Rugăciune pentru Basarabia

Ne-am rugat pentru cei din Basarabia. E o zi grea. Poate mai grea decât a fost pentru noi, în urmă cu două săptămâni.

Au de ales intre civilizație și jugul rusesc. Între Europa și Asia. Între America și Rusia lui Putin.

Aparent, comuniștii sunt  mai numeroși.  Cioran spunea că taranului român i se face lehamite, la un moment dat, de prea multă libertate. Ca se simte apărat de un tătuc.

Eu zic să nu facem pe deștepții,  din moment ce acum două săptămâni cinci milioane de români îl votau pe Ponta și,  implicit, dădeau credit unor penali notorii să conducă țara.

Pastorul spunea, dimineață,  ca a fost în Basarabia, la Chisinau.  Oamenii, credincioși,  se ridicau în picioare de fiecare dată când se citea din Scriptura. La noi, sunt biserici unde se roaga și stand jos.

Dacă am luat din vest democrația ca model, credința o putem învăța de la frații noștri din Basarabia.

Ne-am rugat pentru ei, să facă și acolo Dumnezeu o minune. Asa cum a făcut la noi, acum două săptămâni.

Oamenii au căutat,  între timp, să  explice ce s-a întâmplat.  Nu suntem obișnuiți să ne mai dea cineva lecții.  Nu mai primim așa ceva nici de la Dumnezeu. Sau, mai bine zis, mai ales nu de la El.

Comuniștii de la noi au înveninat campania trecută cu discriminări de tot felul. Imbecilii l-au făcut până și pe Iohannis sectant. Cinci milioane de români l-au găsit mai credincios pe Ponta, pe așa-zisul ortodox, care a dat, ulterior, peste o sută de dolari pe-un coca-cola, în Dubai.

Popoarele sunt ușor de mințit.  Dumnezeu le numește „neamuri”. E ora la care Dumnezeu se adresează neamurilor, nu unui singur individ.

„Neamurile cad în groapa pe care au făcut-o și li se prinde piciorul în lațul pe care l-au ascuns.”, ne spune Cuvântul lui Dumnezeu în Psalmul 9.

„Lațul” de care s-au folosit Ponta și ai lui a fost umilirea diasporei, împiedicarea românilor din afară să meargă la vot. Au săpat o groapă de pași,  în viclenia căreia au căzut și au pierdut. Vor avea de platit. Dumnezeu iubește diaspora. Dumnezeu nu i-a uitat pe evreii alungați  din Israel timp de două mii de ani. Asta n-au înțeles comuniștii.  N-au stiut cu Cine s-au pus.

Românii noștri din Basarabia au nevoie de noi. Nu de armata pe care n-o avem, de elicopterele și avioanele care ni se prăbușesc pe timp de pace. Nu de corupții care, încă,  ne mai conduc în Parlament și la Guvern. Ei au nevoie de rugăciunile noastre.

Iar rugăciunea,  asa cum spunea pastorul meu, nu se face decât in picioare, pe genunchi sau aruncat cu fața la pământ.  Nu la colț de stradă,  să te vadă lumea cât ești de credincios, ci in biserica ta, în familia ta, în cămăruța ta.

Reclame

4 gânduri despre &8222;Rugăciune pentru Basarabia&8221;

 1. Văzui odată, atunci candida Iliescu şi avea afişe mari peste tot în oraş; un om a-ngenuncheat la geamul unui magazine, după ceva cruci, pupa geamul, icoana lui Iliescu, făcea metanii, etc. Mă gîndeam ce-ar zice Iliescu să vadă pe unii cum I se-nchină.

 2. Aţi făcut un lucru mai mult decât util, Răsvan! Căci eu cred că, din păcate, doar rugăciunea poate scoate Basarabia din ghearele „ursului”. E mare pericol ca acolo să se deschidă un al doilea front de tip „ucraina”. Şi urmează apoi al treilea, la Odesa şi mai stau în rezervă şi altele! Ţarul nu se joacă…

 3. Granița se muta la doi pași de casa mea, dragă Marinel. Granița „rea”. Chiar și așa, când situația pare mai disperată decât în ultimii ani, nădăjduim ca Dumnezeu să ne asculte rugaciunile.
  În cartea lui, „Germanofilii”, Lucian Boia arăta că Basarabia e mai aproape de trupul țării chiar decât Transilvania, care a stat sub ocupație o mie de ani. Basarabia încă sângerează. A fost smulsă de curând.
  Eu cred ca orientarea majorității populației de acolo către Rusia dictaturii și a terorii de la Kremlin întunecă sărbătoarea noastră națională de azi.
  Ar trebui să ne dea de gandit, nouă, românilor, unde am greșit în cazul lor.
  Se spune că și vizita lui Klaus la Chisinau nu trebuia să fie la un partid anume, ci să se adreseze întregii Basarabii. Neamțul a fost sfătuit prost de niște politicieni de trei parale, MRU, Blaga, etc.
  Oricum, nu e bine ce se petrece acolo. Asa cum spui și tu, lațul se strânge la gâtul României.
  Slavă Domnului că nu mai suntem ca în 1945! Ca americanii nu ne-au mai întors spatele și că Europa democratică nu ne-a mai trădat, ca atunci, după război.
  Îți dai seama cum ar fi arătat regiunea cu socialisto-comuniștii de la Chisinau si Neo-comunisto-securistii lui Ponta învingători in alegeri?
  Nu te lovea nebunia? Nu o luam razna?
  Am să mă rog în fiecare zi pentru Basarabia. E pământ românesc.

Comentariile nu sunt permise.