VINERI. Bine ai revenit, Roxana Iordache!

Era și timpul. Din multe motive. Cu verbul ei la fel de proaspăt. Să nu se dezmintă. Parcă-i un făcut, iar suntem de aceeași parte a baricadei politice.

Roxana e o ziaristă de mare talent și e monarhistă, pe deasupra. Înfocată. Și, cu toate astea, merge la vot. Evident, tot cu Iohannis.

Tudor mi-a dat vestea cea bună. E vineri, sunt de gardă și mă bucur enorm. Roxana Iordache nu se poate citi în biserică. Face bine pentru uz extern.

Îmi amintește de lunile de după revoluția din 89. Eram singurul, din comuna în care lucram, în nordul Moldovei, care se abonase și citea ”România Liberă”, într-o mare de ”Adevărul”. De atunci am învățat să înot în marea roșie. Păstrez și azi colecția. Roxana Iordache scria acolo, alături de Octavian Paler. Era în Piață și cu Piața (Universității, evident!), lîngă Coposu. Dacă a revenit, înseamnă că situația e lată, lată de tot. Se îngroașă gluma. 

Ponta, criminalul în serie, cel care ucide adevărul de dimineață pînă seara, va ieși cîștigător la vot. La fel cum a ieșit și Iliescu, străbunul lui, în 90. În istorie, după primul au rămas mineriadele. Mă întreb: ce grozăvii vor rămîne după Ponta?

Ca și atunci, Regele e exilat în amintiri. România s-a scindat. De la marea unire n-a mai fost atît de evidentă diferența între Ardeal și restul țării. E moștenirea pe care ne-a lăsat-o marinarul alcoolic și afemeiat. Plus disperarea prostimii de a-l vota pe Ponta.

Reclame

4 gânduri despre &8222;VINERI. Bine ai revenit, Roxana Iordache!&8221;

 1. Poate vrei sa amintesti ceva si despre minciuna acestui pontist care spune ca in anii ’90 a votat cu Ion Ratiu cand el nici nu implinise 18 ani.

 2. Azi vorbeam cu un prieten preot şi îi reproşam că colaboratorii (cacofonie intenţionată) nu au făcut un pas în spate în anii ’90.
  Probabil că ţâţa puterii e prea dulce.
  Dincolo dintre confictele teologice (justificate aş crede eu), securiştii ne-au tras în piept pe toţi, fie ortodocşi, fie protestanţi.
  Asta e, dacă ura aduce voturi.

  Deşi, dacă stau să mă gândesc, şi pocăiţii plătesc aceleaşi taxe ca ortodocşii, nici una în minus. Deci, teoretic, au aceleaşi drepturi.

 3. Nu sunt în Transnistria, nici în Donbas, dar nu se ştie niciodată ce-o fi pe la noi în estul ruso…fil. Constat cu regret că harta României arată ca cea a Ucrainei; Dispare unitatea, omogenitatea, Etnicii maghiari îşi văd de pătrăţica lor şi nu ies la vot, că doar n-o să voteze cu un roman; sunt curios ce părere au despre nemţi.

Comentariile nu sunt permise.