Klaus. Secretul cifrului

Am o veste bună și una proastă.  Vestea bună e că alesul meu, al nostru, de fapt, s-a întors în țară.  De fapt, din nou de fapt, pentru că sunt mai multe vești proaste și  bune, e că, a doua zi după ignat, Klaus depune jurământul și intră la Cotroceni și în istorie.

De ce legăm noi datele istorice de unele traditional-folclorico-religioase nu știu.  Oricum, e un punct câștigat că jurământul nu va fi de ignat.

Nu știu dacă vă mai amintiți,  dar tocmai de Crăciun ne-am ales, acum 25 de ani, să scăpăm de dictator, așa încât nu ar fi fost de mirare să ne alegem salvatorul de ignat. Faptul că evenimentul se va petrece la o zi distanță ne arată că am facut unele progrese în democrație.

Evident, și in cazul datei de 21 decembrie poate fi invocată o anumită predispoziție masono-cabalistofila, o apetenta pentru jocurile cu numere, numerele nefiind exact ce par a fi ci, mai de grabă,  invers. Jurământul va fi depus pe 21. 12, 2014, adică 3. 3. 7, dacă adunăm cifrele, separat, numere cu simbolică înaltă și simetrie nevinovată sau diabolică,  dupa cum vrem să credem sau nu că există,  în lumea asta mare, și oameni care se ocupă cu jocuri pe numărătoare.

Vestea rea a venit tot din America: Congresul Statelor Unite nu a mai ratificat bombonica pentru Ucraina și Moldova. Cele două nu vor fi considerate aliate non-NATO, cum se preconiza. Cu alte cuvinte, stia el ce stia neamțul nostru, când le-a promis ălora de peste Prut că îi vom apara economic și armat, atâta doar că a vândut blana ursului din pădure.  Cu alte cuvinte, Klaus s-a pronunțat înaintea congresului american, cand a zis că trecem Prutul. Metaforic, evident.

Putin s-a bălăcit prin marea Baltica toată săptămâna.  A băgat groaza în polonezi, care au cerut ajutor NATO, în timp ce o corveta rusească defila la 8 mile de apele teritoriale ale Lituaniei. S-ar putea să nu fie nicio legătură între demonstrația de forță a noului Stalin de la Kremlin și răzgândeala americanilor, cum tot așa de bine s-ar putea să fie.

Oricum, americanii s-au lămurit că în Moldova partidul care a ieșit învingător la alegeri a fost cel pro-rus, așa încât,  dacă basarabenii vor tătuc, au toate șansele să-l capete.

Madam Merkel, adică faza feminină a lui Klaus al nostru, a zis că o pace durabilă dându-le tot timpul rușilor la gioale nu se poate, în timp ce americanii, mai pragmatici, i-au mai tras lui Putin câteva sancțiuni economice, dacă din alea militare au văzut că nu e cazul.

Klaus doarme, în continuare, in coconul lui. Trăim în vremea în care legendele se  țes din fire de mătase artificială.

Un gând despre “Klaus. Secretul cifrului

  1. La intrarea intr-o loja, masoneria te asteapta cu o Biblie. Asta daca tara in care este acea loja, e o tara crestina. Daca nu e o tara crestina, poti fi asteptat si cu Coranul. Fiecare loja dupa specificul acelei tari…de abia spre ascenderea la gradele superioare ajung ei sa cunoasca doctrina secreta. Cei din esaloanele inferioare servesc principiile democratiei fara sa aiba habar de ceea ce se intampla in esaloanele superioare. Mai punem la socoteala ca anumiti politicieni fara sa fi depus juramantele de rigoare, pot totusi sa fie pusi in functii cu ajutorul onor prieteni sau consilieri masoni pe care el ii cunoaste… Lucram prin Madrid pentru un sefulet peruan care mi se lauda ca e de stanga si ca e mason. I-am spus ca daca ar fi cu adevarat mason nu mi-ar mai spune mie. A recunoscut ca asa e, si ca nu a depus vreun juramant de obedienta(caci dupa ce il faceai, spunea el, viata si familia ta devenea cu totulcontrolata). Cu toate astea, avea prieteni care mereu il sunau ademenindu-l: ” avem un post de consilier..”, dar mereu refuza(imi spunea ca relatia cu ei creeaza dependenta). Era capabil si abil, meserias in constructii, iar ultimul post primit de la masoni a fost unul de primar la un oras important din Peru. Motivul pentru care i-a abandonat si i-a lasat a fost acela ca “…imi cereau mereu bani multi apoi, iar evaziunile fiscale, vasele sparte ramaneam sa le platesc tot eu…”., dupa spusele lui -daca ar fi sa-l cred ca tare mai mintea- masonii si-au pus presedinte si in Peru(desi nu mai retin exact tara)…Asta era prin 2007.Mi-a spus “Cauta pe net si ai sa vezi…” .Am cautat si l-am gasit mentionat in tot felul de scandaluri cu evaziuni fiscale, asta fiind si motivul pt. care a cerut sa il lase sa vina in Spania. In timp ce lucram impreuna, il tot sunau amicii. El suna la randul lui pe altii. stia sa faca presiuni prin telefon etc., dupa care revenea si raporta celuilalt. Mie mi-a explicat ca era vorba de unul care a avansat in politica iar acum nu mai vrea sa colaboreze cu ei… Am plecat de la firma peruanului, constructiile mergeau deja greu…iar acesta dadea semne sa cedeze si sa revina in politica ( se intalnea din nou cu ei)……..

Comentariile nu sunt permise.