DUMINICĂ. Un primar naţionalist-şovin care te îndeamnă să votezi cu Ponta

Cîte minciuni poate să îndruge primarul unui oraş cu pretenţii turistic europene? Le puteţi citi mai jos, din afişul format A4 pe care l-am găsit la cutia de scrisori.

Dacă afişul de data trecută, din oraşul Hîrlău, avea conotaţii legionare, nici acestuia ni-i lipsesc ingredientele naţionalist şovine. Citez:

„Iar mai presus de toate să nu uităm că Victor Ponta este un bun român şi singurul candidat care şi-a propus unirea tuturor românilor în jurul interesului naţional.”

Evident că Iohannis, neamţul, nu poate fi la fel de bun român ca Ponta, cel care şi-a propus să mai unească România încă o dată (!).

Un adevărat român„, ţine să accentueze, din nou, individul Vasilică Harpa, (al cărui nume ar fi avut conotaţii mitologice, „harpie”, dacă nu i l-ar fi mîncat d(r)acii pe „i”), cu limbajul lui de lemn, desprins, parcă, din plenarele degrabă împuşcatului.

Vasilică Harpa a candidat pe listele PNL (unde eşti Antonescule, să-ţi vezi „odraslele” la lucru!), avînd un discurs puternic anti-băsescian, cu care a reuşit să convingă „la mustaţă” un electoral captiv de mai mulţi ani unei alte figuri sinistre a oraşului, Arnăutu, un comunist popit şi răspopit, care a fost cînd FSN-ist, cînd PDL-ist, aşa cum îi şade bine românului, imparţial şi cu curul în toate luntriile.

Modelul naţional-tricolor care ornamentează afişul şi cravata roşie a individului din imagine mă fac să mă întreb:

Doamne, de ce nu m-ai făcut Tu melc să-mi iau casa în spinare şi să plec în lumea mare?…

IMG_4919

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;DUMINICĂ. Un primar naţionalist-şovin care te îndeamnă să votezi cu Ponta&8221;

  1. Adrian, dacă Harpa ăsta (iar îmi trece prin cap un nume şi o arie, a lui Scarpia din Tosca 🙂 ) ar fi avut un poet ca Beniuc, cel de pe vremuri, le scria în versuri…

  2. Tot de la Harpa – minciună: Ne invitase pentru azi pe un teren spaţios din cartier la o consfătuire privind problemele urbei, la ora 16:30; Dacă un neamţ ar veni la ora exacta, Harpa a venit mai devreme şi a plecat repede, Doar a îndemnat pe cei prezenţi să voteze cu Ponta. Şmecher, nu?

  3. Dragă Ştefane, după stenograma de la Satu Mare, publicată de ziarul gîndul, te mai miră ceva?
    Harpa şi Arnătu sunt cele două feţe ale monedei cu care se cumpără şi se vinde minciuna în politică.

Comentariile nu sunt permise.