙂

 17. Remus,din întîmplare un bun prieten era la Emanuel exact cînd a apārut Ponta.Mi-a spus cā Paul Negrut nici nu stia cā vine Ponta.Cei care scandau „Ponta presedinte”erau din PSD nu din Emanuel.Sunt curios dacā mai sustin si altii faptul cā Paul Negrut nu stia.O fi adevārat?

 18. Viorel Chis… articolul acela pe care l-ai postat și foarte bine ca e „hog wash”
  I America toate bisericile romane recunosc toți vizitatori care vin in vizita din Romania, pocaiti sau nepocaiti. O facem in Portland, o fac in Los Angeles și Chicago.

  Dacă urmărești intregul video veti observa ca avea delegatie a trebuit să stea in biserica ptr 2 ore s-o i sa dat 30 de secunde ptr un salut.

  Asa ca teoriile conspirative sint numai atît, teorii… si inca teorii de doi bani 🙂

 19. Nu vreau să fiu rău, dar câinii latră, caravana trece… Paul Negruț știa că vine și Ponta, dar a aflat după ce îl invitase doar pe ministrul delegat pentru învățământ superior să vină la universitate. Dacă l-o fi invitat pe Ponta cu altă ocazie, nu știu. În plus, chiar că nu contează. Pățania de la Emanuel nu-i un eveniment ieșit din comun; cum spuneam, au mai venit politicieni la UEO și înainte și nu s-a scandalizat nimeni. Și n-au fost mai curăței decât Ponta, nicidecum. Mie îmi pare rău că vă luați de oamenii ăia de la Emanuel care-și apără munca de ani și ani. Nu cred că v-ar plăcea să dea unii și alții în munca voastră, dar, în fine…

 20. Da, Paul Negruţ ştia de miercuri. Iată ce scrie Beni Cruceru pe blogul lui:
  ” Miercuri a fost adusă în discuție această vizită și am fost rugați să venim. Acest apel a fost adresat tuturor studenților și profesorilor. Nu s-a ținut „condica” absenților. Nici măcar toți profesorii n-au fost prezenți. A fost alegerea mea să vin, curios din fire.”
  Oamenii aceia de la Emanuel, care-şi apără munca (!), nu au primit un politican oarecare ci pe Ponta: fost ofiţer sub acoperire, plagiator şi participant la o încercare de lovitură de stat (aşa a fost percepută de cancelariile occidentale).
  Nu mă miră că biserica decade, că pastorii umblă după profit, că enoriaşii tac şi înghit cu laşitate toate prostiile pe care le servesc absolvenţii acestor institute îndulcite la lumesc.
  Dacă faptul că am comentat pe blog, în deplină libertate, citînd din declaraţiile unor profesori de acolo, vă îndreptăţeşte să mă asemuiţi unui cîine care latră după caravană, e un semnal pentru dvs., nu pentru mine.
  Gîndiţi politic corect, ca şi Beni Cruceru, ca şi Simuţ, ca şi Botică şi alţii ca ei. Nu mai pot supravieţui fără să facă concesii puterii? Atunci instituţia aia nu are ce să mai caute sau să-şi schimbe numele.
  Cît de pervertită poate fi percepţia unor tineri ca să judece lucrurile, punînd înainte calculul meschin şi interesele de gaşcă, de grup, fie ele şi evanghelice?
  Ce profesori au avut aceşti oameni ca să ajungă, în numai 24 de ani, să piardă lupta cu cel rău?
  Iosif Ţon spunea că a colaborat cu comuniştii ca să salveze biserica. Acum Paul Negruţ face exact ce a făcut trădătorul acela: salvează, chipurile, instituţia.
  Ştiu că degeaba vorbesc, Remus, că nu mă puteţi înţelege. Poate va veni o zi cînd îmi veţi da dreptate.

 21. Nu, nu vă pot înțelege. Oamenii ăia – Botică, Simuț și alții – sunt batjocoriți la drumul mare de niște oameni care nu-i cunosc și habar n-au în ce condiții muncesc ei acolo. Au salarii mai mici decât peste tot în sistemul universitar și stau ca fraierii acolo doar ca să-și facă meseria. Guvernul Ponta o fi cum o fi, însă – în cazul lui Ponta – gura păcătosului adevăr grăiește. Îmi pare rău să recunosc, însă guvernul Ponta a reparat tâmpeniile din Legea Funeriu care a făcut prăpăd în universități călcând în picioare autonomia universitară și obligând toate universitățile, inclusiv cele private și confesionale, să-și schimbe managementul universitar după cum dorea mintea lui, a lui Funeriu. Îmi place, nu-mi place, însă ordonanța de urgență din 30 iunie anul acesta a permis pentru prima oară în istoria lor universităților private și confesionale să se organizeze cum doresc și să-și facă propriul sistem managerial. În sfârșit, după 3 ani de la funesta lege Funeriu (nr. 1/2011), rectorii, decanii și directorii de departamente pot face parte din nou din senatele universitare, ca să vorbească toți cei implicați în conducerea universităților aceeași limbă și să poată lua decizii, cu toții la un loc, în deplină cunoștință de cauză. Universitățile private și mai ales cele confesionale își pot alege rectorii după cum doresc, nu după cum vrea guvernul – o chestiune fundamentală pentru aceste instituții, de regulă mici, care nu găsesc un rector pe orice gard la fiecare 4 ani. Mi-e ciudă să recunosc, însă Ponta – cu toate păcatele lui – are, de astă dată, dreptate: prin miniștrii lui a lărgit autonomia universitară, iar Paul Negruț i-a mulțumit pe drept. Nasol, dar corect din punctul de vedere al situației din teren.

 22. Remus, nu era cazul să o facă în plină campanie electorală. Negruț putea să-i trimită o telegramă de felicitare sau să-l sune la telefon pe primul ministru, dacă a considerat că prin Ponta l-a prins de picior pe dumnezeul învățămîntului superior.
  Ăștia sunt de stînga, omule, baroni, reprezentanții hoților care au furat țara asta de 24 de ani! Despre asta vorbim!
  Or, Emanuel nu era școala de cadre a lui Bunaciu. Acum e mai rău: e o nouă Ștefan Gheorghiu! Eu am trăit în comunism și știu ce vorbesc. Socialiștii ăștia sunt plozii comuniștilor de ieri.
  Mentorul lui Ponta e penalul pușcăriaș Adrian Năstase!
  Cît despre Simuț și Botică, să fie sănătoși. N-are nimeni nimic cu ei, în afară de ei.

 23. Draga Rasvan, cind Dumnezeu incuie mintea cuiva, n-are cum sa priceapa. Imi place o vorba a sotului meu, „copacul incotro e inclinat acolo cade”, asa ca trebuie lasati in voia lor. Cartea Sfinta ne spune ca-i vom cunoaste dupa roade, ca sfirsitul e mai important ca inceputul, nu toti cei ce zic doamne, doamne, multi chemati putini alesi, iar in vremurile din urma cei alesi vor fi foarte rari. Si mai spune in „Apocalipsa 22:11-12: „Cine este nedrept să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt să se sfinţească şi mai departe! Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.” Probabil ca e vremea ca cei alesi sa se ascunda ca Ilie Tisbitul, pina v-a veni izbavirea de la Domnul.

 24. Din nou spun, nu vreau să fiu rău, însă dacă Paul Negruț îi trimitea lui Ponta o scrisoare de mulțumire și afla presa, era la fel de rău. Nu reușesc să văd diferența dintre a-i trimite o scrisoare de mulțumire cuiva (sau a-i da un telefon) și a-l primi personal pentru a-i transmite asta. Moralmente, după mintea mea puțină, e același lucru. Ori te-nsoțești cu omul, ori nu.

 25. Pentru comentariul lui :”gabebogdan
  on octombrie 20, 2014 at 17:27 Viorel Chis… articolul acela pe care l-ai postat și foarte bine ca e “hog wash”
  As fi bucuros sa fie asa cum zici ,dar trist este ca tu nu esti la Chicago si nu cunosti legaturile de sponsorizare a Bisericii Elim Chicago conduse de pastorul Cristian Ionescu …..Si nici nu cunosti puterea de sponsorizare si interesul de conectie intre cei ce au planificat si sponsorizat vizita;
  „…Dorel Popa îi va facilita Lui Victor Ponta întâlniri cu anumiţi congresmani şi senatori de peste ocean“, se arata intr-un articol din Glasul Aradului, publicat in ziua plecarii si reluat si pe “Romania Evanghelica”. Blogul Romania-SUA sustine de asemenea ca “prezenta domnului Ponta a fost insa de aceasta data mai mult prin jurul liderilor si oamenilor din bisericile neoprotestante. Acesta avand cel putin doua intalniri cu lideri din bisericile baptiste si penticostale. Una din ele fiind biserica Elim dupa cum declara insusi pastorul Cristian Ionescu. Victor Ponta n-a vizitat intamplator aceste biserici acesta fiind introdus de catre fostul primar din Arad Dorel Popa, el insusi pastor“.
  http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/
  Si sint si alte motive cu multul mai serioase care in prezent nu pot fi scrise din mai multe motive ……,dar in o buna zi vor ajunge explicate si surprinderea va fi mare …dupa cum si altele au fost dovedite ,date spre accesare si multe dintre ele se doresc sa dispara fiindca stii din ce cauza …..Lumea de azi este plina de surprize si aceste surprize sint foarte neplacute in societate,departamentul politic si cel religios !!Iar Domnul Isus ne ajuta sa intelegem sa pastram „Biserica si inchinarea curata ” Iar slujitorii sa ajunga sfinti neprihaniti si in puterea adevaratei slujiri..

 26. „Nu reușesc să văd diferența dintre a-i trimite o scrisoare de mulțumire cuiva (sau a-i da un telefon) și a-l primi personal pentru a-i transmite asta.”

  Dragă Remus, una e să fii servil şi alta e să fii şi prost pe deasupra. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar Paul Negruţ a dovedit că e din amîndouă.

  PONTA a spus, la începutul discursului său electoral de la Emanuel:

  „NU E PRIMA OARĂ CÎND M-AŢI INVITAT.”

  Minte Ponta, cum zicea Băsescu, şi cînd respiră? sau UEO a dat în socialism…

 27. Servil? Prost? Fie precum zici, dragă Răsvan. Nu uita însă că mincinos n-a fost. O fi fost servil și prost, cum zici tu, însă a spus adevărul. Mi-e greață să recunosc, însă guvernul Ponta chiar asta a făcut: a dat autonomie universităților din România, mai ales celor private și confesionale. Din ce motive a făcut-o nu mă întreba, că nu știu. Pot bănui că dintr-acelea electorale, însă asta-i altă treabă. Din păcate, Paul Negruț a spus adevărul și din nefericire pentru noi toți, taman Ponta a făcut dreptate în privința autonomiei universitare. Ăsta-i tristul adevăr…

 28. Dragă Răsvan,
  E surprinzător faptul că mulți îl socotesc mincinos, plagiator și corupt pe primul ministru, însă îi acordă tot girul adevărului când el afirmă că ar fi fost INVITAT la Universitatea Emanuel.
  Mă întreb ce-ar fi făcut oricare dintre cei atât de preocupați de a împărți dreptatea din tastatură dacă ar fi fost în locul conducerii UEO. Ar fi spus tare și răspicat că există vreo incompatibilitate, vreun „absolut” conflict de interese care nu le permite să primească vizite oficiale? O astfel de atitudine ar fi fost (mai) creștinească?
  (Când Cristos a mâncat cu vameșii și păcătoșii, S-a „contaminat” în vreun fel cu păcătoșenia lor?)
  Oare ar trebui ca studenții UEO să lucreze după absolvire doar în medii confesionale agreate, astfel încât să se poată exclude total orice legătură cu reprezentanți ai mediilor laice economice, sociale, politice etc.? Să rămână toți într-un turn de fildeș, cu costume precum cele folosite în cazul bolnavilor de Ebola, astfel încât să nu apară nicio șansă de „contaminare” cu realitatea socio-politico-economică?
  Dacă la locul de muncă am și colegi homosexuali, de exemplu, dar și colegi cu a căror politică nu pot fi de acord, ar trebui să îmi caut alt loc de muncă, fiindcă eu condamn păcatul homosexualității și politica distrugătoare a lor? Mă contaminează în vreun fel păcatele lor? Trebuie să fiu socotită „în tabăra lor” doar pentru că lucrez alături de ei?
  (Oare și Cristos a făcut la fel? Sau El mers în mijlocul mulțimii, indiferent cât de contaminați erau oamenii simpli, dar și liderii religioși și politici ai vremii?)
  Nu am motive să iau apărarea cuiva, însă caut să înțeleg de unde atâta înverșunare împotriva unui eveniment, pe care nu știu cine s-ar lauda sus și tare că l-ar fi gestionat mai bine „la fața locului”, nu din tastatură.

 29. Dragă Rob, am să fiu mai scurt decît e comentariul tău, pentru că eu am mai spus unele lucruri și nu vreau să mă repet.
  În primul rînd, am spus: nu-l cred pe primul ministru cînd a afirmat că a fost invitat de mai multe ori la Emanuel:
  ”PONTA a spus, la începutul discursului său electoral de la Emanuel: “NU E PRIMA OARĂ CÎND M-AŢI INVITAT.” Minte Ponta, cum zicea Băsescu, şi cînd respiră? sau UEO a dat în socialism…”

  Apoi, nu sunt înverșunat în niciun fel. Toate pildele și trimiterile la Hristos și Biblie nu fac decît să ia în derîdere lucrurile sfinte și, mai ales, Numele Lui. E un paravan stupid, prin care se vede goliciunea. Ăla și trupa de PSD-iști, agitînd lozinci și steaguri roșu-bolșevic au venit în campanie electorală și i-au păcălit pe cei de la Emanuel.
  Dar și cu păcăleala e ca în bancul ăla cu găina: alergată de cocoșul în călduri, găina s-a împiedicat sau s-a lăsat? Nimeni nu a dezlegat misterul, dar de atunci toate ouăle au căpătat… bănuți.
  Nu încurcați EBOLA. homosexualii și păcătoșii. Ponta nu avea diaree cu sînge, poate doar verbală, nu era predniposnic și este drept credincios. N-a venit să-l pocăiască Negruț, Simuț sau taica brăduț. Era de-al nostru, cu alte cuvinte: cu ochii-n cer și cu picioarele pe pămînt.
  Ce să facă bieții studenți după ce termină UEO? Păi ce-au făcut și pînă acum, săracii martiri: să-și caute un loc căldicel de muncă, al șaptelea pastor într-o biserică mare, în care să spere și să prospere, să răspîndească evanghelia în parcările din fața bisericilor, de la geamul unei mașini de lux, eventual de la tăticu, să migreze la Barbosu, că ăla poate dă mai mult și, cînd le vine ceasul, să o taie peste ocean, de unde să dea lecții de democrație idioților care l-au votat pe Ponta.

Comentariile nu sunt permise.