Garduri în cer

Campania murdară a lui Ponta m-a adus la vot. Decisivă a fost vizita acestuia la Universitatea Emanuel din Oradea.

Eminența cenușie, omul care se presupunea că are o coloană care ducea la cer, a făcut hernie politică de disc. N-au (formulat oficial) nicio scuză. După război mulți viteji s-arată, zicea o vorbă populară. Vor urma versete bibelou în talaș sfințit.

Niciun politician n-a îndrăznit, de la revoluție încoace, să învrăjbească populația după felul ei de închinare. Singurul care a pus botul la icoană a fost Ponta. Minunea e că lumea nu s-a păcălit. Drepți contra strîmbi,  așa a făcut Ponta campania.

A compromis, încă o dată, o instituție care mergea bine în sondaje: BOR-ul. Să faci ce zice popa, nu ce face popa. De data asta n-a mai ținut figura. 

Penticostalii l-au invitat la nuntă, baptistul Otniel Bunaciu s-a pozat cu Ponta. Paul Negruț, cu cinci kile de cuvînt sfînt într-o mînă, radia sodă caustică și  mătrăgună din cealaltă.

Generația facebook a dansat, dar nu s-a mai rugat. A amuțit ”Tatăl nostru” de la colț de stradă, de la Revoluție. Dumnezeu a fost discret.

Asta nu înseamnă că mașinile vor merge nesfințite sau că sfînta Parascheva va rămînea de capul ei în campaniile electorale.

Ponta a vopsit doar gardul. Cursa discriminatorie spre cer abia a  început. 

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Garduri în cer&8221;

 1. Sunt foarte curios cum vor explica, domniile lor cei de la Oradea, pauza de cafea a lui Ponta la sediul lor. Ramanem doar la faptul ca Ponta a baut o cafea buna cum numai Negrut stie sa faca? Sau mai ramane varianta ca Ponta a venit la Negrut pentru tamaiere….

 2. Lasă că la Emanuel protestantul Iohannis va fi primit în calitate de președinte ales și corul va intona „Vrednic este Iohannis”. ☺
  La concertul de Crăciun pentru a se uita poantele de campanie se va cânta Santa Klaus de la Cotroceni.

 3. Domniile …unele vor pastra pentru un timp tacerea sa se linisteasca apele,iar alti cred ca e momentul sa se explice dupa ce inainte cu mult interes au realizat astfel de reclame in puterea campaniei electorale; http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/
  Acum ,in aceste campanii au pastrat tacerea si exprimarea pina au trecut .Si cred ca daca ele au trecut se pot si dezvinovatii fiindca ,doar ce scrie presa nu este adevarat ;http://www.ziartricolorul.ro/ies-la-iveala-amanunte-despre-vizita-penala-a-unor-asa-zisi-socialisti-romani-peste-ocean-mita-trafic-de-influenta-taxa-de-protectie-de-la-penticostali-in-valoare-de-750-000/
  Insa cum sa nu fie adevarat ,daca ei astfel i-au binecuvintat; http://www.youtube.com/watch?v=eOXFMc5KwpU
  Fiecare de fapt crede ce doreste si de fapt mereu faptele dovedesc cine si ce sintem .Nici Iuda nu a dorit sa accepte ca este vinzator ,tradator si hot……Azi credem ca este mai diferit?Prea putin si justificarile vin pe masura;
  „AH, CE NERUȘINARE!” http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2014/11/17/ah-ce-nerusinare/

Comentariile nu sunt permise.