MIERCURI. Cîinele şi coviltirul

Mergi pe şosea. Ai maşină puternică, cu tabla groasă. Din şanţ, sare un cîine. Latră şi aleargă. Încearcă să rupă cu dinţii din ea. Instinctiv, te tragi deoparte. Uiţi de tablă, de maşină şi de tot. Aşa încerca Ponta aseară să-i rupă portiera lui Iohannis.

Neamţul, merţan. Vruum! Vruum! Ambalează motorul să scape de javră. Umeri 4X4, zîmbet cauciucat de iarnă, tracţiune pe cîteva verbe, servofrînă la substantive şi centura de castitate pusă pe idei. Ham, ham! Moşierule, sclavagistule, lătra disperat căţelul pămîntului strămoşesc, sub ochii sfintei sale vineri, ortodox ambalată în studio.

După întîlnirea de ieri, opţiunea zilei este: or turezi maşina, or ale(r)gi  jivina. 

Reclame

7 gânduri despre &8222;MIERCURI. Cîinele şi coviltirul&8221;

 1. Unii au făcut analize pe pagini întregi; tu ai reuşit în câteva fraze. Concluzia mea: românii aleg jivina fiindcă trăiesc cu impresia că le păzeşte cotarca, deşi în realitate le mănâncă pe furiş şi ultima bucată ce clisă din pivniţă cât sunt ei plecaţi la birt…
  Totuşi, te rog frumos, nu mai fă comparaţia asta, că jigneşti un animal credincios (deşi nu neapărat ortodox 😀 ) Plus că o superi pe madam Bardot! 😀

 2. Nu stiu cît de romînesc e sîngele lui Victor Ponta.Flutura si o biblie în format mic.Un personaj sinistru acest Ponta.Nu stiu cum de l-au lāsat sā candideze.Melescanu era si el prin studiou,alt dubios cu state vechi în securitatea post decembristā.Lipsesc āia cu flacāra violet ai lui Geoanā si care or mai fi fost.Oare unde or fi?

 3. I-aş transmite lui Ponta şi-alor lui că nu contează ce venit am, cît intră-n bugetul familiei, important e cu ce rămîn după cheltuielile cotidiene. Deci dacă pune ceva la pensii, salarii, dublează alocaţiile la rromi, etc, apoi ia triplu înapoi prin indexarea preţurilor, la ce bun? Hoţii, de la hoţi învaţă; aşa făcea Iliescu, Năstase, etc. Boc a tăiat pensii şi salarii, dar a stagnat creşterea preţurilor şi am putut controla cheltuielile fără surprize. Fiecare cum crede, dar eu aşa am trăit.

 4. [Chiar nu stiu exact unde sa pun aceste ganduri…]
  E o saptamana fierbinte. Mai este o zi si gata cu campania . Poporul nostrum va intra intr-o profunda cugetare si cred ca e pus in fata unei delicate alegeri .

  Discutam , cu ani in urma, cu un batran. Era tare nemultumit de ceea ce vedea in jur inclusiv pe la biserica. Nemultumit de preoti in general si de cei sus pusi .Am observant apoi ca dupa o vreme s-a resemnat si a incercat sa-mi explice .
  Uite ce spune un intelept calugar la plangerea unei femei ca nu mai poate sa- si asculte preotul sau sa mearga la spovedit…
  Erau la marginea unui rau . Mai sus de ei era un hoit aruncat in rau .
  Vezi dumneata matusico acolo este cu adevarat un hoit dar dupa ce apa trece mai jos devine din nou curata.
  [apa trebuie sa treaca cel putin peste trei bolovani ca sa devina curata -zic oamenii din popor]
  …Asa ca . … vor zice oamenii -in special care au o astfel de mentalitate – n-ai ce face e ,,de-al nostru” indifferent ce a facut.

  Ar fi o idee si sa arunci un os catelului care latra dar tare mi-e ca si-a pus ochii deja pe fotoliul presidential asa ca orice I-ai pune inainte nu-I mai poti abate atentia…

Comentariile nu sunt permise.