DUMINICĂ. Diaspora a trezit România!

Am votat și eu la ambasada la Paris, am ajuns la 8h25 și deja de la metrou ieșeau oamenii în puhoi. Toată după masa a plouat și am votat la 18h55.
Suntem uzi până la piele și răgușiti de atâta strigat “hoții, jos Ponta, demisia Meleșcanu, Ponta diaspora nu te vrea”. Nesimțitul de Meleșcanu ce ne trimite la vot la Nancy ca e un frumos oraș art nouveau, auzi ce tupeu.
În primul tur am stat dimineata o ora la coadă, acum Meleșcanu a venit la Paris sa “organizeze” frumos votul și am stat exact 10h jumătate ca vitele în ploaie, nici sa beau nu am îndrăznit ca nu puteam merge la toaleta. O zi de post neprogramată
Sper să nu fie în zadar mai ales ca nu am mai votat la prezidențiale din 1990 dar acum mi-am zis că nu trebuie să revenim înapoi în 1990.
Domnul să aibă milă și îndurare și de România.

CORNELIU

Mulţumim, Corneliu!

Diaspora a trezit România. Prietenii noştri de acolo, cei care au votat, uzi pînă la piele, obosiţi pînă la sfîrşeală. Este o minune. Dumnezeu s-a îndurat de noi!

Reclame

19 gânduri despre &8222;DUMINICĂ. Diaspora a trezit România!&8221;

 1. Pe 20 mai 1990, în Duminica Orbului, românii au votat pe Ion Iliescu.
  În Duminica Samariteanului milostiv românii au votat pe Johannis. De reţinut că samaritenii erau percepuţi ca străini de către evrei.

 2. Acum am văzut ca Ponta și-a recunoscut înfrângerea si pe TVRI Dragnea spune că in diasporă au fost autocare din România cu votanți a lui Iohannis. Dragnea are probleme la mansardă, e dus cu pluta.
  În cazul meu ani buni am fost total deconectat de politica românească, până la ultima suspendare a lui Traian Băsescu habar nu aveam de jocurile politice din România. De atunci am citit mai mult presa românească și sunt mult mai interesant de România, nu măncam salam cu soia dar vrem nu vrem locul nașterii nu îl alegem.
  În rest și noi ne dorim ca România sa fie pe un drum mai bun.
  PS. După ce am votat am făcut o oră pana acasă, o baie calda, paracetamol și mâncare caldă. Mâine la lucru, mulțumim Domnului când avem de lucru, nici aici nu e așa roz situația.

 3. Dragă Cornel, nu credeam că va exista undeva, în lumea asta, un popor aproape martirizat la vot! La aproape 25 de ani de la Revoluţie! Singura sîngeroasă din est.
  Te îmbrăţişez.

 4. Bine ca am apucat sa votez, după ce am votat abia am așteptat sa ajung acasă sa ma pot schimba, asa ud eram. Nu as fi vrut sa nu pot vota după coada aia și sa mai primesc și o porție de gaze lacrimogene în plus de ploaie și oboseala.
  Sa fiu sincer, dacă era sa fie Antonescu și un pesedist în turul doi nu cred ca ma deplasam la vot.

 5. N-a fost uşor până aici, dar greul abia acum începe! Altfel, mă tem să nu auzim şi noi acel cumplit „M-ai părăsit, zice Domnul, ai dat înapoi; de aceea Îmi întind mâna împotriva ta şi te nimicesc: sunt sătul de milă”…

 6. Cornele, nu-ţi poţi imagina ce am simţit noi aici, privind supliciul vostru! Neputinţa, furia, ura în faţa minicunii puterii socialistului Ponta şi a găştii lui. Eu cred că asta a scos nehotărîţii din amorţire şi au ieşit la vot, în România, într-un număr atît de mare. Tot ce trecea peste 50% din electorat era cîştig sigur pentru dreapta.
  Aşa că ceea ce aţi făcut voi e un lucru extraordinar.
  De fapt, forţa de muncă cea mai calificată a plecat în vest. De la meşterul care pune faianţă, la medicii competenţi.
  Ne-am bucurat într-o Românie tristă, întunecată, mohorîtă, rece şi cu un vînt care a bătut în rafale toată ziua. Nu anunţa nimic bun…
  Acum ne bucurăm în pieţe, cei din oraşele mari, care se joacă cu inimile noastre ca nişte copii cu nişte baloane colorate. Suntem la fel de goi, dar parcă mai uşori.

 7. Ai dreptate, Marinel. Avem încă o mînă întinsă de Sus. E un semn că generaţiile care vin din urmă sunt mai bune decît am fost noi. Eu aşa înţeleg, pînă la urmă, după tot ce s-a întîmplat azi.

 8. Rezultatul acestor alegeri au surprins ambele pärti.Multi vin cu explicatii care cäntäresc mult (räzvrätirea diasporei-jaful baronilor-coruptia)dar nu lämuresc pe deplin rästurnarea de situatie spectacularä care s-a produs.Eu cred cä Dumnezeu si-a fäcut milä de Romania.Membri din familia mea au stat circa 6 ore in frig la consulatul din Viena ca sä poatä vota.A fost o femeie acolo care a venit de la 400 de km cu proteze la picioare,si a stat la coadä ca sä voteze.Sänt convins cä au fost multi in situatii similare-bolnavi,bäträni,copii.Dumnezeu n-a ingäduit ca dupä toatä batjocura induratä sä vinä si o intristare de 5 ani peste ei.Doamne i-Ti multumim!

 9. Cică Ponta e la spital, are klaustrofobie. de aceea n-a aparut la ora 21:00 la declaratia de presa :))

 10. La 20 de minute de Madrid, în Getafe, la Centro Civico s-a ales secţia de votare nr.219.

  Dragă TABITA, am pus postare cu comentariul tău. Este dincolo de cuvinte.
  Dacă a meritat? Fără voi mai înghițeam neocomunism și minciună încă cinci ani. Fără voi nu se trezea țara.

 11. Nu suntem eroi dar am mers pentru ca sa închinăm puțin balanta. Știm că in județele unde baronii roșii duc turiștii la vot prin fraudă au votat mii pe liste suplimentare, aici nu merge treaba cu votanții plimbăreți și nici urna mobilă nu a funcționat deși mi-ar fi plăcut să votez acasă lângă o cafeluta calda.
  Și rudele, prietenii din România ne-au îndemnat să mergem să votăm dacă ținem la ei.
  M-au și enervat declarațiile lui Ponta, Dragnea si actorul ăla devenit ministrul romanilor de pretutindeni, au vorbit de autobuze organizate, turism electoral și agitatori băsiști la Paris 😬.
  Sincer as fi dorit să vină taxiul și sa ma ducă de acasă pana la vot, mai ales să mă aducă înapoi.
  A fost și soția cu mine, a rezistat de dimineață până la 16h30 dar nu a mai tinut-o spatele și s-a întors acasă. Ea s-a hotărât sâmbătă seara sa vina cu mine, eu știam ca voi merge dar nu am îndemnat-o deloc știind că va fi un pic de așteptat. Dacă știam cât voi sta poate ma gândeam mai bine.
  Eram înghesuiți ca sardinele pe o coada cum numai la români se poate asa ceva, pe ultima sută de metri am făcut mai bine de 4 ore, o înghesuială lată, vai Doamne.
  Au furat ei mult dar și așa victoria e clară fără dubii.
  Acum Iohannis nu e Sfântul Petru și nici nu are o bagheta magica. , sa ne rugam Domnului ca sa fie o unealta în mâna Lui pentru binele tarii, de asta depinde și binele nostru a romanilor.
  Dragnea care susținea ca Dumnezeu este cu ei azi regreta ca nu e magician, ioi Doamne ce ușor trece de la asfințitul Daniel la Harry Potter 😁

 12. Dragă Cornel, majoritatea băieților ăstora, dacă nu chiar toți, sunt masoni. Or, la masoni ființa supremă, arhitectul universului, e tot un soi de magician, puțin mai sincretic.
  Voi, cei din diaspora, care ați îndurat chinul de la vot, puteți să ”mulțumiți” celor doi colegi de lojă, Tăriceanu și Meleșcanu. Unul voia să fie prim-ministru, celălalt era/și este ministrul de externe al României.

Comentariile nu sunt permise.