Jurnal de campanie (2) MARŢI. Curaj, găină, că te tai!

Papa Francisc a mai comis una, asta spre marea „satisfacţie” a evanghelicilor de pretutindeni şi, mai ales, a celor de peste ocean.

În faţa membrilor Academiei Pontificale de Ştiinţe, tipul a afirmat că Big Bang-ul nu contrazice intervenţia creatoare a lui Dumnezeu, ci dimpotrivă, o reclamă.

Referitor la evoluţie, şeful catolicilor de pretutindeni a spus că aceasta nu este incompatibilă cu ideea de Dumnezeu, pentru că ea permite creaţiei să evolueze.

Nu e singurul papă care o ia pe arătură. Înaintea lui au mai produs idei asemănătoare Pius al XII-lea şi Ioan Paul al II-lea (despre evoluţie) şi nimeni altul decît Benedict al XVI-lea, care a spus că Dumnezeu este în spatele creaţiei (făcînd aluzie la Big Ben) şi nu haosul.

Catolicii sunt mîndri de papii lor, pentru că ei se întrec în exerciţii de reconciliere a religiei cu ştiinţa.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre românii noştri care se întrec în glume pe seama maicilor de la mănăstirea Dobru din jud. Neamţ. Acestea au refuzat cardul de sănătate pe motiv de cip. Dezbaterea a fost lansată de părintele Iustin Pîrvu, de la Mănăstirea Petru Vodă, actual plecat la Domnul.

Cum acest tip de abordare e din ce în ce mai supărătoare pentru politica corectă dusă de capii BOR, am observat că din librăriile de profil de la mănăstirile din Nordul Moldovei au început să dispară textele compromiţătoare, gen revista „Atitudini”. Simbolic, Iustin Pîrvu a plecat din nou la beci.

Se împlinesc zece zile de la vizita lui Ponta la Universitatea Emanuel, fără ca vreun stimabil domn profesor din sfera respectivă să binevoiască să articuleze o vorbuliţă oficială despre asta. Papa şi măicuţele au mai mult curaj: măcar spun cu voce tare ce gîndesc.  

Anunțuri