MIERCURI. Rugăciuni din Marea Roșie

Pot fi stînjenit la 50%, umilit la 60%, dar la 75% sunt de-a dreptul strivit. Ăsta e procentul celor care l-au votat pe Ponta în tîrgul în care lucrez.

Pe de o parte, era de așteptat și, într-un fel, de înțeles. Oamenii valizi și zdraveni au plecat la muncă afară. Acolo am văzut ce-a fost.

Cei rămași acasă sunt sub limita sărăciei. Despre coșul zilnic nu mai vorbește nimeni. Cel puțin, nu în campania electorală.

De la un tîrg în care nu mai există nicio industrie, în care totul s-a dus pe apa sîmbetei, nu te poți aștepta la altceva.

Beția întregește tabloul.

Într-un asemenea oraș a apărut și afișul cu discriminarea pe criterii religioase, o copită a vacii străbune (și nebune).

Sărăcie, alcool și disperare: aceștia sunt adevărații aliați ai lui Victor Ponta în alegeri. Și teama, teama că dacă vine dreapta la putere, vor pierde ajutorul social, ultima pomană pe care o primesc morții vii de la putere. Procentul de 75% e încă prea mic.

La Târgu Neamț, 60% din voturi pentru Ponta. Orașul e frumos, bine îngrijit, primarul este liberal. Vara e agitație: vin acasă cei plecați la muncă. E plin de turiști. E un nod de cale spirituală, cu trafic intens spre puzderia de mănăstiri și locuri minunate din împrejurimi.

Dar votul se obține toamna, cînd se coace cartoful în jarul prostiei. Cei activi sunt demult plecați afară, iar  votul de acolo a fost așa cum am văzut.

Primirea slugarnică a viitorul vodă Victor Ponta la Universitatea Emanuel din Oradea, în campania electorală, într-o mare de gîndire occidentală, a fost o lovitură pentru mine. În timp ce traversez  marea roșie de vot, mă rog la Dumnezeu să despartă apele, să ajung în țara promisă, în țara lucrului bine făcut.

Reclame

10 gânduri despre &8222;MIERCURI. Rugăciuni din Marea Roșie&8221;

 1. Ai surprins foarte bine viata amara a votantilor. Pe de alta parte, emanuelistii, oricat de mult s-ar stradui(sau nu) sa ne demonstreze ca cioara vopsita este porumbel, incearca doar sa jigneasca discernamantul de copil de gradinita al fiecaruia dintre noi. Domnul Simut nu incerca decat sa iti argumenteze, cum putea mai bine(fiecare cu capacitatea pe care o poseda), in timp ce strangea cu putere gura sacului plin cu ciori vopsite. Daca erau atat de democratici si de interesati sa evanghelizarea necrestinilor de ce nu au demonstrat-o invitandu-i si (macar o parte) pe ceilalti candidati la presedentie? Asa ar fi risipit intr-o masura buna banuielile din spatele intentiilor, mostenite de la fratele si stramosul Iuda.

 2. Pedeliştii şi ţara lucrului bine făcut: teren de fotbal în pantă, telegondole, săli de sport la ţară, schimbat borduri tot timpul. Iar ca să facă astea, ei au tăiat salarii.
  Gândul că pedeliştii vor reveni la putere îmi dă fiori.

 3. Iohannis nu e PDL-ist, iar în Sibiu, cît a fost primar, n-am auzit să fi făcut terenuri de fotbal în pantă. Ţara lucrului bine făcut este, într-adevăr, o zicere de-a sa, dar nu a Elenei Udrea, tipa cu inovaţiile de care vorbeaţi.
  Nu ştiu cum se întîmplă că fiorii aceia apar în zonele cele mai sărace ale ţării. Poate pentru că Ponta vrea să-l imite pe Putin, cu panslavismul lui. Atunci, Ioane dragă, încep să vă-nţeleg. 🙂

 4. Totuşi, eu nu înţeleg… O minimă raţiune ne spune limpede că şi dacă Iohannis e „ceva rău” pentru ţara asta, tot n-are cum să fie mai rău decât ciuma roşie psd, întrupată în Viktor Ponta! Dumnezeul, e ceva problemă genetică neuronală la românii noştri? 😦

 5. Nu va tulburati prea tare,uitati-va doar ce scrie in Ps.29;10,,Domnul statea pe scaunul Lui de domnie cind cu potopul si Domnul Dumnezeu imparateste in veci pe scaunul lui de domnie,,.Intr-o perioada de totala instabilitate,tronul ceresc era stabil si de neatins.

 6. Unul din marile motive ale saraciei de la sate e coruptia pesedista generalizata. Am discutat cu un sef de firma de constructii si mi-aspus ca taxele pe cere PSD-ul le cere sunt atat de mari incat mai nimeni nu le plateste. Ba chiar a fost el personal incurajat de autoritati sa lucreze la negru. Deci lucrezi la negru,faci evaziune fiscala, dai mita (pentru linistea personala) la pesedei, lor le creste bugetul electoral, pe tine te lasa in pace, dar la bugetul de stat nu vine nimic. Pai in cazul asta,cum sa nu fie saracie?

 7. Uite ce zice o bunicuta: Maica, daca aia chiar voia sa voteze, nu pleca la Munchen, Londra sau Paris, ci ramanea la noi in tara. Uite, io la mine in comuna, in doar un sfert de ceas, am votat de cinci ori cu PSD-ul si a votat de doua-trei ori si barbatu-miu, Dumnezeu sa-l odihneasca

 8. Fratele Pitt SUPERB !!!
  un crestin autentic, cu o voce atat de puternica ca si credinta dansului la „numai „97 de ani

Comentariile nu sunt permise.